2018-01-04
今晚約咗朋友去元朗瀛喜食放題,荃灣𠴱間已經試過幾次,感覺都唔錯,所以都有啲期待,朋友book左枱,準時七點半安排入坐,入到舖入面,坐位整齊,美食行先嘅大前提下,我已經準備左‘眼闊肚闊’mode,開餐嚕!一開始緊係點最鍾意食嘅刺身啦,剌身選擇都唔算少,三文魚,甜蝦,吞拿魚,喜靈魚.....刺身終於上場啦,各款都唔錯都好新鮮,可以食多幾轉翻本。食緊既途中侍應拎咗兩隻鮑魚黎,話係預先訂枱送嘅,成件事感覺又抵左。由於驚食太多飯會好飽,所以都唔係好敢叫咁多壽司,不過呢間都係細細件嘅,啱曬我,食兩件先等於一件,壽司我最推介嘅係火炙左口魚邊,火炙牛肉,燒得好香,好味。至於天婦羅畀我想像好,因為好多舖都會粉漿太厚,食天婦羅就好似食粉漿咁,但瀛喜就做得唔差,起碼我唔洗食成呎厚嘅粉。整體黎講,都叫唔錯,上菜速度快,而且侍應服務態度唔錯,魚生刺身新鮮,希望下次再黎!