2023-01-27 40 瀏覽
一開始朋友話帶我去食炯記,本身以為係食燒味。去到先知原來係去佢出名食手撕雞嘅舖頭。朋友話呢度嘅鵝油撈麵同手撕雞係必食既然係咁,就直接叫個2人套餐,又抵又唔洗煩食乜2人套餐唔洗$200,但相當豐富,而且有得揀,我地揀左招牌手撕雞: 麻辣味,撕得夠幼,而且佢嘅麻辣唔會太辣太刺激豬手: 呢個係意料之外嘅好食,肉夠淋又嫩,仲好入味雲耳: 份量唔少,都好惹味,做前菜一流雞腎: 麻辣味,爽口好食油菜: 大大碟,味道唔錯鵝油撈麵: 好重鵝香,但又唔油。而且超級大碗,食極都好似食唔完凍飲: 我叫咗凍檸蜜,居然唔使加錢。朋友就叫咗凍鴛鴦最後我哋兩個梗係食唔晒,咁好食梗係要打包啦所以真係好抵食
一開始朋友話帶我去食炯記,本身以為係食燒味。
去到先知原來係去佢出名食手撕雞嘅舖頭。

朋友話呢度嘅鵝油撈麵同手撕雞係必食
既然係咁,就直接叫個2人套餐,又抵又唔洗煩食乜

2人套餐唔洗$200,但相當豐富,而且有得揀,我地揀左
招牌手撕雞: 麻辣味,撕得夠幼,而且佢嘅麻辣唔會太辣太刺激
豬手: 呢個係意料之外嘅好食,肉夠淋又嫩,仲好入味
雲耳: 份量唔少,都好惹味,做前菜一流
雞腎: 麻辣味,爽口好食
油菜: 大大碟,味道唔錯
凍飲: 我叫咗凍檸蜜,居然唔使加錢。朋友就叫咗凍鴛鴦

最後我哋兩個梗係食唔晒,咁好食梗係要打包啦
所以真係好抵食
  • 麻辣手撕雞
  • 太子鵝油撈麵
  • 秘制醬皇豬手
  • 鵝油撈麵
2023-01-24 40 瀏覽
每逢見到街坊群組報料有新餐廳,都一定會去試吓!呢度除咗有滷味之外,仲有特色牛角包餐,我都幾特別!價錢係街坊價錢,平均$60左右已經有set,叫咗秘製醬皇豬手撈麵。呢度嘅豬手真係冇得彈,連老公都大贊,入味得來,唔會太鹹,食起嚟軟綿綿,一咬落去自動骨肉分離。撈麵本身都好好食,用咗彈牙粗麵,食到尾都keep住煙煙韌韌👍另一款揀咗香茅豬扒配薯條🍟係下午茶餐,六點前都有得食,$33.1個餐嚟講好抵食!豬扒都好香香茅味,輕輕炸過肉質更Juice👍薯條都係即叫即摘,外脆內軟粗薯條🍟加咗七味粉少少辣惹味又好食!無論下午茶餐定晚餐,加十蚊有特飲,揀咗雜果賓治泡桃橙茶同再配柚子氣泡檸檬茶,見到落咗好多雜果同埋柚子,所以味道好濃郁,清新解渴又好飲!

2023-01-19 34 瀏覽
炯記餐室今日約左老死食飯, 去左佢公司附近睇下有咩好食見有間環境唔錯既燒味店,就決定食依間啦今次同佢叫左個抵食二人套餐,因為套餐都幾抵唔洗200 就食左好多野 老火湯(2碗) ,先來中式老火湯2碗,依個天氣飲好暖胃麻辣手撕雞,2個口味可以選,我地就叫左個麻辣味試下,手撕雞果然喺招牌嘢。雞肉選用三黃雞,皮薄肉嫩,嫩滑好味清湯牛魔王(例 ),有牛腩和牛肚,而且清湯煮既味道更入味,牛肚帶點咬口酸辣雲耳同麻辣雞腎,麻辣雞腎幾爽口彈牙, 麻辣味好足。酸辣雲耳辣又爽脆食得開胃。白灼生菜 鵝油撈麵 白飯,絕對是無得輸,撈麵油香滿溢,跟餐仲可以選凍飲不加錢餐廳整潔乾淨,食物美味又足料,值得一試。#食評 #炯記餐室 #餐廳試食 #燒味#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #l
炯記餐室

今日約左老死食飯, 去左佢公司附近睇下有咩好食

見有間環境唔錯既燒味店,就決定食依間啦

老火湯(2碗) ,先來中式老火湯2碗,依個天氣飲好暖胃

白灼生菜

鵝油撈麵 白飯,絕對是無得輸,撈麵油香滿溢,

跟餐仲可以選凍飲不加錢

餐廳整潔乾淨,食物美味又足料,值得一試。

#食評 #炯記餐室 #餐廳試食 #燒味

#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike

#likes #foodie #foodielady #foodblogger #foodstagram #hongkongfoodie
2023-01-16 63 瀏覽
去完高登買嘢, 行過元州商場, 見到呢間裝修幾光鮮嘅餐室就決定嚟食個晚餐~ 二人餐HK$198啱曬有選擇困難症嘅我😆 麻辣手撕雞(例牌) : 例牌嘅份量都算多, 絕對足夠兩個人分享, 雞肉幾爽滑~ 唔食得辣嘅可以揀鹽焗手撕雞~ 秘制醬皇豬手(4隻): 豬手炆到好軟淋, 入口滿滿骨膠原嘅感覺😋 酸辣蒜香雲耳 (1碟): 蒜味都幾重, 雲耳係健康嘅小食, 不錯~ 鹽焗雞腎 (1碟): 雞腎幾爽脆, 鹽焗嘅味食落 仲加添咗少少沙薑嘅味道添~ 太子鵝油撈麵(2碗): 似乎係呢間餐廳嘅主打菜色之一, 喜歡撈麵嘅朋友就要試下喇, 加埋佢哋嘅麻辣手撕雞做餸, good match~~ 跟餐仲配埋郊外油菜(1碟), 餐湯 及 冷熱飲品(2杯)㗎🤗

二人餐HK$198啱曬有選擇困難症嘅我😆

2023-01-16
2022-12-29 77 瀏覽
今日同朋友約咗喺長沙灣睇戲,諗住喺附近搵咗間餐廳食住等開場,去到位於元州商場俾我哋見到有間炯記餐室😍👍🏻之前喺另一間食過幾唔錯,所以好快就決定食呢間。我哋叫咗一個鴛鴦手撕雞撈麵,聽講佢哋嘅手撕雞好出名,仲可以配埋牛角包😳但因為我哋真係比較肚餓,所以我哋叫咗個撈麵希望可以食飽啲! 手撕雞調味調得好好,有芝麻香同埋啲雞都好鮮嫩好滑,唔會話擺得好耐變到好乾柴!同埋佢哋嘅撈麵比較特別,係用鵝油煮既撈麵,好香好好食😎👏🏻👏🏻我哋亦都叫咗一碟叉燒🤪🤪 同之前果間一樣份量都幾多,每件叉燒都係厚切,燒得剛剛好!同撈麵一齊食都好夾,我哋另外有叫咗一份椒鹽豆腐,炸物好出色,係剛剛炸起! 咬落去個豆腐仲會辣到個嘴哈哈! 我哋最後仲叫咗兩杯嘢飲,一杯咖啡一杯奶茶!買單兩個人都係$200左右! 真心抵食, 下次試埋佢哋嘅手撕雞牛角包先😏😏

2022-12-20
2022-12-28 62 瀏覽
這小區帶也有非常多餐廳,每次也很難選,經過店子,被手撕雞吸引了,衝了去吃~棒喔店員會給熟客送上湯,感到很快樂,不要飲品可以一點~很少可以在外飲到芥味沒油呢!之後食物很快上枱!食物的賣相感覺也棒!棒火腿津白奶油津白香滑可口,菜新鮮,做這個要燒熱油,爆香蒜及薑,津白及火腿味道好好,份量大胡椒豬肚湯米線朋友很想吃舍胡椒味的食物,選了這個,很大份的~香~正宗胡椒豬肚雞煲這樣做,做到這湯香濃白口感好,冬天來一碗去寒又棒也!惹味,百喝不厭!有潮州式的潮州鹹菜胡椒豬肚感覺呢。暖胃、補肺、化痰、助消化!性溫熱之胡椒也有好之功效。特別冬季,喝上這熱乎乎胡椒豬肚湯,能夠祛風散寒,增強食欲,吃出棒棒心情!濃香芫茜手撕雞輕鬆點出一個手撕雞小吃,想不到半隻雞份量非常大。而且隻雞一點也不肥,全是去了肥脂~大力推介!非常入味!吃得很過癮!煮的時間足夠酸辣雲耳送飯或面小吃,份量大又多,入口口感好!這個酸辣雲耳最特別是用了酸辣,不是四川那款麻辣二人吃到很非常滿意才出門,推介!

之後食物很快上枱!食物的賣相感覺也棒!棒

火腿津白
胡椒豬肚湯米線

濃香芫茜手撕雞

酸辣雲耳

二人吃到很非常滿意才出門,推介!
叉燒牛角包 $39切嗰陣已經索索聲到佢非常酥脆🥐好香嘅牛油味 🧈咬落去個酥皮夠鬆軟 一層層化開既牛油味同口感😍配上蜜汁叉燒 好有創意 入口非常出色🤩🤩清湯切腩撈麵 $56撈麵既麵好爽口彈牙 可能我自己係重口味 如果啲味濃啲會更好🤩旁邊擺咗牛肉 牛肉厚薄適中 份量都算多 牛肉唔會韌 撈麵唔碎易夾☺️經典西多士 $30西多士比普通茶餐廳多花生醬 食落口感好正🥰炯記鹽焗手撕雞 $68成日都聽講呢度嘅手撕雞真係一流😆唔食返個例牌手撕雞對唔住自己🤣真係令人食得津津有味 停唔到口💕阿華田五穀特飲 $10(跟餐升級)有啲胚芽喺度好脆 感覺如甜品☺️🥰
叉燒牛角包 $39

經典西多士 $30
西多士比普通茶餐廳多花生醬 食落口感好正🥰

炯記鹽焗手撕雞 $68
真係令人食得津津有味 停唔到口💕

阿華田五穀特飲 $10(跟餐升級)
有啲胚芽喺度好脆 感覺如甜品☺️🥰
2022-12-21 66 瀏覽
💛好味指數:4.4/5💛💜回頭指數:4.3/5💜聽講呢度啲叉燒幾好食,咁啱諗唔到食咩😆決定試下係咪真係咁好食!餐廳裝修幾別緻,坐得好舒服✅叉燒蛋包飯$50叉燒肥瘦均勻,蛋包飯嘅份量非常多🍳仲俾咗好多汁我地,不過如果係叉燒蜜汁仲正😋另外仲包飲品價錢都幾合理~✅手撕雞雙拼飯$58手撕雞拼腩叉,見到呢度出名食手撕雞叫咗個雙拼,兩樣都食到🐔手撕雞可以選擇鹽焗或麻辣,鹽焗都幾香幾入味,餸飯食幾好😙✅燒魂腩叉$68啲叉燒真係幾好食,叫咗個例牌!發現呢款原來有勁多蜜汁,覺得比跟餐個款好食啲!仲要份量都唔少😌另外追加咗白灼生菜,追加價錢相宜幾抵🥬🐻總結覺得燒魂腩叉特別好食🤣之後應該會成日買返屋企加餸🥩📍炯記餐室 (長沙灣)長沙灣元州街303號元州商場地下G07號舖
💛好味指數:4.4/5💛
💜回頭指數:4.3/5💜
✅叉燒蛋包飯$50

✅手撕雞雙拼飯$58

✅燒魂腩叉$68
另外追加咗白灼生菜,追加價錢相宜幾抵🥬

🐻總結
覺得燒魂腩叉特別好食🤣之後應該會成日買返屋企加餸🥩

📍炯記餐室 (長沙灣)
長沙灣元州街303號元州商場地下G07號舖
2022-12-19 44 瀏覽
Ooo燒味港式餐廳ooOOooooO✨醬皇腩叉撈麵 $56蜜汁香甜,🐷叉燒軟腍又有少少燶邊,因為選了腩叉所有略為肥咗啲啲,可以自選半肥瘦叉😋😋。鵝油撈麵,雖然啖啖油香味,但又唔會食到有好油膩嘅感覺👍🏻。OooooO✨海蜇拼手撕雞腸粉 $48手撕雞啖啖肉🐥,沙薑味夠香,海蜇爽口,帶點辣味,惹味💕💕。腸粉配上各款醬料,入口滑滑的😊OooooO✨泰式香茅雞翼 $16 (加配價)加配價有2隻香茅雞翼,估唔到係炸既炸得非常香脆,熱騰騰好香口🙌🏻🙌🏻。OooooO✨醬皇冬菇扒生菜 $16 (加配價)食咁多肉可以加配醬皇冬菇生菜🥬🥬,炆冬菇入味,醬皇汁配生菜一流💓。整餐晚飯都係百零蚊,食得開心又滿足🤤。
Ooo燒味港式餐廳ooO

✨醬皇腩叉撈麵 $56

✨海蜇拼手撕雞腸粉 $48

OooooO
✨泰式香茅雞翼 $16 (加配價)

OooooO
✨醬皇冬菇扒生菜 $16 (加配價)

整餐晚飯都係百零蚊,食得開心又滿足🤤。
2022-12-18 42 瀏覽
星期六放假,同屋企人嚟到炯記餐室食野。我哋11點去到,見仲有早餐食就於是先叫咗兩個早餐食住先,之後再叫其他。鹽焗手撕雞腸粉一上枱夠哂熱,腸粉滑溜,醬汁都夠多。鹽焗手撕雞雞皮爽彈,雞肉嫩滑,調味啱啱好,配腸粉好夾。厚蛋火腿三文治三文治加咗兩蚊烘底,麵包外面脆,中間軟熟,炒蛋炒得夠滑,而且香蛋味同牛油味,配火腿好夾。銷魂腩叉叉燒厚薄、肥瘦適中,帶點光澤,肉質口感軟腍,肉味濃郁,而且帶點焦香,必食!香茅雞翼蔥油撈丁雞翼有4隻份量都幾多,而且大大隻漲卜卜,雞翼外皮香脆,肉質軟嫩多汁,而且仲新鮮熱辣,撈丁口感彈牙,撈埋蔥油食,好惹味。即磨咖啡咖啡芳香濃郁,口感順滑細膩。柚子氣泡檸檬茶酸酸甜甜好開胃,柚子同檸檬味道好夾。
星期六放假,同屋企人嚟到炯記餐室食野。

鹽焗手撕雞腸粉

厚蛋火腿三文治

銷魂腩叉

香茅雞翼蔥油撈丁

即磨咖啡
咖啡芳香濃郁,口感順滑細膩。

柚子氣泡檸檬茶
酸酸甜甜好開胃,柚子同檸檬味道好夾。
上次喺深水埗間炯記手撕雞食完之後,男朋友一直對佢個豬手同鵝油撈麵念念不忘,今晚泱定去長沙灣分店—炯記餐室食多次!本身天氣凍我想打邊爐,但如果叫完火鍋再單點豬手同鵝油撈麵又唔抵又驚食唔曬,所以今次都係叫返個Set Dinner 二人滿足套餐($198)有兩碗是日老火湯同可樂。酸辣蒜香雲耳好開胃。麻辣雞腎爽口,少少麻辣好惹味。麻辣手撕雞(例牌)個麻辣醬唔會搶曬d雞味,而且唔知點解我覺得今次雞肉多左?!如果叫lunch可以叫手撕雞撈麵或者腸粉!秘製醬皇豬手(四隻)係男朋友心心念念,佢話d豬手好入味又夠咬口!郊外油菜,唯一唔鍾意落太多醬油,建議落返碟邊或者另上。主食我地叫曬兩個做太子鵝油撈麵,鵝油好香又唔會好似豬油撈麵咁肥淋淋,正!男朋友話食多幾次都唔厭XD

男朋友話食多幾次都唔厭XD
2022-12-01
5 分鐘 (堂食)
2022-12-06 44 瀏覽
係屋企做做下野情況下有啲餓試下附近區既炯記餐室✨腩叉牛角包$42(tea set包飲品)唔肥唔瘦既叉燒真係無得輸呀🥹燒味界黎講叉燒係世一🤞🏻再配埋牛角呢個配搭好新穎要加上啲千島醬成年事通晒 幾飽都想放入口🤣✨手斯雞撈麵$47(tea set包飲品)手斯雞多到直程令碗麵有氣勢左!🫣味道仲有得簡鹽局或麻辣唔執輸既我當然兩撈啦😎兩撈黎講有麻辣味之餘唔太辣仲有鹽焗味雞肉夠滑麵既份量又多✨秘制醬皇豬手$78有五件大大件 份量勁足味道夠出 如果肉身再淋少少就prefect池喇✨咖喱牛腩飯$63(套餐連飲品)咖喱味好濃牛腩同薯仔勁多薯仔皮係脆脆地既 外脆內軟又入味岩晒我呢個薯仔怪🤪🤪🤪食完想講佢成為我近期最愛餐廳之一🤭我諗會成為我飯堂hahaaaa最緊要係食物正位置方便環境又舒服
係屋企做做下野情況下有啲餓
試下附近區既炯記餐室

✨腩叉牛角包$42(tea set包飲品)
唔肥唔瘦既叉燒真係無得輸呀🥹
燒味界黎講叉燒係世一🤞🏻
再配埋牛角呢個配搭好新穎
要加上啲千島醬
成年事通晒 幾飽都想放入口🤣

✨手斯雞撈麵$47(tea set包飲品)
手斯雞多到直程令碗麵有氣勢左!🫣
味道仲有得簡鹽局或麻辣
唔執輸既我當然兩撈啦😎
兩撈黎講有麻辣味之餘唔太辣仲有鹽焗味
雞肉夠滑麵既份量又多

✨秘制醬皇豬手$78
有五件大大件 份量勁足
味道夠出 如果肉身再淋少少就prefect池喇

✨咖喱牛腩飯$63(套餐連飲品)
咖喱味好濃牛腩同薯仔勁多

最緊要係食物正位置方便環境又舒服
2022-11-20
  • 腩叉牛角包
2022-12-04 55 瀏覽
烔記有好多間分店,佢近排喺元洲邨開左間新分店,見到佢啲下午餐幾抵食咁,今日就去食下。睇食評話佢最出名係撈面、手撕雞同秘制醬皇腩叉,都留意幾多人黎外賣燒味加餸。今日我地兩個下午茶食左: 🔸️烔記四寶撈麫($70,8.6/10)好豐富好大碟!有哂佢地炯記四寶:牛肚,手撕雞,豬手,同牛腩,仲加埋皇牌撈麵。特別中意秘汁豬手,焾得好焾好入味。牛肚都有咬口。手撕雞有分麻辣或鹽焗,麻辣都幾辣。特別讚下佢既撈麵,好滑又爽口,又唔會太咸!幾好味😋 🔸️手撕雞腸粉($38,8.6/10)呢款手撕雞我地揀左鹽焗,雞肉質都唔錯。我中意佢既腸粉超級超級滑,腸粉好食。 🔸️銷魂腩叉(例)($68,9/10)呢個腩叉真係皇牌有驚喜!肥瘦分明,完全叉燒比例,蜜汁味濃又掛汁!呢個叉燒好高分! 🍹番石榴烏龍茶(跟餐+$10,8/10)🍹雜果氣泡桃橙茶(跟餐+$10,8/10) ✏️總括而言,地方衛生,下午茶抵食,撈麪同叉燒出色。

🔸️烔記四寶撈麫($70,8.6/10)

🔸️手撕雞腸粉($38,8.6/10)

🔸️銷魂腩叉(例)($68,9/10)

🍹番石榴烏龍茶(跟餐+$10,8/10)
🍹雜果氣泡桃橙茶(跟餐+$10,8/10)

✏️總括而言,地方衛生,下午茶抵食,撈麪同叉燒出色。
  • 秘製醬皇豬手撈麵
  • 鹽焗手撕雞腸粉
  • 炯記四寶撈麵
2022-12-03 1691 瀏覽
炯記餐室 (長沙灣)📍長沙灣元州街303號元州商場地下G07號舖-炯記而家開左咁多間分店,背後都係一代接一代努力勇敢創新嘅成果!由原先係土瓜灣落山道嘅新光燒味到而家有好幾間手撕雞專門店,同長沙灣呢間modern 少少嘅餐室,都係太子仔同佢啲團隊創立嘅品牌。-為左試齊晒所有嘅馳名菜式,我地order左個2人滿足套餐$198 包湯同飲品😜😜-👩‍🍳 例牌麻辣手撕雞份量好多,麻辣醬汁有別於一般食到果種紅油嘅麻辣!辣得黎又帶有微甜,好惹味!手撕雞肉好嫩滑!部分帶有雞皮,平時買番屋企加餸都唔錯嘅選擇👍🏻-👩‍🍳 秘制醬皇豬手平時好少食豬手,因為有啲地方外皮嘅毛髮燒都唔乾淨,同會硬。佢地嘅豬手外樣滑溜,零毛髮!好入味之餘亦非常彈口膠質重!有豐富骨膠原呀!👍🏻👍🏻-👩‍🍳 酸辣蒜香雲耳雲耳大大朶爽口清新-👩‍🍳 麻辣雞腎雞腎極爽脆!相信都係用咗同一款麻辣醬,惹味!-👩‍🍳 郊外油菜食咗咁多肉,點都一定要有碟蔬菜平衡下嘅!-👩‍🍳 太子鵝油撈麵Number 1 招牌菜👍🏻👍🏻👍🏻佢哋製造撈粗嘅過程都非常之有原則!會經過多輪熱水同凍水「走鹼」處理,確保撈粗唔會有鹼水味!工序非常繁複,但係佢哋堅持都要保持
炯記餐室 (長沙灣)
📍長沙灣元州街303號元州商場地下G07號舖

秘制醬皇豬手

👩‍🍳 酸辣蒜香雲耳
雲耳大大朶爽口清新

👩‍🍳 麻辣雞腎
雞腎極爽脆!相信都係用咗同一款麻辣醬,惹味!

👩‍🍳 郊外油菜
食咗咁多肉,點都一定要有碟蔬菜平衡下嘅!

👩‍🍳 太子鵝油撈麵
Number 1 招牌菜👍🏻👍🏻👍🏻
佢哋製造撈粗嘅過程都非常之有原則!會經過多輪熱水同凍水「走鹼」處理,確保撈粗唔會有鹼水味!工序非常繁複,但係佢哋堅持都要保持質素。呢份精神值得一讚!
雖然係鵝油撈麵,但感覺唔算油膩,同埋真係冇鹼水味!
2022-12-02
2022-12-03 1132 瀏覽
今晚來到長沙灣嘅炯記餐室,聽聞佢嘅手撕雞同撈麵都非常出名,所以都專登來試吓。餐廳裝潢新穎,環境舒適,有別於一般嘅燒味茶餐廳。。我哋叫左個二人晚餐set,包括2碟前菜、例牌手撕雞、4隻豬手、油菜、例湯、撈麵,仲有兩杯飲品添!超級豐富價錢都只係$198,非常抵食!。🍜太子鵝油撈麵招牌菜式太子鵝油撈麵,看起來普普通通,但食起來味道絕對唔普通,鵝油香而不膩,配上爽彈嘅粗麵,果然係出色👍🏻值得一題係個粗麵係沒有鹼水味,原因是在背後花咗好多功夫,除左要控制好麵粉和鹼嘅比例,要再經過多輪熱水和冷水的嘅「走鹼」處理,,烹調起上來先可以咁爽口同無鹼水味。撈麵周圍都有得食,但可以做到咁好味係第一次食,誠意推薦🔥。🌶️🍗麻辣手撕雞雞肉嫩滑有雞味,麻辣味道夠晒濃郁,並非四川麻辣果種勁多油勁多辣椒,而係比較港式,麻而不辣唔算油膩,唔食得辣嘅朋友都適合,必試推介。。🐽秘製醬皇豬手 (4雙)豬手夠晒入味,淋得來不失彈牙口感,肉質爽彈,絕對出色。。🌶️🧄🥒酸辣蒜香雲耳雲耳爽脆,蒜香味突出,酸酸辣辣醒神開胃。。🌶️🍖麻辣雞腎麻辣醬汁同手撕雞一樣,唔算辣而麻味都幾突出,特別之處係雞腎非常爽脆,幾好味。。🥗郊外油菜油菜並非落蠔油

🍜太子鵝油撈麵
撈麵周圍都有得食,但可以做到咁好味係第一次食,誠意推薦🔥

🌶️🍗麻辣手撕雞
麻辣手撕雞

🐽秘製醬皇豬手 (4雙)
豬手夠晒入味,淋得來不失彈牙口感,肉質爽彈,絕對出色。

🌶️🧄🥒酸辣蒜香雲耳
雲耳爽脆,蒜香味突出,酸酸辣辣醒神開胃。

🌶️🍖麻辣雞腎

🥗郊外油菜
油菜並非落蠔油而係用鵝油,味道完全提升,好味👍🏻
郊外油菜

總結:鵝油撈麵的確出色不可不試,席上食客9成9都有叫撈麵,其次就係手撕雞同豬手,可以話係餐廳嘅招牌三寶。下次要試埋個牛角包🥐,看似都同樣咁吸引!
2022-12-02