2021-12-10
經歷咗成個月前其實自己都冇乜食過啲咩特別好嘅嘢 因為之前成日都係留返去旅行嘅時候先食好嘢 不過今次真係忍唔住啦 太耐冇去旅行所以喺香港都搵下有啲乜嘢特別好食就可以滿足一下 解思鄉之愁🤭🤭我自己就好鍾意去日本 好鍾意食日本嘢所以我今日都係留意下香港有啲咩新嘅日本餐廳可以過嚟試下 然之後問下朋友朋友就介紹咗呢一間日式嘅燒烤餐廳畀我 佢話呢間少出嚟嘅嘢食非常之好食 佢今日過嚟呢度試下有啲乜嘢好食 過嚟嘅時候都好方便揸車過嚟都唔使幾分鐘 這覺得樓下好多白色嘅位置 所以都幾方便👍龍蝦呢個燒出嚟嘅龍蝦好好食 因為真係食得出去燒出嚟嗰陣香味 非常之鍾意燒出嚟嘅香味❤️甘鯛呢個我會形容係一個特色菜 因為佢係用咗兩種嘅烹調方法混合在一起 呢個呢個月係 外面食唔到日本和牛薄燒我自己最鍾意食嘅就係呢個日式和牛薄燒 因為佢係識得好薄所以擺入口嘅時候一種好特別嘅感覺 大同時間又可以享受到 和牛 嘅質素😋😋日式炒野菜呢個頭出嚟炒得好香 應該係用咗自己特別嘅調製方法
龍蝦
甘鯛