2024-07-14
聽不同朋友介紹,牛頭角有間高質火煱仲要無限時,今日約齊人上去試下。佢有兩款套餐選揀♦️為食套餐♦️豪食套餐。任食火煱有特別玩法~~佢將每個種類嘅食物共分咗4️⃣round,每次食完一round之後就再去下一round,唔可以叫返轉頭嘅。Round 1 : 餐前小食(任食)有番薯薯條,鮑汁雞腳,蟹籽沙律,唐揚炸雞,酸甜炸大腸。我哋樣樣都叫咗少少試下,唔敢叫得多😅驚食得太飽食唔落之後個3round🤣小食來得好快,炸物上台都仲係脆同熱。比較少有既係佢有炸大腸~Round 2: 前菜五點刺身盛合 有三文魚、帆立貝、北寄貝、牡丹蝦、油甘魚。魚生新鮮肥美,有驚喜,質素媲美日式餐廳!Round 3: 酸菜魚/任食雞煲我哋揀左酸菜魚,主要都係魚同埋少少薯粉,配菜唔算好多,不過味道都ok。Round 4 : 火鍋佢有幾款湯底會重新換過一煲畀你做火鍋。我哋揀咗蕃茄薯仔湯,揀完會上一🦐個海鮮拼盤加一個🐄靚牛拼盤🦀海鮮拼盤有鮑魚、龍躉片、帶子、脆肉鯇、蠔、大海蝦、蜆。樣樣都係好新鮮好大隻,有海鮮酒家質素。🐄靚牛拼盤有手切牛頸脊、和牛肩胛肉眼蕊、澳洲封門柳、熊本雪花一口牛、美國S R F和牛肩胛肉眼芯、潮汕五花趾。每一
佢有兩款套餐選揀
♦️為食套餐♦️豪食套餐。
Round 1 : 餐前小食(任食)
Round 2: 前菜五點刺身盛合
Round 3: 酸菜魚/任食雞煲
Round 4 : 火鍋
🐄靚牛拼盤有手切牛頸脊、和牛肩胛肉眼蕊、澳洲封門柳、熊本雪花一口牛、美國S R F和牛肩胛肉眼芯、潮汕五花趾。每一種牛肉都會標註名稱,所以一款款咁樣食嘅時候就真係食得出每一款都好唔同,拼盤集合曬唔同國家嘅稀有部位👍🏻
其實食完4round之後都飽咗九成,另外仲有一個list畀你自己揀任叫任食。比較特別嘅呢係佢有一啲食材喺出面比較少啲有嘅例如係黑柏葉,鵝腸,墨魚滑都好好食
整體嚟講,因為佢有一次性指定嘅食材,所以可以控制到個質素比較好。另外再配有任食嘅,包大胃王都一定夠哂飽!豪食套餐每人都係$380+,有呢個質素仲要任食,性價比好高丫!