2021-03-23
上次黎食都係散叫,今次比我發現有呢個海鮮二人餐 ($398),菜式都幾岩胃口,可以試下喎每位先送上嘅係呢客椰湯浸波士頓龍蝦伴香草蒜蓉包,每人半隻波士頓龍蝦,望落夠晒睇頭湯要趁熱飲,加入椰湯味道份外鮮甜,有別於傳統龍蝦濃湯,有D會飲到少少澀味,將香草蒜蓉包用黎索湯都好味道侍應會預備手套及濕紙巾,用黎食龍蝦時會方便D! 龍蝦肉相當彈牙,一舊放入口夠口感!牛油果從來都無法抗拒,呢客牛油果軟殼蟹米紙卷,賣相吸引,原條切開四份,清楚睇到有咩餡料(青瓜蘿蔔條),配以特式醬汁!個人歡喜落枱上嘅酸辣汁,牛油果嘅軟滑,軟殼蟹嘅脆度(再熱D會仲好),被爽口生菜及煙韌米紙卷包住,一啖有齊幾種口感,感覺清新!包兩杯飲品,自選葡萄梳打及另加$8升級為鹹檸檬七喜,兩杯為有氣水,飲落份外清爽!呢客馬拉盞炒通菜確係二人份,通菜入口無渣,加入惹味馬拉盞及炸蒜片一齊炒,就算空口食都唔會過咸今晚主食由原個菠蘿炒飯跑出,加入鮮魷及大蝦,再加上肉鬆及腰果,增加口感加入黃薑粉一齊炒飯,飯粒未算粒粒分明,再乾身D會好D; 翠玉瓜及臘腸切粒,加入菠蘿肉,咸味中又帶點甜味,過癮!套餐有湯有菜有飯有小食,仲有飲品,二人食岩岩好無煩腦.
套餐有湯有菜有飯有小食,仲有飲品,二人食岩岩好無煩腦..............哇哈哈!