2024-05-09 399 瀏覽
打邊爐任食性價比超高,越嚟越多玩法!呢間係觀塘嘅火鍋放題冇限時,而且有幾部曲,由餐前小食到酸菜魚/雞煲,最後嚟個火鍋,一次過食晒咁多款,夠晒滿足!------------------------------🥘◖冇限時火鍋盛宴◗ $288一個價錢食到好多款菜式,有任食嘅餐前小食、刺身、頭盤同任食火鍋配料。佢仲有任食嘅肉類,牛羊豬都有,🌟必食美國Prime牛胸腹肉同SRF和牛腰脊肉,肉味濃郁又軟腍,高質!👍🏻💕餐前小食先有個餐前小食,可以無限追加,有甜番薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳。佢個番薯條同鮑汁雞腳都唔錯,encore咗幾轉,但前菜一上就冇得再追加試食㗎啦!💕前菜三點刺身盛合有三文魚、北寄貝、赤蝦,刺身質素唔錯,厚切大片,食落夠鮮甜💕頭盤頭盤可以二揀一酸菜魚或者任食雞煲,揀咗酸菜魚,鍋底夠麻,仲有紅薯粉,好食惹味!💕火鍋盛宴揀咗泡菜蜂巢豆腐湯底,店員會先上火鍋拼盤🦐同牛肉拼盤🐂,呢個就冇得追加~火鍋拼盤有鮮蝦、蠔、蜆、元貝、脆肉鯇、白鱔片;牛肉拼盤有潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、SRF和牛胛肉眼芯,兩個拼盤嘅質素都唔錯!💕任食火鍋配料食晒前面都差唔多
🥘◖冇限時火鍋盛宴◗ $288

💕餐前小食

💕前菜

💕頭盤

💕火鍋盛宴

💕任食火鍋配料
食晒前面都差唔多飽,仲有多款任食火鍋配料,大部份用QR code落單,都係手工餃、丸類同主食嗰啲,蔬菜類就出面雪櫃自己拎~

🌟Encore指數:8.5/10
唔係講笑,呢排啲飯局唔知點解餐餐都打邊爐!今次去到牛頭角食呢間任食火鍋,主打「無限時」,就係 $288 可以坐足成晚!現場所見舖頭嘅枱同位置都放得好多,光顧嘅客人也很多,好有港式打邊爐嘅氣氛!$288 為食套餐 (每位)呢一個套餐分為四個部份: 🍗Round 1: 餐前小食小食有5款揀,有甜番薯條、炸雞、沙律、炸大腸同埋雞腳。我哋點咗炸雞嚟試吓,有一般炸雞水準。🍣Round 2: 前菜 (一次性)三點刺身盛盒:每日有3款嘅時令刺身提供,今次有三文魚、蝦同埋北寄貝,都算新鮮。🐔Round 3 : 頭盤(酸菜魚/雞煲)二選一頭盤方面分別有酸菜魚或者雞煲二擇其一,因為酸菜魚只係可以上一次嘅關係,而朋友又比較大食,所以揀咗雞煲。雞煲我哋揀咗BB辣,味道濃味、香口,我哋叫咗兩次!🍲Round 4: 火鍋盛食食完雞煲之後,我哋就可以揀個湯底嚟打邊爐啦!我哋揀咗濃湯豬骨,個湯底嘅材料比想像中豐富,真係大大嚿豬骨放咗落去!店員隨即捧上一個為食海鮮拼盤,一共有5款:蝦、蜆、元貝、鯇魚肉同白鱔片。跟住仲有好多嘅火鍋配料俾我哋任食!重點係唔限時!坐幾耐都得!保證食到飽飽先走😋
$288 為食套餐 (每位)呢一個套餐分為四個部份:

🍗Round 1: 餐前小食

🍣Round 2: 前菜 (一次性)

🐔Round 3 : 頭盤(酸菜魚/雞煲)二選一
頭盤方面分別有酸菜魚或者雞煲二擇其一,因為酸菜魚只係可以上一次嘅關係,而朋友又比較大食,所以揀咗雞煲雞煲我哋揀咗BB辣,味道濃味、香口,我哋叫咗兩次!

🍲Round 4: 火鍋盛食

2023-12-10
  • 火鍋
1天前 0 瀏覽
嚟到牛頭角呢間以愛護毛孩為主題嘅餐廳,食無限時任食火鍋放題我哋叫左豪食套餐,自問食得晒先好叫呢個套餐😆先上時令燉湯 (蟲草花瘦肉雞湯)味道鮮甜,暖暖胃,Warm up好準備食食食Round 1 餐前小食任食(叫咗Round 2嘅話小食就冇得再嗌㗎喇)甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹煮沙律酸、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳雞腳超入味入口即溶而且好有膠質,好好味Round 2 五點刺身盛盒全部超厚切,好滿足,不過我冇份食😅Round 3 為食酸菜魚/任食竉寵雞煲(二選一)我哋叫左雞煲(唔辣)雞煲要炒四次每兩分鐘要炒一次,每次打開蓋,都香氣四溢食落只能夠用四個字形容就係色香味美Round 4之後就食火鍋,呢度係換過另個煲打邊爐,有幾款湯底可以揀我哋揀左濃湯豬⻣豪食海鮮拼盤 (一次性)蟶子、鮑魚、元貝、龍躉片、脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦、白鰭片豪食牛肉拼盤8款 (一次性)潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和牛三角肉仲有其他火鍋配料、田園自助吧、任飲無酒精飲品我哋真係飽到要捧住個肚返屋企😆
嚟到牛頭角呢間以愛護毛孩為主題嘅餐廳,食無限時任食火鍋放題
我哋叫左豪食套餐,自問食得晒先好叫呢個套餐😆

先上時令燉湯 (蟲草花瘦肉雞湯)
味道鮮甜,暖暖胃,Warm up好準備食食食

甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹煮沙律酸、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳
雞腳超入味入口即溶而且好有膠質,好好味

Round 2 五點刺身盛盒
全部超厚切,好滿足,不過我冇份食😅

Round 3 為食酸菜魚/任食竉寵雞煲(二選一)
我哋叫左雞煲(唔辣)
雞煲要炒四次每兩分鐘要炒一次,每次打開蓋,都香氣四溢
食落只能夠用四個字形容就係色香味美

Round 4
之後就食火鍋,呢度係換過另個煲打邊爐,有幾款湯底可以揀
我哋揀左濃湯豬⻣

豪食海鮮拼盤 (一次性)
蟶子、鮑魚、元貝、龍躉片、脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦、白鰭片

豪食牛肉拼盤8款 (一次性)

仲有其他火鍋配料、田園自助吧、任飲無酒精飲品
我哋真係飽到要捧住個肚返屋企😆

哩間任食火鍋盛宴超級豐富😱😱😍😍而且係首間和豚任食火鍋🐷1.先食餐前小食 🍟 甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳一定要Encore 甜蕃薯條同炸雞 ,超好食🩷2. 跟住就到刺身拼盤🦐牡丹蝦勁大隻3. 頭盤,可揀雞煲或酸菜魚 ,湯底好好飲,湯底厚身,有椒麻味, 而且有超級多舊魚🐟🐟仲要有冬粉4.  跟住終於到主菜😎無限時火鍋 ,包括豪食海鮮拼盤同豪食牛肉拼盤🥩湯底必揀麻辣湯 ,然後係任食火鍋配料,有澳洲M8和牛肩胛肉😍😍😍超級推介紫菜響鈴🔔5. 仲有自助吧,有多款飲品同田園配料🌽🍆🥒🥦🈹而且仲做緊親子優惠小朋友免人頭費優惠➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ ➢ 好味指數:😋😋😋😋😋環境指數:🪴🪴🪴🪴回頭指數:💖💖💖💖💖🔖 為食火鍋公司 (觀塘)觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

哩間任食火鍋盛宴超級豐富😱😱😍😍而且係首間和豚任食火鍋🐷

一定要Encore 甜蕃薯條同炸雞 ,超好食🩷

2. 跟住就到刺身拼盤🦐牡丹蝦勁大隻

仲要有冬粉

5. 仲有自助吧,有多款飲品同田園配料🌽🍆🥒🥦

🈹而且仲做緊親子優惠小朋友免人頭費優惠

好味指數:😋😋😋😋😋
環境指數:🪴🪴🪴🪴
回頭指數:💖💖💖💖💖

🔖 為食火鍋公司 (觀塘)
觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

• 為食酸菜魚
2024-05-20 0 瀏覽
這任食火鍋餐廳的裝潢很溫暖, 除了用上暖色作為顏色主調, 牆上可愛的狗仔圖畫, 以及大量的寵物擺設, 也令我覺得店主是一個很愛或者有飼養寵物的人. 說回餐廳本身, 提供雞煲與火鍋結合的任食晚餐, 除了這兩者外, 套餐也有提供無限小食以及有限的刺身, 比其他同類餐廳更多元化. 說到雞煲本身, 味道正常, 雞肉炒完不會太韌, 而且麻辣醬汁也夠味, 以任食水準來說算是不錯. 至於刺身和前菜, 沒有太多期望, 就是攝牙縫而已.自助火鍋也是和現在一般的模式最近, 就是有不同的肉類可以單點, 特別是牛肉, 平價版本已經有安格斯牛肉, 肉的水準OK, 特別是牛小排的油花比想像中好. 至於湯頭也是一般麻辣和清湯為主, 至少不是死醎或者充滿味精的味道, 整體環境乾淨闊落, 作為打邊爐的選擇又多了一間.This hot pot restaurant has a warm decor with cute dog paintings and pet decorations, giving the impression that the owner loves or owns pets. They offer
這任食火鍋餐廳的裝潢很溫暖, 除了用上暖色作為顏色主調, 牆上可愛的狗仔圖畫, 以及大量的寵物擺設, 也令我覺得店主是一個很愛或者有飼養寵物的人. 說回餐廳本身, 提供雞煲火鍋結合的任食晚餐, 除了這兩者外, 套餐也有提供無限小食以及有限的刺身, 比其他同類餐廳更多元化. 說到雞煲本身, 味道正常, 雞肉炒完不會太韌, 而且麻辣醬汁也夠味, 以任食水準來說算是不錯. 至於刺身和前菜, 沒有太多期望, 就是攝牙縫而已.

This hot pot restaurant has a warm decor with cute dog paintings and pet decorations, giving the impression that the owner loves or owns pets. They offer unlimited hot pot and chicken pot dinners, with a variety of set menus including unlimited snacks and limited sashimi. The chicken pot is normal in taste and the spicy sauce is flavorful. The self-service hot pot trend of ordering different types of meat is followed, with the budget version offering Angus beef. The environment is clean and spacious, making it a good option for hot pot lovers.
今次黎到牛頭角既為食火鍋公司,佢地有超多種類既牛肉海鮮同埋配料😋除此之外當然就係佢地既餐廳主題超可愛既毛孩啦🦮佢地提倡要保護為食得黎又可愛既毛孩就連墊枱紙都有用哥基嚟做主題🦮真係超級有愛啊😤講番正題先😜今次兩個人黎到就叫左依個為食打邊爐放題😙冇限時火鍋盛宴 ($368/人)奉送時令燉湯燉湯用上蟲草花瘦肉湯😙超級鮮甜😋啖啖瘦肉都入曬味😚ROUND 1餐前小食甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳超多款台灣小食😚個人最喜歡蟹籽沙律😚要做到唔腥得黎又有口感好高難度架🥹依到就做到了😋ROUND 2 前菜,五點刺身盛合話得係放題😚又點會少得日本刺身🥰全部魚生都勁厚切😋食落口好飽滿滿足啊😍ROUND 3 頭盤二揀一:為食酸菜魚/任食寵寵雞煲為食既我點左個為食酸菜魚煲😙雖然冇得好似雞煲咁仼食🥹但湯底好濃魚片都好新鮮😍絕對係開左個靚頭又開胃呀!ROUND 4火鍋盛宴濃湯豬骨/泡菜蜂巢豆腐/ 藥膳高湯牛尾/ 櫻桃鮮茄薯仔 / 麻辣鍋(鴛鴦鍋+$38/鍋)開完個靚胃之後🤪當然就緊係主角火鍋啦😍我地叫左個藥膳高湯牛尾湯😙餐廳用上超多舊牛尾煲住個湯底😚食落好滋補既感覺😙又唔會熱氣同搞到好口渴😚豪

講番正題先😜今次兩個人黎到就叫左依個為食打邊爐放題😙

冇限時火鍋盛宴 ($368/人)

奉送時令燉湯
燉湯用上蟲草花瘦肉湯😙超級鮮甜😋啖啖瘦肉都入曬味😚

ROUND 1餐前小食

ROUND 2 前菜,五點刺身盛合

ROUND 3 頭盤
二揀一:為食酸菜魚/任食寵寵雞煲

ROUND 4火鍋盛宴

豪食海鮮拼盤
蟶子、鮑魚、元貝、龍躉片、脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦、白鱔片
話就話「為食」就「有限」姐😚但係野食就真係無限呀😍我最鍾意食既龍躉同蟶子都會有😋仲要勁新鮮同無限量添食😚就咁食依個都已經值回票價!

豪食牛肉拼盤8款
潮汕五花趾、吊龍伴、手切牛頸脊、黃喉、澳洲封門柳熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯、SRF和牛三角肉

當然叫得為食火鍋既😜主角牛肉一定唔少得啦😗種類唔係淨係平時見得到同食得到既種類😗個人好鍾食佢地既熊本雪花一口牛🐮一啖一粒😚咬落去啲肉汁爆曬出個口到🤤好爽!

食到熱辣辣點算😅依到係有唔同既罐裝飲品仼飲😇飲完之後可以再食多幾round啊🥰
2024-05-04 80 瀏覽
揾到抵食嘅當然要同大家分享喇😊今次去左位於觀塘工業區有間任食火鍋放題,套餐每位$288起,無限時架😍‼️仲要宜家做緊2個大人免1位小童收費(140cm以下)‼️真係啱唒我呢啲帶住小朋友又想打邊爐嘅家長🥰套餐分為 4️⃣ ROUNDROUND 1️⃣餐前小食----分別有唐揚脆炸雞,、甜薯薯條、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳、蟹籽沙律(承晉哥就超鐘意炸雞)ROUND2️⃣前菜---三點刺身盛合(一次性)有三文魚,蝦,北寄貝ROUND3️⃣頭盤雞煲(任食) 或 酸菜魚(一次性)我地揀左雞煲😋😋,醬汁香濃惹味,雞件嫩滑,加埋水魷,豬皮落煲,超正👍🏻食完雞煲就到ROUND4️⃣嘅火鍋🤩有5種湯底可選擇,我地帶住承晉哥就揀左濃湯豬骨🔹️為食牛肉拼盤(一次性)🐮手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、SRF和牛胛肉眼芯、黃喉🔹️海鮮拼盤(一次性)鮮蝦、蜆、蠔、脆肉鯇🔹️其他任食火鍋配料🥩北海道千歲和豚M8和牛肩胛肉眼丸類仲可以去自助區拎飲品🧃🥤同蔬菜🥬食物種類多,環境寬敞,食完ROUND 4真係抱住個肚走😊為食火鍋公司(觀塘)📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
揾到抵食嘅當然要同大家分享喇😊
真係啱唒我呢啲帶住小朋友又想打邊爐嘅家長🥰

套餐分為 4️⃣ ROUND

ROUND 1️⃣
(承晉哥就超鐘意炸雞)

ROUND2️⃣
前菜---三點刺身盛合(一次性)
有三文魚,蝦,北寄貝

ROUND3️⃣
頭盤
雞煲(任食) 或 酸菜魚(一次性)

食完雞煲就到ROUND4️⃣嘅火鍋🤩
有5種湯底可選擇,我地帶住承晉哥就揀左濃湯豬骨
🔹️為食牛肉拼盤(一次性)🐮
手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、SRF和牛胛肉眼芯、黃喉
🔹️海鮮拼盤(一次性)
鮮蝦、蜆、蠔、脆肉鯇
🔹️其他任食火鍋配料🥩
北海道千歲和豚
M8和牛
肩胛肉眼
丸類
仲可以去自助區拎飲品🧃🥤同蔬菜🥬

食物種類多,環境寬敞,食完ROUND 4真係抱住個肚走😊

為食火鍋公司(觀塘)
📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖

2024-04-21
2024-04-30 134 瀏覽
以狗狗為主題的邊爐餐廳,唔限時邊爐好少啦,揀左288價位放題,好有儀式感,分round,食完就去下round,之後不能返轉頭食round 1,餐前小食、刺身、鷄煲、海鮮拼盤、牛肉,任點火鍋配料(無限點)SRF和牛腰脊肉、美國Prime牛胸腹肉、美國Prime肩胛肉眼、紐西蘭羊卷肉、鹿兒島茶美豚很欣賞它們都切得很薄,可以吃很多塊!強烈推介濃汁牛肉丸👍🏻它是大埔振興濃汁牛丸,咬開好多汁,所以我們點左十粒!另外有鵝腸、鴨血、珍寶蟹柳、芝士腸、午餐肉、手工雲吞及韭菜餃、紫菜響鈴、炸魚皮可以點,這些都是好食!同飲品任飲,都非常之抵食。
很欣賞它們都切得很薄,可以吃很多塊!
2024-04-08
2024-04-23 150 瀏覽
媽咪話自從我識自己坐定定食飯之後,每次出街前都要搵啲親子餐廳。早幾日媽咪搵到間任食火鍋嘅餐廳,係無限時!佢地有個豪食套餐,包括有:⭕️每人一盅時令燉湯⭕️餐前小食(任叫)甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳⭕️五點刺身盛合(一次性)⭕️頭盤: 二選一 為食酸菜魚/寵寵雞煲⭕️豪食海鮮拼盤⭕️豪食牛肉拼盤⭕️仲有其他任食火鍋配料⭕️特別推介: 鹿兒島茶美豚💯⭕️田園自助吧⭕️任飲無酒精飲品我最鍾意果個餐前小食,食左好多炸雞同蕃薯條,然後媽咪又煮左好多豚肉同埋烏冬我食,食到肚滿腸肥。店員姐姐話嚟緊佢地三週年慶,會做個親子優惠: 星期日同埋紅色假期,爸爸媽媽帶埋我嚟一齊嚟打邊爐,小朋友即係我就會免費架!(店員姐姐話小朋友要140cm或以下先有得免費架!)Yeah! 到時又可以叫爸爸媽媽帶我再嚟過!#親子餐廳 #任食火鍋#無限時#免人頭#foodie#hkfoodie#為食火鍋公司又有荀野益大家

早幾日媽咪搵到間任食火鍋嘅餐廳,係無限時!

佢地有個豪食套餐,包括有:

⭕️每人一盅時令燉湯
⭕️餐前小食(任叫)
甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳
⭕️五點刺身盛合(一次性)
⭕️頭盤:
二選一 為食酸菜魚/寵寵雞煲
⭕️豪食海鮮拼盤
⭕️豪食牛肉拼盤
⭕️仲有其他任食火鍋配料
⭕️特別推介: 鹿兒島茶美豚💯
⭕️田園自助吧
⭕️任飲無酒精飲品

店員姐姐話嚟緊佢地三週年慶,會做個親子優惠:

Yeah! 到時又可以叫爸爸媽媽帶我再嚟過!

• 豪食海鮮拼盤
  • 豪食牛肉拼盤
  • 鹿兒島茶美豚
2024-04-22 96 瀏覽
搵到抵食要分享下先得呀!餐廳裝修仲係以毛孩做主題觀塘工業區附近到有間有任食火鍋放題套餐$2️⃣8️⃣8️⃣起就可以食到抱主個肚返屋企啦🤣ROUND1️⃣餐前小食甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳最鍾意雞腳,好入味😋ROUND2️⃣前菜(一次性)三點刺身盛合ROUND 3️⃣頭盤二揀一:酸菜魚(一次性) /任食雞煲我地食酸菜魚😋有薯粉嫁ROUND4️⃣火鍋盛宴鮮茄薯仔/黄金皮蛋芫茜/高湯牛尾/麻辣鍋((鴛鴦鍋+$30)🔸海鮮拼盤 是日5款(一次性)鮮蝦、蠔、蜆、元貝、脆肉鯇丶白鱔片🔸牛肉拼盤5款(一次性)潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、SRF和牛肩胛肉眼芯🌟任食火鍋配料:北海道千歲和豚係我最愛呀!仲有M8和牛嫁🐮肉類🥩丸類 手機落單去自助區自行拎 蔬菜、飲品、醬料真幾抵食!性價比極高👍宜家仲要做緊2個大人免1位小朋友收費(身高140cm以下)咁抵既野😌一定要話比大家知坐位又寬敞舒適⋯
搵到抵食要分享下先得呀!
餐廳裝修仲係以毛孩做主題

ROUND1️⃣
餐前小食
甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳

最鍾意雞腳,好入味😋

ROUND2️⃣
前菜
(一次性)三點刺身盛合

ROUND 3️⃣
二揀一:酸菜魚(一次性) /任食雞煲
我地食酸菜魚😋有薯粉嫁

ROUND4️⃣
火鍋盛宴

🔸海鮮拼盤 是日5款(一次性)
鮮蝦、蠔、蜆、元貝、脆肉鯇丶白鱔片

🔸牛肉拼盤5款(一次性)

🌟任食火鍋配料:
北海道千歲和豚係我最愛呀!
仲有M8和牛嫁🐮
肉類🥩丸類 手機落單

去自助區自行拎 蔬菜、飲品、醬料

真幾抵食!性價比極高👍
宜家仲要做緊2個大人免1位小朋友收費(身高140cm以下)
咁抵既野😌一定要話比大家知
坐位又寬敞舒適⋯

2024-03-29 388 瀏覽
今日去咗位於觀塘嘅一間火鍋店打邊爐,佢係冇限時㗎!😍😍😍我地揀左$288嘅為食套餐,首先round 1 有餐前小食:鮑汁雞腳甜蕃薯條唐揚脆炸雞蟹籽沙律酸甜炸大腸當中特別鍾意鮑汁雞腳同埋甜番薯條,可以再添但唔好食太多,如果唔係就食唔到之後嘅嘢~Round2 三點刺身盛合(一次性)有三文魚,蝦之類嘅刺身~Round 3 可以揀為食酸菜魚(一次性,售完即止)或者任食寵寵雞煲,我哋揀咗雞煲。食完雞煲就去到round4 火鍋盛宴,湯底方面我哋揀咗藥膳高湯牛尾之後有為食海鮮拼盤(四款),有鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇跟著有為食牛肉拼盤 5款(一次性)潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、SRF和牛胛肉眼芯全部都牛味濃郁~之後任食火鍋配料揀咗:手工雲吞(粒)牛腰脊(碟)牛胸腹(碟)肩胛肉限(碟)黑柏葉(碟)紫菜響鈴(件)鹿兒島茶美豚(碟)羊卷肉(碟)因為冇限時嘅關係所以食到好飽,特別推薦大胃王嚟食!好扺食加一服務費~為食火鍋公司(萬泰利廣場)地址:觀塘創業街13-17號萬泰利廣場地下C舖
今日去咗位於觀塘嘅一間火鍋店打邊爐,佢係冇限時㗎!😍😍😍

鮑汁雞腳
甜蕃薯條
唐揚脆炸雞
蟹籽沙律
酸甜炸大腸

Round2 三點刺身盛合(一次性)
有三文魚,蝦之類嘅刺身

跟著有為食牛肉拼盤 5款(一次性)
全部都牛味濃郁~

之後任食火鍋配料揀咗:
手工雲吞(粒)
牛腰脊(碟)
牛胸腹(碟)
肩胛肉限(碟)
黑柏葉(碟)
紫菜響鈴(件)
鹿兒島茶美豚(碟)
羊卷肉(碟)

因為冇限時嘅關係所以食到好飽,特別推薦大胃王嚟食!好扺食

加一服務費~

為食火鍋公司(萬泰利廣場)
地址:觀塘創業街13-17號萬泰利廣場地下C舖
Round 1 : 時令燉湯+餐前小食(甜番薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳)我預早一日預訂嘅時令燉湯,好足料🤩餐前小食我最鍾意食嘅係鮑汁雞腳,夠晒淋同入味😍Round 2 : 前菜 五點刺身盛合(一次性)三文魚、帆立貝、赤蝦、油甘魚、北寄貝全部都好新鮮,超級肥美,我最鍾意嘅就係食帆立貝🫢肉身勁厚實,味道好鮮甜,口感豐富,好滿足🫶🏻💖Round 3: 頭盤 我揀左任食寵寵雞煲BB辣🌶️辣味啱啱好,雞肉好嫩滑,醬汁濃郁,食落口香辣又惹味🤤Round 4: 火鍋盛宴 我揀左濃湯豬骨湯底 🐟豪食海鮮拼盤(蟶子、鮑魚、龍躉片、脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦)全部海鮮都好新鮮甜美,我最鍾意食嘅就係蟶子同埋蜆,超級爽甜,一啲沙都食唔到,好鮮甜😬🤤💖味道非常之好👍🏻🐮豪食牛肉拼盤(潮汕吊龍伴、澳洲封門柳、熊本雪花一口牛、黃喉、潮汕五花趾、美國S R F和牛三角肉、S R F和牛肩胛肉眼芯、手切牛頸脊)真係咩部位都有,啱晒我呢個牛魔王😆我最鍾意食嘅就係手切牛頸脊😍雪花分布好平均,好濃郁嘅牛肉味,肉質相對結實但又有彈性👍🏻😬正🫶🏻💖另外仲可以透過QR code,叫好多唔同種類嘅任食火鍋配料,好多都

Round 2 : 前菜 五點刺身盛合(一次性)

Round 4: 火鍋盛宴 我揀左濃湯豬骨湯底
🐟豪食海鮮拼盤(蟶子、鮑魚、龍躉片、脆肉鯇、蠔、蜆、鮮蝦)

另外仲可以透過QR code,叫好多唔同種類嘅任食火鍋配料,好多都好高質,我鍾意食手工一口雲吞同埋手工一口韭菜餃🥟餡料好多,而且皮薄餡靚👍🏻仲有我好鍾意珍寶蟹柳,又長又厚,味道好鮮甜,太好味😋丸類方面,我會推介寵寵濃汁牛肉丸,好彈牙,食落口仲會爆左啲香濃牛汁出黎,正😍手打烏冬都好好味,夠哂彈牙煙韌😆

🎀餐廳舒適寬敞,上菜速度快,餐廳店員服務態度好友善,抵讚👍🏻 餐廳仲設有田園自助吧,有唔同菇類同蔬菜可以揀,仲有好多非酒精飲品任飲👍🏻😛由頭食到落尾都好高質,仲要無限時,今餐食得好滿足
2024-03-28 206 瀏覽
一個價錢可同時食到小食、雞煲、刺身同火鍋,無限時任飲任食,唔洗食得甘趕之餘,最緊要係食得夠盡興,岩晒同朋友或家人聚餐。餐廳以哥基為主題,周圍見到很多毛孩做裝飾,座位寬敞舒適。店員教落為食火鍋有4步曲,首先由餐前小食開始,之後食刺身、雞煲、最後輪到食火鍋,好有儀式感。Round 1 餐前小食5種小食包括 甜蕃薯薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳。唐揚脆炸雞有驚喜,熱辣辣,口感鬆脆。Round 2 前菜三點刺身盛合(一次性)有三文魚、北寄貝、牡丹蝦,刺身厚切,鮮味突出,牡丹蝦肥美鮮甜,三文魚入口即化。Round 3 頭盤為食酸魚(一次性)/ 任食竉竉雞煲(二選一)我地㨂左小辣雞煲,打開煲蓋香氣撲鼻,醬汁香濃惹味,雞件肉質嫩滑,仲有豬皮、水魷、牛柏葉可放埋落煲一齊煮,好惹味。雞煲係任食架,食完想食多d 可以再order。Round 4 火鍋盛宴有5種湯底可選擇,揀左藥膳高湯牛尾湯底,牛味香濃清甜,加埋牛肉併盤既牛一齊放落湯到滾,牛味更富層次。為食牛肉併盤(一次性):牛肉併盤包括潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、SRF 和牛胛肉眼芯。每款牛肉味道同口感各有特色,仲有多
一個價錢可同時食到小食、雞煲刺身火鍋,無限時任飲任食,唔洗食得甘趕之餘,最緊要係食得夠盡興,岩晒同朋友或家人聚餐。

餐廳以哥基為主題,周圍見到很多毛孩做裝飾,座位寬敞舒適。店員教落為食火鍋有4步曲,首先由餐前小食開始,之後食刺身雞煲、最後輪到食火鍋,好有儀式感。

Round 1
餐前小食

Round 2
前菜
三點刺身盛合(一次性)

Round 3
頭盤
為食酸魚(一次性)/ 任食竉竉雞煲(二選一)

Round 4
火鍋盛宴

為食牛肉併盤(一次性):
牛肉併盤包括潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛、SRF 和牛胛肉眼芯。每款牛肉味道同口感各有特色,仲有多種肉類及火鍋配料可任點任食,蔬菜可到田園沙律吧自取,另外非酒精飲品都係任飲架。

為食海鮮併盤(是日5款)一次性:
是日海鮮有鮮蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇、白鱔片,擺盤吸引,海鮮肥美肉厚,size 偏大,蠔鮮鮮甜爽口,今餐食得好盡興呀。

🔎為食火鍋公司 (觀塘)
📍觀塘創業街15號萬泰利廣場地下C號舖
2024-03-14 269 瀏覽
我都係第一次去食,就揀咗$288個餐,成個為食套餐總共要分四round去食既Round 1有小食,甜番薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸、鮑汁雞腳,可以無限添食,但食完落咗去Round 2就冇得返轉頭,唐揚脆炸雞炸得夠熱夠脆,爆汁雞腳都入味Round 2有一次性三款刺身,三文魚、赤背、赤海蝦Round 3有頭盤,可以選擇酸菜魚、麻辣雞煲、養生藥膳黃酒煮雞煲,我揀咗麻辣雞煲,雞嘅份量都夠多,因為個雞本身拎出嚟都係生,所以要煮耐少少,職員都會喺旁邊教你Round 4有火鍋,如果Round3選擇咗酸菜魚或者麻辣雞煲,就可以揀火鍋湯底,有濃湯豬骨/泡菜蜂巢豆腐/藥膳高湯牛尾/櫻桃鮮茄薯仔,但如果揀咗養生藥膳黃酒煮雞煲,就會直接落湯做湯底,如果轉其他湯底就要加$38。為食牛肉拼盤+為食海鮮拼盤都係一次性,其他火鍋配料有肉類、丸類等等,蔬菜類、飲品、醬料就自己出去自助區取食物嘅種類多,環境都夠闊落,呢個價錢夠晒飽肚

Round 2有一次性三款刺身,三文魚、赤背、赤海蝦

食物嘅種類多,環境都夠闊落,呢個價錢夠晒飽肚
2024-03-06 239 瀏覽
天氣又開始凍返,又係時候打邊爐今次去左好多好野食嘅觀塘到搵食搵到呢間真心正😍因為…係無限時嘅火鍋盛宴,係無限時間嘅任食呀🤩1️⃣先嚟個餐前小食先 唔敢食太多呀 只點左酸甜炸大腸-脆中帶肥鮑汁雞腳-夠入味2️⃣ 蟲草花燉湯盅燉湯無味精,湯內好多料,正3️⃣ 魚生刺身(一次性)較厚同大件,特別係帶子同蝦,好鮮甜4️⃣ 雞煲(任食)好少放題食到出色雞煲,雞肉滑身,肉質幾甜而且唔會乾,連雞胸都嫩滑。炒上蒜頭、洋蔥,蒜頭更加惹味,配上微微麻辣,味道唔錯👍🏻5️⃣食完雞煲準備進入打邊爐環節我哋叫咗蕃茄薯仔🥔湯6️⃣海鮮拼盤(一次性)分別有鮑魚、蠔、蟶子、蜆、魚同蝦,樣樣都好新鮮,鮮甜,特別係隻大蝦,真係好大隻,同彈牙7️⃣豪食牛肉拼盤(一次性)有熊本牛、美國牛、澳洲牛,唔同部位都有,比較特別係潮汕五花趾同吊龍伴。牛嘅質素普遍都好好,肉質有軟有韌,適合唔同人口味食到咁上下,侍應就會俾個QR code可以電話落單火鍋配料(超過30款)蔬菜🥬同埋飲品就要出去自己揀絕對岩哂大胃王/聚會/傾計嘅地方#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #foodie #blogger #hkig #hkfood #hkfo
天氣又開始凍返,又係時候打邊爐
今次去左好多好野食嘅觀塘到搵食

1️⃣先嚟個餐前小食先
唔敢食太多呀 只點左
酸甜炸大腸-脆中帶肥
鮑汁雞腳-夠入味
2️⃣ 蟲草花燉湯
盅燉湯無味精,湯內好多料,正
3️⃣ 魚生刺身(一次性)
較厚同大件,特別係帶子同蝦,好鮮甜
4️⃣ 雞煲(任食)
炒上蒜頭、洋蔥,蒜頭更加惹味,配上微微麻辣,味道唔錯👍🏻
5️⃣食完雞煲準備進入打邊爐環節
我哋叫咗蕃茄薯仔🥔湯
6️⃣海鮮拼盤(一次性)
7️⃣豪食牛肉拼盤(一次性)
牛嘅質素普遍都好好,肉質有軟有韌,適合唔同人口味

蔬菜🥬同埋飲品就要出去自己揀

絕對岩哂大胃王/聚會/傾計嘅地方

#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #foodie #blogger #hkig #hkfood #hkfoodie #香港美食 #餐廳 #香港餐廳
#觀塘美食 #火鍋 #打邊隻
  • 雞煲