約咗一大棚人晌青衣城食飯,真係大把選擇啦!但有要求話想慳慳地,又唔想食得太差嘅,結果咪揀咗哩潮樓,貪佢免茶、免芥、免加一,話晒食潮州嘢算有特色,而且,味道仲保持得唔錯!以前都有幫襯過潮樓,比較鍾意去銅鑼灣信和廣場同尖沙咀北京道1號嘅分店,因為有埋個開揚海景睇!今次總共叫咗9個餸,因為有朋友生日,有生日蛋糕食,無叫甜品,但如果想食甜品,反沙芋就較有特色,值得推介,但製作需時,記住預早半個鐘頭叫。一屠沙糖炒到變成一層糖衣咁包住粉香嘅芋條,脆口香甜。9個餸包括:招牌鹵水鵝、鹵水拚盤、蝦蟹棗、煎蠔餅、方魚肉碎粥、川椒雞球、欖菜肉崧四季豆、乾煎錩魚、糖醋麵。- 鹵水鵝同鹵水拚盤保持到水準,鹵水夠醇夠香,鵝肉都算嫩唔太羶。- 蝦蟹棗即係炸蝦丸同炸蟹丸,兩者都夠彈牙,但蟹棗感覺蟹味唔夠。- 煎蠔餅我就懷念以前嘅大笡地同廟街,今次係潮樓食嘅唔算好好,但亦唔係差,只係覺得雖然有很多蠔肉,味道都OK,但就細隻咗D,而且,個蠔餅煎得唔夠香脆,咬落去有少少餬口咁。- 因為叫咗蠔餅,所以無叫蠔仔粥,試下個方魚肉碎粥,無咩特別,試過一次下次唔再叫。- 川椒雞球亦係比較失望D嘅餸,因為叫得川椒,應該惹味得唯帶點辛辣

- 川椒雞球亦係比較失望D嘅餸,因為叫得川椒,應該惹味得唯帶點辛辣嘅味覺剌激,可惜,可能要遷就港人不嗜辣,所以完全唔覺得佢辣,好普通。
- 乾煎錩魚亦係另一道無咩特別嘅菜,唯一係條錩魚食落都新鮮,無爛無霉,煎得都算香口唔油膩。
- 欖菜肉崧四季豆反而係睇佢唔出都幾好食,欖菜幾香口,炒過嘅肉崧又幾惹味,而四季豆炒完都仍然爽脆,唔會腍晒。
- 糖醋麵用哩墊墊肚,話雖如此,都要好食至得,但今晚個麵就唔係好得,個炒麵煎得唔夠火喉,唔夠乾身,如果底面煎到有少少燶就仲好食。

潮樓經常都好旺場,覺得佢哋趕時間上菜,D餸菜會間中失準,但整體都算係咁喇!最後埋單都係$700,每人都係$70!抵食啦。
2007-09-15 19 瀏覽
14-9-07 嘅晚上8:30,我屋企人訂咗張大枱對住個大海景。好老實,以地點同個景,此店係可媲美北京道一號哩個出名嘅地方。但係,如果各位想食晚飯同想慶祝啲咩節日,我真係會勸你可免側免。首先食物同清潔我倒認為可以合格的。但係如果喺“北京道一號”哩喥營業嘅話,我應完全不合格。環境係只有個景可以,因為入面裝修幾靚都好,地方都太屈側喇!之後就係哩間酒樓最大嘅問題喇~1)人手欠缺~無人手收嘢、唔夠人手接應客人、一間算是大集團嘅食店,再加佢嘅選址,竟然唔願出錢請人手服務客人,咁客人又點可以願意出錢嚟消費。2)都係人手問題,唔係好識聽中文,同真係好鈍~哩晚其實係自己同一個屋人生日,食完我地叫個女侍應幫我地上蛋糕,因為我地有兩個生日蛋糕,但只係想上其中一個。咁嗰位小姐唔係香港人,我覺得佢唔知“東海堂”係咩,都可以原諒,不過佢唔應該係度問我地三、四次,之後剛好有另一個廣東話流利嘅幫佢,好可惜,我唔知個位侍應有無幫到佢,佢二揀一嘅情況下最後失望地,佢都係拎錯(但係“東海堂”個蛋糕盒係有“東海堂”三個字嘅囉!!!!)。好再比多一次機會。佢拎到嚟竟然可以連埋個蛋糕盒原裝地放喺枱面,之後唔知講咗句咩,我地都無
環境係只有個景可以,因為入面裝修幾靚都好,地方都太屈側喇!

之後就係哩間酒樓最大嘅問題喇~

2)都係人手問題,唔係好識聽中文,同真係好鈍~哩晚其實係自己同一個屋人生日,食完我地叫個女侍應幫我地上蛋糕,因為我地有兩個生日蛋糕,但只係想上其中一個。咁嗰位小姐唔係香港人,我覺得佢唔知“東海堂”係咩,都可以原諒,不過佢唔應該係度問我地三、四次,之後剛好有另一個廣東話流利嘅幫佢,好可惜,我唔知個位侍應有無幫到佢,佢二揀一嘅情況下最後失望地,佢都係拎錯(但係“東海堂”個蛋糕盒係有“東海堂”三個字嘅囉!!!!)。好再比多一次機會。佢拎到嚟竟然可以連埋個蛋糕盒原裝地放喺枱面,之後唔知講咗句咩,我地都無人聽得到,我地又無過xXyz佢吖!講嘢唔洗咁細聲呀?!之後就行咗去,我家姐都忍唔住,“你唔係咁上個生日蛋糕比我地呀!!!”我地見到都啞曬囉!之後,佢只係知道我地要刀、义、碟,我屋企人就話可唔可以收咗啲嘢先呢!!?咁佢先至再收嘢(佢個托盤係放喺我地後面嘅車上面,啲嘢係雙手咁一件拎,一路擰轉面放底嘅囉!洗唔咁懶呀!唔洗你做好唔好?!)。之後拎碟同义嚟,係碟還碟拎嚟,义還义拎嚟,我地要自己派碟嘅,而佢見我地有啲人未拎碟,佢都唔幫手,啲义呢就係就咁用手拎住過嚟嘅!啲义仲係濕嘅......而個蛋糕,我地最後係就咁自己開盒,自己上,自己點蠟燭,自己切,自己分。真係想講唔該晒喎~係咪可以免收加一添呀?!~

可能係只有一兩個侍應有問題,但係請人嗰個到底係點請番嚟嘅呢?
3)之前收嘢仲過份!!!!!!我以為我去咗茶記食飯囉!佢問都唔問我家姐杯嘢飲仲要唔要,就三隻手指差咗落去夾住三隻水杯喥,我家姐就即刻鬧“我仲要o架喎!!!!!”真係激鬼死人!!!!!!就咁用手指夾走啲杯已經好有問題!!!!仲要問都唔問,個口唔識問嘢嘅咩?

我同我家姐其實都做過酒店,更加係做F & B嘅行業,見到佢咁,實在係無法唔嬲,要係慶祝生日之餘,仲係喺“北京道一號”一間有咁靚海景嘅地方,真係失望到極點!!管理人力資源上嘅問題,真係令消費者髮指!!!
2007-09-09 10 瀏覽
完全百思不得其解~這<潮樓>有何好能做到客似雲來~予約了還是要等~門口真的擠到不得了!這裡的東西真的算是難食~服務態度不好﹐部份服務生廣東話極度需要改善!!!不需字正腔圓﹐但至少不要跟我說一些鄉下話!這裡是香港﹐不是大陸。在這裡點了大眼雞﹐胡椒豬肚湯﹐蠔餅﹐火腿津白﹐鹵水鵝片跟腩肉跟沙茶牛肉~吃到有點想嘔~簡直是難食之中的極品!大眼雞~真的想問這麼大的集團也買不到質數好一點的魚嗎?胡椒豬肚湯~上檯時已經是凍的~味道過濃~蠔餅~蠔又少蛋又少﹐但舢舨充炮艇﹐硬係要煎大塊D﹐但係有些部份比紙還薄。更控怖的是上面還灑上鰹節。不知所謂!火腿津白~極喊鹵水鵝片﹐腩肉~肉質差到無論~唯一是OK的只有沙茶牛肉~白飯跟啤酒~這地方竟然還能生存~!真的很想知道是維講夜景吸引還是風水好~才令這美食天堂污點能夠這麼旺場???PS: 真的很想給這<朝樓>零分!!>_<
完全百思不得其解~
這<潮樓>有何好
能做到客似雲來~予約了還是要等~門口真的擠到不得了!
這裡的東西真的算是難食~

吃到有點想嘔~簡直是難食之中的極品!

大眼雞~真的想問這麼大的集團也買不到質數好一點的魚嗎?

胡椒豬肚湯~上檯時已經是凍的~味道過濃~

不知所謂!

火腿津白~極喊

鹵水鵝片﹐腩肉~肉質差到無論~

真的很想知道是維講夜景吸引還是風水好~
才令這美食天堂污點能夠這麼旺場???

PS: 真的很想給這<朝樓>零分!!

>_<
2007-08-31 3 瀏覽
我們一早就到了北京道一號。拿了個窗口位元,很開心。我們一家五口點了:3X冬瓜翅-湯很清甜,翅雖少但也不少,還有臘肉,和一些其他配料,38一盅,抵。鹵水鵝片-好好味,鹵汁完全滲入鵝肉,底部的豆腐和蓮藕也完全吸入了鹵汁,很棒!辣脆豆腐-很脆!很香口。尤其配上白醋,更是可口。家鄉煎蠔餅-略爲厚了點。很多蠔,趁熱食最好食,涼了有點膩。石榴雞-賣相好,味道也沒有意外驚喜,普通的來也很踏實。蔥爆鴕鳥肉-鴕鳥肉很新鮮,蔥爆很香口。在這麽美麗的海景中用膳,很幸福哦!
我們一早就到了北京道一號。拿了個窗口位元,很開心。
我們一家五口點了:
辣脆豆腐-很脆!很香口。尤其配上白醋,更是可口。
家鄉煎蠔餅-略爲厚了點。很多蠔,趁熱食最好食,涼了有點膩。
石榴雞-賣相好,味道也沒有意外驚喜,普通的來也很踏實。
蔥爆鴕鳥肉-鴕鳥肉很新鮮,蔥爆很香口。

在這麽美麗的海景中用膳,很幸福哦!
2007-08-22 7 瀏覽
昨晚一行十四人去吃,一個$1998套餐(連茶芥加一)有大蝦,卥水拼盤,魚翅,炸芋頭,律白,雞,魚,唐醋面....,碟頭都夠大,熱辣辣都好好味,有水準當然晚上看盡維港夜境,都好靚!平日都坐滿,要等位添.
昨晚一行十四人去吃,一個$1998套餐(連茶芥加一)
當然晚上看盡維港夜境,都好靚!
平日都坐滿,要等位添.
2007-07-13 17 瀏覽
到了一次機場潮樓念念不忘,去半島面試後專登去這坐擁全海境的潮樓再試下午茶這潮樓早茶大中小點半價到2:30-4:30大中小點$13比機場潮樓更平門口接待好有禮貌可見集團培訓水準有功免茶免加一只收點心錢這次見入面有很多應該是有錢的富婆阿嬸自己可以虛榮一番點心中以鮮魷好味蒜泥很香又夠辣正正正~其他則普通水準這都是食環境多~
到了一次機場潮樓
念念不忘,去半島面試後
專登去這坐擁全海境的潮樓

這次見入面有很多
應該是有錢的富婆阿嬸
自己可以虛榮一番

點心中以鮮魷好味
蒜泥很香又夠辣正正正~
其他則普通水準
這都是食環境多~
2007-06-21 10 瀏覽
今晚大班舊同事食飯,兩圍檯。呢度個view唔錯,食品都唔錯。我地食套餐。個套餐包鹵水拼盤,菜膽雞燉翅,翠玉瓜黃耳大蝦球,煎蠔餅,紅燒魚塊,雲腿娃娃菜,炒飯,水晶包。鹵水拼盤,鹵水鵝肉幾嫩滑,豆腐都幾嫩滑,香腸幾鹹香,墨魚無用人造色素,香軟好味。菜膽雞燉翅,翅好軟,個湯底好唔錯,夠味,可能有火腿粒,瘦肉同雞件。翠玉瓜黃耳大蝦球,呢個菜幾爽口,因各款配料都很爽口,唔錯。煎蠔餅,呢個煎蠔餅煎得好香脆。紅燒魚塊,魚塊好香軟,不過呢個略鹹。雲腿娃娃菜,幾唔錯,淋淋的,都幾香火腿味。炒飯,水晶包,standard quality.總括來說,呢度d碟頭好大,不過都唔錯。其實可以再來。
今晚大班舊同事食飯,兩圍檯。

呢度個view唔錯,食品都唔錯。我地食套餐。

翠玉瓜黃耳大蝦球,呢個菜幾爽口,因各款配料都很爽口,唔錯。

煎蠔餅,呢個煎蠔餅煎得好香脆。

紅燒魚塊,魚塊好香軟,不過呢個略鹹。

雲腿娃娃菜,幾唔錯,淋淋的,都幾香火腿味。

炒飯,水晶包,standard quality.

總括來說,呢度d碟頭好大,不過都唔錯。其實可以再來。
(非會員)
似乎潮樓真係名過其實, 愈來愈差!~尋晚我地一行四人去左食飯,佢地一開始就mark 錯時間, 明明約左6:15pm, 佢地就mark 左6:00pm,去到個名已經俾人刪左!好在未full 姐, 如果唔係叫人點算?!好喇, 坐定定叫野,點知d waitress 手腳又慢,人又遲鈍,成日聽錯野.....d service 真係差!d .....佢地真係好野,menu 明明寫鹵水餓拼紅腸, 佢竟然夠膽俾芝士腸過我地,仲話佢地公司係咁架喎!!!後來上湯浸菜苗,又俾左d 菜膽黎,仲話佢地又係咁架喎!!!咁, 呢d "菜苗" 大左咪成棵樹咁大?!?!??!?!潮樓-----以後都唔駛再去喇!!!!!!!!!!!!!!!!
似乎潮樓真係名過其實, 愈來愈差!~

尋晚我地一行四人去左食飯,
佢地一開始就mark 錯時間,
明明約左6:15pm,
佢地就mark 左6:00pm,
去到個名已經俾人刪左!
好在未full 姐, 如果唔係叫人點算?!

好喇, 坐定定叫野,
點知d waitress 手腳又慢,
人又遲鈍,
成日聽錯野.....d service 真係差!

d .....佢地真係好野,
menu 明明寫鹵水餓拼紅腸,
佢竟然夠膽俾芝士腸過我地,
仲話佢地公司係咁架喎!!!

後來上湯浸菜苗,
又俾左d 菜膽黎,
仲話佢地又係咁架喎!!!
咁, 呢d "菜苗" 大左咪成棵樹咁大?!?!??!?!

2007-05-20 3 瀏覽
本來一家大細好開心去飲下茶,但卻換來一肚氣.在這次之前我經常會到來這里食Lunch,因潮館比起隔壁的美心酒樓 但經過這次之後,正考慮會否再去光顧.等左半小時,我媽就去問知客員,仲要等幾耐,知客員無禮地答:無咁快叫到你架! OK 咁又等多半小時,我媽又再去問佢,佢竞然同我媽講:頭先叫左你,你走左去邊!...(好似審犯人咁) 我當時真係想走去打佢地,但無耐忍住左,因為當時個知客員只有佢著黑色衫,應該職位幾高,無謂同佢地吵坐底叫左大約十個點心,一個拼盆蠔仔粥,只等幾分鐘很快就黎左兩個食物:XX水芥菜: 不錯,爽口清甜不老值得推介拼盆:賣相很好,食落都唔錯,只是咸左少少吃了兩個后一家人就開始等,約十五分鐘後,黎左個炸雲吞同馬拉糕又等了十五鐘,再來一個薄撐,又十五分鐘追了兩次,女服務員只是回應等等!見佢地好忙,咁又等了半小時,這已經是點了菜後的1.5小時,很不耐煩地叫了個男部長去跟,這才不用五分鐘全部食物到齊.食到最尾時,灌湯餃入面好似有類似小強物體,但因為差唔多食完,而且係母親節,唔想搞到唔開心,就算啦.但真係無諗過咁大集團竞然會係咁,的確失望.
本來一家大細好開心去飲下茶,但卻換來一肚氣.

在這次之前我經常會到來這里食Lunch,因潮館比起隔壁的美心酒樓[平] 但經過這次之後,正考慮會否再去光顧.

XX水芥菜: 不錯,爽口清甜不老值得推介
拼盆:賣相很好,食落都唔錯,只是咸左少少
但真係無諗過咁大集團竞然會係咁,的確失望.
2007-05-15 16 瀏覽
母親節,成大班親戚訂左位叫左個set dinner +其他野個糖醋面幾得意幾好食~另外,其他野食都不差~但唔會係超級好食價錢ok啦,話哂都係tst環境唔錯,落地玻璃可以睇景,裝飾幾靚但係女廁得4格,成日要排隊,而且唔係好乾淨services ok,但係可能係因為節日多客既關係,最後一碟餸吹左4次,等左20mins先上到-_-
母親節,成大班親戚訂左位
叫左個set dinner +其他野

個糖醋面幾得意幾好食~
另外,其他野食都不差~但唔會係超級好食

價錢ok啦,話哂都係tst
環境唔錯,落地玻璃可以睇景,裝飾幾靚
但係女廁得4格,成日要排隊,而且唔係好乾淨

2007-04-06 23 瀏覽
On a recent Friday, 6 of us arrived at the No.1 Peking Road location. At 6pm, they were not busy yet; we’re able to sit at a table very close to the window, which offers an unrestricted view of HK side’s skyscrapers.The restaurant serves Chao style Chinese, and I felt it has been modified to suit younger crowds. You may be disappointed if you want tradition Chao. Food qualities are acceptable for a chain restaurant. Price is reasonable, for its location. Service is prompt with no service cha

The restaurant serves Chao style Chinese, and I felt it has been modified to suit younger crowds. You may be disappointed if you want tradition Chao. Food qualities are acceptable for a chain restaurant. Price is reasonable, for its location. Service is prompt with no service charge added to our bill.

But, when it gets busy, the place could be loud and noise that is hard for conservations.
2007-03-29 1 瀏覽
一行八人(雙親, 外婆, 自己&男友, 妹妹&男友, 堂細佬) 一早訂o左枱, 貪佢北京道一號中最抵食o既一間, 等一家大細可以係高檔地方食下野, 自己銀包又唔駛咁傷.一去度, 發覺唔見o左我個booking, 心裡一沉...跟住都即刻安排返個幾好o既位置, 但係遠離窗邊, 問侍應姐姐有冇得調位, 即刻幾個人o黎serve 你, 係咁你同講等等, 安排緊. 又叫我去睇下個位, o岩先幫我o地調. 感覺好返晒. 態度真係不錯....睇餐牌, 咩都想食, 卒之揀o左個六人餐(~$550), 都幾多野食, 有拼盤, 有魚, 有菜, 有湯, 有鵝, 有糖醋麵, 有甜品, 再加o左個春卷, 粉菓, 叉燒"so", 方魚肉碎粥. 勁飽.一路上菜, o的阿姐都同你有講有笑, 態度勁好. 咁樣真係好吸引人再返轉頭嘛! 埋單都唔駛hk$800. 全日唔收茶錢加一, 抵呀!不過一訂要訂位, 同埋早少少去. 如果唔係有排等呀!同埋唔好去旺角個間, 環境服務都差好遠呢!
一去度, 發覺唔見o左我個booking, 心裡一沉...
埋單都唔駛hk$800. 全日唔收茶錢加一, 抵呀!
不過一訂要訂位, 同埋早少少去. 如果唔係有排等呀!
同埋唔好去旺角個間, 環境服務都差好遠呢!
1K
2007-03-11 2 瀏覽
今晚一行六人黎左呢度食晚飯, 不過由於呢度訂位制度係分兩輪, 所以我地選擇左六點食晚飯! 可能時間尚早, 我一d肚餓感覺都冇呀! 張近窗口, 有個無敵海景, 唔錯!今次我地叫左一個六人餐同埋加左一個! 六人餐有鹵水鵝片拼盆, 脆辣豆腐, 炸蟹鉗, 蒸青班, 鮑魚雞湯, 鮑魚菇時蔬同埋糯米飯; 另加一個煎左口魚!鹵水鵝片拼盆, 鵝片好鬆係超好味; 拼盆仲有腸仔, 蓮藕, 豆腐等等, 總括黎講都可以; 脆辣豆腐係好脆喇但一d都唔辣, 唔係咁特別; 炸蟹鉗六隻, 一人一隻, 呢個又炸得幾好味, 一d都唔粉; 蒸青班就好鬼腥, 同埋d肉幾實下, 我就唔鍾意喇, 不過青班又可以要求d咩; 鮑魚雞湯d湯好清好甜, 冇味精, d雞一d都唔老, 鮑魚就好鮮, 都幾好; 鮑魚菇時蔬d鮑魚菇我冇食, 時蔬係小棠菜, 不過就幾硬下, 麻麻地; 糯米飯又唔係好好, 幾硬下, 一般啦; 左口魚就煎得幾香, 都幾好味!其實呢度都食過好幾次, 不過我覺得今次算係最差下, 走左樣咁, 唔係咁好味, 可能係餐關係啦, 我諗自己叫會好好多囉! 七點九前埋單有七折, 全單免茶, 免芥, 免加一, 係抵食囉!

2007-03-09 6 瀏覽
老闆們請食開年飯, 無可能不去吧, 選址尖沙咀潮樓, 心想…..不好吧…….點心小菜各點了一些, 讓我逐一品評吧! 2圍人被安排VIP房, 日間的海景房總好像欠了點似的……蝦餃這個大路貨色做得中規中舉, 不過不失吧, 燒賣的皮蒸得濕濕pat pat的很難看, 没有意慾去夾它. 潮式拼盤這個招牌貨, 鵝片都炆得很腍, 不算太鞋, 但是鵝味欠奉. 墨魚片爽口但是都是没有半點墨魚鮮味, 不好吃. 素腸粉做得不錯, 腸粉皮滑又煙un, 素菜粒款多又豐富, 木耳, 蘿蔔, 粟米等, 一軟一爽的味覺十分不錯小菜中有一味是海哲加炸蝦卷, 海哲爽口又入味, 很好吃, 是添食之作! 但炸蝦卷的賣相差得很, 有如一件件切開的廁紙筒一樣, 不想夾來吃了……..上湯海皇翅用料豐富, 翅雖然不是太粗壯, 但總算條條清晰, 都可算是“一把把”的, 味道清淡一點, 蟹肉多而大件, 這個是合格之作! 石榴球這味的賣相一看便知道是不好吃的了, 因為雲吞皮的部分不透明, 一看便知不好吃的, 又没有夾……時菜燉花菇有點搵笨之餘, 花菇不多又不上乘, 炆得不夠腍又不入味, 時菜又只是最平的紹菜而己. 海蝦焗芝士伊麵, 這個平

石榴球這味的賣相一看便知道是不好吃的了, 因為雲吞皮的部分不透明, 一看便知不好吃的, 又没有夾……時菜燉花菇有點搵笨之餘, 花菇不多又不上乘, 炆得不夠腍又不入味, 時菜又只是最平的紹菜而己. 海蝦焗芝士伊麵, 這個平價版的龍蝦伊, 都尚算ok, 海蝦大隻不過新鮮度當然不足, 芝士味濃, 伊麵多又不會太腍, 都算是ok的.

Service只是一般, 坐房又没有專人服待, 都要是出去叫人來, 環境除了自己的房之外, 外面全部都是又迫又嘈又污漕, lift位又坐滿等位的人, 所以人人都說這兒最出名的都是他的service, 三個字B.A.D.

2007-02-19 6 瀏覽
年廿九當日臨時決定年三十晚在這裡晚飯, 親身上了去Book位, 好在未Full, 一行7人準時6:30pm到達...鹵水拼盤- 幾好啦!樣樣有D...煎蠔烙- OK!太極素菜羹- 賣相好掂! 但味道普通.糖醋骨- 即係咕嚕肉, 都唔差!沙茶牛肉- 沙茶醬汁份量太多.蔥爆鴕鳥肉- 十分野味! 鴕鳥肉好淋.芋茸香酥鴨- 芋茸好香, 但有D油膩.蠔仔粥- 蠔仔雖然肥美但帶點蠔殼.反沙芋頭- 味道唔錯! 一客8件, 芋頭切成條狀, 外面有層糖包住. 起初侍應話最少要半個鐘, 好彩最尾唔駛咁耐.服務態度本來都唔錯! 但到最尾叫其中一名侍應換過晒D碟食甜品, 唔係幾好老脾... 好大力放低D碟.

鹵水拼盤- 幾好啦!樣樣有D...
煎蠔烙- OK!
太極素菜羹- 賣相好掂! 但味道普通.
糖醋骨- 即係咕嚕肉, 都唔差!
沙茶牛肉- 沙茶醬汁份量太多.
蔥爆鴕鳥肉- 十分野味! 鴕鳥肉好淋.
芋茸香酥鴨- 芋茸好香, 但有D油膩.
蠔仔粥- 蠔仔雖然肥美但帶點蠔殼.