2025-04-06
好耐無食到咁高質又抵食嘅鐵板燒,午市298唔洗加一就可以食到8樣精緻嘅美食,性價比高之餘,仲要樣樣都好好味😋成個套餐由前菜到甜品, 每一碟都好出色, 因為我好鍾意食鵝肝,所以另外加左$98要個法式鵝肝配紅酒啤梨,仲試埋佢魚籽鵝肝蒸蛋,十分鮮味。鵝肝燒到剛剛好,厚度適中又多汁,食完再食埋紅酒啤梨,完全唔會覺得膩。前菜特色沙律:連本身唔太鍾意食沙律既我都食哂成個。佢嘅菜好新鮮,甜酸度適中。味噌湯:難得唔會好咸,而係帶少少清甜,好飲。大海虎蝦:師傅精心處理過,分成幾粒燒,十分香口爽滑,調味濃郁得黎唔會蓋過蝦既鮮味。日本廣島蠔:十分肥美,外面煎得香脆,入面保持多汁。安格斯牛柳:火喉控制得幾好,做到粒粒牛柳粒都唔會過熟,口感唔錯。炒飯及炒野菜:炒得好獲氣,兩樣一齊食到停唔到口,好滿足!最後,估唔到甜品仲有驚喜,係超好味既牛奶麻糬,香滑得黎,加埋朱古力粉一齊食,真係回味無窮,勁想問老闆可唔可以再encore!總結黎講,好耐無打咁長既食評,但真心推介比大家,唔止環境好,食物好味,價錢又唔貴,老闆同師傅都親切友善,鍾意食鐵板燒既朋友記得唔好錯過!
味噌湯:難得唔會好咸,而係帶少少清甜,好飲。
日本廣島蠔:十分肥美,外面煎得香脆,入面保持多汁。
炒飯及炒野菜:炒得好獲氣,兩樣一齊食到停唔到口,好滿足!
大海虎蝦及日本廣島蠔
日本廣島蠔