餐廳: 漁樂 (黃大仙中心南館)
資訊:

2022-11-28 486 瀏覽
午餐肚餓去漁樂餐廳買外賣,買左個黑椒汁三寶飯(雞扒、雞肉串、煎蛋), 價錢49蚊包埋杯薄荷七喜特飲,都幾抵食,但外賣有隻小曱甴,衛生欠佳,仍有改善之處,希望餐廳多加注意食物質素同廚房環境衛生。
2022-11-24
2022-09-27 555 瀏覽
平日午餐唔算多人, 唔駛等位, 叫個海南雞飯, 加埋熱檸茶, $69, 雞好滑, 忍唔住連雞皮都食埋, 如果覺得食油飯太油膩的話, 海南雞飯配了少少酸菜, 咁就唔怕, 有酸菜真係成個飯都食晒。
2022-08-02 609 瀏覽
1/8餐廳服務好,漏底了一袋物品,本以為無法取回了。餐廳有一位Y小姐盡責找回。食物方面質素幾好,一餐簡單的晚餐,服務都不錯,員工有禮貌。冬蔭公和海南雞不錯,會下次再幫襯。
1/8餐廳服務好,漏底了一袋物品,
本以為無法取回了。
餐廳有一位Y小姐盡責找回。

食物方面質素幾好,一餐簡單的晚餐,
服務都不錯,員工有禮貌。
冬蔭公和海南雞不錯,
會下次再幫襯。
2022-07-22 561 瀏覽
泰皇椰汁焗香茅豬扒飯🤌🏻純粹圖片見到幾好食咁就叫咗,普通食lunch都唔會有太大期望,份量都算多而且飯是炒底,不過豬扒太淋,好似加咗好多鬆肉粉去醃製,口感一般。至於醬汁方面不過不失,的確做到有椰汁味,但唔算好好食嘅焗飯泰式煎墨魚餅🤌🏻另外追加左一份小食,墨魚餅比較油膩,但勝在有泰式辣汁幫幫手,味道總算不錯沒有檸檬的檸檬茶🤌🏻放心,佢唔係唔記得落檸檬,只係直接將檸檬汁加咗落檸檬茶度,的確係方便,但酸度控制唔到😵‍💫🚩 漁樂 (黃大仙中心) (黃大仙)黃大仙正德街103號黃大仙中心南館UG樓UG5號舖#addifoodie #addifoodie黃大仙#foodie #hongkongfood #drawing #香港美食 #吃喝好去處 #週末好去處 #goodfood #周圍食 #香港插畫 #情侶美食 #HKcouple #hongkongdraw #foodiecouple #愛情插畫

泰皇椰汁焗香茅豬扒飯🤌🏻

至於醬汁方面不過不失,的確做到有椰汁味,但唔算好好食嘅焗飯

泰式煎墨魚餅🤌🏻

沒有檸檬的檸檬茶🤌🏻

🚩 漁樂 (黃大仙中心) (黃大仙)
黃大仙正德街103號黃大仙中心南館UG樓UG5號舖

#addifoodie #addifoodie黃大仙
2022-07-22
2022-07-12 361 瀏覽
黃大仙中心這家漁樂,當叫海南雞飯,怎樣都收個70元吧!但每次如没有特别説明的情况下表明不要雞胸,那就必定全部是雞胸!這樣子做生意實在太過份,一個70元的海南雞胸飯!!做街坊生意也要做得妥當是吧!已經説了又投訴過不下數十次!!!結果每次都一樣!!!!!很想再次打電話回去罵人的時候,剛好就關門了,明天白天營業的時候必定打電話去投訴!直至他們有改善為止!如再出現這個情况,必定投訴到集團去,一定把相片上載!!
海南雞飯
外賣自取
2022-07-11 265 瀏覽
叫左個香茅豬扒飯,嗌咁多次外賣第1次食到加料,注意一下啦,洗野既用品同食物放埋一齊。短時間都仲有陰影吾叫外賣住,由其吾叫香茅豬扒飯,平時叫米線食都未試過食到清潔用品。
香茅豬扒飯
外賣自取
2022-06-27 306 瀏覽
首先,呢間嘅員工態度差,全世界都睇你唔到。 入到去又冇人帶位,問佢係米自己坐又話唔係,但又冇人理你。另外最重要係佢俾餐你嘅方式。 我真係要好彩我叫嘅係焗飯,所有汁都係固體而唔係liquid狀,如果唔係我成件衫唔洗要。 佢係45度角傾斜咁俾你,真係多謝晒,完全唔理有冇汁,又唔理係米熱,就咁‘隊’俾你😀其次,所有野只係正常,唔係平/好食,份量亦唔係大,質素只係還好。所以係有好多其他選擇下,我唔會再揀佢。焗飯唔記得影相,屋企人表示個雜錦湯河唔好食

焗飯唔記得影相,屋企人表示個雜錦湯河唔好食

2022-04-17 542 瀏覽
近來到了黃大仙工作,附近要找點吃的,發現商場店大概都不便宜了。勉強選了漁樂。坐低就有的水。暖,但有水銹味,飲了一啖最後洗餐具。點了扒餐,齋啡,多士走油。啡來無影,一來來咗有奶,同阿姐講,佢問我咁飲唔飲,我話唔飲,換咗佢。稍等來返杯啱嘅,呢啲都係連鎖快餐機出的,味道正常大杯嘅。雞扒餐,一來就俾咗油多,又同阿姐講,佢懶醒咁話走油即係齋多,我話係呀,都打咗落單都來錯我知係齋多,又行多轉,稍後來返個啱。雞扒煎都無煎過,炸到乾唒,可能炸得耐咗,稍鹹。調味有蒜味豉油味,其實調味可以始終工場貨唔衰得去邊,如肯正正常常咁煎應該好食。腸仔都正常炸腸啦。雞扒有啲位黑到咁。整體而言,食物肯正經咁整會好食嘅,又唔係咁忙。啲員工就無乜禮貌架啦,三幾十蚊而家都唔係錢。
坐低就有的水。暖,但有水銹味,飲了一啖最後洗餐具。
點了扒餐,齋啡,多士走油。
腸仔都正常炸腸啦。
雞扒有啲位黑到咁。
2022-04-03 363 瀏覽
漁樂Lime 🐠 Fish漁樂餐廳以新加坡、泰國及越南的美食作招徠,講究味道正宗🍄今日就試左呢間東南亞餐廳既下午茶越香魚片扎肉湯河粉🍜非常美味👍🏻啲河粉有啲甜甜地嘅味道👅證明個湯做得好好👍🏻有越南feel😋沙嗲雞肉串配薯條🍟薯條冇乜特別,雞肉做得好好👍🏻炸得好好,大大粒⭐️好少見出邊食到咁大粒嘅雞肉串💜又滑👸🏼純粹個人感覺味道🌕🌕🌕🌕🌖環境🌕🌕🌕🌖價錢🌕🌕🌕🌖漁樂 (黃大仙中心) (黃大仙)黃大仙正德街103號黃大仙中心南館UG樓UG5號舖
漁樂Lime 🐠 Fish

越香魚片扎肉湯河粉🍜

沙嗲雞肉串配薯條🍟

👸🏼純粹個人感覺
味道🌕🌕🌕🌕🌖
環境🌕🌕🌕🌖
價錢🌕🌕🌕🌖

漁樂 (黃大仙中心) (黃大仙)
黃大仙正德街103號黃大仙中心南館UG樓UG5號舖
2021-10-16 1122 瀏覽
下午茶時間抵食,1人係搭枱☹️疫情期間,對住個陌生人有啲驚驚😳紅咖哩焗豬扒飯$40⋯⋯夠晒熱,飯有啲硬🥲咖哩唔太辣,易入口正常份量,收$40算唔錯😃泰式乾炒豬頸肉河粉(輕量)$41份量確係小,不過炒得香口海南雞飯配碗仔翅(輕量)$40份量大約是一個酒樓飯碗🥣,雞大約4件雞肉嫩滑+碗仔翅剛好🉑能海南雞飯份量太小,故此俾多個碗仔翅,感覺上收$40都無咁過分沒有茶餐廳風味之凍檸茶🥲仲要另+$3/杯,下次轉飲菜蜜較好
下午茶時間抵食,1人係搭枱☹️
疫情期間,對住個陌生人有啲驚驚😳

紅咖哩焗豬扒飯$40⋯⋯夠晒熱,飯有啲硬🥲
咖哩唔太辣,易入口
正常份量,收$40算唔錯😃

泰式乾炒豬頸肉河粉(輕量)$41
份量確係小,不過炒得香口

海南雞飯配碗仔翅(輕量)$40
份量大約是一個酒樓飯碗🥣,雞大約4件
雞肉嫩滑+碗仔翅剛好

🉑能海南雞飯份量太小,故此俾多個碗仔翅,
感覺上收$40都無咁過分

沒有茶餐廳風味之凍檸茶🥲
仲要另+$3/杯,下次轉飲菜蜜較好
2021-10-16
2021-08-30 713 瀏覽
夏天成日都想食d開胃既野,食碗冬陰功香茅豬扒金邊粉就好正呢間經常食的,無失手,個湯好濃味,仲有一堆新鮮辣椒,怕食辣既人會覺得太辣,但我就覺得岩岩好碗粉都有唔少生洋蔥,好重口味的,不知不覺會飲哂大半碗湯,好正
夏天成日都想食d開胃既野,食碗冬陰功香茅豬扒金邊粉就好正
2021-08-30 491 瀏覽
香茅豬扒冬陰功金邊粉$53最鍾意佢個冬陰功湯,次次都飲到一滴都唔淨,酸酸辣辣非常開胃口味正宗,豬扒份量都充足仲要切開一嚿嚿食落冇咁麻煩。不過呢度啲凍檸茶就爭少少,因為實在太酸,同其他冰室嘅唔同。
香茅豬扒冬陰功金邊粉$53
2021-08-25 395 瀏覽
隔日會係呢間嘢食早餐,每次去啲員工都大聲討論工作,不論入錯單,廚房出錯單,客人要紙巾,兩位同事同一時間攞紙巾比個客,咁都嘈一餐,其中一位同事是着黑衫即係經理級,經理級即是在客人面前話下屬不是,下屬即時反駁,令場面尷尬,總之每一天都是他們的聲音,根本客人不可以有一個寧靜的早上食早餐,此公司一定要了解這間店員工的工作態度,由大至小都有問題。
2021-08-11 573 瀏覽
今時今日想食一碗泰式或者越南湯河只係$28❗️凍飲加$3❗️雖則佢係寫『輕量生牛肉,扎肉湯河』但分量絕對正常【下午茶只供堂食】先講佢配料(芽菜,洋蔥,香蔥)都好足再嚟就個湯底,我都好鍾意清清地!再配佢哋附上嘅‘ 青檸&指天椒粒’味道即時提升🤤另外佢仲可以跟餐追加‘+$10素春卷’ ‘+10香酥手抓餅’ ‘+$13黑椒牛油雞翼兩隻’我食湯嘅粉面一定會 連湯食所以呢間係我喺黃大仙中心食嘢嘅首選✔️無話「小得可憐&孤寒」之說法
今時今日想食一碗泰式或者越南湯河
只係$28❗️凍飲加$3❗️

雖則佢係寫『輕量生牛肉,扎肉湯河』
但分量絕對正常【下午茶只供堂食】
先講佢配料(芽菜,洋蔥,香蔥)都好足
再嚟就個湯底,我都好鍾意
清清地!再配佢哋附上嘅‘ 青檸&指天椒粒’
味道即時提升🤤
另外佢仲可以跟餐追加

我食湯嘅粉面一定會 連湯食
所以呢間係我喺黃大仙中心食嘢嘅首選✔️
無話「小得可憐&孤寒」之說法
2021-08-07 263 瀏覽
諗住weekend 嚟食晏,剛完早餐時段人不是太多,職員安排我們2人的枱隔離攞住1箱2箱貨,仲係冇阻隔,感覺污糟,當然不願意坐喺度,而且當時人不多,還有多張2人枱,但職員要我們2人坐四人圓枱中間有塊板,仲話係咁㗎啦,要搭枱,但當時明明仲有幾張2人枱,而要我們坐的圓枱對面又冇人,正常人都唔會咁安排,擺明唔likely 我們不肯坐佢安排的坐位,阿大嬸,黃大仙唔係淨係得你一間食肆,唔幫襯你還有大把選擇,費事同啲C9 argue,所以2話不説走人,冇下次。