招聘中
$17,300+
月薪
香港探店|旺角|火鍋放題|牛大人在眾多火鍋店裏邊,我相信牛大人是最有特色、最好吃的其中一間。畢竟是安平燒肉的同系列,質素就自然有所保證。這單來到,光顧了他們最昂貴的和牛套餐,對物超所值。還是老樣子,點了我最愛的麻辣湯底!加上綠色的生菜、蘿蔔,很快就成為牛大人版的麻辣燙。朋友在這裏,想嘗試一下海底撈的玩法:點了要一個炸響鈴卷、不同款式的魚滑(墨魚滑、海鮮滑),先將炸響鈴卷輕輕焯熟,再探開鋪平,並用魚滑塗上,這個吃飯我還是第一次嘗試,愛了!還是要讚一讚他們的SRF 牛肉,肌肉紋理分明,而且肥瘦相間,牛味香濃,朋友一叫就叫三四份海鮮的話,我也推薦他們的脆肉鯇和海蝦,脆肉鯇實在太新鮮了,只需用沸騰的水煮1分鐘,點上豉油,感覺太讚了最後最後,點了他們家最出名的牛大人仙草芋圓凍,甜而不膩,就是最好的收結。——————為食分界線——————📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓人均消費: $400
香港探店|旺角|火鍋放題|牛大人

畢竟是安平燒肉的同系列,質素就自然有所保證。

這單來到,光顧了他們最昂貴的和牛套餐,對物超所值。

還是老樣子,點了我最愛的麻辣湯底!

加上綠色的生菜、蘿蔔,很快就成為牛大人版的麻辣燙。

朋友在這裏,想嘗試一下海底撈的玩法:

——————為食分界線——————
📍 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)

人均消費: $400
最近又去咗食牛大人,今次仲試咗好多新野添😎 .🥩極上和牛吃到飽套餐 $328.首先係佢哋期間限定嘅剝皮辣椒雞鍋🍲 湯底以台灣土雞配搭台東特產剝皮辣椒熬製而成,每個鍋都有成隻土雞腿🍗 湯底鮮甜帶點回甘,個辣椒微辣開胃,個人認為佢零舍襯蔬菜類啊🥬🤩另一樣新野就係佢哋新推出嘅酉鬼啤酒芭樂鹽小麥($68)🌾 佢係第一款以土芭樂(姐係番石榴)釀造嘅啤酒,過程中加咗屏東嘅珊瑚礁鹽,可以平衡返乳酸菌發酵嘅酸味🪸一飲果味濃郁,酸酸甜甜得黎帶點mineral味,complex又醒胃🍻 介紹完新野就循例分享返啲推牛肉入鍋底相喇!澳洲和牛M5牛肩卷真係百吃不厭,大大片又軟熟,結果唔小心食到第二朝重咗2kg(見最尾條片就明點做到)🤣
最近又去咗食牛大人,今次仲試咗好多新野添😎
🥩極上和牛吃到飽套餐 $328

2023-07-14 129 瀏覽
呢晚Happy Friday,約埋朋友嚟《牛大人》慰勞吓辛勞工作嘅自己《牛大人》係我近期最喜歡嘅火鍋放題店之一,鍾意佢牛肉嘅選擇多,而且食材質素穩定,係一眾牛魔王嘅不二之選3種價格嘅吃到飽套餐中,我推介”澳洲極上和牛餐”,肉類嘅選擇最多,質素亦最佳,仲每人贈送2粒”澳洲M9和牛牛丸”(和牛牛丸牛味香濃,如果想encore,需要係「收費食品」項目落單)佢嘅醬料區係另一令我回訪嘅原因,醬料選擇豐富,可以無限添加新鮮蒜蓉,炸蒜,蔥頭,芫荽,新鮮辣椒…… 呢到仲提供台灣烏醋,朋友大like👍🏻我哋一早揀好”牛大人紅燒牛骨鍋”湯底,坐低就即刻scan 自助落單QR code先叫熟食”魚香皮蛋豆腐” 頂一頂肚餓,同埋 “金桔椰果(少甜少冰)”解解渴跟住就主攻牛牛🐮:🔸安格斯牛小排🫶🏻🔸安格斯特選牛板腱🔸美國PRIME極級肩里肌🔸SRF美國黑牛後腿肉🔸手切封門柳🫶🏻🔸安格斯一口牛肉粒🔸牛胸爽牛牛以外嘅火鍋配料都揀咗少少🔸台灣鱸魚片🔸真台灣鯛魚片🔸黑松露海鮮漿🫶🏻🔸美人花膠🔸瓜仔雞水餃🔸水蓮🫶🏻🔸手工大黑輪 牛牛火鍋配料中,”安格斯牛小排”係我同朋友嘅至愛,encore 再encore 😋朋友另外喜歡

跟住就主攻牛牛🐮:

🔸瓜仔雞水餃
🔸水蓮🫶🏻
🔸手工大黑輪

安格斯牛小排

朋友另外喜歡”手切封門柳”,鍾意佢濃郁嘅牛味
”牛胸爽”又係朋友喜歡嘅item,話口感夠爽夠特別
牛胸爽

牛牛以外嘅火鍋配料推介”黑松露海鮮漿”,黑松露味香濃
“水蓮”係第一次試
又係上網check一check嘅時候喇 🤓
📖水蓮大部份產自台灣高雄美濃,膳食纖維比例高之餘、仲含多種維他命同礦物質,而且熱量低,好啱減肥食喎!
今晚食咗咁多肉肉,食返多啲水蓮,減一減啲邪惡感先 😈🤪
水蓮

打完邊邊,食埋甜品,身心靈都滿足晒😌
台中•仙草凍
2023-06-30
安格斯牛小排
牛胸爽
水蓮
2023-07-14 49 瀏覽
早兩日肥仔生日🎂就帶佢去食咗佢最愛嘅牛大人🐮今次我地揀咗期間限定嘅剝皮辣椒雞鍋😚開頭都幾佢好辣🌶️但食落只係微辣,而且好甘甜😙味道仲好濃郁添😚牛大人有三個餐可以選擇,有精選嫩牛、美國特級安格斯同埋澳洲極上和牛😗強烈建議大家揀澳洲極上和牛,一嚟肉類選擇最多,二嚟佢送果兩粒嘅澳洲M9和牛牛丸真係勁好味㗎🤤牛肉我會推薦澳洲和牛M5牛肩卷同埋美國PRIME極級肩里肌😙兩款牛味都好濃郁,而且大大塊,食落真係好滿足😌另外牛大人會定期推出唔同嘅手工啤酒🍻 我期嘅手工啤叫「酉鬼 」- 『芭樂鹽小麥』,係肥仔最愛😆芭樂即係石柳啤酒口感清新易入口,淡淡芭樂香氣同珊瑚礁鹽揉合得天衣無縫,肥仔飲過不停啊🤭最後食埋個甜品-台式仙草就非常圓滿啦~
早兩日肥仔生日🎂就帶佢去食咗佢最愛嘅牛大人🐮

芭樂即係石柳

最後食埋個甜品-台式仙草就非常圓滿啦~

好耐冇食牛大人😝打邊爐嚟講我都係覺得佢係世一😋🌟澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐 $328🍽️湯底:牛大人紅燒牛骨鍋最鍾意嘅牛大人湯底😆差唔多每次都係揀呢個🤪牛骨味好香,而且花椒八角夠哂入味!推薦:🍽️澳洲M9和牛牛丸🐮令我驚艷嘅牛丸😱一咬落去超爆汁勁juicy!💦而且好香和牛牛肉味,好好食😝🍽️澳洲和牛M5牛肩卷呢個M5牛肩卷紋花好均勻,而且肉質鮮紅色好靚🥰食落超級嫩滑,而且牛肉味好重!咬落仲有油脂香味😋Encore咗兩碟!🍽️SRF美國黑牛後腿肉黑牛後腿肉比較簿身,但食落牛肉味好濃!而且冇牛肩卷咁膩🥰🍽️手切封門柳望落去牛柳好厚身,點知入口係好腍!仲唔使點咬🥹肉味又係好重,推介~🍽️安格斯一口牛肉粒一口牛好似同火鍋唔太夾🤣🤣但牛肉本體都好食🤪夠嫩唔會韌~🍽️牛媽秘製滷牛筋最愛嘅牛筋🥰喺牛骨湯要煲耐啲!食落會有膠質嘅感覺,雖然細細舊但好腍🤓🍽️黑松露海鮮漿呢個有驚喜!黑松露味好濃,而且海鮮漿打得夠滑🤩🍽️脆肉鯇魚腩打邊爐最愛食魚🥳脆肉鯇魚質好爽口,魚味濃郁😋🍽️私房鴨血係鴨血🥰一份已經大大煲,份量超多😂配牛骨鍋一齊食超惹味☺️好嫩滑又唔腥🥰🍽️美人花膠有花膠食😍記得要煮耐啲,食落夠哂腍😚啖啖骨膠原!🍽️冬瓜茶
好耐冇食牛大人😝打邊爐嚟講我都係覺得佢係世一😋

🌟澳洲極上和牛120分鐘吃到飽套餐 $328

🍽️湯底:牛大人紅燒牛骨鍋

推薦:

🍽️澳洲M9和牛牛丸🐮

🍽️澳洲和牛M5牛肩卷

🍽️SRF美國黑牛後腿肉
黑牛後腿肉比較簿身,但食落牛肉味好濃!而且冇牛肩卷咁膩🥰

🍽️手切封門柳

🍽️安格斯一口牛肉粒
一口牛好似同火鍋唔太夾🤣🤣但牛肉本體都好食🤪夠嫩唔會韌~

🍽️牛媽秘製滷牛筋

🍽️黑松露海鮮漿
呢個有驚喜!黑松露味好濃,而且海鮮漿打得夠滑🤩

🍽️脆肉鯇魚腩
打邊爐最愛食魚🥳脆肉鯇魚質好爽口,魚味濃郁😋

🍽️私房鴨血

🍽️美人花膠
有花膠食😍記得要煮耐啲,食落夠哂腍😚啖啖骨膠原!

🍽️冬瓜茶
最鍾意嘅台式冬瓜茶😜唔會好甜,解渴一流!

除此之外仲有好多台灣特色小吃同手工水餃🥟飽你食到飽到上心口🤣🤣2個鐘都真係未必食得哂咁多款😌🤣

最後仲有Haagen-Daz曲奇雲呢拿雪糕🍦🍪同Movenpick瑞士朱古力雪糕🍫超正😆食到超飽呀😚

加一服務費:✅

回頭率:❤️❤️❤️❤️💛 (5個❤️為滿分,💛=0.5❤️)

📍地址:牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
2023-07-14 25 瀏覽
去牛大人當然主力食牛,今日約咗愛吃牛的老友到牛大人吃火鍋放題,餐廳提供三個套餐,價格豐儉由人,都是任食為主,我們要「極上和牛吃到飽」套餐,真的是大滿足了😍餐廳提供10款湯底供顧客選擇,我們要了「台灣鳳梨雞鍋」,很快湯鍋就來了。湯底以鳳梨配搭苦瓜,酸甜開胃,雞肉滑嫩, 煲到後面有啲爛, 幾好食,個湯底有味但係唔會搶食材啲味,很適合打邊爐。侍應還把澳洲M 9和牛牛丸係我哋未嗌嘢前就俾我們,牛丸咬落去會爆汁, 食落去有少少油脂同好重牛味 好好食😋章魚漿係期間限定,個漿有好大粒嘅章魚, 又係好好食,彈牙同埋真材實料係重多食物中,我哋叫最多的當然是牛肉啦,美國SRF黑牛,脂肪均勻,牛肉味較重,冇騷味,肉質較爽口。澳洲和牛M 5牛肩卷,脂肪均勻分佈,牛脂香,入口即化,軟嫩可口。除了牛肉,羊肉也是必點之一,羊味重,口感軟滑,涮一涮就可以開吃了。白桃烏龍好飲 入口有少少白桃嘅甜 落喉嚨有茶味 蜜味台灣腸細細粒,味道甜香,其口感紮實,嚼勁十足,煙韌多汁。餐廳非常火,最好先訂位,不然就要久等了😅

白桃烏龍好飲 入口有少少白桃嘅甜 落喉嚨有茶味

餐廳非常火,最好先訂位,不然就要久等了😅
  • 澳洲和牛M5牛肩卷
  • 澳洲M9和牛牛丸
  • 台灣鳳梨雞鍋
牛大人一直都人氣高企🐮🔥每次一到夜晚7,8點都大排長龍今日趁6點未係太多人嘅時候打邊爐🍲120分鐘吃到飽套餐有8款湯底選擇全部都係台灣特色湯底,用料十足!我揀咗台中蒜頭雞鍋,原隻雞熬製而成嘅湯底,冇乜味精🙌🏻套餐揀咗澳洲極上和牛,附送每人2粒澳洲M9和牛牛丸🐮澳洲M9和牛牛丸🐮一直係牛大人嘅風頭躉,甚至比起和牛更加出色食落果然名不虛傳,和牛牛丸爽口之餘,香濃和牛味咬落去好多牛肉汁,食得出係手打牛丸🤩套餐有多款牛肉選擇,包括: 上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷、美國PRIME極級肩里肌🐮其中澳洲和牛M5牛肩卷最大塊滖大概30秒,呈粉嫩色,入口香濃牛肉味口感軟腍,唔會有筋🤤👍🏻另外,豬梅肉片、羊肉片、花雕酒雞件、鱸魚片、蟹籽墨汁漿、千貝鮮魚漿、章魚珍珠漿、牛媽秘製滷牛筋同牛肚都係任點其中鮮牛滑、蟹籽墨汁漿、黑松露海鮮漿真材實料,唔係淨係粉漿加入海鮮配料,口感豐富又爽口😋海鮮選擇種類豐富,多款魚片、生蝦外仲有沙白等,而且食落冇沙,好乾淨啊!外面仲可以自己任揀配料,有多款台灣丸類、蔬菜等等仲有台灣王子麵、米粉、雞肉麵除咗有可樂、有氣梳
牛大人一直都人氣高企🐮🔥
每次一到夜晚7,8點都大排長龍
今日趁6點未係太多人嘅時候打邊爐🍲
120分鐘吃到飽套餐有8款湯底選擇
全部都係台灣特色湯底,用料十足!
我揀咗台中蒜頭雞鍋,原隻雞熬製而成嘅湯底,冇乜味精🙌🏻

套餐揀咗澳洲極上和牛,附送每人2粒澳洲M9和牛牛丸🐮

食落果然名不虛傳,和牛牛丸爽口之餘,香濃和牛味
咬落去好多牛肉汁,食得出係手打牛丸🤩

套餐有多款牛肉選擇,包括: 上腹牛五花、
其中澳洲和牛M5牛肩卷最大塊
滖大概30秒,呈粉嫩色,入口香濃牛肉味
口感軟腍,唔會有筋🤤👍🏻

其中鮮牛滑、蟹籽墨汁漿、黑松露海鮮漿真材實料,唔係淨係粉漿
加入海鮮配料,口感豐富又爽口😋

海鮮選擇種類豐富,多款魚片、生蝦外
仲有沙白等,而且食落冇沙,好乾淨啊!
外面仲可以自己任揀配料,有多款台灣丸類、蔬菜等等

仲有台灣王子麵、米粉、雞肉麵

除咗有可樂、有氣梳打,呢間仲有自家製嘅烏龍茶同花茶、仙草
啱晒打邊爐可以冇咁熱氣,同埋消下滯😉

最後,每人都送一杯雪糕作甜品

牛大人打邊真係好滿足啊😌

2023-07-10 2112 瀏覽
相信好多人都食過牛大人🐂 不過我都簡單同大家介紹一下☺️ 台灣牛大人係一間專門提供高品質牛肉嘅餐廳,以精緻嘅用餐環境同專業嘅服務聞名,讓你品嚐到最道地嘅牛肉美食🤤佢入邊有幾款唔同嘅套餐,我哋就揀咗最貴嘅澳洲極上和牛餐😍 HK328/位~每位都會送一客澳洲M9和牛牛丸🍡喺肉類方面有好多唔同嘅選擇👉🏻 牛m5牛肩卷/ 牛小排/上腹牛五花/手切封門柳/安格斯一口牛等等,佢嘅牛肉質地鮮嫩,口感豐富,充滿濃郁嘅肉汁同香氣,每一口都能夠感受到牛肉嘅風味同細膩嘅口感😙 啲菜色搭配精心,讓每一道菜都能夠完美咁展現出牛肉嘅特色同風味,令人回味無窮🤩 除咗牛肉,仲會有小食提供✌🏻例如有皮蛋豆腐/台式鹽酥雞/台式滷肉飯/同埋小香腸等等🙈飲品方面,我就最鍾意飲佢嘅自家製嘅白桃烏龍茶😜 茶味唔太濃,加上啲白桃果味,清新唔會膩口😉 而且冰凍得剛剛好,唔會太凍太冰❄️而且嘅裝潢雅致,服務周到,讓用餐體驗更加舒適同愉悅😃 總之,台灣牛大人係一間值得一試嘅高品質牛肉餐廳,絕對可以滿足你嘅味蕾同用餐享受😎總括而言 (5個♥️係最高)好味指數 : ♥️♥️♥️♥️🤍服務態度 : ♥️♥️♥️♥️🤍環境打卡 : ♥️♥️♥️♥️🤍回頭指數 : ♥️♥️♥️♥️🤍

總括而言 (5個♥️係最高)
好味指數 : ♥️♥️♥️♥️🤍
服務態度 : ♥️♥️♥️♥️🤍
環境打卡 : ♥️♥️♥️♥️🤍
回頭指數 : ♥️♥️♥️♥️🤍

📍牛大人台灣火鍋吃到飽(瓊華中心)
🏢旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
🕗星期一至日 16:00 - 01:00

#旺角美食 #旺角必食  #食好西 #美食 #hkfood #likeforlike #instatravel #latergram #hktravel #photooftheday #traveling #yummy #travelhk #followforfollow #hkig #hkdating #pleaselike #hkfoodie #bestfoodhongkong #coffeehk #hkcafe #hkrestaurant
2023-06-19
提到人氣火鍋放題,絕對少不了主打台灣特色湯底及食材的牛大人!如想避免人潮可以提早食晚餐,於7:30pm前離座更可以優惠價結帳!🍲鴛鴦鍋 (+$50)台灣鳳梨雞鍋:台灣著名經典古早鍋,香甜鳳梨配上苦瓜,入口酸酸甜甜,加上大件雞腿肉,極豐富!台灣濃香番茄鍋:選用新鮮蕃茄,味道濃郁清甜,十分健康!🥩肉類:可任點澳洲和牛M5牛肩卷、手切封門柳、美國PRIME極級肩里肌、安格斯牛小排及安格斯一口牛肉粒等,更會每位贈送澳洲M9和牛牛丸2粒!而豬肉及雞肉口感嫩滑,質素和性價比極高,絕對是食肉獸天堂!🐟海鮮類:值得一試嫩滑鯛魚片、脆肉鯇魚片及魚腩、鮮甜海蝦及新鮮沙白!🦀漿類:有台灣海鮮漿、手打旗魚漿、澎湖花枝漿、蟹籽墨汁漿等,選擇極豐富,口感鮮滑彈牙!🌭台灣特色小吃:推介香脆可口的真豬小香腸及冷盤魚香皮蛋豆腐;另外更可於自助區自製第二市場真滷牛肉飯,飽肚又滿足!私房鴨血亦同樣出色,帶點微辣,十分入味!🥬自助區:提供各式蔬菜及丸類,生菜、娃娃菜、蓮藕、粟米、芋絲、海帶結、木耳、菇類、丸類等,種類繁多!

🍲鴛鴦鍋 (+$50)
台灣濃香番茄鍋:選用新鮮蕃茄,味道濃郁清甜,十分健康!

牛大人台灣火鍋吃到飽👻一年四季都可以食到我最愛既打邊爐有冷氣真係好每次想打邊爐都會諗起牛大人款式夠多每樣食少少已經夠哂飽仲要啲料keep住咁新鮮下次會再黎食😆.🔅極上和牛吃到飽 HKD 328✨台灣濃香蕃茄鍋好足料既蕃茄湯底濃得黎又唔會太杰蕃茄清甜用黎打邊爐一流✨澳洲和牛M5牛肩卷 牛小排每次必食既M5和牛同牛小排牛小排入口嫩滑更勝一籌M5和牛油脂夠多兩款都好唔錯🥰✨黑松露海鮮漿期間限定既黑松露漿黑松露夠哂香入面仲有彈牙既蝦同墨魚推介必食之選✨海蝦 白沙蜆 鯇魚片海鮮類都有幾款海蝦夠大隻又彈牙再加單咗次白沙蜆無沙夠鮮好唔錯既蜆鯇魚片實淨代表夠新鮮😛✨台式綜合仙草甜品可以揀雪糕/仙草台式仙草係我既favourite 料多款式又多食飽飽食埋甜品超滿足.整體黎講:邊爐必食 料靚新鮮😚.🎈 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
牛大人台灣火鍋吃到飽👻

料多款式又多
食飽飽食埋甜品超滿足
整體黎講:
邊爐必食 料靚新鮮😚
🎈 牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)
2023-07-07 62 瀏覽
牛大人打邊邊真係會打上癮,性價比高,台灣直放食材夠高質,間唔中諗起又會想食!!❤️澳洲和牛M5 牛肩卷 x 安格斯特選牛板腱 任食M5和牛真係超抵食,油脂香又肥美,牛板腱就相對瘦d 但又唔會太堅韌🧡台灣鱸魚片 x 真台灣鯛魚片 睇落已經覺得色澤好我靚,鱸魚片肉質爽脆,鯛魚片就肉質鮮嫩,非常高質💛干貝鮮魚漿 x 澎湖花枝漿 超多唔同款式都係台灣直送,花枝漿爽口彈牙,好有口感,鮮魚漿加左干貝,必食呀!! 💚台式蛋餃 x 韭菜水餃 x 高麗菜水餃 細細粒唔同款式,食多幾款唔同味都唔會太飽

🐄終於第一次食牛大人🤣,揀咗120分鐘極上和牛吃到飽套餐(💰318 /位,星期五21:30-23:00入座),每位送2粒彈牙濃郁澳洲M9和牛牛丸,牛肉多款可以揀款款都叫咗1 round先,上腹牛五花、安格斯特選牛板腱、安格斯牛小排、手切封門柳、安格斯一口牛肉粒、澳洲和牛M5牛肩卷同美國 PRIVE極級肩里肌,好滿足,任食一晚兩個人試到咁多款肉好幸福,全部都有質素,肉味濃,唔食牛、豬肉都幾多選擇🍲湯底揀咗牛大人紅燒牛骨鍋湯底越熬越濃,醬汁都唔係好需要,多人下次會想+💰50就可以鴛鴦鍋,叫款辣嘅!加埋鴨血好正,叫份量1得兩大嚿,所以記得2份起跳,呢度鴨血世一,浸湯可以配炸魚皮同油炸鬼,都算香脆🦐海鮮沙白,無沙鮮甜,自助區有三款蔬菜中間都有轉款,另外南瓜同煎過面嘅芋頭好吸湯超正,丸類種類都好多,好似魚滑嘅黑松露海鮮漿同蟹籽墨汁漿都好足料,鮮蝦大大隻係海蝦都encore咗,仲食埋脆肉鯇魚腩同台灣鱸魚片,全部好新鮮,隨便嗌都唔會伏😎,記得留肚食餃,款款真材實料🫖飲品,有得飲自家品牌嘅茶飲,白桃烏龍好解膩,仲可以單點特飲同啤酒,試咗台灣直送嘅芭樂鹽小麥生啤(💰68),酸酸地好開胃,唔夠食可以叫埋台

🍲湯底揀咗牛大人紅燒牛骨鍋

🫖飲品,有得飲自家品牌嘅茶飲,白桃烏龍好解膩,仲可以單點特飲同啤酒,試咗台灣直送嘅芭樂鹽小麥生啤(💰68),酸酸地好開胃,唔夠食可以叫埋台式小食

🍨最尾甜品有Movenpick 同Haagen-Dazs 雪糕,真係食到好滿足

牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心)
📍旺角彌敦道628號瓊華中心9樓
(旺角🚇C出口行4分鐘就到)

💫評分: 8.7/10
💬 mammy最愛嘅hotpot🤣,每款食物都有質素,食得好滿足,2hrs時間都好夠,因為啲嘢食都嚟都好快

🏃🏻‍♀️再訪?🅈🄴🅂,下次會想食順德鯪魚球啲人都話正,想試晒所有餃🤣

其他分店 (8間分店實有一間喺左近🤣)

#牛大人 #放題 #牛肉火鍋 #火鍋 #火鍋店 #旺角 #旺角美食 #觀塘 #觀塘美食 #元朗 #元朗美食 #銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #香港美食 #火鍋控 #hkfoodieblogger #hkfoodlover #followforfollow #foodieblog #discoverhk #tagsforlike #foodiehk #hkfoodlover #hkfood #foodinstagram #尖沙咀 #尖沙咀美食 #任食
任攞配菜! 任拎台飲!任食和牛! 任叫海鮮!任君選擇! 任性增肥🤣😂!呢d 咁任意妄為嘅行為黎到牛大人做齊哂係常識😆又係果句,記得早早訂檯呀!星期日5:00pm到店已經見到幾檯食梗,坐坐下到7:00pm 全場滿哂🤭長期保持台式火鍋人氣之選真唔係浪得虛名。QR Code 落單無耐,今次揀左清清地嘅養生鍋湯底比另一半滋補下,然後澳洲M5和牛層疊式打頭陣,同埋繼續贈送M9和牛牛丸真心正正子👍🏼和牛涮幾下就食得,岩哂餓底即時開餐😋極上和牛吃到飽套餐 $328 /each推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️120分鐘放題,基本每次叫大量嘅薄切靚和牛實回本,九款特色火鍋湯底大量火鍋配料自助區而台灣王子麵就係必試嘅麵食。雖然旺角店飲品雪櫃區唔大,但勝在五臟俱全,必飲兩支台飲打底。必點: 澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯特選牛板腱、薄切澳洲和牛M5牛肩油花平均, 輕輕一涮, 牛肉吸收哂鳳梨雞鍋精華 ,鮮味提升, 肉質放落口非常滿意。其他還有美國SRF黑牛肩肉眼、安格斯特選牛板腱、牛五花、西班牙豬五花片、花雕酒雞件上腹牛五花、西班牙豬五花片、秘制滷大腸、牛肚、牛筋、蟹籽墨汁漿、章魚珍珠漿、花枝漿、干貝鮮魚漿、台式蛋餃、瓜仔雞水餃

任攞配菜! 任拎台飲!
任食和牛! 任叫海鮮!
任君選擇! 任性增肥🤣😂!
呢d 咁任意妄為嘅行為黎到牛大人做齊哂係常識😆

又係果句,記得早早訂檯呀!
星期日5:00pm到店已經見到幾檯食梗,
坐坐下到7:00pm 全場滿哂🤭
長期保持台式火鍋人氣之選真唔係浪得虛名。

QR Code 落單無耐,
今次揀左清清地嘅養生鍋湯底比另一半滋補下,
然後澳洲M5和牛層疊式打頭陣,
同埋繼續贈送M9和牛牛丸真心正正子👍🏼
和牛涮幾下就食得,岩哂餓底即時開餐😋

極上和牛吃到飽套餐 $328 /each
推介:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
120分鐘放題,基本每次叫大量嘅薄切靚和牛實回本,

九款特色火鍋湯底
大量火鍋配料自助區
而台灣王子麵就係必試嘅麵食。
雖然旺角店飲品雪櫃區唔大,
但勝在五臟俱全,必飲兩支台飲打底。

必點:
澳洲和牛M5牛肩卷,安格斯特選牛板腱、薄切澳洲和牛M5牛肩
油花平均, 輕輕一涮, 牛肉吸收哂鳳梨雞鍋精華 ,
鮮味提升, 肉質放落口非常滿意。

其他還有美國SRF黑牛肩肉眼、安格斯特選牛板腱、
牛五花、西班牙豬五花片、花雕酒雞件
上腹牛五花、西班牙豬五花片、秘制滷大腸、牛肚、牛筋、
蟹籽墨汁漿、章魚珍珠漿、花枝漿、干貝鮮魚漿、
台式蛋餃、瓜仔雞水餃、福建燕餃及台式蝦餃等

甜品當日竟然Movenpick 雪糕 Häagen-Dazs雪糕兩款都有😍,直頭係完美幸運。

📍旺角瓊華總店:
晚市:16:00 – 01:00
牛大人台灣火鍋吃到飽,係我最喜愛嘅台式火鍋專門店之一,因為佢嘅食物選擇多、質素高、價錢又平😍今次去咗旺角瓊華分店,揀左$328嘅澳洲極上和牛吃到飽套餐,食足2個鐘,好滿足👍🏻湯底揀左台灣鳳梨雞鍋,呢個係牛大人嘅特色湯底之一,入面有半隻雞、鳳梨、苦瓜等,湯頭清甜而帶微酸,好開胃😋鳳梨同苦瓜都有清熱解毒嘅功效,適合夏天食。雞肉都好嫩滑,唔會太柴除左主打牛肉之外,仲有好多其他小食、海鮮、丸類、蔬菜等等可以點,而且仲有自助區可以自己夾野食同拎野飲食物好快就到齊🤩肉類方面,當然要試下佢嘅澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、安格斯一口牛肉粒同牛胸爽啦😎呢啲牛肉都切得薄身,肥瘦比例剛好,淥一淥就可以食,肉質好香嫩,牛味十足🤤我覺得和牛M5牛肩卷更加入味啲,好惹味😍仲有每位送兩粒澳洲M9和牛牛丸,一咬開就爆汁😋真豬小香腸:肉汁豐富,香氣撲鼻,好適合配飯或者直接食😋梅甘酥脆薯:酸酸甜甜嘅口味,又好脆口😍士林鹽酥雞(辣):台灣夜市嘅經典小吃,雞肉炸得香脆,再灑上D粉上去,辣中帶香,好惹味😎鬼馬老油條:用油條切成小塊,再炸至金黃鬆脆,淥幾秒食就啱啱好👍🏻私房鴨血(辣):鴨血用秘製嘅辣椒醬調味,好滑嫩又有咬口,
台灣鳳梨雞鍋
蔬菜配料
飲品
食物好快就到齊🤩
美國SRF黑牛
澳洲和牛M5牛肩卷
肉類方面,當然要試下佢嘅澳洲和牛M5牛肩卷安格斯牛小排安格斯一口牛肉粒牛胸爽啦😎呢啲牛肉都切得薄身,肥瘦比例剛好,淥一淥就可以食,肉質好香嫩,牛味十足🤤我覺得和牛M5牛肩卷更加入味啲,好惹味😍
仲有每位送兩粒澳洲M9和牛牛丸,一咬開就爆汁😋
鬼馬老油條, 真豬小香腸, 梅甘酥脆薯, 士林鹽酥雞(辣)
真豬小香腸:肉汁豐富,香氣撲鼻,好適合配飯或者直接食😋
梅甘酥脆薯:酸酸甜甜嘅口味,又好脆口😍
私房鴨血(辣)
私房鴨血(辣):鴨血用秘製嘅辣椒醬調味,好滑嫩又有咬口,好入味😎
爽脆炸魚皮:我覺得佢嘅魚皮炸得好薄好脆,好香口又唔油膩😋
牛媽秘製滷大腸:用特製滷汁滷過嘅牛大腸,味道香濃入味,質感彈牙😋
美人花膠:花膠好彈牙,而且唔會有雜味😊

海鮮方面,我就揀左D我最愛食嘅:
鮮甜海蝦:海蝦好大隻,而且肉質好結實,鮮甜彈牙,好美味😎
真台灣鯛魚片:用真正嘅台灣鯛魚切成薄片,再放入湯底中燙熟,肉質鮮嫩多汁,味道清甜😋
新鮮沙白:沙白比起一般嘅蜆更加肥美同彈牙,肉質細滑,有輕微嘅甜味,而且冇沙😊
脆肉鯇魚片:用鯇魚肉切成薄片,食落肉嫩又爽口😍不過記得食嘅時候小心細骨
黑松露海鮮漿:黑松露海鮮漿有濃郁嘅香氣同甜味,打得好彈牙😋
烏梅汁, 白桃烏龍, 金桔椰果
金桔椰果:有酸酸甜甜嘅味道,好清爽😋
烏梅汁:同埋都係有D酸酸地,而且呢個味道幾開胃😄
台中仙草凍
台中仙草凍:最後甜品揀左台中仙草凍,佢係用台灣特產仙草,再配上紅豆、珍珠、芋圓等配料,淋上黑糖漿,味道清涼甘甜,消暑一流😋

每次都食到飽一飽咁離開,勁滿足,永無失望🥰
補MENU
2023-07-03
台灣鳳梨雞鍋
美國SRF黑牛
澳洲M9和牛牛丸
鬼馬老油條, 真豬小香腸, 梅甘酥脆薯, 士林鹽酥雞(辣)
私房鴨血(辣)
烏梅汁, 白桃烏龍, 金桔椰果
台中仙草凍
  • 鬼馬老油條
  • 真豬小香腸
  • 梅甘酥脆薯
  • 士林鹽酥雞(辣)
  • 烏梅汁
  • 白桃烏龍
  • 金桔椰果
2023-07-03 136 瀏覽
♡♡♡📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心9樓覺得上菜嘅速度比之前仲快咗,而且職員收嘢亦都好迅速,成個嘅流程亦都好快😝😝。 真係好鍾意食牛大人嘅原因,就係因為佢啲牛肉真係好好食🥰!而且都幾鍾意佢哋啲湯底🥰,覺得湯底真係打邊爐嘅靈魂之處🤭🤭!🥘台灣濃香番茄鍋超濃巴番茄湯底,勁好味!鮮甜中帶有微微既酸味,而且湯底有鮮蕃茄洋蔥等等既材料,再加上火鍋既食材真係無得頂!🍽️ 澳洲M9和牛牛丸呢個澳洲M9和牛牛丸真係超級好食🤭!和牛牛丸超級彈牙,而且好有牛肉嘅香味!仲要係呢個餐每個人頭只有兩粒😂!份量極之珍貴!但係就係因為佢咁珍貴先至顯得佢矜貴🤣🤣,覺得呢樣真係物有所值!🍽️美國S R F黑牛呢一款嘅牛肉嘅色澤好靚🥰🥰,而且好簿身,所以擺落火鍋度唔夠幾秒就已經熟咗嚕,仲可以保持到牛肉嘅鮮味🤤🤤!所以都幾鍾意食呢一款嘅牛肉!🍽️澳洲和牛M5牛肩卷牛肉嘅紋路與另一款唔一樣而且切識得好簿身🤭,所以好快就已經熟,食牛肉一定要睇準時機😂!澳洲和牛M5牛肩卷肥瘦均勻😝, 肉質勁鮮嫩,所以打邊爐一定係呢款既牛肉作為首選🤣🤣~
♡♡♡
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 (瓊華中心) (旺角)

🥘台灣濃香番茄鍋

🍽️ 澳洲M9和牛牛丸