招聘中
$17,300+
月薪
2023-06-17 58 瀏覽
第一次幫襯,感覺非常好,價錢非常合理,而且食物質素非常好,可以encore飲品質素非常高,而且湯底也非常好味尤其甜品,我都喜歡😘推介朋友可以隨時去食,最好預約才去會比較好一點
飲品質素非常高,而且湯底也非常好味
2023-06-11 68 瀏覽
這家火鍋店以牛肉的品質分為三種套餐,🥩其中最昂貴的一款是澳洲極上和牛,晚餐時段正價為$328,🥰並且可以無限制地享用兩個小時。.他們提供了多達十種湯底,😙我們選擇了和牛大人秘方麻辣鍋,麻辣鍋中加入了中藥熬製,湯頭具有淡淡的🫶🏻中藥味道,層次特別豐富。.這款最昂貴的套餐,🐮主打澳洲極上和牛,包括有澳洲和牛M5牛肩卷,每人贈送2粒的澳洲M9和牛牛丸,🥢手切封門柳,以及安格斯牛小排都非常不錯。.在飲品方面,🍵罐裝飲品可供選擇之餘,還有自家製的樽裝冷泡茶。

2023-06-03 98 瀏覽
邊爐!邊爐!邊爐!重要嘅嘢要講三次🤣邊爐對小編黎講真係實在太重要啦(唔好比太太知)😝食左一次都唔係好夠喉!決定再黎打邊爐😂今次就去到旺角荷李活商業中心嘅「 牛大人台灣火鍋吃到飽」極上和牛吃到飽(17:00-21:30入座)$328/位台灣鳳梨雞鍋每人免費澳州和牛牛丸2粒美國PRIME極級肩里肌安格斯特選牛板腱SRF美國黑牛後腿肉澳洲和牛M5牛肩卷手切封門柳安格期牛小排芭樂鹽小麥 400ml $68今次再次同太太去到牛大人,揀左極上和牛吃到飽套餐😋真係好多選擇!淨係牛都已經好多選擇!真係令人心花怒放🥰除左牛之外,仲有好多嘢食選擇,係大堂仲可以夾自己鍾意嘅嘢食😋嘢飲亦任飲!我哋今次仲叫左杯芭樂鹽小麥,估唔到又好飲又易入口!唔錯😬
邊爐!邊爐!邊爐!

極上和牛吃到飽(17:00-21:30入座)$328/位

澳洲和牛M5牛肩卷
手切封門柳
安格期牛小排
芭樂鹽小麥 400ml $68

🌟餐廳:牛大人台灣火鍋吃到飽📍地址:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫💰價位:$101-200⏰營業時間:星期一至日12:00 - 16:00 & 17:00 - 23:00📱電話:3953 9360放工心思思想打邊爐,點算好~一於就揀大熱既「牛大人」啦~今次約埋朋友仔去左旺角荷李活商業中心地庫既分店,佔地全層地庫,地方夠哂寬敞舒適~————————————————🔹火鍋吃到飽放題套餐我地揀咗最高級既「極上和牛吃到飽」套餐,除左可以食盡每一款級別既和牛外,每位仲贈送2粒限定既澳洲和牛牛丸,超正~黎呢度打邊爐,當然要叫埋台灣特色既配料及小食啦~值得一提,自助區仲有各式蔬菜、丸類、粉麵 同埋魯肉飯,當然唔少得餐廳多款特調醬料啦~———————————————————🔹湯底天氣比較濕熱,歎返個台式鳳梨雞鍋做湯底先~材料超豐富,除左半隻雞做湯底之外,仲有大量下火既苦瓜,加上鳳梨及藥材,好清熱~———————————————————🔹肉類澳洲和牛牛肩卷 - 牛味最為濃郁,充滿啖啖油香,而且肉質帶點口感,大推~澳洲和牛牛丸 - 每次黎都必試,和牛牛丸多汁爽彈,牛既油脂感爆登~美國SRF黑牛後腿肉
🌟餐廳:牛大人台灣火鍋吃到飽
📍地址:旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
💰價位:$101-200
📱電話:3953 9360

————————————————
🔹火鍋吃到飽放題套餐

🔹湯底

🔹肉類
美國SRF黑牛後腿肉 - 大大件啖啖肉,油脂較少,肉質好咬口~

🔹台式火鍋配料
大推呢度既台式手打魚/海鮮漿~
餡料好足料,特別係手打墨魚膠,食到粒粒墨魚肉,好彈牙~
當然唔少得我最愛既台灣直送既芋頭貢丸,大大粒之餘,材料仲加入左棉滑既芋泥及芋粒,口感好豐富,層次感十足~

🔹飲品區
黎呢度打邊爐,我就最欣賞佢地既飲品區,除左有我最鍾意既無糖冷泡茶之外,今次我地仲叫左佢地主打由台灣直送手工啤「強波酸啤」,入口充滿橙香及檸檬香,酸酸地解渴一流呀~

🔹甜品
我就最鍾意食呢度提供既台式芋圓仙草凍~有齊紅豆、芋圓、仙草凍,再加上花生粒,口感一流,微微甜好出色~

😋味道:4/5
🏢環境:4/5
💁🏻‍♀️服務:4/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
一直都好欣賞「牛大人」既火鍋,除左環境潔淨寬敞舒適之外,火鍋食材新鮮,由台灣直送,誠意十足~重點係無論任何季節,總會揀到一款岩你口味既湯底,大推,仲唔快D打電話去預約hahahaha~
2023-06-02
2023-06-02 108 瀏覽
今日放工突然好想放任食火鍋😈,行過旺角荷李活商業中心聞到傳出陣陣牛大人火鍋香味!身為🐮牛魔王嘅我已經忍唔住即刻要去食💨已經多次幫襯牛大人吃到飽,和牛吃到飽套餐超抵食😋極上澳洲和牛吃到飽套餐🐮🐮🐮120分鐘 - $328 / head湯底:眷村白玉酸菜煱 - 呢款湯底酸酸地夠晒開胃❤️推介(唔同部位及Level嘅牛各有唔同嘅口味,除咗和牛之外,仲有好多其他食物值得食㗎!)🐮澳洲M9和牛牛丸🐮澳洲和牛M5牛肩卷🐮SRF美國黑牛後腿肉🐮美國PRIME 極級肩里肌🐮安格斯特選牛板腱🐮安格斯牛小排🐮手切風門柳🐮新鮮沙白 - 冇沙鮮甜🐮澎湖花枝漿 - 內裏有料,鮮甜彈牙🐮自助吧多款丸子🍡及蔬菜🥬🐮台灣小食等等🍺強波酸啤 Jumbo Sour獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌甜品:Movenpick朱古力🍫味雪糕🍨Häagen-Dazs 雲呢拿曲奇🍪雪糕🍨
身為🐮牛魔王嘅我已經忍唔住即刻要去食💨

已經多次幫襯牛大人吃到飽,和牛吃到飽套餐超抵食😋

極上澳洲和牛吃到飽套餐🐮🐮🐮

🐮安格斯特選牛板腱
🐮安格斯牛小排
🐮手切風門柳
🐮新鮮沙白 - 冇沙鮮甜
🐮澎湖花枝漿 - 內裏有料,鮮甜彈牙
🐮自助吧多款丸子🍡及蔬菜🥬

2023-05-29
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 極上和牛吃到飽
2023-06-02 54 瀏覽
一講起打邊爐,我同朋友就會諗起牛大人🙈因為佢真係好食又抵食😝所以今次我哋又去咗試啦澳洲極上和牛套餐($298/位)難得去食,就梗係要食最好最多野嘅套餐㗎啦🤭可以一次過食曬唔同款嘅肉、小食同漿類👍🏻仲有澳洲和牛牛丸送,真係好正㗎🔆多款肉類選擇佢呢個套餐可以揀嘅肉類真心好多🤭有成十幾款可以選擇,而且款款都幾新鮮、牛味又重、油脂好夠仲好嫩滑添👍🏻今次仲有埋新款可以揀,就係✅SRF美國黑牛後腿肉👍🏻真心牛味濃郁又嫩口🤤除咗佢,我仲好推薦大家試埋✅澳洲和牛M5 牛肩卷同✅ 安格斯特選牛板腱🔆豐富嘅台式火鍋配料除左有多款肉俾我哋選擇,佢仲有好豐富嘅火鍋配料俾我哋揀😋例如唔同嘅餃類、丸類同漿類🤤我就最推薦大家試下面呢幾樣👍🏻✅黑松露海鮮漿✅千貝鮮魚漿✅鬼馬老油條✅即炸午餐肉🔆地道嘅台式小食佢哋嘅台式小食款式都好多㗎,仲要好食得黎又夠地道😋大家一定要叫黎試下,尤其係✅ 甜不辣✅真豬小香腸✅鹽酥雞除左呢啲,佢哋仲有豐富嘅飲品選擇同每人一個甜品送㗎😝飲品要試嘅一定係佢哋自家製嘅冷泡茶😋甜品就可以試吓佢哋嘅仙草凍😍真心好食又好飲🤤愛邊爐嘅你哋真係要試下牛大人

澳洲極上和牛套餐($298/位)

🔆多款肉類選擇

🔆地道嘅台式小食
✅ 甜不辣
✅真豬小香腸
✅鹽酥雞

牛大人火鍋店:台灣鳳梨雞鍋的美味之旅當踏入牛大人火鍋店,熱情的招待和濃濃的食慾氣息立刻迎面而來!這裡的招牌湯底「台灣鳳梨雞鍋」以其獨特的風味受到了眾多食客的喜愛。今天品嚐火鍋店的美食,一同遊走在味蕾的極致享受之中。首先,120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐包括了每人兩粒和牛丸,以及以下豐富的選擇:澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、牛胸爽、SRF美國黑牛後腿肉和黑松露海鮮漿。這些肉類的品質都非常高,呈現出各種美味口感。再來品嚐私房鴨血、水蓮、魚香皮蛋豆腐、士林鹽酥雞、真豬小香腸、新鮮沙白、真台灣鯛魚片、鮮甜海蝦、爽脆炸魚皮、瓜仔雞水餃和福建燕餃等各式料理。食材豐富多樣,每一道菜都具有獨特的風味,一試難忘。尤其是配搭台灣鳳梨雞鍋,鳳梨的甜美與雞肉的鮮嫩完美融合,讓人陶醉在這道菜的美味魅力之中。還可以order品嚐到清涼可口的酸梅汁和冬瓜茶等飲品,為火鍋之旅畫上完美的句點。飲品口感清新、果香濃郁,是搭配火鍋的好選擇。亦可+$$升級強波酸啤Jumbo Sour,是獲得2022《AIBA 澳洲國際啤酒大賽》金牌,酸酸地非常開胃。另亦有特色甜品:雪糕及自家製甜品,作最後甜點是非常吸引。環境
牛大人火鍋店:台灣鳳梨雞鍋的美味之旅

另亦有特色甜品:雪糕及自家製甜品,作最後甜點是非常吸引。

牛大人火鍋點了120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐。台灣鳳梨雞鍋的湯頭清爽醇厚,加上新鮮的雞肉和甜美的鳳梨,吃了非常開胃。而且這裡的鴨血、水蓮和魚香皮蛋豆腐都非常的美味,充滿台灣風味,口感豐富,值得一試。120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐是令人垂涎三尺的饗宴,每個人還會送上兩粒和牛丸。澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、牛胸爽、SRF美國黑牛後腿肉等等,每一種肉類的品質都非常的好,肉質鮮嫩多汁,入口即化。還有黑松露海鮮漿,感受到豐富的層次感和濃郁的風味。除了肉類,海鮮也十分新鮮,鮮甜海蝦、真台灣鯛魚片,以及爽脆炸魚皮都是必點的美食。此外,福建燕餃和瓜仔雞水餃也是非常好吃的點心。最後,試埋強波酸啤🍺 Jumbo Sour非常清爽,適合搭配這樣豐盛的火鍋食物。 除了食材的品質和味道非常優秀。服務也十分周到,讓人感受到賓至如歸的待遇!
牛大人火鍋點了120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐。

還有黑松露海鮮漿,感受到豐富的層次感和濃郁的風味。

2023-05-27 57 瀏覽
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (旺角) 牛大人真係食極都唔會厭😚,永遠都係我嘅打邊爐首選!今次嚟到旺角荷李活商業中心嘅分店,環境好闊落。坐低揀好湯底就可以掃QR code落單,店員嘅送餐效率好高👍😺,仲唔會漏單~ 𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:▪️澳洲極上和牛吃到飽 ($328)湯底選擇咗牛大人紅燒牛骨鍋❤️,味道好香濃,仲帶有少少辣度!呢個套餐會送每客2粒🌟澳洲M9和牛牛丸,肉味好香,口感彈牙,仲有好多肉汁!肉類方面最推介❤️‍🔥澳洲和牛M5牛肩卷,紋理色澤靚之餘,肉質仲好幼嫩,且肉汁豐富。🐮安格斯特選牛板腱都好正,牛味會更香濃!另外都有雞肉同豚肉選擇,質素都唔錯㗎。海鮮方面都好新鮮,🦐海蝦好大隻,而蜆肉唔會有沙。另外佢哋嘅海鮮漿有好多款選擇,最鐘意蟹籽墨汁漿同澎湖花枝漿😙,好足料同好彈牙,入口有嚼勁。佢哋仲有多款台式小食提供,如鹽酥雞、小香腸等,好有特色👏!另外😍麻辣鴨血都係必食嘅,質感超滑嫩,但記住要落鍋煮一陣先好食呀!台式蛋餃同台式蝦餃個皮好薄,餡料豐富,值得一試。飲品方面推薦佢哋嘅自家製冷泡茶🍵,味道清香。最後埋單時店員會比甜品紙我哋🍨,可以揀雪糕或者仙草凍,好滿足!𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:📍旺角
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (旺角)

𝑰𝑻𝑬𝑴𝑺 𝑶𝑹𝑫𝑬𝑹𝑬𝑫:
▪️澳洲極上和牛吃到飽 ($328)

𝑨𝑫𝑫𝑹𝑬𝑺𝑺:
📍旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫
B1/F, Hollywood Plaza, 610 Nathan Road, Mong Kok
门口接待的三个前台女服务态度极差,因为掉了东西过来寻找,几个人非常不耐烦,从头到尾都在推诿,踢皮球。而且因为我们说普通话,三个服务员甚至有些歧视,盛气凌人的感觉。我也是交了服务费的,我买的是服务,不是受气。这三个人不知道哪儿来的自信和优越感这么对顾客,就这工作,一个机器人就全做了,还比他们做得好,真是垃圾。服务态度不改的话,这辈子都不会再去吃牛大人!环境也不好,挤的要死要死的。因为在地下室,不通风进来就一股各种汤锅混合的味道,总之很闷,很难受。食物味道一般般,不太差,但比起上次来,感觉牛肉质量差了一些,上次也就几个月前来的,怎么下滑这么严重!
2023-05-26
下午茶
2023-05-26 129 瀏覽
门口接待的三个人服务态度极差,因为掉了东西过来寻找,几个人非常不耐烦,因为我们说普通话,三个服务员的甚至有些歧视。我也是交了服务费的,我买的是服务,不是受气。这三个人不知道哪儿来的自信这么对顾客,就这工作,一个机器人就全做了,还比他们做得好,真是垃圾。我的建议就是好好微笑服务吧,这就是你们三唯一的价值了。环境也不好,挤的要死要死的。因为在地下室,不通风,进来就一股各种汤锅混合的味道,总之很闷,很难受。食物味道一般般,不太差,但比起上次来,感觉牛肉质量差了一些,上次也就几个月前来的,怎么下滑这么严重!
朋友話想打邊爐,同佢去咗牛大人😋,一如以往咁高質❤️!湯底:今次叫咗期間限定嘅剝皮辣椒雞鍋,湯底其實唔辣,不過有好香嘅剝皮辣椒香味👍🏻,而且雞肉都幾嫩滑😋!肉類:每一次我都會叫牛肩胛,因為覺得唔會太肥膩,肉質細嫩🥩;另外都鍾意叫牛頸脊,最重要係一啲都唔肥,同時肉味亦相當香濃,食多幾碟都唔怕肥🥩!好正!除咗牛肉之外,其實都仲有好多食物,例如海鮮🦐,雞肉🐔,手打海鮮漿等。熟食:最鍾意係滷牛肉飯,平時都係食肥豬肉版本,係牛大人先有滷牛肉,味道相當濃郁!😋自助區:超多款式的蔬菜,最推薦佢哋嘅冬菇,相當厚肉,預先已經炆好左咁!好食😋!

朋友話想打邊爐,同佢去咗牛大人😋,一如以往咁高質❤️!

2023-05-24 59 瀏覽
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫相信冇人未聽過牛大人😋次次都大排長龍!今次我同三個朋友去食澳洲極上和牛套餐($328)🥰試左蕃茄湯底~酸酸地幾開胃☺️另外都試左好多唔同款嘅牛同豬🤤每位入座都會送牛丸😍😍個牛丸真係好好食~超級爆汁🤤除此之外,一定要試晒六款唔同口味漿😋分別係真味牛肉漿、蟹籽蜜汁漿、澎湖花枝漿,海鮮醬同埋章魚珍珠漿✨仲有好多款唔同嘅海鮮、丸、菜同埋小食選擇😗✨我地仲試拎左2022AIBA 澳洲國際啤酒大賽金牌嘅強波酸啤🍺 Jumbo Sour~第一次試飲酸嘅啤酒~幾特別😂口味比較清新,同傳統啤酒好唔同,有興趣嘅朋友都可以試下🥰最後最期待嘅雪糕就係朱古力味MOVENPICK🍨幾時都係咁好食😗❤️💥評分:7/10👍🏻地點非常方便嘅打邊爐之選😍而且食物種類都幾多👍🏻
牛大人台灣火鍋吃到飽 (荷李活商業中心) (旺角)
旺角彌敦道610號荷李活商業中心地庫

💥評分:7/10
👍🏻地點非常方便嘅打邊爐之選😍而且食物種類都幾多👍🏻
  • 18+冬瓜茶
  • 魚香皮蛋豆腐
2023-05-24 32 瀏覽
120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐 328HKD套餐送澳洲和牛丸,牛丸彈牙,牛味好濃,咬落仲會爆汁。🍲湯底方面有10款鍋底選擇,我哋揀左眷村白玉酸菜鍋,呢排成日落雨,陰陰郁郁讓人冇胃口,呢個湯底夠晒開胃。我哋繼續以食和牛為主,點左安格斯小牛排,美國黑牛後腿肉、安格斯牛板腱、上腹牛五花、牛胸爽等等多款牛肉。當中我最中意既係牛胸爽,好creamy好脆,我一人食兩盤。海鮮部分,我地嗌左澎湃花枝漿、蟹籽墨汁漿,都內裡有料,鮮甜彈牙。自助area都好多選擇,仲有台灣直送添!我最中意既係魚腐,外皮與香港既魚腐相比較薄,放入鍋中會脹成一個ball,超Q!飲品我試左兩杯熱飲,黑糖姜茶和紅棗桂圓茶都好滋補足料,岩曬女士特別日子。甜品可以選擇Movenpick雪糕或者仙草凍,我揀左仙草凍,仙草Q彈,topping有珍珠,芒果椰果、花生同多種類既堅果碎,配上煉奶,正宗台灣味道!120分鐘真係食到好滿足
120分鐘澳洲極上和牛吃到飽套餐 328HKD

套餐送澳洲和牛丸,牛丸彈牙,牛味好濃,咬落仲會爆汁。

120分鐘真係食到好滿足
2023-05-23
  • 澳洲M9和牛牛丸
去完旅行返黎好想打邊爐🍲呢日拉埋朋友同我去食牛大人✌🏻識叫一定叫最豪果個澳洲極上和牛餐,成個餐牌都可以食哂😈仲可以叫唔同嘅特飲同送每人兩粒 一咬就爆肉汁,爽彈又牛味濃嘅澳洲M9和牛牛丸🤤今次我地叫左阿嬤養生濃湯鍋,鍋𥚃有當歸、黨參、枸杞、紅棗等等好滋補嘅藥材外,仲有豬骨同大量蔬菜嘅清甜❤️黎到牛大人梗係要瘋狂食唔同牛種、唔同部位嘅牛肉啦🤩我特別鍾意澳洲和牛M5牛肩卷,油脂比例岩岩好,夠哂嫩滑!安格斯特選牛板腱,中間有條好腍嘅肉筋,整體口感彈牙😜想食牛味超超超濃厚嘅有手切封門柳😚套餐包左好多台灣直送嘅火鍋配料,特別係蟹籽墨汁漿、澎湖花枝漿🤓仲有豬血糕、鴨血、排骨酥、鹽酥雞、梅甘酥脆薯、牛媽秘制滷牛筋、牛腩、豬大腸😎成個台灣夜市搬左過黎牛大人咁呀!當然唔少得海鮮啦,有好大隻又無沙嘅蜆同彈牙嘅蝦🍤特飲方面有冬瓜茶、珍珠奶茶等,自助區各種冷泡茶、汽水、Qoo、麥香等食得盡興啲我地仲叫左杯芭樂鹽小麥台灣啤酒🍻即場Follow牛大人ig,仲送一杯翡翠果凍多多😋食足兩個鐘,埋單個陣記得叫埋MOVENPICK雪糕/仙草凍呀😎
去完旅行返黎好想打邊爐🍲呢日拉埋朋友同我去食牛大人✌🏻

識叫一定叫最豪果個澳洲極上和牛餐,成個餐牌都可以食哂😈

黎到牛大人梗係要瘋狂食唔同牛種、唔同部位嘅牛肉啦🤩

我特別鍾意澳洲和牛M5牛肩卷,油脂比例岩岩好,夠哂嫩滑!

安格斯特選牛板腱,中間有條好腍嘅肉筋,整體口感彈牙😜
想食牛味超超超濃厚嘅有手切封門柳😚

當然唔少得海鮮啦,有好大隻又無沙嘅蜆同彈牙嘅蝦🍤

食得盡興啲我地仲叫左杯芭樂鹽小麥台灣啤酒🍻

即場Follow牛大人ig,仲送一杯翡翠果凍多多😋

• 澳洲極上和牛
  • 阿嬤養生濃湯鍋