2021-08-18 256 瀏覽
牛大人dinner就食過好幾次,lunch真係未食過,見價錢又平d就黎試下有咩分別。估唔到lunch都有唔少人,不過排隊入座都好快速。揀左最貴個餐,因為識食一定食和牛,而且最貴個餐其他level既野食都可以點,個人覺得最抵食,我覺得同dinner分別唔算好大,只係少左d肉類同海鮮,我無咩所謂 ,一樣食得滿足!我地揀左鴛鴦火鍋,因為次次食牛骨鍋,想試下新,就叫左牛骨拼番茄,兩個都唔錯,係濃味果種,唔洗點調味都可以,不過因為調味選擇太豐富,都吸引左我去整。出面一樣有好多蔬菜同丸類可以選擇,全部保鮮盒裝,感覺夠衛生!仲有我每次都食一碗既台中第二市場魯肉飯,好想食多碗,又怕食太大飽打唔到邊爐,好矛盾。同呢位朋友好耐無見,大家都係手工啤迷,見佢地有冬瓜茶手工啤,價錢又唔貴,叫左兩杯試下,真係飲到冬瓜茶既味,又吾會太甜,幾解渴同解熱氣。可以encore!後來飲完覺得唔夠喉,店員介紹我地飲呢款台灣黑米釀,我地都無飲過就叫左支試下,得wo!開瓶已經覺得好香,個味好醇,同火鍋好夾,值得推薦!最後我仲買多左枝拎走!最後原來午餐都有鮮草凍甜品,立即覺得午餐都幾好,食早d,多d時間消化xd