2018-12-02
好耐冇食燒肉了,心血來潮想做下食肉獸,朋友話依間網上好有人氣,我地一於去試下。餐廳環境唔錯,係一格格卡位,好岩同一班朋友黎聚會。一開始先送上刺身盤,睇起黎好新鮮仲有海膽,個人覺得帶子同甜蝦係最好味,夠肥美同鮮甜。肉未到去拎下飲品先,酒類除左啤酒仲有清酒同梅酒,梅酒淺嚐一下發現幾好飲,好香純好簡入口。另外有氣水、茶、果汁,驚現碧泉檸檬茶,好耐冇見穩唔住飲左兩罐。牛肉先黎一盤有幾個唔同部位,牛肉點少得和牛呢~雖然唔係日本和牛,澳洲和牛都唔輸,油脂分佈均勻,口感嫩肉味都濃。我最愛嘅牛舌都冇令我失望,厚薄岩岩好,燒幾下就食得,爽口彈牙,食十塊都唔夠喉😋燒到甘上下黎盤海鮮轉下味道先,海鮮都唔錯,最驚訝係成條一夜乾自己燒,味道岩岩好唔會好咸,魚肉都鮮甜。最後更係要食返個雪糕先走,種類幾多下,Movenpick一定唔可以少😊一邊燒店員都會主動黎睇下我地要唔要幫手,同埋抽風系統幾好,食完出黎都唔會好大煙。