2022-09-03
🏮瀛燒居酒屋🏮📍:荃灣享和街5-7號香城大厦地下1號舖⏰:6:00pm-12:0am近排收工同朋友去聚會 見到呢間荃灣隱世居酒屋 一路食串燒一路傾偈 何其愉快😍餐廳佈置用心 充滿日式嘅風格 打卡一流📷餐廳可以每位$199生啤/黑啤/清酒無限時放題🍶鍾意飲酒嘅千祈唔好錯過🙌🏻🐟日本直送原條季節魚-燒呢度有原條日本直送飛機魚 價錢合理 一定要試吓啦😍可以選擇燒魚或者刺身 因為友人唔慣食刺身 所以我哋叫咗燒魚 我哋叫咗伊佐木魚 味道香濃 魚肉嫩滑 外皮香脆 充滿鹹香味 可以配搭柚子酸汁一齊食 更可以提升魚鮮味 加埋蘿蔔蓉、薑蓉、蔥花一齊食 口感更加豐富 真系必食推介🙌🏻除咗呢款魚之外 仲有期間限定金線鯛(紅衫)、蓮子鯛(波鱲)、島鰺(池魚)、魴鯡(飛角魚)全部都係由日本飛機直送🛩🐥脆炸雞軟骨份量好多 炸到卜卜脆 爽口之餘 配埋沙律醬啖啖肉!🐳燒河豚乾出色之作 河豚乾香甜 唔會好硬 厚身得來帶點濕潤 仲有沙律醬 配埋酒食一流😍🍲牛肉壽喜燒壽喜燒啲牛肉紋理清晰 食落軟嫩高質 份量都幾多 壽喜燒裏面有唔同款式既蔬菜 湯底加埋雞蛋 食落甜甜地 再另外加咗個烏冬 加埋落去一流 兩個人食就啱啱好啦😍🍶壺
📍:荃灣享和街5-7號香城大厦地下1號舖
⏰:6:00pm-12:0am
🐟日本直送原條季節魚-燒
除咗呢款魚之外 仲有期間限定金線鯛(紅衫)、蓮
🐥脆炸雞軟骨
份量好多 炸到卜卜脆 爽口之餘 配埋沙律醬啖啖肉!
🐳燒河豚乾
🍲牛肉壽喜燒
🍶壺裝清酒 300ml(冷)
清甜甘純 容易入口 同朋友傾住計飲真係一流🙌🏻
🐥阿波尾雞頸肉
友人自從出邊食咗雞頸肉之後 每次食串燒都必叫😂燒得香口之餘好有咬口 鹹香味十足!
🍳黑松露玉子燒
一上枱煎得好香 聞到陣陣黑松露香味 黑松露配玉子好夾 蛋香滑溜 一份有六件 都幾飽架🙈
#香港美食 #平民美食 #荃灣 #荃灣美食 #香港 #美食 #hkfood #hkfoodie #openrice #hkfoodblogger #hkfoodies #foodshare #hkrestaurant #foodie #hkfoodblog #食評 #美食推介 #foodhk #日本菜 #居酒屋 #瀛燒居酒屋 #串燒 #壽司 #壽喜燒