2018-05-10 124 瀏覽
慶祝👵🏼母親節!同媽媽去左炑八韓烤!完美的 EOMMA韓牛set 韓牛🐃真係好好好味!入口即溶,仲正過和牛!我媽媽最欣賞🐷黑毛豬,爽脆,一啲都吾肥膩!小姐就最中意爐邊粟米芝士同埋初夏花冷麵,好多花花,好靚!亮點係梳打特飮!一定要試!😎我地叫左柚子lemon soda 同埋 荔枝 soda !同平時的飲品完全不同!好好飲!😍😍😍母親節set 仲會送The FaceShop 面膜!媽媽表示很滿意!😌😌
慶祝👵🏼母親節!同媽媽去左炑八韓烤!
完美的 EOMMA韓牛set
韓牛🐃真係好好好味!入口即溶,仲正過和牛!
我媽媽最欣賞🐷黑毛豬,爽脆,一啲都吾肥膩!
小姐就最中意爐邊粟米芝士同埋初夏花冷麵,好多花花,好靚!
亮點係梳打特飮!一定要試!😎
我地叫左柚子lemon soda 同埋 荔枝 soda !
同平時的飲品完全不同!好好飲!😍😍😍
母親節set 仲會送The FaceShop 面膜!
媽媽表示很滿意!😌😌
2018-05-05 161 瀏覽
早一晚book 位 同服務員講 當日生日會有生日優惠 我地一家4口 會送海帶湯 半隻炸雞 一坐低服務員好快手上晒前菜 佢地前菜係送 唔收錢 泡菜蛋 同芝士 都好食 我地未點餐個女服務員幫我地影合照 跟住印左張相送比我地 跟住有個好瘦好高男仔介紹佢地食物比我地 真心講 佢介紹得好好 有問必答 問佢咩好食咩唔好食佢都有講比我地聽 真係100分 我地叫左韓牛餐 一個韓式伴飯 兩杯野飲
2018-05-05
慶祝紀念
生日
2018-04-09 225 瀏覽
早一星期訂位, 大意地到當天才詢問有沒有生日優惠, 說可以額外送給我們生日優惠, 逢送海帶湯+炸雞+刻名的燒烤夾最重要係整晚服務態度超好!主動refill前菜+邊爐蛋, 尊業地介紹的食物(都不錯吃)愉快的用餐!
生日優惠, 逢送海帶湯+炸雞+刻名的燒烤夾

最重要係整晚服務態度超好!
愉快的用餐!
2018-04-04
慶祝紀念
生日
2018-04-06 396 瀏覽
之前都有嚟過呢間韓國餐廳食午餐,次次嚟都係點大件夾抵食飽肚嘅雞扒蛋包飯,但見佢呢排轉咗餐牌,決定試新嘢。湯,清清地幾好飲。之前嚟飲過係好重嘅胡椒粉味,睇嚟廚師鬆手咗好飲好多。韓國菜唔少得嘅前菜,有芽菜同泡菜等,都唔錯。今次叫咗個雜錦海鮮炒年糕粉絲。就咁睇餐牌個圖感覺幾多料,睇到實物真係冇花假,有蝦有蜆有貽貝等,賣相唔錯,呈到嚟仲熱騰騰香噴噴添,粉絲唔會好腍,年糕煙韌,加上個汁甜甜地好易入口。又有前菜又有湯,仲唔洗加一,真係幾抵食。

韓國菜唔少得嘅前菜,有芽菜同泡菜等,都唔錯。

又有前菜又有湯,仲唔洗加一,真係幾抵食。
2018-04-06
2018-04-03 265 瀏覽
行完街街搵食飯地方, 因為很久沒有食韓燒, 就來一個燒吧. 我們2人點了2人套餐, 好大份, 豬牛烤肉拼盤,一大隻八爪魚、大蝦和生蠔,這個份量足夠3人食.有八爪魚生蠔湯, 還有前菜沙律、泡菜等等, 放在爐邊的芝士粟米和泡菜蛋, 全部都係無限添加. 前菜的泡菜很好味, 我們加了4次…..哈哈爐邊泡菜蛋都很好味, 我們都追加了一次還有飲品, 我點了柚子檸檬梳打, 可以解一下油膩.燒肉不錯, 由其是這一條豬頸肉, 燒好後很有油香, 爽爽脆脆的, 好好味最大驚喜的是大八爪魚, 真係好大隻, 醃好了味道. 原隻放在爐上已經沒有空間了, 燒了一會, 因為八爪魚好大隻, 我們剪開時有難度, 店員看到立即來幫忙, 服務周到. 門口有個紙板oppa 喔~~~ 整體說這份2人餐物有所值, 燒肉類都非常足夠. 我們都吃得很飽
行完街街搵食飯地方, 因為很久沒有食韓燒, 就來一個燒吧.

有八爪魚生蠔湯,

前菜的泡菜很好味, 我們加了4次…..哈哈
爐邊泡菜蛋都很好味, 我們都追加了一次

還有飲品, 我點了柚子檸檬梳打, 可以解一下油膩.

最大驚喜的是大八爪魚, 真係好大隻, 醃好了味道.

門口有個紙板oppa 喔~~~

2018-03-30 3731 瀏覽
熱哄哄的韓風熱潮沒半點減退,今夜與朋友到炑八韓烤,再嚐美味的韓燒,點了新推出的蠔食雜錦八爪魚套餐,除了有美味的蠔食,還有八爪魚及燒肉,份量足夠二人共享。入坐後,店員先將芝士粟米及泡菜雞蛋漿注入爐邊,慢慢地待熟。多款前菜及新鮮蔬菜沙律陸續上桌。先渴一口八爪魚生蠔湯,味道清甜又有蠔鮮味,還有喜愛的紫菜,熱辣辣的喝一口,非常美味。接著開始吃燒肉,先來 LA骨,已調味的牛仔骨,入口帶甜,肉質十分鬆軟。豬頸肉,燒至微微焦香,嚼勁十足,內裡肉汁豐富。牛小排,油脂均勻,細嫩可口。豬肩肉口感軟腍,蘸點醬油,非常滋味。吃罷燒肉,再來最愛的大八爪魚,已調味的八爪魚沾滿韓式醬汁,入口煙韌鮮爽,內裡水潤十足。大蝦,肉質爽彈,味道鮮甜,最窩心的是已去殻,方便我們大口大口地吃。牛油芝士生蠔及芝士生蠔,放在爐邊慢慢的待芝士溶化,滑滑的送入口中,芝味與蠔鮮完全融合,美味之極。飲品點了柑橘柚子梳打,捧著大杯啜飲一啖,冰涼舒爽解渴。節奏輕快的音樂,伴著新鮮美味的韓燒,總能令人心情放鬆的大吃大喝,這股熱辣韓風,實在愈吹愈起勁。

飲品點了柑橘柚子梳打,捧著大杯啜飲一啖,冰涼舒爽解渴。

2018-03-27 2734 瀏覽
友人想吃韓式燒烤,我立即建議炑八,吃過數次均水準不俗,是性價比高之選,而且全新界港九也設有分店,方便就腳。是晚我們到了銅鑼灣分店,在黃金廣場6樓,從銅鑼灣地鐵站走過去不消兩分鐘便到達。店內環境寬敞,多設卡位私隱度高。服務員先送上即棄圍裙以免熟油濺彈身上,客人亦可把手機放入透明膠袋內作保護。前菜有三款 : 泡菜、魚片及醃漬白菜,三款勻可免費添加。沙律澆上芝麻醬,酸甜開胃。八爪魚生蠔湯加入不少海帶香蔥,清甜鮮味,生蠔煮湯後不減鮮甜肥美,大愛另有一籃子蔬菜(生菜、娃娃菜、芝麻菜)、醃漬蘿蔔和辣椒蒜片供客人包裹烤肉同吃。我們點了八爪魚生蠔木架套餐 ,其燒烤拼盤包括:大八爪魚、大蝦、豬肩肉、牛小排、豬頸肉、LA骨、芝士生蠔、惹味牛油芝士生蠔,十分豐富當中最震撼的莫過於是這大八爪魚,從小碗內夾起深藏不露的長長八爪魚,原隻放在烤爐上,八爪魚立即收縮,過程十分有趣治癒再自己用剪刀把各觸鬚剪斷燒烤,好玩又好吃芝士生蠔及惹味牛油芝士生蠔均以錫紙小碗盛載,前者芝士味濃厚,後者則帶微辣。肉類方面個人比較喜歡豬肩肉和牛小排,肉質鮮嫩,輕輕燒數分鐘,蘸點醬汁,再以爽脆鮮甜蔬菜和蒜片包裹同吃,好味道! 좋은 맛烤爐

大八爪魚
再自己用剪刀把各觸鬚剪斷燒烤,好玩又好吃

芝士生蠔

烤爐旁邊的芝士粟米邪惡誘人,港女看見拉絲效果便興奮不已!
大蝦則稍為失色,不夠新鮮。
向各位女生推薦這杯菊花梳打,拍照呃like一流,大大朵菊花做裝飾(當然是假的),充滿少女風情,味道也比預期中自然,有點像平日喝的菊花茶,清甜解渴。
菊花梳打
這一次炑八也沒讓我們失望,能保持食物質素之餘員工服務態度也不錯,會繼續支持!
2018-03-23 1601 瀏覽
朋友呢晚約左我黎呢度,話要同我預早慶祝生日當中都有兩三款既二人套餐,我地見到呢個“『蠔』食雜錦八爪魚套餐”HKd$5968+10%好似都幾豐富,有肉有海鮮,朋友仲話呢個餐應該新出無耐,呢晚就一於同我『蠔』一『蠔』喎order左個套餐之後,沙律、前菜小碟同蔬菜籃都好快送到啦!!!當然重有我最愛既爐邊蛋同芝士粟米啦,食完仲有得refill添之後套餐既海帶湯首先送到,個湯除左有飽滿既蠔粒之外,仲有大半隻八爪魚,所以個湯飲落都幾清甜跟住就到戲肉出場啦一大盆擺上唔同部位既肉肉同海鮮都黎到啦呢到既大蝦係去左殼,好方便,燒幾燒就食到彈牙蝦肉而豬肉同牛肉既質素都唔錯,自己最中意就係個牛小排,牛味濃而肉嫩而個豬肩肉就幾有驚喜,本身見佢咁厚切都怕食落會有啲嚡口,但原來食落既肉質係好爽彈,唔嚡亦唔韌跟住既八爪魚更加成為當晚既重頭戲!!原隻大八爪魚有成個鐵盆咁大,淨係睇都覺得吸引而八爪魚既醃調味道都幾好,唔會過咸或者過辣,食落都唔會好韌好似食橡皮咁,唔錯唔錯之後既芝士蠔都唔細隻架不過食燒肉真係唔可以唔嗌飲品,個晚要左杯荔枝梳打,飲落甜甜地又夠氣都幾解渴,飲完仲有兩大粒荔枝肉食添
朋友呢晚約左我黎呢度,話要同我預早慶祝生日

跟住就到戲肉出場啦

一大盆擺上唔同部位既肉肉同海鮮都黎到啦

呢到既大蝦係去左殼,好方便,燒幾燒就食到彈牙蝦肉

跟住既八爪魚更加成為當晚既重頭戲!!
原隻大八爪魚有成個鐵盆咁大,淨係睇都覺得吸引

之後既芝士蠔都唔細隻架

1K
A姐呢排好青春呀,生咗幾粒暗瘡,所有熱氣嘢一律唔入口,介咗口兩日,我今日就偏偏約佢食韓式燒烤,呢間位於銅鑼灣嘅炑八韓烤仲要係佢曾經食過(提早聖誕、豪華韓蟹餐),佢鬼死咁鍾意,睇佢今次點忍得口。一坐低就有韓燒爐邊蛋、芝士粟米、同各式泡菜。最開心係無限任添,鍾意嘅就記住食多啲呀!今日我哋叫咗新出嘅八爪魚生蠔木架套餐,兩人份量十足,A姐見到木架上嘅肉,已經唔記得咗嗰幾粒暗瘡,大啖大啖咁食。燒烤拼盤呢個木架上有新鮮彈牙大蝦、口感十足嘅豬肩肉、肉味香濃嘅LA骨、仲有芝士生蠔同惹味牛油芝士生蠔,好豐富架!而我最鍾意就係牛小排,牛味十足,仲要入口即熔;而另一最愛就係燒到微燶嘅豬頸肉,夠晒脆口,肥瘦度十足,好好味呀。大八爪魚除咗燒烤拼盤上嘅肉類,仲有呢隻大大隻八爪魚,少少辣,醃得好好味。八爪魚生蠔湯食咗咁夠熱氣嘢,飲返碗鮮味十足嘅八爪魚生蠔湯,真係好滿足呀。套餐仲要包2杯飲品,呢餐我哋食得好滿足呀!

燒爐邊蛋

泡菜

八爪魚生蠔湯

大八爪魚

套餐仲要包2杯飲品,呢餐我哋食得好滿足呀!
2018-03-21
5 分鐘 (堂食)
燒爐邊蛋
泡菜
2018-03-22 907 瀏覽
炑八雖然係一間連鎖嘅韓燒,但其實佢水準都唔錯,朋友都好鐘意食佢地嘅燒肉,特別鐘意泡菜tim。是日約左佢地食飯,所以安排炑八,位置係銅鑼灣,人流都旺,8點鐘接近坐滿,見附近兩邊都係卡位,坐得幾舒適。我地點左個個套餐:韓牛八爪魚套餐,幾平,幾抵。裡面有蝦、有八爪魚、生蠔、不同部分嘅韓牛,仲有韮菜煎餅。前菜唔少得蘿蔔、泡菜、白菜,都係任加;泡菜蛋同芝士粟米都係任加,我地大大話話加左四至五轉,店員都好樂意。跟左個生菜,可以包肉,冇咁熱氣!沙律菜都好爽。韮菜生蠔煎餅唔會好厚,而且食落都幾香口,又夠乾身烤肉套餐有牛舌,牛胸肉,西冷,牛小排,豬背肉,大蝦,八爪魚,生蠔兩款口味我地先烤大蝦,total三大隻,仲幾新鮮,淨係keep頭同尾有殼,燒完直接可以食,唔洗再meet殼。而且烤嘅時候,可以直接烤蝦肉,令蝦肉落更加香。生蠔有牛油芝士、芝士兩款,前者好似加左泡菜咁,紅紅地色,烤到芝士溶哂之後,其實隻蠔就食得。芝士好香濃,蠔味就唔係話好出。豬背肉類似豬頸肉,唔肥又爽口。牛肉方面有幾款,我自己覺得牛小排幾好食,油份豐富,又夠lum身,入口牛味濃郁。牛舌好厚,唔係薄薄一片,我地燒到咁上下剪開,分成細份。烤到

跟左個生菜,可以包肉,冇咁熱氣!

沙律菜都好爽。

韮菜生蠔煎餅唔會好厚,而且食落都幾香口,又夠乾身

而且烤嘅時候,可以直接烤蝦肉,令蝦肉落更加香。

芝士好香濃,蠔味就唔係話好出。

豬背肉類似豬頸肉,唔肥又爽口。

牛舌好厚,唔係薄薄一片,我地燒到咁上下剪開,分成細份。
烤到好lum,唔會韌,又香口,同日本烤牛舌唔同。

八爪魚真係好巨型,差唔多要預留個爐面單獨烤,有d似醬烤鐵板魷魚咁。

切開佢慢慢食,份量好多,煙煙unun。

點左一個餐,大家都夠飽,仲要成個餐連埋加一盛盛,都係兩舊幾多d,勁抵食

1K
2018-03-22 662 瀏覽
其實我同朋友不時都食炑八,好似講黎講去食韓燒都係佢,無他,一來分店多,可以遷就大家,二來價錢合理,一般我地每次黎都係人均消費二百零蚊,性價比都算幾高,而且佢地都不時推出啲套餐,感覺更加抵食。早兩日就試左呢個新(?)嘅「蠔」華韓牛八爪魚套餐,加上我有儲積分,換埋飲品,食到飽飽呢唯一係當晚店員話未有醃生蠔食,有少少少少失望而已。銅鑼灣黃金廣場分店位置都算多,但平日晚上都有不少客人,建議預約,旁邊有個女仔一個人都食韓燒,好霸氣。我地一早睇中呢個套餐,就不必多花心,直接落單。店員好快就送上前菜、添左爐邊泡菜蛋、芝士粟米。其中一樣我地最鐘意炑八嘅地方,就係配菜任食,淨係加蛋同芝士都幾轉,生菜包又係,夠哂抵泡菜蛋好鬼香,我地睇準時間,剛好熟就食,幾滑,不過個別有幾口好鹹,哈。芝士粟米拉絲強勁,當下將「脂肪」二字拋諸腦後。前菜套餐有兩款,貴啲嘅當然就有更多款式,呢款定價$768,包括:醃生蠔、韭菜生蠔煎餅,燒烤類有牛舌、牛前胸肉、牛小排、西冷、大蝦、豬背肉、芝士生蠔、惹味牛油芝士生蠔、大八爪魚,個人認為足夠3-4人享用,雖然唔係每款肉都人頭份量,但可以剪開share,所以相當划算沙律菜新鮮,加有麻醬
唯一係當晚店員話未有醃生蠔食,有少少少少失望而已。

爐邊泡菜蛋

芝士粟米

芝士粟米拉絲強勁,當下將「脂肪」二字拋諸腦後。

生菜

前菜
前菜

沙律菜新鮮,加有麻醬,開胃一流。
沙律菜

韭菜生蠔煎餅好大份,都有明顯蠔粒,煎餅唔會油淋淋,亦都唔會太厚粉,蔥條夠香,如果可以再煎耐少少,令餅皮更香脆就正

韭菜生蠔煎餅

講番個套餐嘅韓牛拼盤,我以為逐份上,原來係有個幾靚嘅擺盤,伴有南瓜、雜菌,又食得又影得。
而且好細心,每份肉類上面都有紙仔,印左係邊種肉,一來方便客人分辨,二來亦唔需要店員去逐樣解釋,更有效率

牛舌極厚身,好有牛味

牛舌

牛前胸肉油花均勻,只有邊位較多脂肪,食落嫩腍。
牛前胸肉

牛小排有四片,薄身有嚼勁,牛味重。
牛小排

西冷同前胸肉差唔多厚身,但更多脂肪,燒起上黎都唔會韌,且有肉汁,加少少鹽,好食

西冷

豬背肉有少少似豬頸肉嘅口感,但冇咁肥,厚身大條,食落幾爽脆。

豬背肉

兩款生蠔用錫紙兜裝住,放喺爐邊較容量燒,而且無阻燒其他肉類。
牛油芝士好香,配合生蠔本身嘅鹽份,幾好食

惹味牛油芝士生蠔

芝士生蠔

大蝦三隻,已經去殼,方便食用。
大蝦

大蝦

大八爪魚係我地每次黎必點,即使係單點都會食。八爪魚已經醬醃過,原隻真係幾大隻,畫面有點殘忍。
八爪魚烤一陣,就可以用剪刀剪開,店員見我地唔係太熟手,都幫我地一把。
八爪魚肉爽口,調味得宜

菊花梳打
我多數飲呢杯,造型夠浮誇,菊花味幾香,而最重要甜度適中。(試過有幾款比較偏甜)

荔枝梳打
兩大粒荔枝肉,正。
荔枝梳打

一行四人食到相當滿足,冷氣唔算好大,抽風只是還可以,所以離開時都聞到自己有點臭臭。

餐牌:

牛小排
西冷
惹味牛油芝士生蠔
2018-03-22 690 瀏覽
有牛有豬有海鮮@炑八韓烤 鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場6樓 八爪魚生蠔木架套餐$568 2人餐有勁多蠔,絕對是男仕恩物。未燒前端上前菜同泡菜,蔬菜一齊食有助去減肉的油膩,更清爽饍食平衡好重要。可以夾埋燒肉一齊食係正宗食法。前菜有仁川直送辣醃八爪魚,,辣醃都係第一次,勁大隻好似深海怪,要先剪開一條條腳才燒熟食好了。好有嚼勁慢慢咬燒烤拼盤有牛有豬有海鮮,想食什麼都滿足到。包含了大八爪魚、大蝦、豬肩肉、牛小排、豬頸肉、LA骨、牛油芝士生蠔八爪魚好厚肉,富嚼勁慢慢咬。大蝦有手掌心咁長,啖啖肉最岩我。牛油芝士蠔燒時傳出的芝士同牛油香引死人,強力推薦。豬方面豬頸肉爽口,其他都醃得香口入味。八爪魚生蠔湯,有海鮮湯,個湯頭都幾甜同清徹架。仲有成十。幾粒蠔,八爪魚又大 花茶,玫瑰同薰衣草草來去去油膩,好重花香留意食完衣服始終都會有點油煙味殘留,穿大衣的最好脫下或用提供的即棄圍裙,頭髮陣味自備香水或dry shampoo 弄一弄
有牛有豬有海鮮@炑八韓烤

鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場6樓

豬方面豬頸肉爽口,其他都醃得香口入味。

花茶,玫瑰同薰衣草草來去去油膩,好重花香

2018-03-14 368 瀏覽
之前都食過好幾次,覺得好味又抵食!今次下午茶時間再encore😋我地點左1個滑蛋烤牛肉飯、1個滑蛋鰻魚飯,飲品加$6。因為下午茶時間關係,紫菜包飯只係加$6!每位送清湯1客。每位送前菜1客。飲品正正常常。紫菜包飯普普通通,無乜味道😅滑蛋烤牛肉飯。滑蛋半生熟,非常滑,蛋汁撈埋飯好好味😋牛肉夠汁又唔會韌!整體好好味😍滑蛋鰻魚飯。平時我唔太鍾意食鰻魚因為怕骨,但今次都有試左少少,啲汁好好味,甜度適中又唔會過鹹,鰻魚肉又夠嫩,呢個真係讚👍👍埋單不用加一,而價錢都算抵食。因為主食好好味,所以下次都想試下韓烤!

每位送清湯1客。

每位送前菜1客。

飲品正正常常。

紫菜包飯普普通通,無乜味道😅

2018-03-07
2018-03-13 294 瀏覽
今日難得放假當然系約friend出來食飯聚下,又當然去食我們的最愛—炑八韓烤今次我點左海鮮炒年糕粉絲,還有少不了的前菜芽菜和泡菜......好味😯。午餐來講,這間可算是扺食和美味!值得一贊的系店長還有耐心的向我們講解3、4月的生日優惠不過只限晚市才有,所以我們決定16號再來一戰(咁岩16號家人生日)
今次我點左海鮮炒年糕粉絲
不過只限晚市才有,所以我們決定16號再來一戰
(咁岩16號家人生日
2018-03-11 367 瀏覽
auntiee從澳洲回來,好久不見,聽朋友說餐廳的下午茶很不錯很豐富,一於試下。有幾款都好想吃,最後決定了牛肋骨飯和鰻魚蛋包飯。1. 牛肋骨飯:濃濃的感覺,不過我不是很喜歡吃太濃,覺得還好,倒是有白蘿蔔很入味蠻好吃的;2. 鰻魚蛋包飯:鰻魚很足量,蛋包飯也很高水準!還有沙拉菜也很好吃。其實最亮點的是泡菜,最近好愛泡菜,特別是他的泡菜不會很辣覺得可以配兩碗白飯!和好久不見的auntiee聊了很久,兩個人一個卡座,好舒服,服務也不錯,下午茶很推薦。吃飽飯足好舒服。
有幾款都好想吃,最後決定了牛肋骨飯和鰻魚蛋包飯。
牛肋骨飯
鰻魚蛋包飯