2022-01-02 30 瀏覽
人氣腐皮壽司立食小店「為食龍 Hungry Dino」於中環些利街開2層高新店,地方寬大,環境舒服中環新店貫徹「為食龍」一貫風格,餐廳磚牆可以見到玩味十足的恐龍塗鴉,周圍佈滿綠色植物,如置身於侏羅紀公園餐牌仲加入多款日式料理,有各式各樣的創意卷物、日式定食、甜品等喜歡吃日本菜的朋友又點能夠錯過食品方面:蟹膏厚燒玉子腐皮壽司 : 蟹膏味濃,加上燒芝士及再加上厚燒玉子,份量十足明太子厚燒玉子腐皮壽司 : 明太子帶微辛,加上燒芝士及再加上厚燒玉子,份量十足微辣吞拿魚腐皮壽司 : 吞拿魚微辣,口感一流黑松露帶子腐皮壽司 : 大大料帶子鮮甜,加上黑松露提升鮮味,更加美味海膽三文魚籽腐皮壽司:  海膽鮮味,三文魚籽大大粒,雙種享受三文魚牛油果腐皮壽司: 三文魚同牛油果鮮甜組合,製作成腐皮壽司一樣美味明太子燒飯團 : 飯團燒焦味香,加上蟹籽、燒芝士及大量明太子醬,足料豐富炙燒左口魚蟹膏飯 : 左口魚油脂豐富嫩滑,加上大量蟹膏及蟹籽、美味的丼飯 奶蓋白玉烏龍 : 焙茶汁白玉彈牙,奶蓋上鋪滿黃豆粉及消化餅碎的烏龍茶,賣相吸引

喜歡吃日本菜的朋友又點能夠錯過

食品方面:

微辣吞拿魚腐皮壽司 : 吞拿魚微辣,口感一流

2021-12-31 29 瀏覽
放假去咗中環周圍行 行完之後就梗係要幫襯黃店啦 呢間為食龍非常出名 因為入面裝修好靚 到到都係打卡位呀明太子芝士蛋黃三文魚腐皮船 非常大嚿上面嘅明太子好澎湃 全部咬落索索聲好彈牙蜜糖芥末炸雞分量唔多 不過炸得外脆內軟 仲包上非常邪惡嘅蜜糖芥末醬雞肉芝士烏冬 芝士汁非常澎湃包住所有烏冬 每條麵條都索曬芝士汁呀 芝士迷必點紅豆抹茶白朱古力窩夫 窩夫係即叫即製需要等20分鐘 上枱時十分驚訝好大份呀邊度食得曬 窩夫整得外脆內軟配埋甜度適中嘅軟綿綿紅豆同抹茶朱古力醬一齊食非常夾 仲有兩嚿抹茶生朱古力 朱古力控一定要食呀

2021-12-31 32 瀏覽
嘩嘩嘩…腐皮壽司😍花多眼亂叫住四件食住先,蟹膏甜蝦:蟹膏同甜蝦都好鮮好甜。柚子胡椒油甘魚:柚子味好清香加埋魚蓉好好味😋灸蟹膏厚燒玉子:蟹膏係小山丘咁多😂加埋蛋.正。明太子芝士蛋黃三文魚:蛋黃撈埋三文魚粒好正。夏威夷吉列蝦卷:卷物一啖一口,吉列蝦脆脆地好食😋免治雞肉軟骨棒伴日本生雞蛋🥚雞肉棒咬落有小小軟骨口感好好,點埋雞蛋一齊食👍🏻👍🏻👍🏻黃金吉列蠔:炸到脆脆地裏面隻蠔仲好多汁😋😋😋
夏威夷吉列蝦卷:卷物一啖一口,吉列蝦脆脆地好食😋
黃金吉列蠔:炸到脆脆地裏面隻蠔仲好多汁😋😋😋
2021-12-29
2021-12-30 29 瀏覽
喜歡吃腐皮的恐龍🦖🎈為食龍 Hungry Dino/Does T-Rex like to eat bean curds or carrion?/由門口開始比人一種去左遊樂場嘅感覺可能我哋進入緊恐龍世界呀🦖究竟恐龍同腐皮壽司有咩關係呢唔通因為有人指出暴龍可能食腐肉為生🤔定係指 嘢食會令我哋食到好似恐龍無咩儀態😂不過嚟到 一於試下比較特別嘅腐皮壽司明太子芝士蛋黃三文魚 Mentaiko Salmon with Cheese Mayo ($35)三文魚略欠鮮甜味 明太子鹹味稍弱令兩者嘅味道都唔太突出炙燒檸汁帶子 Scallop with Lime ($36)帶子好大粒 中間有啲類似蛋黃醬嘅醬汁加上青檸片 一啖食落去 清新而滿足呀🥰牛油蒜香赤蝦 Red Shrimp Seared with Garlic Butter ($35)從表面牛油醬食出蒜香🧄兩隻赤蝦好有份量咁躺在腐皮壽司中央柚子左口魚 Grilled Engawa with Yuzu ($33)左口魚滑膩有油脂 但份量可能差少少🤏未可以完全鋪哂腐皮壽司表面炙蟹膏厚燒玉子 Crab Paste with Seared Egg ($32)
喜歡吃腐皮的恐龍🦖

甜玉子配上鹹鹹地嘅蟹膏 意外地好夾
如果將蟹膏鋪平曬係玉子上面再食
就可以一次過食到不同層次嘅味道🤪

日式鰻魚蛋包飯
Extra Large Unagi Oumrice ($208)
鰻魚飯比想像中大份 鰻魚大條到好似可以瀡滑梯
而飯量亦都超級多😮
兩個女仔每人叫咗四件壽司
呢個飯就真係太挑戰性啦 要盡力唔浪費🙈
如果食量唔多 呢個鰻魚飯可能夠三至四個朋友仔分享添😆

2021-12-29 36 瀏覽
Hungry Dino 🦕 牛角包窩夫🧇🥐根據我估計,兩舊雪糕其實係扮緊兩隻恐龍🦖 綠色抹茶雪糕係暴龍;啡色朱古力雪糕係三角龍(係小牌上)雖然窩夫唔係好大塊,但味道好正、煙韌夾小小香脆,真心似牛角色。雪糕好滑,奶味夠,甜得合宜,唔涸喉。蘋果香茶 $58其實就有啲貴,但女朋友話切合聖誕氣氛,所以叫咗💸 但係味道都幾特別嘅、香氣好舒服😌 少少蘋果木嘅味道~ 補足腐皮壽司同埋甜品比較凍嘅一面。腐皮壽司🍣腐皮豆司喺餐廳主打,灸燒蟹膏厚玉子都幾好食😋 蟹膏香得嚟,玉子有微甜~柚子左口魚好食過「柚子胡椒油甘魚」~油脂更加豐富😎
Hungry Dino 🦕

牛角包窩夫🧇🥐

蘋果香茶 $58

腐皮壽司🍣
2021-12-28
10 分鐘 (堂食)
  • 炙燒左口魚蟹膏丼
2021-12-29 2078 瀏覽
我係鏡粉應該好多人都知😜 唔知你哋有無睇大表哥同Jeramy嘅 巨龍與豬仔 呢?嗱~ 大表哥就人稱「馬鞍山巨龍」丫~ 今日就要介紹「中環巨龍」比你認識下~ 佢係一條鍾意食腐皮壽司嘅為食龍🦕呀!嚟到些利街,就見到佢有大大個招牌係好搶眼!入到嚟首先你會收到一個有號碼嘅恐龍🦖鎖匙扣,然後就沿着樓梯上去上層就坐~ 上層的佈置令人感覺置身於森林一樣🌴食物選擇都幾多~ 當然要食呢度嘅招牌名物腐皮壽司同埋卷物啦!▫️腐皮壽司系列▫️▪️芝士蟹籽厚燒玉子▪️牛油蒜香赤蝦▪️炙燒檸汁帶子▪️柚子左口魚4款各具特色!厚燒玉子、你會好容易食咗件蛋先食個腐皮壽司😂 赤蝦經牛油🧈炙燒後好香好好味! 帶子和左口魚邊則分別簡單配搭檸汁及柚子令其鮮味更加突出!▫️特式卷物▪️西雅圖鬼妹(Half)卷物d名好搞鬼🤪同埋最好係可以order半份或全份~ 我哋叫呢款「西雅圖鬼妹」外面係炙燒三文魚、入面卷住牛油果🥑、配搭秘製泡菜醬汁~ 口感夠曬豐富得嚟又好惹味!▫️丼物▪️蟹蟹蟹 • 蟹膏蟹籽燴飯勁香勁濃!啖啖蟹膏勁creamy! 啖啖蟹籽卜卜脆!注意返個飯係熱嘅、一定要趁熱食呀!一定要同朋友開心share😂唔係真係怕太漏~ ▫️小食▪️避風塘單骨
巨龍與豬仔 呢?

▫️腐皮壽司系列▫️
▪️芝士蟹籽厚燒玉子
▪️牛油蒜香赤蝦
▪️炙燒檸汁帶子
▪️柚子左口魚
帶子和左口魚邊則分別簡單配搭檸汁及柚子令其鮮味更加突出!
芝士蟹籽厚燒玉子 、牛油蒜香赤蝦 、炙燒檸汁帶子 、柚子左口魚

▫️特式卷物
▪️西雅圖鬼妹(Half)
西雅圖鬼妹

▫️丼物
▪️蟹蟹蟹 • 蟹膏蟹籽燴飯
勁香勁濃!啖啖蟹膏勁creamy! 啖啖蟹籽卜卜脆!
蟹蟹蟹 • 蟹膏蟹籽燴飯

▫️小食
▪️避風塘單骨雞翼
脆口惹味!食落開頭冇乜料到,啲辣味係慢慢先滲出嚟😂😜

▫️飲品
▪️奶蓋白玉烏龍
奶蓋層都幾厚,上面有小小餅碎,
加埋微烤過的白玉撈埋一齊食幾得意,整體唔錯~ 大杯少少就仲正😆
▪️Asahi
重點係隻可愛恐龍🦖杯度bor 😆
奶蓋白玉烏龍

呢度仲有好多好得意嘅打卡位!一邊食一邊影~ 你都同朋友嚟一趟尋龍之旅la~
2021-12-15
西雅圖鬼妹
蟹蟹蟹 • 蟹膏蟹籽燴飯
奶蓋白玉烏龍
今日去到中環哩間以腐皮壽司而聞名既餐廳。店舖裝修好花心思,以恐龍為主題,四周既佈置同埋壁畫都好啱打卡。餐牌上面除左不同款式既腐皮壽司之外,有其他食物可以選擇。✨🍣腐皮壽司辣味三文魚 $33炙燒沙律甜蝦 $30蔥吞拿魚拖羅蓉 $34炙燒檸汁帶子 $36柚子左口魚 $33炙燒北寄貝沙律 $29腐皮壽司相當大件,裏面亦有唔少飯,而且幾款腐皮壽司上面都有滿滿既餡料。辣味三文魚醬汁微辣,三文魚鮮甜;炙燒沙律甜蝦充滿火炙香味,甜蝦彈牙;蔥吞拿魚拖羅蓉上層係吞拿魚粒粒,下層係拖羅蓉,口感更豐富;炙燒檸汁帶子新鮮大粒;柚子左口魚入口半融;炙燒北寄貝沙律口感豐富。🧀️特濃芝士雞肉烏冬 $128芝士同忌廉味濃厚,但係又唔會覺得好漏,雞肉經過燒製,入口一啲都唔會鞋。🍹藍海檸檬汽水 $52入口係酸酸甜甜既檸檬味,開胃又解渴。整體黎講,餐廳既環境相當有特色,而且腐皮壽司味道亦唔錯,都值得過黎試下。

餐牌上面除左不同款式既腐皮壽司之外,有其他食物可以選擇。

✨🍣腐皮壽司
柚子左口魚 $33
炙燒北寄貝沙律 $29

🧀️特濃芝士雞肉烏冬 $128

🍹藍海檸檬汽水 $52
入口係酸酸甜甜既檸檬味,開胃又解渴。

2021-12-23 39 瀏覽
早幾日約左閨蜜去大館影聖誕樹🎄同飲野 影相前 閨蜜提意去左呢間打卡位勁多既Hungry Dino食腐皮壽司打左底先餐廳有兩層 食野既位置主要係上層 一到埗staff會畀個噴火恐龍既鎖匙牌仔畀你安排座位 好有趣好興奮 無諗過食日本野都有咁大棵聖誕樹 仲係正個位隔黎野食方面 我地揀左4款招牌既腐皮壽司 - 炙燒檸汁帶子、炙燒北寄貝沙津、蟹膏甜蝦、牛油蒜香赤蝦全部都好大件 食材新鮮 個醬汁既味道都幾獨特惹味 另外叫左兩款特式卷物 有得半份咁order 非常好邁阿密女郎 勁大舊拖羅蓉 配上日本大根 好fresh 夏威夷肥仔 鰻魚+芝士既配搭 飯如其名超級肥仔仲叫左個黃金吉列蠔 炸得剛剛好 比想像中juicy
早幾日約左閨蜜去大館影聖誕樹🎄同飲野

邁阿密女郎 勁大舊拖羅蓉 配上日本大根 好fresh
夏威夷肥仔 鰻魚+芝士既配搭 飯如其名超級肥仔
仲叫左個黃金吉列蠔 炸得剛剛好 比想像中juicy
2021-12-23 31 瀏覽
中環恐龍主題壽司🍣 環境佈置好靚,好有聖誕氣氛,呢度主打嘅就係腐皮系列嘅壽司,亦有丼飯、小食同特色飲品。❣️#西雅圖鬼妹 (half) $74最特別係佢個醬汁,幾特別,鹹味夠,點完醬汁唔使再點豉油。而壽司上面有炙燒三文魚,都幾肥美,油香重,入面亦有牛油果。❣#炙燒左口魚蟹膏丼 $188左口魚燒完特別香~ 塊塊都好大片,蟹膏份量都好多,夾埋飯一齊食就balance返個鹹味😋❣#腐皮系列 #炙燒檸汁帶子$36呢度嘅特色之一就係有腐皮系列嘅壽司~ 常見嘅款式都有,而我就揀咗帶子同油甘魚蓉。帶子都幾鮮甜,不過唔算好厚~ 腐皮變成主角 有埋腐皮味道更豐富 幾好食😋❣#腐皮系列 #柚子胡椒油甘魚蓉 $29柚子味好突出~ 如果唔太鍾意食柚子嘅朋友都係點第二款壽司😂 油甘魚蓉冇乜特別,不過不失,份量都幾多,一口食晒感覺都好滿足。🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🐷味 道 : 🌕🌕🌕🌗🏠環 境 : 🌕🌕🌕🌕🌕💰抵 食 : 🌕🌕🌕🌕🌗‼️性價比 : 🌕🌕🌕🌕😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌗(最高為 5)-❣️整體評分 👉🏻 7.5/10-📍為食龍 (中環)中環些利街2-4號LL Tower地舖及1樓🔺🔺

❣️#西雅圖鬼妹 (half) $74

‼️性價比 : 🌕🌕🌕🌕
😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌗
(最高為 5)
❣️整體評分 👉🏻 7.5/10
📍為食龍 (中環)
中環些利街2-4號LL Tower地舖及1樓

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
呢間餐廳以大大粒腐皮壽司聞名🍣🤣🤟🏻!中環分店仲有白玉奶蓋焙茶、同布甸食🍮!btw環境同侏羅紀公園個個好似🦖🤪:-1️⃣「腐皮御膳+3切鮭魚定食🍣 ($176)」皮壽司5款:🦀蟹膏三文魚子:好重蟹膏味🔥赤燒北寄貝沙律:呢款好開胃👍🏻🍊柚子左口魚:左口魚肥美,加左柚子好清新👍🏻🐟京蔥吞拿魚拖羅蓉:有雙重口感,不過唔夠肥🧡明太子厚燒玉子:玉子鮮甜,配明太子鹹鹹香香👍🏻-色彩繽紛人都開心d😍,腐皮壽司大大粒,好飽肚,三文魚幾新鮮🍣(btw見到鮭魚又諗起台灣個個人為左食三文魚改名😂)!~ -Bean curd sushi x 5:-Salmon roe with crab paste-Seared surf clam salad 👍🏻-Grilled engawa with yuzu 👍🏻-Minced tuna with spring onion -Mentaiko with tamago 👍🏻+-3 slices of salmon sashimi
1️⃣「腐皮御膳+3切鮭魚定食🍣 ($176)」
壽司5款:
🦀蟹膏三文魚子:好重蟹膏味
🔥赤燒北寄貝沙律:呢款好開胃👍🏻
🍊柚子左口魚:左口魚肥美,加左柚子好清新👍🏻
🐟京蔥吞拿魚拖羅蓉:有雙重口感,不過唔夠肥
🧡明太子厚燒玉子:玉子鮮甜,配明太子鹹鹹香香👍🏻
(btw見到鮭魚又諗起台灣個個人為左食三文魚改名😂)!~
Bean curd sushi x 5:
-Salmon roe with crab paste
-Seared surf clam salad 👍🏻
-Grilled engawa with yuzu 👍🏻
-Mentaiko with tamago 👍🏻
-3 slices of salmon sashimi
1K
2021-12-18 202 瀏覽
聽過hungry dino好耐,最近先知原來他們在中環都有餐廳,可以坐低食。店內佈置好用心,剩係食個環境都值得一去☺️(當然食物都幾好!)由於當日係6pm就係去到,所以都唔算超多人,但係過多陣7點幾就坐滿人了~想不到這裡除特色腐皮壽司外,其他食物都幾出色食物方面,炙燒左口魚蟹膏丼一半是左口魚,一半是蟹膏,而且兩款的份量都多!左口魚幾新鮮,炙得半熟偏生口感唔錯,熟的那邊入口即溶😋另外仲有超多蟹膏,味道濃香之餘加了蟹籽,撈飯令口感更好,還要是飽肚之選~另外特濃芝士雞肉烏冬出乎意料地是超濃香cheese來,入面烏冬淋香,啖啖都有濃濃的芝士味,邪惡得來好滿足。另外,雞肉都嫩,加芝麻一起食口感更好來到這裡當然要點腐皮壽司,腐皮幾薄而且味道甜甜的不油膩,炙燒檸汁帶子的鮮甜帶子加上青檸後味道refreshing,北寄貝沙律的醬料香得來特別。下次再來嘆日本嘢!

腐皮壽司

下次再來嘆日本嘢!

腐皮壽司
2021-12-18 47 瀏覽
👧🏻今次帶左👦🏻試下腐皮壽司🍣,餐廳之前喺銅鑼灣嘅時代主要做立食生意🥡,依家喺中環終於有得舒服坐住嚟食,當然要黎試下。一去到餐廳🍴,個門面都裝修得好靚🦖,「Eat like a dinosaur」一句說話好深刻,準備暴飲暴食mode😂😂😂😂😂。而今次就叫左主打既腐皮壽司🍣,韓式辣炸雞🐓,同埋特濃芝士雞肉烏冬🍜。🌟腐皮壽司🍣今次order左十件腐皮壽司🍣,由上而下,左至右分別係: 炙燒檸汁帶子、炙燒北寄貝沙律、柚子胡椒油甘魚蓉、蔥吞拿魚拖羅蓉、蟹膏甜蝦辣味三文魚、明太子芝士蛋黃三文魚、炙燒蟹膏厚燒玉子、芝士蟹籽厚燒玉子之後再有追加牛油蒜香赤蝦腐皮壽司完全係十分驚喜,超級好食同新鮮。佢壽司大細比出邊食開既大件,符合佢「Eat like a dinosaur」既口號😂😂。其中令我深刻印象既係炙燒蟹膏厚燒玉子同埋炙燒檸汁帶子,前者非常厚切既玉子,帶有關東風甜甜既味道,炙燒得岩岩好👍;而炙燒檸汁帶子就係用檸汁帶出帶子既鮮味,帶子亦無雪味,配搭得好好。💥而我最推介既就係明太子芝士蛋黃三文魚壽司🍣。呢到既明太子醬唔會話太咸或太甜,咸甜岩岩好,加上芝士蛋黃醬令到成個口感好creamy,配上三文魚呢個組

🌟腐皮壽司🍣
今次order左十件腐皮壽司🍣,由上而下,左至右分別係:
之後再有追加牛油蒜香赤蝦

💥而我最推介既就係明太子芝士蛋黃三文魚壽司🍣。呢到既明太子醬唔會話太咸或太甜,咸甜岩岩好,加上芝士蛋黃醬令到成個口感好creamy,配上三文魚呢個組合簡直沖擊味蕾👍,必食推介!

🌟WOW韓式辣炸雞🍗
炸雞用上韓式甜辣醬,醬汁掛身完全包裹著炸雞,非常惹味。炸雞有連埋雞皮,炸得香脆可口+好嫩滑juicy😝

🌟特濃芝士雞肉烏冬🍜
個烏冬有啲失望,感覺似好細個時超巿可以買到個別包裝烏冬,仲要唔係雪藏果隻 (👧🏻極討厭有種酸味)。$128 呢個價錢+呢間舖頭至少會期望食到讚岐/稻庭烏冬質素。芝士醬汁雖然係濃身,但食食下已經覺得好漏,呢店烏冬絕對係成餐飯嘅敗筆🥲🥲
男朋友同我講話我之前好鍾意嘅間銅鑼灣日式腐皮壽司店居然開咗新餐廳呀!!位置喺中環嘅蘇豪區成間舖頭裝修都好適合打卡🥺超級靚而且喺中環區來講佢哋嘅價格親民可以試到好多樣唔同嘅嘢食呀❤️而且知道佢哋呢一間新嘅餐廳會有酒精飲品提供有時同朋友chill 1 2 杯都OK😎首先我哋要咗兩個好得意嘅卷物夏威夷肥仔半份份量都幾多而且擺盤都幾得意👍上面仲有佢哋嘅特製醬汁加埋醬料我好鍾意佢哋嘅卷物上面會有啲蟹子食落去好有口感同層次第二個要咗西雅圖鬼妹半份佢哋嘅上面係有火炙左嘅三文魚同少少木魚❤️所以成個香味都好突出❤️女仔都會好鍾意食之後我哋要咗四件佢哋全店最著名嘅腐皮壽司辣味三文魚💕呢個係之前舖頭已經係必嗌item三文魚嘅魚又香加埋辣味真係好match 特別入口即溶嘅油脂真係好juicy 再加埋腐皮帶有少少甜味🥺👍甜蝦加蟹膏❤️呢個最滿足感既組合都係我常點之品蟹膏有新鮮同濃厚嘅咸香🥺但係甜蝦又有清新嘅甜味兩隻感覺食起上嚟就好新鮮之後吞拿魚拖羅🥺呢個係男朋友最鍾意嘅🤭佢話拖羅嘅肉質好好 入口即溶而且都好推介灸燒檸汁帶子感覺好清新❤️❤️我哋要多咗個蜜糖芥茉炸雞😍佢哋嘅炸雞即係做到每一件都有佢哋特製嘅蜜糖芥茉🥺👍新鮮炸

位置喺中環嘅蘇豪區

佢哋嘅炸雞即係做到每一件都有佢哋特製嘅蜜糖芥茉🥺👍
新鮮炸起嘅感覺超級好食
食落去油膩感唔重而且帶有香酥既味道 ❤️👍

去到女仔最鍾意嘅部份就係甜品

我要左牛角包窩夫配雪糕!!!
雪糕仲要係我最鍾意嘅海鹽味💕🥺

我相信女仔一定好滿意喺呢一度聚會
  • 蟹膏甜蝦
  • 西雅圖鬼妹
2021-12-15 925 瀏覽
之前舖頭仲喺銅鑼灣嘅時候食過好幾次 嗰陣地方淺窄 只適合做外賣🥡但係食過幾次外賣都食到舔舔脷😋依家終於搬舖😍雖然係半山 但係位置大左好多 終於有有堂食了!環境仲好靚 有霓虹燈 打卡牆 等等🥰一入到去就已經好期待 最後食物質素都冇令我失望🥰🥰🍣腐皮壽司🍣💛芝士蟹籽厚燒玉子 $29好厚嘅玉子💛滿滿嘅芝士🧀同蟹籽 成件腐皮壽司充滿蛋香😍 🧡辣味三文魚 $33三文魚係新鮮的 比起普通三文魚 個人更喜歡辣味😍因為有辣味 唔駛點豉油都享受到佢嘅滋味😘❤️蔥吞拿魚拖羅蓉 $34呢款就相對普通😅角切吞拿魚 但拖羅蓉份量不多 3件入面呢件最貴 所以就相對覺得冇咁值★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*🤍日式炸豆腐 $68因為腐皮壽司已經好飽好飽 所以就叫個唔滯嘅小食😆但呢一碟豆腐都會令你有飽嘅感覺!有4大件🤩炸豆腐嘅外層好薄好脆😍內裡好香好滑嘟嘟😍沾上大量醬油加埋紫菜一齊享用 令每磚炸豆腐嘅味道都非常豐富🤎★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*🧇又係格仔餅又係窩夫窩夫 (抹茶

一入到去就已經好期待 最後食物質素都冇令我失望🥰🥰

🤍日式炸豆腐 $68

因為腐皮壽司已經好飽好飽 所以就叫個唔滯嘅小食😆
日式炸豆腐

🧇又係格仔餅又係窩夫窩夫 (抹茶白朱古力) $138

見到抹茶白朱古力仲唔即刻心心眼咩😍😍呢個窩夫非常之出色😍賣相靚😍分左4件🧇外面香脆 咬落煙韌😋唔係淋哂嗰種 唔點cream都已經好夠味😆最令我驚喜嘅係 側邊有兩大塊抹茶白朱古力味嘅生朱古力🍫係生朱古力呀💚💚💚💚超級好食 好似同Royce一樣嘅質感咁樣!媽呀!就算好滯我都好想繼續食!另外有我唔食嘅紅豆 交咗俾朋友處理😂仲有仲有!!有一串抺茶白玉🍡😍對於 #抹茶控 + #煙韌控 簡直愛不釋手💚呢碟甜品係💯!

🥃奶蓋白玉烏龍 $62

雖然係一杯絕對唔平嘅飲品 不過飲完真係好幸福🥺🥺
首先賣相絕對值得卡📸面頭又有3粒白玉🍡😍今次呢3粒加咗胚芽碎喺上面 我又更喜歡了💕奶蓋做得好好🥺好厚身 好香 好滑 芝士味同奶味能取得平衡!底下烏龍茶味清清地 同奶蓋好夾 而且平衡返味道!呢杯飲品完全俘虜咗小女子個心💗🧡
日式炸豆腐
  • 奶蓋白玉烏龍
2021-12-14 46 瀏覽
這間餐廳主打是日本腐皮壽司、及輕食必食推介炙燒蟹沙津腐皮壽司🍣Order了兩次, 腐皮Bean Curd系列都好味紐約黑珍珠(黑松露帶子)入口整體很夾, 帶子爽口夏威夷肥仔(芝士鰻魚)醬汁好開胃、略嫌芝士味不夠濃避風塘單骨雞翼很香脆可口, 單骨比較容易食甜品🍮軟心朱古力阿英佳朵配了咖啡醬, 底部朱古力很濃郁, 少少脆果, 整體很好味意想不到牛角包窩夫配雪糕雪糕是香滑菠蘿味, 很清新美中不足是沒有酒精飲品, 環境是恐龍主題及森林格調作設計, 十分吸引這間需要提早訂位, 經常客滿
這間餐廳主打是日本腐皮壽司、及輕食

必食推介
炙燒蟹沙津腐皮壽司🍣
Order了兩次, 腐皮Bean Curd系列都好味

紐約黑珍珠(黑松露帶子)
入口整體很夾, 帶子爽口

夏威夷肥仔(芝士鰻魚)
醬汁好開胃、略嫌芝士味不夠濃

避風塘單骨雞翼
很香脆可口, 單骨比較容易食

甜品🍮
軟心朱古力阿英佳朵
配了咖啡醬, 底部朱古力很濃郁, 少少脆果, 整體很好味
意想不到牛角包窩夫配雪糕
雪糕是香滑菠蘿味, 很清新

這間需要提早訂位, 經常客滿