2021-09-22
今日同男朋友肚餓去左尖沙咀覓食,行過睇下餐牌咁,同男朋友見人食就食得多,我地就一次都未食過。見到午餐咁抵就貢上去食啦! 一上到去分左兩邊,我地可以睇到鐵板師傅製作過程。環境都舒服唔會好嘈同大油煙味,成日好怕食完野成身都係油煙味。 一上到去,可能小啲人認識,所以上到去都可以即刻入座。 餐牌唔記得左影,但同樓下睇既都係一樣。我同男朋友簡左$268主菜鮑魚仔 蠔 🦪 安格斯牛柳 炒飯 炒烏冬 share😍 前菜 沙律 無咩特別,但加左醋開胃聞到鐵板燒既味道,想快啲食啦😋味噌湯反而幾好飲,唔係平時咁咸,個味恰到好處,平時唔鐘意味噌湯既我都飲哂😍 第一道菜-大海虎蝦。見到師傅將隻蝦拆殼,分開三件咁燒…..係側邊睇都流哂口水。雖然味道較淡,但食到蝦既鮮味,肉質都係彈牙師傅都問我地味道如何,重叫我地可以提出意見比佢聽。第二道-日本廣島蠔。外脆內軟超juicy😍平時唔食蠔都覺得超級好食上面加左啲櫻花蝦加入左另一種鮮味。第二道菜-活鮑魚仔。師傅問我地加唔加黑松露,鐘意黑松露既我即刻點頭要!!!!哇!!!超級好食,好彈牙右唔難咬,個味重
前菜
蝦蝦蝦蝦
櫻花蝦蠔
黑松露鮑魚
第二道菜-活鮑魚仔。師傅問我地加唔加黑松露,鐘意黑松露既我即刻點頭要!!!!哇!!!超級好食,好彈牙右唔難咬,個味重要係超好食同男朋友食完都超回味😍
安格斯牛柳
第三道菜-安格斯牛柳。師傅先問我地要幾多成熟?我話要五成!!我同男朋友都超鍾意食牛,以咁既價錢係好食既。肉質好淋加埋蒜片一齊食好正
炒飯 炒烏冬
第四道菜-炒飯 炒烏冬。飯加左櫻花蝦同蔥炒珍珠米,粒粒分明,但略略唔夠味。
烏冬黑椒味重,但味道剛好。食到呢到我地都飽左。
野菜
第五道菜-炒野菜。師傅落黑椒重手左少少🤏我覺得有啲辣,但食唔到其他味,同埋真係好飽。男朋友話要尊重煮食者,我就將我的都比哂佢食😂
甜品
最後-甜品泡芙同紅豆甜品。普通的泡芙,但紅豆個個對熱愛煙韌口感既我黎講超正❤️好想食多幾粒。
總括依然-10分有8分想推薦比大家。服務態度超好重要免收加一。鐵板師傅好有熱誠,會問味道如何?口味?食唔食蔥蒜?好細心同時好專業。一個對自己做出黎既食物有要求有heart 的廚師,是會希望食的人覺得好食同提出意見。btw員工服務都好好,會主動加茶。下次重想黎食過😍晚餐好似重多野食咁。
我地有一個好既回憶係呢度❤️