【良心人氣烤魚多款配料💛】呢間以前都食過一次😍2次唻都係長龍!完全FEEL到佢有幾出名😛除咗多魚揀,都好多配料可以加配💩我哋3個人點咗6樣配料大飽😆STAFF都幾FUN🤣.🍴招牌香辣海爐魚(小辣) 有唔同魚揀,今次呢款魚唔算多骨,都幾大條,完全唔腥🐟湯底入面有花椒、八角、金菇、芋絲、木耳等,可以揀辣度,由牛油、解花籽油和三種辣椒熬煮而成,一啲都唔HEA🌶今次揀小辣唔算太辣🥰推介❗️.🍴雙併滑佢有2款滑,分別係墨魚滑同鮮蝦滑💩食落都幾新鮮彈牙😋啲鮮蝦滑入面有幾多完整嘅蝦🦐完全真材實料!推介❗️.🍴萵荀片佢切到厚薄啱啱好🤩個人中意煮到勁淋咁食😆好有荀味😋 推介❗️.🍴寬粉佢真係幾寬😂食落夠煩煙韌好有口感😚每啖都有湯底味!推介❗️.🍴娃娃菜佢個份量大到嚇親我😂撈埋入湯底食可能有啲油😢.🍴無得輸鴨血份量都多,食落幾滑👍🏻-⏰7點幾係勁多人係出面排緊隊!就算落雨都好多人🥲建議BOOK位!.🔖食物選擇多😚除咗烤魚仲有麵、飯嘅嘢食🍚我都好想試下😍.🔖個人覺得火鍋蔬菜方面都幾抵🥦其他就少貴🥲.💡烤魚食完之後會成身味🤣.💡有加一服務費💲-💎推介指數: 💎💎💎💎💡性價比:✨✨✨✨🍴ENCORE指數: 💛💛💛💛 (
🍴招牌香辣海爐魚(小辣)

🍴雙併滑

🍴娃娃菜
佢個份量大到嚇親我😂撈埋入湯底食可能有啲油😢
🍴無得輸鴨血
無得輸鴨血

份量都多,食落幾滑👍🏻
🔖食物選擇多😚除咗烤魚仲有麵、飯嘅嘢食🍚我都好想試下😍
🔖個人覺得火鍋蔬菜方面都幾抵🥦其他就少貴🥲
💡烤魚食完之後會成身味🤣
💡有加一服務費💲
💎推介指數: 💎💎💎💎
💡性價比:✨✨✨✨
🍴ENCORE指數: 💛💛💛💛 (好想試單點嘅飯、麵🍜)
雙併滑
  • 招牌香辣烤魚
  • 四川寬粉
2022-07-25 214 瀏覽
🔅烏蠅館🔅尖沙咀🔅川式烤魚🔅男友想試呢間烤魚好耐好耐,幾次經過佢尖沙咀同將軍澳分店都話想食!佢話呢間舖頭,最出名就係食烤魚,酸辣、麻辣、勁辣咩都有,於是我哋決定晏晝都去一試辣魚!中午時分其實佢比較似可以食車仔麵,揀六至八個配菜,配上酸辣粉之旅。但係佢亦都可以揀食烤魚~主動同店員講佢會俾QR Code你!首先揀魚,分別有珍珠班、海鱸魚、清江魚!價錢由低至高,魚骨亦有多至少~除咗魚骨數量😂之外,我哋最主要考慮魚肉魚質😁我哋今次想試吓食海鱸魚,希望佢唔會喺長期煮湯下散晒~結果係不負所望,魚肉結實,但唔會鞋口~魚身亦非常肥美,多肉,而且非常適合配湯!湯底方面,我哋點了特色泡椒烤魚,酸酸辣辣,好好食~湯底偏鹹,但係泡完魚就差唔多,而且如果太鹹,可以同店員講,佢會加水同湯,中和一下~隨魚附送大概三個素菜,今次係木耳、金菇、芋絲~另外亦都可以自己加點打邊爐配料,不過我哋作為午餐,就冇叫太多配菜了我哋亦另外嗌咗冰粉同埋原葉檸檬茶~一口麻辣燙,一口桂花香冰粉~爽爽烏蠅館 (九龍中心大廈) 地址: 尖沙咀亞士厘道29-39號九龍中心大廈地下G29號舖電話: 26062722
🔅烏蠅館🔅尖沙咀🔅川式烤魚🔅

烏蠅館 (九龍中心大廈)

電話: 26062722
特色泡椒烤魚
特色泡椒烤魚
2022-07-19 315 瀏覽
經開尖沙咀又想食湯麵,我都會過來烏蠅館😋 食過N次嘅我,已經成為飯堂之一。 每次我都係會揀套餐A;任選6種配菜+麵底。 餐廳麵底已經有好多選擇,最特別有土豆粉選擇。湯底都有三種選擇,有藥膳湯,蕃茄湯同麻辣湯。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼🌟套餐A:六種配菜肥牛 芝士丸 瑞士雞翼 風琴豆腐 鮮淮山 萵筍 份量一啲都唔少😋 特別最鍾意食鮮淮山好新鮮 同埋好爽口,再配上土豆粉,一啖蕃茄湯一啖土豆粉食落有口感,煙煙韌韌。📍烏蠅館 (九龍中心大廈) (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道29-39號九龍中心大廈地下G29號舖

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼
🌟套餐A:六種配菜

📍烏蠅館 (九龍中心大廈) (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道29-39號九龍中心大廈地下G29號舖
2022-07-17 457 瀏覽
餐廳長期多人,環境細小,非常熱鬧。出名食火鍋同冒菜,今次就同朋友試試佢嘅辣火鍋。重慶牛油麻辣火鍋,淨係見到嗰陣勢,你都估到佢有幾咁重口味,食開譚仔麻辣三小嘅我表示確實係非常辣,但都好食嘅~另外每人會比一碗醬料(+10),裏面係大量嘅油加大量嘅蒜末同埋適量嘅蔥。兩個人打邊爐其實叫唔到太多配料,我哋就叫咗沙白、蓮藕、風琴豆腐串、土豆粉。四樣嘢食都幾出色,我自己私心排名係沙白第一,每隻有大有細,但都無沙,已經好滿意。小食方面,我哋揀咗香芋地瓜丸、紅糖糍粑、四川酥肉,我自己就唔鍾意酥肉嗰種硬實嘅口感,但係香芋地瓜球同紅糖糍粑真係好好食🥹🥹🥹嘢飲方面,我揀咗黑糖桃膠鮮奶,朋友揀咗冰粉鮮奶,我鍾意自己個杯多啲。捧住個肚走,好滿足!
捧住個肚走,好滿足!
2022-07-15 238 瀏覽
我和朋友點了兩碗藤椒湯的冒菜,有麻的感覺,但是完全不咸!!整碗看上去清湯寡水,沒有油,沒有鹽(不知道是不是廚師忘記放鹽),好像在吃白水煮菜!我問服務生要了一晚辣椒,加進去以後辣是辣了,但沒有鹽吃的完全無食慾,都沒有吃完。吃到最後都是白開水,連加的腩肉都無一絲咸味。其實我平時吃的很淡,但這樣無味完全接受不了。雖然不知道是不是廚師忘記調味,但應該也不會再試了個人覺得沒有來一燙好吃,因為除了香菜蔥也沒有其他的配料,比較單調

2022-07-15 305 瀏覽
今日黎到尖沙咀的烏蠅館,佢地出名食烤魚,但今日我地一於反其道而行,試下佢地既火鍋啦😆😆入到餐廳,眼見周圍都是叫烤魚、有點冒菜的,叫火鍋的確唔多,我一般都鐘意試下新野,今晚又貪下新鮮 👀👀坐低都係典型火鍋配搭嘅餐具:佢哋仲有餐紙上邊,見到佢哋仲有將軍澳分店。上面就是火鍋醬料供客人自己調配已餐廳採用手機掃碼,自助點餐仲有Wi-Fi 提供👍🏻👍🏻打開手機點餐第一頁就見到即食小食,好吸引既蒜泥白肉相:先食呢個開胃小食 - 蒜泥白肉肉片切得好薄,好味辣辣地,好岩做火鍋既餐前小食。👍🏻呢個火鍋我們還叫了雞肉,雞肉新鮮、有光澤,煮完都是好嫩滑另外我們在Menu上點了些餃子:仲有魚皮餃:魚片餃雖然唔係好大粒,但係份量都好多,都好爽口彈牙,好好食。當然仲點了其他餸,最後,我們食了唔駛$600,呢餐火鍋大家都滿意。

坐低都係典型火鍋配搭嘅餐具:

佢哋仲有餐紙上邊,見到佢哋仲有將軍澳分店。

上面就是火鍋醬料供客人自己調配
火鍋醬料

已餐廳採用手機掃碼,自助點餐

仲有Wi-Fi 提供👍🏻👍🏻
打開手機點餐第一頁就見到即食小食,好吸引既蒜泥白肉相:

先食呢個開胃小食 - 蒜泥白肉

肉片切得好薄,好味

辣辣地,好岩做火鍋既餐前小食。👍🏻
呢個火鍋我們還叫了雞肉,
雞柳

雞肉新鮮、有光澤,煮完都是好嫩滑

另外我們在Menu上點了些餃子:

仲有魚皮餃:
魚皮餃

四川寬粉
2022-06-21
5 分鐘 (堂食)
雞柳
魚皮餃
四川寬粉
今日陪女朋友去食佢既至愛,麻辣火鍋。都係上網搵到尖沙咀烏蠅館,好似幾正宗,就去試吓先。-重慶牛油麻辣火鍋😋餐牌寫住呢一個火鍋係重慶工廠根據傳統配方來調制,鐵鍋一到,感覺非常正宗,同以前喺國內食嘅有九成九相似。職員會喺面前加水,煮滾之後味道非常香,麻辣味非常突出,另外會配搭專用火鍋醬料-蒜蓉油,提升麻辣香味,讚呀!-自家西洋菜餃😋餃子脹卜卜,賣相已經靚,味道亦非常好,餃子入邊有蝦乾,想像唔到咁香口。-雪花肥牛😋就咁睇個名以為係好醜樣嘅肥牛,我錯,原來係肥瘦均勻,又有牛肉味嘅雪花肥牛,非常高質素。-風琴豆腐串😋唔知點解食麻辣火鍋,總覺得要叫一啲吸汁嘅嘢去食,咁先夠刺激,豆腐串吸晒麻辣湯汁之後,非常惹味刺激。-四川寬粉😋麻辣火鍋係一定要配寬粉,呢個係定律嚟。每一條寬粉充滿麻辣汁,食到停唔到口。-滷牛筋😋餐廳好貼心將牛筋已經事先煮咗一陣,切到細細粒,自己再放火鍋煮多一陣就食得,夠淋夠入味。******************************😋好食 | 😐可以 | 🥵 難食評分 : 8/10簡評 : 正宗重慶麻辣火鍋夠充料,夠正宗,推介西洋菜餃同雪花肥牛。
重慶牛油麻辣火鍋😋
滷牛筋😋
😋好食 | 😐可以 | 🥵 難食
評分 : 8/10
2022-07-13 105 瀏覽
本身同朋友都唔係好肚餓,但又想食開胃菜,揀咗烏蠅館試。叫咗爐魚麻辣小辣,配菜要問職員跟啲咩,唔問唔知會唔會主動講🤔配菜有雞髀菇,芋絲,木耳。條魚好滑,唔老,有魚味,職員建議唔錯,啲骨都容易揀出黎,唔識食魚都可以識下,味道小辣唔會太辣,食得少少辣既我覺得岩岩好,加上條魚都唔細,建議食到咁上下先加配菜,咁就唔會眼闊肚窄,所以食到咁上下,越食越想食,就加左炸支竹同埋寬粉,2個食材都吸收晒湯底味,正!食呢類型嘅餐館,預咗成身味返屋企
本身同朋友都唔係好肚餓,但又想食開胃菜,揀咗烏蠅館試。
配菜有雞髀菇,芋絲,木耳。
食呢類型嘅餐館,預咗成身味返屋企

• 招牌香辣烤魚
2022-07-12 117 瀏覽
烏蠅館都食過幾次 但次次都係一個人去食冒菜 今次同女朋友去食 又一齊辣癮起 就一於試下佢個麻辣火鍋 個鍋一上場就知真材實料 見到啲辣椒 牛油 大蔥 已經feel 到呢餐會辣得好過癮 店員加水之後慢慢滾 個湯頭超級濃郁惹味無得輸鴨血- 🌕🌕🌕🌕🌗麻辣火鍋配鴨血真係定律嚟 佢都好滑同幾多舊 好味滑雞柳-🌕🌕🌕🌗🌑佢將個雞柳切到一口size 入味得嚟又易熟 同埋冇雪味不過要小心火喉 好易熟過龍炸枝竹- 🌕🌕🌕🌕🌗又係啲索味嘢 啲精華吸晒入去 一啖食晒萵荀片- 🌕🌕🌕🌗🌑爽脆新鮮冇渣 墨汁墨魚丸+魚腐 -🌕🌕🌕🌗🌑墨丸幾彈牙 魚腐勁索汁 我就辣得滯 要隊俾女朋友食喇寬粉 -🌕🌕🌕🌑🌑最後就食個粉埋尾 女朋友好鐘意食 但我會覺得太煙韌都係上次係度食嘅土豆粉再正啲 總括嚟講 佢麻辣湯底夠晒正宗都算幾辣同最重要夠香好彩佢有碟醬料重蒜幫我解解辣又惹味啲料份量都算多 打邊爐又多一個選擇
烏蠅館都食過幾次

幫我解解辣又惹味
啲料份量都算多
打邊爐又多一個選擇
2022-07-11 127 瀏覽
烏蠅館的名字十分特別,很容易記,原來是一間吃火鍋和烤魚的餐廳,還有主打四川冒菜。這次我們是衝著麻辣火鍋而來,餐廳可供選擇的火鍋湯底不多,但全部都是自家秘製,我們選了重慶牛油麻辣火鍋,果然辣得過癮。店員會先上只有配料和擺盆的鍋,再在客人面前加湯底,打卡一流。雪花肥牛的脂肪紋理很均勻,香滑之餘牛味很足,讓人欲罷不能。鷄件和土豆片的分量很多,吸收了麻辣湯底的精華,再配上餐廳獨有的秘製醬汁,又有另一番風味。

2022-07-10 148 瀏覽
一向都好鍾意食烤魚,咁啱朋友話喺IG見到呢間店,咁一於試吓佢!我平時就會食烤魚就會食少少辣嘅,不過朋友怕辣,所以揀咗唔辣⋯⋯⋯⋯但惡夢就喺度開始⋯⋯⋯蒜香烤魚(海鱸魚) ⭐️ 1/5好咸⋯⋯⋯真係好咸⋯⋯⋯已經不停請侍應幫忙加水(侍應都好好,不停加水)⋯⋯但都係搞唔掂,食得有少少辛苦⋯其實魚質都幾特別,我覺得比平時食嘅鱸魚嘅質地更實一點,同埋真係無乜骨,啖啖肉⋯不過由於只係食到咸味⋯成件事已經享受唔到😣😢四川寬粉 3/5 ⭐️⭐️⭐️口感跟想像中有點出入,較靭,其實掛湯能力係有,但因為湯本身麻麻,所以都變得麻麻😢風琴豆腐串 4/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️其實幾好食嘅,我覺得佢通窿令到吸嘅湯更多,同埋比一般豆卜嘅咬口更好,不過⋯個湯底⋯⋯⋯蒜泥白肉 3/5 ⭐️⭐️⭐️其實佢OK架,但本身食魚個湯底已經勁大陣蒜味,加埋蒜泥白肉⋯⋯真係有點too much⋯(我同朋友一人叫咗兩杯嘢飲都覺得咸…)不過食食吓中途其實有個小插曲嘅,就係我手殘倒瀉咗杯超熱嘅茶⋯⋯⋯我當下忍唔住「呀」一聲叫咗出嚟⋯⋯⋯🙈 侍應們反應都好快,即刻過嚟問有無事,問咗好幾次,抹枱之餘仲俾咗一大袋冰我敷腳😭😭好滾動!到我走都仲關心緊我有無事⋯🥲 我覺

蒜香烤魚(海鱸魚) ⭐️ 1/5

四川寬粉 3/5 ⭐️⭐️⭐️

風琴豆腐串 4/5 ⭐️⭐️⭐️⭐️

四川寬粉、

蒜泥白肉 3/5 ⭐️⭐️⭐️

蒜泥白肉

我覺得其實都可以再去嘅,但唔好再同食唔到辣嘅朋友去就好了🥲🙈
2022-06-25
2022-07-10 129 瀏覽
獨自去吃烤魚,點多了,退了一道沒有吃得蔬菜,店家要收半價。本來點菜時我問店家會不會太多,他說自己看。那明顯份量很多,吃不了我也不會打包。讓我很失望的是,去過這家已經很多次,每次都感覺還不錯,多付點錢也不是很大的事情,但是這19港幣讓我付得很不開心!好好的一頓飯,心情變得很糟糕!店家的說法是菜已經放在那裡一段時間不能再用,可是對我來說就是19港幣買了空氣啊,我為什麼要多付19來買不開心!況且我這幾個月來這家店那麼多次!
2022-07-10
2022-07-06 164 瀏覽
烏蠅館呢個名好特別,而且門口嘅霓虹光牌十分突出,所以吸引左我一試。店內有不同嘅鍋底揀,我選擇左牛油麻辣鍋,果然十分香口惹味!有種痺痺地嘅感覺,但又唔會太辣破壞食物本身嘅鮮味。雪花肥牛又香又有牛味,同鍋底非常配襯。另外雞同土豆片都係,吸收晒鍋嘅精華,食到欲罷不能!每人必須隨餐叫嘅秘製醬汁更加係畫龍點睛,可以話係上中下路都毫無破綻。店內嘅桌椅擺放都十分鬆動,更有梳化讓客人坐得舒適,場地雖大,但好夠冷氣,夏天打甂爐都唔會覺得熱,甚至有啲凍嘅感覺。通風亦都做得好好,唔會煙霧彌漫,甚至食完件衫都無乜味。最令人感動係一件小事;我漏咗把遮,我都行咗幾遠下,店員係跑出嚟追上嚟比返我,令我感受到除咗樓面侍應充裕留心反應快外,更加係真係有心做好服務呢一環!
2022-07-03 206 瀏覽
好想食辣魚,之前食萺菜食開烏蠅館,今次就嚟試吓酸菜魚訂枱嘅時候,店員已經問我哋揀咩魚,有咩海鮮要留,我哋留咗白鱔。今次我哋揀咗小辣,配三款指定配料,開頭食魚嘅時候,個湯底唔係好出味,所以食魚嘅時候仲食到魚味,之後個湯烚吓烚吓嘅時候,就越嚟越出味食晒條魚,就可以打邊爐,可以揀用呢一個湯底,我見隔離枱仲會加錢轉第二個湯底,配料都係打邊爐一般配料,唔算好特別。不得不提蒜泥白肉,佢個蒜同辣味好夾個腩肉,腩肉唔硬,值得一試
好想食辣魚,之前食萺菜食開烏蠅館,今次就嚟試吓酸菜魚

2022-07-02 206 瀏覽
📍尖沙咀 《烏蠅館》#尖沙咀冒菜烏蠅館🤔🤔 聽個名以為係𝐝特色餐廳,原來係一間食烤魚/冒菜嘅餐廳,冒菜都係第一次食,簡單𝐝理解姐係四川版麻辣車仔麵🤣冒菜𝐀餐 $𝟓𝟎 𝟔款配菜 土豆片 娃娃菜 魚腐 雞中翼 腩肉 牛丸 番薯粉冒菜𝐁餐 $𝟓𝟖 𝟖款配菜 芋絲 金菇菜 雞肉 肥牛 鵪鶉蛋 雞中翼 牛筋 午餐肉 火鍋寬粉.餸菜選擇相當之豐盛!其中土豆片、鵪鶉蛋、金菇、菜...都係必嗌😆 呢幾款餸索曬麻辣鮮香的湯底,顯得十分惹味,主食就揀左煙韌既寬粉,另一碗番薯粉,兩者好好嚼口,仲掛到湯👍 不過建議嗌𝟔個餸就夠🤣 𝟖個餸真係飽到坐左係到川式韭菜豬肉紅油水餃 $𝟏𝟖/𝟒隻.紅油唔算好辣,不過味道都夠惹味,水餃用黎送麵一流飲品:茉莉蜂蜜 跟餐+$𝟏𝟎,可樂+檸冰底 跟餐+$𝟏𝟏.飲品有好多選擇,揀咗佢哋嘅自家特飲,好岩解辣😙味道:𝟖/𝟏𝟎性價比: 𝟗/𝟏𝟎
📍尖沙咀 《烏蠅館》

#尖沙咀冒菜

冒菜𝐀餐

川式韭菜豬肉紅油水餃 $𝟏𝟖/𝟒隻
紅油唔算好辣,不過味道都夠惹味,水餃用黎送麵一流
川式韭菜豬肉紅油水餃

飲品:茉莉蜂蜜 跟餐+$𝟏𝟎,可樂+檸冰底 跟餐+$𝟏𝟏
飲品有好多選擇,揀咗佢哋嘅自家特飲,好岩解辣😙
茉莉蜂蜜
可樂+檸冰底

味道:𝟖/𝟏𝟎
性價比: 𝟗/𝟏𝟎
2022-05-02
5 分鐘 (堂食)
冒菜𝐀餐
川式韭菜豬肉紅油水餃