2019-03-03 94 瀏覽
餐廳地點方便 裝潢都好韓式 座位唔會太逼 抽氣不錯 食完唔會好大陣味餐牌選擇很多 有單點和SET 今次試左個SET - (熨斗烤壓)份量2-3人 包括:磚頭五花腩,牛肩胛,一口雪花牛粒,豬頸肉同M9霜降西冷 最吸引就係磚頭五花腩  燒既方式同其他韓燒餐廳不同由於燒既板係唔同 一開始職員會用鐵既熨斗壓係一大舊五花腩上面  成個過程職員都會好熱心咁幫你 同幫你剪開細細舊望住同影下相 好快就食得 食完五花腩就會轉另外一塊版比你自己燒講返個五花腩味道 個人認為係好食過其他普通燒法既店舖食落感覺較脆身 唔會太濃 肉汁都鎖住左係肉入面 唔會乾同好香估唔到剪開左可以分到咁多舊 中間仲會有個特製汁 HIT住 配合埋五花腩好好味由於個日無豬皮轉左豬頸肉 好入味 不錯呢個人最鍾意除左五花腩 就係 一口雪花牛粒 腌得好夠味同唔會好硬 做到入口即溶既感覺牛肩胛厚薄剛剛好 好有牛味 最後就係M9霜降西冷 油脂分佈好均衡 食落口唔會太油 好食本身覺得叫一個SET應該唔夠飽 但估唔到絕對夠2個人食 好飽另外一提,餐廳個泡菜好好食 夾埋生菜一齊包肉食 可以無咁油膩價錢黎講係大型商場算平價  加上附近好燒肉店 想食韓燒
最吸引就係磚頭五花腩  燒既方式同其他韓燒餐廳不同
價錢黎講係大型商場算平價  加上附近好燒肉店
想食韓燒 這間店舖會係個好既選擇
不過真係韓燒都係多人D食好 可以試到更多既食品
2019-02-20
食緊都要上黎打食評星期日下午四點幾正值員工用膳時間叫完野食 好快上枱不過完全無介紹個個熨斗點用無蛋漿又唔出聲 問幾次先話整緊叫佢俾餐具就逐隻俾金仔炸雞飯 d雞好似kfc大家樂d阿姐服務都好過食度多多聲永久blacklist
食緊都要上黎打食評

金仔炸雞飯 d雞好似kfc
大家樂d阿姐服務都好過食度多多聲
永久blacklist
2019-03-03 78 瀏覽
熨烤燒肉岩晒一大班朋友黎食~~一大班人share食就叫左個‘肉望燃燒’set,咁就可以咩類型既肉都食下啦~~有五花肉,有肉粒,仲有豬皮,每樣食材都幾新鮮,由自己即燒即食好滿足,好好味~~呢度仲有我好鐘意食既爐邊蛋,等緊燒肉熟個陣,可以食下蛋,夠晒嫩滑,超正~~~仲有好多泡菜同豆芽既韓式小食,過下口癮!有個燙斗烤壓既豬腩肉,真係用個燙斗黎壓住啲肉黎燒,好特別~除左燒肉,我仲order左水冷面同水牛城雞翼,呢兩樣食物都唔錯~
熨烤燒肉岩晒一大班朋友黎食~~

仲有好多泡菜同豆芽既韓式小食,過下口癮!

有個燙斗烤壓既豬腩肉,真係用個燙斗黎壓住啲肉黎燒,好特別~

2019-03-03 313 瀏覽
朋友喜歡食烤肉, 今晚相約到鑽石山呢間韓式烤肉一齊食dinner。熨烤達人---特色係其中一款烤肉, 係以燙斗形磚頭輔助黎燒, 與別不同既烤肉方式絕對要一試! 平日晚六點多, 人流唔算多, 正門以一比一人形金仔作生招牌, 餐廳整潔, 環境不會太油煙~晚市只要散叫三款以上既烤肉類, 就可以無限量添加爐邊蛋配菜【磚頭五花肉】HK$138手掌般大既五花肉放於鐵板上, 再用燙斗形既磚頭平均壓住, 令整件五花肉可以平均貼著鐵板, 平均受熱。店員很細心協助, 兩邊橫切面烤至金黃後, 再切成一件件再燒, 最後將醬料放上加熱, 點少少醬料包生菜食, 減少一點油膩, 五花肉脂肪層肥瘦間斷, 正~【牛肩胛肉】HK$88肉質鮮嫩, 牛脂分佈平均, 稍為燒幾秒, keep到少少血水入口, 更能食出原汁原味, 嫩滑~~【翠肉瓜】HK$28翠肉瓜切片, 清甜, 帶微爽脆除左烤物, 呢度仲有唔少熟食選擇~【韓牛炭燒半熟】HK$108牛肉邊位已熟, 雖然唔太食得出炭燒香, 牛肉亦唔係有血水滲出果種, 但肉味都幾重, 夾埋香蔥同埋洋蔥食, 增加一點唱口感。【金仔炸雞飯】HK$88石頭飯熱辣辣上檯, 面層有6件冇骨炸雞,

晚市只要散叫三款以上既烤肉類, 就可以無限量添加爐邊蛋配菜

【磚頭五花肉】HK$138

磚頭五花肉

最後將醬料放上加熱,

【牛肩胛肉】HK$88
牛肩胛肉

【翠肉瓜】HK$28
翠肉瓜切片, 清甜, 帶微爽脆
翠肉瓜

除左烤物, 呢度仲有唔少熟食選擇~

【韓牛炭燒半熟】HK$108
韓牛炭燒半熟

【金仔炸雞飯】HK$88
石頭飯熱辣辣上檯, 面層有6件冇骨炸雞, 淋上芝士忌廉, 芝士味較淡, 炸雞質素其實同KFC差不多, 重點在於個飯, 可以食到香脆飯焦
金仔炸雞飯

只要like餐廳facebook page, 就可以免費享用不含酒精既指定飲品, 每晚不同, 今晚就免費飲左大大杯既【士多啤梨梳打沙冰】
沙冰打得好幼滑, 大大杯岩哂邊食烤肉邊慢慢飲, 甜甜定又少少酸, 岩哂清濟, 加上韓國7up, 非常有汽, 解渴又透心涼
2019-02-26
磚頭五花肉
牛肩胛肉
翠肉瓜
韓牛炭燒半熟
2019-03-03 44 瀏覽
上星期同家人去左附近荷里活既熨烤達人食韓燒,平時經過已經比餐廳所吸引住,第一次去不知道韓燒味道會否有水準呢?牛肩胛肉:牛肉是薄切的,同樣建議不要燒得太耐,否則會影響肉質。牛肉燒後依然juicy,口感為嫩口啊!磚頭五花肉:依款肉需要熨斗壓著燒,才燒得平均。吾好以為五花肉好肥好多肥膏,食落好怕好油。經燒後的五花肉非常香口,絕對沒有油膩的感覺!建議不要燒得太耐,否則會有硬口的口感。如果再怕肥的朋友,可以用生菜包著食用啊!韓牛炭燒半熟:想不到這間餐廳有半生熟的韓牛食。牛肉紋理很美,下層配已洋蔥可以殺菌又可以增加爽口的口感。韓牛帶有牛香味,再點埋餐廳醬汁酸酸地,幾開貴啊!Cide special (藍莓):非常推薦比大家,由於價錢不算貴,而且好大杯可以同人share添!至於味道方面,藍莓酸酸甜甜的,上面仲有枝大七喜邊飲邊倒入去,真的很配!

2019-02-25 81 瀏覽
伴侶生日打算好好地食餐韓燒,點知男店員店員聲音過小,行行企企得其他人做嘢,中文差(蝗),態度差!食物淡而無味,肉唔新鮮好”un”,炸雞嘅汁重要係溝左水嘅千島醬!唯一係個公仔麵幾好食(i mean you cant go wrong with instant noodles🤷🏻‍♀️)。真心好失望,又貴,係米得登做得差,”iron”y 黎,去串北韓呢?🤣🤣🤣
2019-02-25 55 瀏覽
見到好似唔錯就去同女朋友試下食晚餐,點知啲個男店員服務態度勁差,問佢野又10問9唔應,講野又唔清唔楚,好不滿禁,啲野食又難食又貴,完全價錢同質素成反比,建議大家唔好去比錢買難受。
2019-02-25
5 分鐘 (堂食)
2019-02-23 142 瀏覽
差不多十年冇去過鑽石山荷里活廣場,好多地方都比印象中以前唔同咗,今日約了朋友,所以重臨。行左一陣商場,然後去搵野食,見到三樓有間韓燒裝修都幾特別,以美國動漫和金仔做主題,再睇下餐牌覺得都咁食,入左去試。餐廳坐位算闊落,環境乾淨。落單後有泡菜, 醃芽菜和醃酸羅白提供,粟米和芝士可加到爐邊的蛋,所有小菜都可以 refill。磚頭五花肉$138 ,牛肩胛肉$88上菜後,有店員過來幫手燒,用熨板將五花肉受熱平均和保持肉汁,再剪成小片,最後把醬汁加熱。先試左一片淨肉,肉肥瘦適中,燒到有焦香味,然後再用生菜包住肉嚟食。食完豬肉,店員換了網燒,牛肩胛肉油花分佈均勻,我自己燒,小弟有 d失手燒到有點過火,但食落都唔會韌和牛肉味都好重。芝士炸雞$138超大份足夠四個人食,炸雞用左粟米片做炸漿,底層有茄汁同 mozzarella cheese 再加入芝士汁,店員會將芝士攪勻。炸雞個面好脆,個汁好濃芝士味,做到拉絲既效果。

磚頭五花肉$138 ,牛肩胛肉$88

芝士炸雞$138

炸雞個面好脆,個汁好濃芝士味,做到拉絲既效果。

好耐冇嚟荷里活廣場行街,今次嚟到發覺好多鋪頭都唔同哂行到攰想搵野食,但係太多食肆可以揀,正煩惱食咩好,就見到呢間好得意嘅烤肉餐廳反正好少食韓燒之類嘅餐廳,所以就入左去試下入到去見到D裝修好搞鬼餐牌選擇算多元化見到有D好正嘅烤肉,最後揀左五花腩嚟試未開始食烤肉就先有配菜可以食,有泡菜、酸蘿白同芽菜我最鐘意食泡菜,仲要店員話D配菜唔夠可以再添,所以之後有再加多次泡菜店員幫我地喺爐邊加左蛋漿,之後可以加粟米、芝士或者泡菜落去一齊食開頭唔明點解佢叫熨烤達人,見到個熨斗就明哂啦見店員好熟手咁用塊五花腩嘅脂肪嚟起爐,烤左一陣又細心幫我地剪開一塊塊我都係第一次食烤肉係有人幫手燒,感覺幾特別D烤肉烤多陣就熟,我發覺係唔可以烤太耐,因為太耐會燒到D肉好乾,所以一熟就要先夾起再慢慢食我地另外點左個墨鬚炒飯,個飯炒得乾身,同埋好香墨魚味,係烤肉以外另一個幾好味嘅食物成餐飯食得好舒服,有人幫手烤肉又好得意,下次會同屋企人再嚟食
好耐冇嚟荷里活廣場行街,今次嚟到發覺好多鋪頭都唔同哂

反正好少食韓燒之類嘅餐廳,所以就入左去試下
入到去見到D裝修好搞鬼

餐牌選擇算多元化

見到有D好正嘅烤肉,最後揀左五花腩嚟試

未開始食烤肉就先有配菜可以食,有泡菜、酸蘿白同芽菜

開頭唔明點解佢叫熨烤達人,見到個熨斗就明哂啦

我都係第一次食烤肉係有人幫手燒,感覺幾特別

• 墨鬚炒飯
  • 磚頭五花肉
2019-02-14 123 瀏覽
今日去左一間好特別既韓燒店,以前食韓燒,都會覺得好大油煙又同埋環境唔好,但係今次呢間韓燒店環境好modern,而且爐上面會在一條管即時吸走啲油煙,好貼心,黎到呢到當然就要食燒肉,除左燒肉之外,仲帶其他好吸引既熟食。呢度既配茶係無限任加架,爐邊仲有蛋,可以將芝士同粟米加落去一齊煮,食完可以叫侍應再加。燒肉方面,我地叫左調味五花肉,燒完之後用生菜夾住黎食,可以平衡返肉既油膩感。熟食方面,我地叫左芝士燉飯,啲芝士係拉絲架,架正!另外,我地仲叫左水冷麵。呢個水冷麵我覺得係必點既,我本身諗住應該無咩特啲,點知水冷麵既調味係做得非常好,而麵既質感有好有咬口,一流!飲品方面,我地就點左兩杯沙冰,我就鐘意朱古力沙冰多啲。

熟食方面,我地叫左芝士燉飯,啲芝士係拉絲架,架正!

飲品方面,我地就點左兩杯沙冰,我就鐘意朱古力沙冰多啲。
  • 寒冰水冷麵
  • 調味五花肉
2019-02-11 137 瀏覽
呢間餐廳睇個名都知係食烤肉,但唔想食烤肉既朋友都可以黎試下其他熟食,都唔錯架。非常推介呢個牛肩肉!食左幾款菜式同之前食過佢既烤肉,最好食就係呢個牛肩肉,本人認為仲正過餐廳既烤和牛。呢個牛肩肉應該係七八成熟左右,入面好多肉汁好juicy,口感好嫩滑,而且味道唔錯,唔會太濃味,有少少甜,上菜既時候係幾塊大既,之後職員會幫你剪成細細舊。芝士焗雜菌,味道不過不失,但呢一個菜式用既芝士係片裝芝士,所以拎上台一陣之後,d芝士好快就就凝固番變左成舊,建議可以改用其他芝士。餐廳既飲品除左普通既汽水嘢飲之外,仲有好多款特飲,但主要係以沙冰為主。仲有個金仔炸雞飯,係餐廳推介菜式之一,炸雞既口感都幾酥化,個醬汁都唔錯,但味道唔算好出眾。

2019-02-08 2686 瀏覽
先祝大家🐽年快樂!今日年初三同男朋友去拍拖食好d啦,點知食到半肚氣!我地7點4去到拎飛,點知等左足足一個鐘,8點4先入得去食,最差ge係眼見遲過我地拎飛果d人都快過我地入座!原因係人地都係3人或以上,而餐廳裡面2人枱只有4張枱,其餘大部分都係3人以上的大枱,感覺上好唔公平,點解唔可以靈活小小呢?餐廳環境潔淨,座位之間寬闊,坐得舒服,細心位係有儲物sofa登可以放野,咁就唔怕袋同外套食到有陣味。職員先倒半邊蛋漿,一定要加碎芝士和粟米落去煮,因為蛋味本身偏淡。記得上次食炑八,d蛋漿係可以無限添加,點知呢到添加係要再加錢(半邊$30\全邊$50),仲要係唔包多份芝士粟米,感覺好唔抵所以就冇追加。特級雪花牛$108有6片牛,質素對得起價錢。脂肪分佈平均,燒完之後牛脂香,牛肉味重,不過多食會膩。芝士燉飯芝士味沒想像中咁重,屬於偏淡,好處係食完都唔會覺得膩。真係拉絲架!野蠻奶奶雞全晚最好味ge就係呢個野蠻奶奶雞,我地叫左大辣,湯底莣味又唔會太辣。雞件份量都算多,建議大火煮10分鐘就夠,如果唔係肉質會煮鞋左。入面都多蔬菜菇類,仲有粉絲,健康而又飽肚。

,感覺好唔抵所以就冇追加。

特級雪花牛
特級雪花牛

芝士燉飯
芝士味沒想像中咁重,屬於偏淡,好處係食完都唔會覺得膩。

真係拉絲架

全晚最好味ge就係呢個野蠻奶奶雞
2019-02-07
60 分鐘 (堂食)
2019-02-06 114 瀏覽
星期日下午黃金時段店內只得一台人但韓食隱發作所以決定入去試一試本來想叫2個午餐再加燒肉點知黎間餐廳勁多規矩最小叫2碟才開爐叫3碟先有前菜及煎旦聽完頭都大 所以最後只點了3個午餐我地點了 炸醬麵 味道是唔錯左但好失望係用Paldo既炸醬麵 加杯飲品收5x泡菜燉豬肉 醬汁甜辣剛好 份量出奇大最好味既係燉到淋既羅白 豬肉有暒味令整個菜失色最後來的豆腐湯 我對個湯既味道真係好失望太辣唔夠咸亦沒有食材既鮮味老實說材料有魚糕 金姑 草姑 2大片豆腐每樣獨立食都好味 但湯卻無味
星期日下午黃金時段

太辣唔夠咸亦沒有食材既鮮味
老實說材料有魚糕 金姑 草姑 2大片豆腐
每樣獨立食都好味 但湯卻無味
2019-02-05 69 瀏覽
韓燒食得多,但用個熨斗熨嘅韓燒真係未試過。Mr.Iron喺荷里活廣場,舖面大,座位都好闊落,我地兩人坐一張圓枱,中間有韓燒爐同抽風機。餐牌上嘅名有啲都幾得意,有個叫金仔炸雞飯XD其實就係韓式炸雞飯!落單後店員送上前菜同生菜。店員喺爐邊落蛋漿後就提我地落左配料先,有粟米同芝我地自由配搭。然後店員幫手整個磚頭五花肉($138)。五花肉面𠝹開左一格格,但都係連住一大舊方便燒,原來個熨斗就係用來壓住呢舊五花肉,店員話因為客人自己未必識整,通常佢地都會幫手燒。所以我地就好似睇烹飪節目咁睇住佢喺我地面前燒下熨下剪下舊肉咁。磚頭五花肉燒左大概15-20分鐘,軟硬適中,唔會太咸,有啲似中式燒腩仔。記得燒到咁上下就放開一邊唔好再燒否則會太乾太燶。食完五花肉其實已經好飽,因為舊舊都好厚肉,有成十幾舊。店員為我地轉另一個網燒特級雪花牛($108),我鍾意燒牛生啲,每邊燒半分鐘至45秒,牛味唔錯,亦唔會靭。燒肉建議韓式食法,用生菜包住肉及泡菜,食落有生菜嘅爽脆口感,又冇熱氣。食完牛,店員又會過嚟為你芝士炸雞($138),大約十分鐘後啲芝士醬可以拉絲,包住已有粟米片炸過嘅雞塊,超好食超滿足!推介。另外點左個墨鬚

落單後店員送上前菜同生菜。

然後店員幫手整個磚頭五花肉($138)。

食完牛,店員又會過嚟為你芝士炸雞($138)

另外點左個墨鬚炒飯($78),墨鬚得好少,個飯略嫌唔夠味,但炒得夠乾身且飯粒粒分明。

飲品叫左芒果 橙 乳酪($58),大杯好味。

今餐大概每人$250,以咁大嘅份量嚟講算唔算太貴,味道亦不錯,值得推介!
2019-02-03 44 瀏覽
跟朋友行街買嘢辦年貨,來到鑽石山,行得攰攰哋,就去找東西吃,見到呢一間韓式燒烤店, 裝修好有趣、好特別,於是就入去品嚐一下,試一試。原來佢哋主要係食韓燒,都有其他嘢食。我同我朋友叫咗個磚頭五花肉,好特別喎,呢個磚頭五花肉,佢用個類似熨斗嘅鐵板砸住五花肉,聽講這樣可以保持平均温度, 令肉汁保存,食落真係唔錯喎,五花肉呢好juicy,好有質感,燒到佢啱啱好,佢有啲菜畀你包住嚟食,又唔會太膩,真係太好喇。跟住我叫了一個特級雪花牛,牛都唔錯,佢都係肥瘦肉好均勻,好好食,又唔算肥,佢有六塊,砌得唔算好厚,味道都唔錯。還有牛肩胛肉、都好嫩,牛舌都不錯。加埋個 猩星沙律,真係一個好嘅配搭。最後喝杯焦糖爆谷白朱古力雪沙,有爆穀食,白朱古真係好。呢度係一間幾好嘅韓燒食嘢嘅好地方。

2019-01-31