2025-07-24
好一段時間冇食過牛大人朋友想打邊爐 所以就揀咗最方便大家嘅旺角店一開始有提早喺網上預約咗6pm當日因為天氣 遲咗10幾分鐘到知道hold枱通常只係hold10分鐘 所以都感謝前台職員毋須我哋再排walk in到場後前台職員問會否考慮7:30pm離座 可以每人-$20同同行朋友都冇所謂 職員亦話上菜速度快 所以就答應用餐到一半 我哋兩個女仔發現時間都係太趕急上菜速度的確係快 但keep住密密食都依然係成枱都係嘢食(另外一提 芋頭丸有酸味 咬開後已經馬上吐返出嚟😅)於是禮貌問職員可否都係改返食到8pm其中一個職員告知我哋已經同前台同事講咗其後另一位職員表示因為我哋入座時已答應 因此未能安排 我哋都能理解的 於是都盡量食得好快到差不多7:30pm時 職員將帳單交俾我哋 示意埋單先到7:30pm 同同行朋友只係食緊雪糕 亦都因為知道已到交枱時間 準備將食到一半嘅雪糕 同飲到一半嘅飲品帶離餐廳而因為個人物品放咗喺梳化位置 需要等待朋友幫忙將個人物品交到我手上 然後已經打算馬上離開此時職員屢次行到我哋枱 帶有少少呼喝嘅態度指出交枱時間已到 需要離開 最終離開時都非常狼狽 成手都係嘢。。其實明白你哋
朋友想打邊爐 所以就揀咗最方便大家嘅旺角店
最終6:15pm入座 到7:30pm匆忙離開
原先嘅120分鐘任食亦都只係食咗75分鐘
但因為我哋答應在先 亦都冇得講
但樓面職員態度實在令人不敢恭維 下次再食都未必會嚟總店了
雖然提早還枱每人-$20 但因為嗌咗鴛鴦窩(+$50) 再加上加一服務費 每人埋單都要$322 下次再有同樣情況都係寧願食足120分鐘😅