2025-05-22 266 瀏覽
心血來潮想食台灣火鍋,首選「牛大人台灣火鍋吃到飽」。當晚點咗日本黑毛和牛A4+火鍋放題套餐~最近佢地新推出咗「黑白盛宴」,主打一系列百福豆腐製品鴛鴦鍋牛夫人秘方麻辣鍋+阿嬤養生濃湯鍋[黑白盛宴]黑•雪映山葵豆腐[黑白盛宴]百福黑豆滑豆腐口感嫩滑,滿有黑豆香[黑白盛宴]芝士麻吉燒[黑白盛宴]鹽酥美乃『雞』鹽酥雞加入大量美乃滋沙律醬及青瓜,增添爽脆口感[黑白盛宴]鹽酥髒髒雞鹽酥雞表面沾滿海苔粉,香脆可口海鮮拼盤生蠔、蟶子、鮑魚及帆立貝每款海鮮都有2隻,份量十足,新鮮甜美,放湯煮一流古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚及[黑白盛宴]白•藤香鮑魚豆腐鮑魚系列都幾多選擇,有生有熟的~我個人最鍾意係:白•藤香鮑魚豆腐,鮑魚爽口彈牙,微微辣的冷盤🌶️古法醉鮑魚帶點酒香,要煮熟先食得。鹽蔥鮑魚及柚子燒汁鮑魚味道都幾夾👍🏻澳洲和牛牛丸每人有2粒澳洲和牛牛丸,勁juicy,充滿肉香伊比利亞黑毛豬梅肉黑毛豬梅肉肥瘦適中,肉質軟嫩,滿有豬肉香日本黑毛和牛A4+雪花油脂分布均勻,肉味濃郁,帶點脂香,好高質,勁正呀半杯晨光.半杯暮色 400ml「半杯晨光.半杯暮色」巧妙混合「少爺啤酒」嘅 Pilsner & St

鴛鴦鍋
牛夫人秘方麻辣鍋+阿嬤養生濃湯鍋

[黑白盛宴]黑•雪映山葵豆腐
[黑白盛宴]百福黑豆滑豆腐
口感嫩滑,滿有黑豆香

[黑白盛宴]芝士麻吉燒

[黑白盛宴]鹽酥美乃『雞』
鹽酥雞加入大量美乃滋沙律醬及青瓜,增添爽脆口感

[黑白盛宴]鹽酥髒髒雞
鹽酥雞表面沾滿海苔粉,香脆可口

澳洲和牛牛丸

每人有2粒澳洲和牛牛丸,勁juicy,充滿肉香

伊比利亞黑毛豬梅肉

黑毛豬梅肉肥瘦適中,肉質軟嫩,滿有豬肉香

日本黑毛和牛A4+

雪花油脂分布均勻,肉味濃郁,帶點脂香,好高質,勁正呀

半杯晨光.半杯暮色 400ml

「半杯晨光.半杯暮色」巧妙混合「少爺啤酒」嘅 Pilsner & Stout,清新嘅Pilsner 帶嚟清晨般嘅輕盈簡潔感;深邃嘅Stout 濃郁黑色甘厚香氣

芝麻豆漿黑旋風

黑芝麻豆漿配上煙韌珍珠,風味獨特,帶濃濃的芝麻香

仙花雙圓

豆腐花及仙草好滑溜,配上香滑淡奶、煙韌小丸子及珍珠,為晚餐畫上完美句號
2025-05-14 259 瀏覽
如果你係一個真·肉食獸,牛大人 MK 你一定要試!🔥🔥 今次去食個和牛放題,真係食到扶牆,完全係牛魔王天堂!主打 **日本黑毛和牛 A4+**,油花分佈勻稱,入口即化,每一片都係 **靚靚牛油香**,堅係極致享受!💯📌 **鴛鴦鍋推介**! 火鍋湯底係成個體驗嘅靈魂,今次試咗 **牛大人紅燒牛骨鍋** 配 **胡椒豬肚雞鍋**,一個夠香夠濃,牛骨精華滲透出嚟,飲咗成個胃都暖晒;另一個胡椒勁香,帶點刺激感,食肉都唔會膩,一流搭配!🥩 **超強肉陣!** 除咗和牛,仲有 **伊比利亞黑毛豬梅肉**,肉味超濃,帶點堅果香,無論煮湯定燒都好掂!另外 **紐西蘭羊卷肉** 夠鮮味,羊羶味唔算重,連唔係羊肉 fan 嘅朋友都話正!仲有 **牛媽秘製滷大腸**,滷得入味,有咬口又唔會太肥膩,配飯都一流!🦑 **海鮮好驚喜!** 除咗牛肉, 一大盤海鮮上枱,視覺效果先贏一半!今次試咗 **鮑魚、帶子、蠔** 等等,全部鋪喺冰上,睇得出食材夠鮮,冇半點雪味。其他海鮮都有心思,例如 **柚子燒汁鮑魚**,帶淡淡柚子果香,清新又解膩;**古法醉鮑魚** 口感滑溜,酒香四溢,啖啖鮮甜;仲有 **蟹籽

📌 **鴛鴦鍋推介**!

🥩 **超強肉陣!**

🦑 **海鮮好驚喜!**
除咗牛肉, 一大盤海鮮上枱,視覺效果先贏一半!今次試咗 **鮑魚、帶子、蠔** 等等,全部鋪喺冰上,睇得出食材夠鮮,冇半點雪味。其他海鮮都有心思,例如 **柚子燒汁鮑魚**,帶淡淡柚子果香,清新又解膩;**古法醉鮑魚** 口感滑溜,酒香四溢,啖啖鮮甜;仲有 **蟹籽墨汁漿** 同 **澎湖花枝漿**,爽口彈牙,每一啖都係海洋嘅味道!🐟🦐

🍹 **特色飲品唔可以錯過!**
食咁多重口味,飲品就係解膩神器!**鴨屎香檸檬茶**,帶點獨特茶香,唔係普通檸茶咁單調;[黑白啤酒] **半杯晨光.半杯暮色**,名字已經夠吸引,啤酒層次分明,適合慢慢嘆;最後 **芝麻豆漿黑旋風**,芝麻香濃,口感順滑,食肉之餘來杯濃香飲品,簡直幸福!

💬 **個人感想**
Overall 牛大人 MK 放題真係 **性價比高**,肉質靚、選擇夠多,海鮮都有誠意,唔係得牛肉咁簡單。當然,如果你真係 hardcore 牛肉迷,呢度一定係天堂!🔥 下次會想試埋其他鍋底,睇下仲有咩驚喜!
2025-05-13
慶祝紀念
生日
十世冇係香港外出用餐。第一餐,yo最想食打邊爐,要係任食!仲要係有靚靚和牛任食唔嬲!於是去咗牛大人\(^ヮ^)/ 食「日本黑毛和牛A4+吃到飽」… 為黑毛A4和牛而來的yo 沒有失望٩(ᐛ)و無限供應的A4和牛. 油花豐富且牛香肉嫩入口咕溜. 令yo享受到久違的滿足感!貪心的小狗當然要一塊接一塊. 吃不停🤭誓要encore 一盤又一盤!!!最後只能吃掉2盤. yo的食力就是廢🫶滿店都是「黑與白的盛宴」的推廣好奇心驅使. 來個鴛鴦湯底組合:黑金蒜皇土雞鍋+雪白御鮮豆腐鍋先打卡🤍🖤 再品嘗😌湯底足料. 健康又養生. 讚!硬要說不好之處. 就是料多\吃不完因為yo一直在吃和牛(≧◡≦) (≧◡≦) (≧◡≦) ♡吃不到「黑·雪映山葵豆腐」難過…決定來個「白·藤香鮑魚豆腐」百福豆腐豆味香濃又滑溜藤香鮑魚香麻惹味. 又彈牙(✯◡✯)已encore!海鮮(生蠔、蟶子、扇貝、鮑魚)都鮮味十足大隻肥厚的本體讓口感up up up!還有澳洲m9和牛牛丸♥︎是yo每次食「牛大人」都必食之丸(๑˃ᴗ˂)ﻭ彈牙多汁 juicy juicy!值得一提~指定「like & follow」即可獲得「芝麻豆漿黑旋風」一

為黑毛A4和牛而來的yo 沒有失望٩(ᐛ)و
無限供應的A4和牛. 油花豐富且牛香肉嫩
入口咕溜. 令yo享受到久違的滿足感!
貪心的小狗當然要一塊接一塊. 吃不停🤭
誓要encore 一盤又一盤!!!
最後只能吃掉2盤. yo的食力就是廢🫶

滿店都是「黑與白的盛宴」的推廣
好奇心驅使. 來個鴛鴦湯底組合:
黑金蒜皇土雞鍋+雪白御鮮豆腐鍋
先打卡🤍🖤 再品嘗😌
湯底足料. 健康又養生. 讚!
硬要說不好之處. 就是料多\吃不完
因為yo一直在吃和牛(≧◡≦) (≧◡≦) (≧◡≦) ♡

吃不到「黑·雪映山葵豆腐」難過…
決定來個「白·藤香鮑魚豆腐」
百福豆腐豆味香濃又滑溜
藤香鮑魚香麻惹味. 又彈牙(✯◡✯)
已encore!

海鮮(生蠔、蟶子、扇貝、鮑魚)都鮮味十足
大隻肥厚的本體讓口感up up up!
還有澳洲m9和牛牛丸♥︎
是yo每次食「牛大人」都必食之丸(๑˃ᴗ˂)ﻭ
彈牙多汁 juicy juicy!

值得一提~
指定「like & follow」即可獲得「芝麻豆漿黑旋風」一杯,芝麻豆漿幾香. 配上煙韌珍珠. 好飲~
免費~ 記得試吓(^‿^✿)

最後,再提提~ 正餐時間要等位,yo當日18:00前入座就唔洗等(•̀ᴗ•́)و fyi.

分享完畢
魔法祝福🪄✨✨✨
  • 日本黑毛和牛A4+
點解小妹成日都食🐂牛大人⁉️因為佢高質、扺食,仲成日都有新主題,帶比我地唔同驚喜‼️今期佢地聯乘x ✨百福豆腐✨推出限定「🖤🤍黑與白的盛宴」系列,健康又養生👍🏻我地去到忍唔住又系叫左最愛食個個🐂日本黑毛和牛A4+晚市120分鐘吃到飽套餐🐂;d牛-如既往咁靚,海鮮拼盤都仲系咁新鮮🤩而黑白盛宴亦都包含咗喺入面🥰等我簡單介紹吓先😜:⬇️湯底以🖤黑金蒜皇土雞鍋 同🤍雪白御鮮豆腐鍋為主;前者完美帶出肉香,後者令到海鮮更鮮甜💕🖤🤍黑白小食/甜品分別有:香口惹味既鹽酥髒髒雞/美乃雞、爆多蟹籽既雪映山葵豆腐、麻辣鮮香既藤香鮑魚豆腐、滑滑豆腐磚、香烤墨汁腸、口感多重既仙花雙圓(內有仙草、豆花、芋圓同珍珠)..全部都勁有特色,值得-再encore💖期間限定既🖤🤍黑白特飲 - 芝麻豆漿黑旋風豆味濃郁,芝麻味重,入面仲有好多煙煙韌韌嘅珍珠,啖啖都三重享受,正丫❣️鍾意飲酒嘅你更加唔可以錯過呢杯用左少爺啤酒Pilsner與Stout混合,黑白層次分明,口感順滑又豐富既🌅半杯晨光,半杯暮色🌄,邊飲邊食更加爽🤭今餐又係大滿足😍🛑牛大人台灣火鍋吃到飽📍旺角彌敦道628號瓊華中心8樓港鐵旺角站E2出口,港鐵旺角東站 B 出口

今期佢地聯乘x ✨百福豆腐✨
推出限定「🖤🤍黑與白的盛宴」系列,健康又養生👍🏻

等我簡單介紹吓先😜:⬇️

🛑牛大人台灣火鍋吃到飽

📍旺角彌敦道628號瓊華中心8樓

港鐵旺角站E2出口,港鐵旺角東站 B 出口

2025-06-13 0 瀏覽
依排期間限定嘅湯底有木瓜椰皇嫩雞鍋,入面有好多木瓜同埋椰子肉令到個湯好清甜,依兩樣湯料就咁食都得,如果係常設湯底下次嚟都可以再食,另一邊係雪白御鮮豆腐鍋,個湯滾起後自己落三文魚同豆腐🍲牛大人食過幾次質素有保證,野食嚟得快,而且唔同分店嘅環境衛生望落都唔錯,今次都係揀咗日本黑毛和牛A4套餐,和牛同伊比利亞黑毛豬梅肉都同之前一樣咁好食,和牛油脂豐富,豬肉嫩滑有肉味🥩有幾款小食係新加嘅,酒糟嫩牛舌最好食,牛舌厚身而且好易咬,酒味都好突出,黃金椰絲蝦丸真係見到有蝦肉喺入面,口感彈牙,鮑魚有幾款口味,口感柔軟,依幾款都唔錯🥢

2025-06-11 0 瀏覽
Encore翻之前食過既日本黑毛和牛A4+套餐🤩🤩每位仲送 澳洲M9和牛牛丸2粒及 海鮮拼盤🦪有蟶子扇貝蠔鮑魚全部都好新鮮 仲要大大隻👍🏻👍🏻 另外呢個餐仲有得任點鮑魚小食 超中意花雕醉鮑魚 醃得好入味又爽彈👍🏻今次湯底揀左台灣鳳梨雞鍋 勝在有苦瓜鳳梨🍍感覺無甘熱氣🤣🤣另外再拼個牛骨湯🐮 同肉類麵類丸類都係好夾~呢個級別嘅和牛超級靚仔😍每塊嘅雪花都勁均勻 輕輕一灼就食得🤩🤩伊比利亞黑毛豬梅肉都勁高質 完全唔嚡 完全唔會輸俾牛肉😝😝另一個回本既食法係食多啲海鮮 蜆同埋蝦🦐都係無限點 作為海鮮控食得好爽快 麻辣鴨血厚身動L😝 蟹籽墨汁漿 蛋餃同埋水蓮亦都係我每次食牛大人必叫!食到尾聲 記得留肚食雪糕🙈仲有超受歡迎嘅Movenpick 都係任食架 😍😍😍❀ 日本黑毛和牛A4+餐 ($488正價時段)⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰全部10分為滿分✨ღ味道:9ღ環境:8.5ღ性價比:8.5ღ回頭再食機會: 9
Encore翻之前食過既日本黑毛和牛A4+套餐🤩🤩

超中意花雕醉鮑魚 醃得好入味又爽彈👍🏻

同肉類麵類丸類都係好夾~

伊比利亞黑毛豬梅肉都勁高質 完全唔嚡
完全唔會輸俾牛肉😝😝

另一個回本既食法係食多啲海鮮

❀ 日本黑毛和牛A4+餐 ($488正價時段)

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰

ღ回頭再食機會: 9

用餐優惠
試食活動
2025-06-11 0 瀏覽
肉類:A4+和牛在辣鍋中煮熟後入口即化,牛味濃郁;Iberico豬肉無論在哪種湯底都表現出色,甜美多汁。海鮮:鮑魚三吃各有特色,醉鮑酒香濃郁,炭鹽蔥鮑煙燻風味突出,柚子燒汁鮑帶清新柑橘味。扇貝、蝦、蠔新鮮,增添海味層次。湯底:辣鍋熱辣刺激,與肉類相得益彰;鳳梨雞鍋甜咸平衡,適合搭配蔬菜。甜點:Movenpick 雪糕奶油濃郁,KitKat 脆皮冰淇淋派口感豐富,完美收尾。位置與環境餐廳位於旺角的荷李活商業中心,地理位置便利,交通方便。入門後,感受到現代化的裝潢,結合了傳統與當代設計元素,空間寬敞,適合團體聚餐或家庭用餐。整體環境乾淨整潔,燈光溫暖,營造出舒適的用餐氛圍。服務體驗服務員的態度非常親切,效率高。從入座到點菜,他們迅速安排,並隨時補充食材,確保火鍋保持熱度。他們還會根據顧客的口味偏好推薦湯底與食材搭配,例如建議在辣鍋中加入鴨血,增強口感,這種細心服務讓人印象深刻。這家餐廳的無限量火鍋套餐價格為每人488港幣,120分鐘內可無限點菜菜單涵蓋了多達50多種食材,包括台灣特色食材,如手工海鮮醬和燙牛肉飯,選擇多樣,滿足不同口味需求。肉類A4+和牛:肉質細嫩,油花分布均勻,在辣鍋中煮
肉類:A4+和牛在辣鍋中煮熟後入口即化,牛味濃郁;
Iberico豬肉無論在哪種湯底都表現出色,甜美多汁。
位置與環境
服務體驗
肉類
A4+和牛:肉質細嫩,油花分布均勻,在辣鍋中煮熟後入口即化,牛味濃郁,與湯底的辣味相得益彰。
Iberico 豬肉:口感多汁,帶天然甜味,無論在辣鍋還是鳳梨雞鍋中都表現出色,增添用餐的層次感。
坐落旺角彌敦道瓊華中心的「牛大人台灣火鍋吃到飽」係我心目中頭幾名好味嘅火鍋放題😍 店內環境寬敞,裝潢融入現代台灣風格,座位舒適,店員態度友善,上菜同收碟速度都好快~🐮日本黑毛和牛A4+ 套餐 ($458/人,鴛鴦鍋+$50)最近推出黑白盛宴主題⚫️⚪️ 湯底選擇了新出「雪白御鮮豆腐鍋」配搭「牛大人紅燒牛骨湯」,雪白豆腐鍋湯以鮮甜豆腐、三文魚芫荽同薑熬製,輕盈不膩,尤其適合涮煮海鮮及時蔬,突顯食材原味😋 紅燒牛骨湯底濃郁醇厚 散發肉香,微微辛辣,與A4+和牛非常夾!食材重點推介🥩日本黑毛和牛A4+,油花分布細密均勻,呈現優美大理石紋理。輕涮數秒,入口即化,脂香豐腴 肉質細嫩帶獨特甘香,品質比起其他火鍋放題高💯除咗和牛,仲試咗各類肉片及海鮮,特別推薦鮑魚有多款口味,古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚,加埋海鮮拼盤 性價比好高!自助區仲提供多元化嘅食材新鮮蔬菜及特色台灣滷肉飯,選擇豐富 品質高🫶🏻

最近我去到旺角的瓊華中心,品嚐了牛大人的日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐!日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐這次的套餐包含兩份A4+級別的日本黑毛和牛,肉質鮮嫩,油花分佈均勻,入口即化。餐廳近來推出黑白盛宴主題,有多款黑芝麻、豆腐或黑色食材配搭的特色主題食品。湯底:雪白御鮮豆腐鍋湯底選擇了雪白御鮮豆腐鍋,湯汁清澈,豆腐香滑。海鮮拼盤餐中還有海鮮拼盤,包含蠔、鮑魚、蟶子和帶子。海鮮新鮮,味道鮮甜,讓整個火鍋更加豐富多彩。澳州和牛牛丸每人額外的兩粒澳州和牛牛丸也是一大亮點,彈牙的口感讓人回味無窮。其他火鍋食材還可以隨意選擇其他多款火鍋食材,像是各式蔬菜、豆腐和特色黑芝麻拼豆腐,讓每一餐都有不同的變化。飲品我嘗試了半杯晨光和半杯暮色的自定手工啤酒,清爽的口感為火鍋增添了不少風味。

日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐

湯底:雪白御鮮豆腐鍋
湯底選擇了雪白御鮮豆腐鍋,湯汁清澈,豆腐香滑。

澳州和牛牛丸

其他火鍋食材

飲品

2025-06-07
5 分鐘 (堂食)
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 海鮮拼盤
1K
朋友生日揀左佢最愛嘅牛大人今次食豪啲,日本黑毛和牛A4+人均 $458120分鐘日本A4 黑毛和牛火鍋放題好多野送澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤同埋任食鮑魚今期仲出咗黑白養生系列有雪白御鮮豆腐鍋同黑金蒜皇土雞湯白御鮮豆腐鍋有三文魚同豆腐,湯頭鮮甜得嚟帶淡淡豆香主角日本A4黑毛和牛油花分佈均勻,入口即溶,牛味濃郁伊比利亞黑毛豬梅肉有豬肉界和牛之稱,其豐富油花和濃厚肉味海鮮拼盤有大大隻生蠔,鮑魚,帶子等等已經起哂殼,好方便推介熟食鮑魚三吃古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚,食落新鮮彈牙,炭燒鹽蔥鮑魚,好惹味主題小食有山葵豆腐,蟹籽墨汁腸,鹽酥髒髒雞鹽酥美乃 『雞』,美乃滋又鹹又甜,幾特別!飲品除左平時外面自取,今次主題仲有芝麻豆漿黑旋風,超濃芝麻味又唔會甜,LIKE社交平台就可以飲到限定甜品「仙花雙圓」由台灣仙草凍 配上 香滑嘅百福豆腐花黑白啤酒半杯晨光 • 半杯暮色混合少爺啤酒的 Pilsner 與 Stout容易入口 ,爽整體食物選擇多,質素高絕對會再 encore
朋友生日揀左佢最愛嘅牛大人
今次食豪啲,日本黑毛和牛A4+人均 $458

120分鐘日本A4 黑毛和牛火鍋放題好多野送
澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤同埋任食鮑魚

今期仲出咗黑白養生系列
有雪白御鮮豆腐鍋同黑金蒜皇土雞湯

白御鮮豆腐鍋
有三文魚同豆腐,湯頭鮮甜得嚟帶淡淡豆香

主角日本A4黑毛和牛
油花分佈均勻,入口即溶,牛味濃郁

伊比利亞黑毛豬梅肉
有豬肉界和牛之稱,其豐富油花和濃厚肉味

海鮮拼盤
有大大隻生蠔,鮑魚,帶子等等
已經起哂殼,好方便

推介熟食鮑魚

主題小食有山葵豆腐,蟹籽墨汁腸,鹽酥髒髒雞
鹽酥美乃 『雞』,美乃滋又鹹又甜,幾特別!

限定甜品「仙花雙圓」
由台灣仙草凍 配上 香滑嘅百福豆腐花

黑白啤酒
半杯晨光 • 半杯暮色
混合少爺啤酒的 Pilsner 與 Stout
容易入口 ,爽

整體食物選擇多,質素高
絕對會再 encore
  • 澳洲M9和牛牛丸
2025-06-06 0 瀏覽
好耐無食過牛大人,突然想去食就即刻搵friend去打邊爐!因為怕旺角店人流多要等位,所以好早就入去,仲有卡位可以坐!日本黑毛和牛A4+吃到飽 $488呢個餐之前未食過,所以今次揀左呢個,野食款式超級多,就系牛都有大約9款,另外套餐送每人2粒澳洲M5和牛牛丸同搵海鮮拼盤。湯底方面揀左2款,麻辣鍋同豆腐鍋,麻辣鍋吾系好辣,而且好香好岩煮牛食,豆腐鍋好養生,有三文魚粒、豆腐、杞子、蟲草花、薑同芫茜,煮海鮮就岩哂!主角日本黑毛和牛A4+登場!啲雪花好均勻,食落肉質好嫩,好重油脂,所以食幾塊都好快覺得飽。伊比利亞黑毛豬梅肉都推介,啲肉有少少厚度,好易咬,而且幾有肉味。另外仲叫左澳洲和牛M5牛肩卷,呢款都推介!比起日本黑毛和牛A4+少油脂感,但都幾有肉味,可以食多幾塊。牛肉滑幾重黑椒味。除左肉類,仲有好多小食,特別呢個套餐有多款鮑魚食法,鹽燒鮑魚、醉鮑魚都好食,仲有台式炸雞、台灣腸等等。

日本黑毛和牛A4+吃到飽 $488

牛肉滑幾重黑椒味。

2025-06-04 0 瀏覽
原來旺角都有兩間牛大人,呢日到訪位於旺角瓊華中心嘅分店,環境相當闊落,由於時間尚早,唔使等位就可以直入。我哋點咗最貴嘅日本黑毛和牛A4餐,佢嘅日本和牛真心高質,雪花分布好靚,牛味濃郁,入口即溶。另外亦點咗澳洲和牛及手切風門柳,質素亦相當好。 套餐仲包咗一個海鮮拼盤,入面有生蠔、鮑魚、帆立貝及蟶子。各款海鮮新鮮好味,完全超越一般放題嘅質素。和牛牛丸係我嘅必食推介,入口超彈牙,夠juciy。最近佢哋仲推出咗黑白盛宴,用上一系列百福豆品。食物種類非常之多,包括黑·雪映山葵豆腐、百福黑豆滑豆腐、芝士麻吉燒、鹽酥美乃雞及鹽酥髒髒雞。非常有特色,鍾意食豆腐嘅朋友不用錯過。另外亦推出一系列鮑魚美食,包括古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚及白·藤香鮑魚豆腐。唔同嘅煮法各有特色,味道真心不錯,個人特別喜好炭燒鹽蔥鮑魚,整得非常香口。當然唔少得自助食物區、菜類,餃類、丸類、小食、麵食等包羅萬。當中特別推介佢嘅響鈴,入口好香脆,非常之正。飲品選擇多,用QR code點選多款台式特飲,例如新推出嘅芝麻豆漿黑旋風、黑白啤酒、珍珠奶茶、手搖檸檬茶等。自助區亦有多款茶飲、檸檬茶及汽水,熱飲有無糖紅茶及桂圓紅棗茶

和牛牛丸係我嘅必食推介,入口超彈牙,夠juciy。

飲品選擇多,用QR code點選多款台式特飲,例如新推出嘅芝麻豆漿黑旋風、黑白啤酒、珍珠奶茶、手搖檸檬茶等。自助區亦有多款茶飲、檸檬茶及汽水,熱飲有無糖紅茶及桂圓紅棗茶。

甜品今次點咗個「仙花雙圓」,入邊除咗有豆腐花之外,仲有仙草,珍珠、紅豆、椰果及花生等配料,豆腐花入口香滑,加埋其他配料,味道非常豐。

當然唔少得有雪糕,品牌包括有movenpick,牛大人自家品牌,算係高成本之作。
今晚我們到牛大人以$448時段攻陷味蕾,A4和牛+澎湃海鮮+台式湯底+高質熟食,由頭盤到甜品無死角,絕對是台北火鍋放題的「性價比之王」!我們選了胡椒豬肚雞鍋作湯底。濃郁白湯充滿胡椒辛香,豬肚厚嫩、雞肉滑溜。日本A4+黑毛和牛油花如雪花均勻分布,輕涮3秒入口即化,牛脂香濃卻不膩!  伊比利亞黑毛豬梅肉軟嫩度直逼和牛,油脂甘甜無豬腥味,搭配胡椒豬肚雞鍋超對味!  澳洲M9和牛牛丸爆汁程度驚人,彈牙口感伴隨濃郁牛香,必追加!  海鮮拼盤  頭盤生蠔+扇貝+鮑魚+蟶子。鮑魚爽彈如「海底彈珠」,生蠔海水味濃郁;蟶子鮮甜無沙。熟食冷盤鮑魚三重奏絕對要試!醉鮑魚花雕酒香滲透鮑魚,冰鎮後更彈牙;炭燒鹽蔥鮑魚焦香外皮+蔥油鹹香,柚子燒汁鮑魚酸甜清爽。  小貼士:1️⃣ 首輪必點A4和牛+海鮮拼盤,第二輪掃熟食鮑魚  2️⃣ 「QR code下單」追單快,19:30前離座享優惠  3️⃣ 自助區蝦滑/墨魚滑新鮮,花枝丸咬得到塊狀花枝!

日本A4+黑毛和牛
油花如雪花均勻分布,輕涮3秒入口即化,牛脂香濃卻不膩!

伊比利亞黑毛豬梅肉
軟嫩度直逼和牛,油脂甘甜無豬腥味,搭配胡椒豬肚雞鍋超對味!

澳洲M9和牛牛丸
爆汁程度驚人,彈牙口感伴隨濃郁牛香,必追加!

熟食冷盤

小貼士:
1️⃣ 首輪必點A4和牛+海鮮拼盤,第二輪掃熟食鮑魚
3️⃣ 自助區蝦滑/墨魚滑新鮮,花枝丸咬得到塊狀花枝!
2025-06-03 17 瀏覽
最近去了一趟「牛大人」享用火鍋,這次我們選擇了豪華的日本A4黑毛和牛火鍋放題。120分鐘內可以無限享用 A4和牛和 鮑魚。此外,餐廳還推出了期間限定的 牛大人 x 百福豆腐「黑·白」盛宴,從湯底、小食、飲品到甜品,處處融入了創意十足的豆腐元素,讓人耳目一新。必點推薦:- 日本A4黑毛和牛 每一片牛肉都嫩滑無比,油脂分布均勻,入口即化,讓人回味無窮。 - 伊比利亞黑毛豬梅肉 高品質的豬肉,口感特別嫩滑,讓人讚不絕口。套餐亮點:- 澳洲M9和牛牛丸 爆汁牛丸絕對值得推薦,咬下去非常彈牙,香濃多汁,口感一流! - 海鮮拼盤 包含蠔、鮑魚、扇貝和蟶子,每一種海鮮都非常新鮮,鮮味滿滿。- 蔬菜種類 蔬菜選擇多樣,包括金菇、萵筍、蕃茄、生菜等,均衡又健康。特別推介:- 黑·雪映山葵豆腐 百福黑豆腐配上蟹籽,口感層次豐富,令人驚喜。- 白·藤香鮑魚豆腐 推薦必試!豆腐搭配藤香鮑魚,帶有一絲椒香,非常特別,滋味一流。

必點推薦:
- 日本A4黑毛和牛

- 伊比利亞黑毛豬梅肉
高品質的豬肉,口感特別嫩滑,讓人讚不絕口。

套餐亮點:
- 澳洲M9和牛牛丸
爆汁牛丸絕對值得推薦,咬下去非常彈牙,香濃多汁,口感一流!

- 海鮮拼盤
包含蠔、鮑魚、扇貝和蟶子,每一種海鮮都非常新鮮,鮮味滿滿。

- 蔬菜種類
蔬菜選擇多樣,包括金菇、萵筍、蕃茄、生菜等,均衡又健康。

特別推介:
- 黑·雪映山葵豆腐
百福黑豆腐配上蟹籽,口感層次豐富,令人驚喜。

- 白·藤香鮑魚豆腐
2025-06-03 32 瀏覽
牛大人推出咗日本A4和牛牛食到飽嘅套餐!仲送一份極品海鮮拼盤,入面有新鮮嘅鮑魚、扇貝、蟶子同生蠔,隻隻都好大件,真係好吸引!呢個套餐嘅焦點當然係無限供應嘅日本和牛!比起其他舖頭,牛大人真係好大方,每片和牛切得好似壽喜燒咁厚,油花分佈得好均勻,輕輕淥10秒就可以食,入口即溶,真係超級滿足!除咗和牛,你仲可以試吓其他好味道,例如澳洲M5和牛同美國安格斯牛小排,質素都一樣高🤩除了肉之外,仲有海鮮、丸類同埋各種蔬菜,任你選擇,自助區仲有好多唔同嘅飲品。仲有一樣你一定鍾意:作為台式火鍋,湯底質素非常好。今日我試咗養生湯同番茄湯,兩款都好鮮味,打邊爐之前飲幾口正好👍🏻食完仲有雪條雪糕任食,性價比真係高得黎驚人👍🏻👍🏻👍🏻

食完仲有雪條雪糕任食,性價比真係高得黎驚人👍🏻👍🏻👍🏻