今次我地就嚟到旺角快富街嘅呢間拉麵店,雖然呢到唔喺旺角嘅中心地帶,但係因為呢間麵店都頗有名氣😃 我地當日去都要排一陣隊。呢間店鋪日頭賣沾麵,夜晚就賣拉麵,所以大家去試嗰陣記得要睇啱時間🕰 呀!餐廳空間闊落,冇為咗坐到多D客人而格硬加多D枱,所以我地坐得好舒服😚 而餐廳嘅牆壁貼滿唔同日本動漫產品,入到去就好似去咗日本🇯🇵旅行添!鍾意動漫嘅你一定唔可以錯過喇🤩——————🤍 魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵 $85食物一上枱,我地就第一時間試吓嗰湯底。「嘩!好重芝麻味啊!」😂 唔係我地浮誇,碗湯真係超級香濃,食落去甚至比芝麻糊更重芝麻味,完全就係我地重口味之人嘅至愛!而佢地D豚肉🐖都好好味,煮得淋之餘索哂湯底嘅精華,非常入味。而另一樣小編最愛嘅,就係溏心蛋喇🥚 作為配料一流;而唯一挑剔嘅,就係塊紫菜唔夠新鮮,唔夠脆喇🥲🤍 魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵 $88呢個沾麵同上面嗰個嘅配料一樣,只係湯底唔同,不過相比芝麻湯底,呢嗰蕃茄湯底嘅蕃茄味🍅就唔太突出喇,反而蝦味🦐就非常濃烈,飲落口有d似龍蝦湯🦞雖然嗰湯冇乜蕃茄味,不過湯底都係熬得好濃,整體都係好味嘅✌🏻最後就講吓嗰麵底,烹調時間啱啱好,夠哂煙韌,不過最想反

——————
🤍 魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵 $85

🤍 魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵 $88

最後就講吓嗰麵底,烹調時間啱啱好,夠哂煙韌,不過最想反而係佢嘅份量!餐廳講明佢地嘅份量係一般拉麵🍜店嘅1.5倍😮所以我地當日都食到非常飽,如果大家都唔係好大食嘅,建議嗌少麵就啱啱好!
2021-04-19 766 瀏覽
疫情之下人🐉極短, 這可能不是店家樂見的, 但食客有福了繼荃灣之後, 第二次幫襯, 第一次試玩扭蛋機, 頭獎有免費拉麵🎊結果, 我兩個五蚊雞扭到紫菜, 食住x10, 不知是否十片紫菜呢? 最後改同價錢的加底🐣雖然台風出名麵底大, 加底之後等於3包即食麵份量🐣🐣🐣第一次加底真是飽到上心口, 今次可能因為肚餓, 份量剛剛好, 而且台風拉麵有咬勁, 又無鹼水味, 一級棒🗼秉承日本人嚴謹精神, 入座人數控制在半數之內, 雖然店面冷清, 店員熱情依舊, 朝氣勃勃。餐廳本身的日本動漫海報, 圓碌碌動物照片和真實公正的客人評價與店家誠意十足的逐項回應, 氣氛一流, 熱店間中控制人流也不錯🙈評語之中有指叉燒偏乾, 深表同意, 原因是豬肉偏瘦, 用爐火燒, 有烤肉味但鎖不住肉汁, 而且超薄片, 加上形狀不規則, 與其說是日式叉燒, 不如說是中式燒味混種😅除了加底, 還加溏心蛋, 以為浸太久會變老, 食完半碗先咬開依然流心, 鹹味適中。可惜的是晚市無沾麵🍤四選一推介櫻花蝦湯, 香濃, 加生蒜更添香氣
疫情之下人🐉極短, 這可能不是店家樂見的, 但食客有福了
鰹魚拉麵
2021-04-17
鰹魚拉麵
2021-03-28 965 瀏覽
台風一向係高人氣既日本麵店不論拉麵定沾麵都非常之受歡迎💛上次去到荃灣第一次試今次黎旺角近近地試店內充滿澎湃既動漫氣氛🤣😆!真心有一刻覺得自己喺日本😆!雖然聽講過話荃灣店味道好啲但其實旺角店一啲都唔差架😍💛!晏少少去仲會打哂蛇餅咁排隊tim!另外,想試既朋友記得留意喔🌟~呢間拉麵同沾麵唔係全時段供應架‼️以正常營業時間分段:💛沾麵供應時段:12:00pm-15:30pm💛拉麵供應時段:17:30pm-22:30pm唔好搞錯時間呀‼️‼️‼️▪魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵$88☆(7.8/10)超濃郁鰹魚湯底🐟!一上枱咩都唔理就咁飲一啖湯~湯唔係濃郁稠密個種 比較稀但小小一啖 鰹魚既濃香鮮味滿佈整個口腔🐟!不過唔鐘意重口味既人可能覺得魚介味道濃烈到偏鹹有啲over~但我仲接受到♡!(因為本來食沾麵就係要襯濃湯先夾😛)湯入面有叉燒粒的確係粒狀而唔係一般既一片片咁上可能方便你一邊沾湯一邊食~?!叉燒肉質偏瘦 但鬆軟嫩滑 連湯食好入味 份量適中不錯湯底一撈起有好多好多好多櫻花蝦🦐!鮮味十足🦐!但個人覺得櫻花蝦同蕃茄既味道係獨立分開的🍅~湯入面蕃茄味本來不重,櫻花蝦夾着魚介湯兩者已經發揮得好match,蕃茄感覺有
台風一向係高人氣既日本麵店
不論拉麵定沾麵都非常之受歡迎💛
上次去到荃灣第一次試
今次黎旺角近近地試
店內充滿澎湃既動漫氣氛🤣😆!
真心有一刻覺得自己喺日本😆!
雖然聽講過話荃灣店味道好啲
但其實旺角店一啲都唔差架😍💛!
晏少少去仲會打哂蛇餅咁排隊tim!
另外,想試既朋友記得留意喔🌟~
呢間拉麵同沾麵唔係全時段供應架‼️
以正常營業時間分段:
💛沾麵供應時段:12:00pm-15:30pm
💛拉麵供應時段:17:30pm-22:30pm
唔好搞錯時間呀‼️‼️‼️

魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵$88☆(7.8/10)
超濃郁鰹魚湯底🐟!
一上枱咩都唔理就咁飲一啖湯~
湯唔係濃郁稠密個種 比較稀
但小小一啖 鰹魚既濃香鮮味滿佈整個口腔🐟!
(因為本來食沾麵就係要襯濃湯先夾😛)
湯入面有叉燒粒
的確係粒狀而唔係一般既一片片咁上
可能方便你一邊沾湯一邊食~?!
叉燒肉質偏瘦 但鬆軟嫩滑 連湯食好入味 份量適中不錯
湯底一撈起有好多好多好多櫻花蝦🦐!鮮味十足🦐!

但個人覺得櫻花蝦同蕃茄既味道係獨立分開的🍅~
湯入面蕃茄味本來不重,櫻花蝦夾着魚介湯兩者已經發揮得好match,蕃茄感覺有啲置身事外~
勉強食得出蕃茄既酸甜 但基本上被魚介既突出cover咗!
最後講埋啲麵!
粗身既麵 口感彈牙又煙韌 係我鐘意既類型
但麵既掛湯能力不高
一啖湯一啖麵咁食會正啲如果唔係就無乜味🤣
仲有半隻溏心蛋🥚!
蛋黃呈半透明狀完全在標準之上!好味!
連湯食更入味~
所以整體講 除咗蕃茄部分一般般之外算係幾高質既沾麵

高cp值💛!100%回頭率💛!
下次決定試最original既魚介豚骨湯❤!
2021-03-17 835 瀏覽
平日晚上大多數時間都有人龍排隊, 本身都食過唔少次.可以自選份量汁多少都係貼心位, 自己都係200g為主.如果唔食旬之類, 可以換其他嘢: 蛋, 紫菜etc etc可能疫情緣故, 都多咗外賣包(? 可以自己買返屋企試煮吓不過我自己懶, 都係經開食吓
平日晚上大多數時間都有人龍排隊, 本身都食過唔少次.
可以自選份量汁多少都係貼心位, 自己都係200g為主.
如果唔食旬之類, 可以換其他嘢: 蛋, 紫菜etc etc
可能疫情緣故, 都多咗外賣包(? 可以自己買返屋企試煮吓
不過我自己懶, 都係經開食吓
2021-02-23
  • 魚介拉面
2021-03-02 1125 瀏覽
夜晚8點幾去排,排左差唔多成個鐘終於有得食🥲▫️排隊個陣已經比定紙我地填,叫左一碗魚介豚肉拉麵、一碗沙甸魚味豚肉拉麵,入到去坐左5分鐘左右就有得食😆▪️魚介豚肉拉麵既魚味同豬肉味夾得黎又幾出,而且落左黑椒,更加香。我簡左150g 既麵量,但真係好多。而且麵質較硬,下次要記得寫低麵質想要軟身啲!▫️沙甸魚豚肉拉麵就魚味濃d,塊豚肉超大塊,仲有陣烘焙香味,略嫌瘦左小小。但個荀超級入味,勁香麻油味😋正▪️佢下畫12至3點係做沾面,夜晚就係做拉麵既!都幾特別!下次要試沾面!
夜晚8點幾去排,排左差唔多成個鐘終於有得食🥲
▫️
▪️
▫️
▪️

-{黃店💛旺角動漫風沾麵🍜}之前去荃灣店超級多人 當日去都排陣隊先入得~係250g嘅沾麵😂但上次都食得晒所以就照嗌🙊🤤魚介豚骨沾麵🤤 ($83)基本配搭有竹筍 紫菜 半熟蛋 同埋叉燒粒 魚介湯味濃郁 面底少少咬口兼幾掛湯😋 半熟蛋有醬油味蛋蛋味可以再香啲同可以再流心多啲 另外叉燒粒冇燒過 有少少乾 但份量多!👖褲評: 8.3/10🤤魚介豚肉焙煎黑芝麻沾面🤤 ($85)飲落第一啖同原味冇乜分別👀後勁有芝麻味出嚟 鹹鹹地嘅 好似比原味濃啲 係鹹嘅芝麻湯圓咁😂落咗檸檬汁之後感覺兩碗都冇咁漏 係好食左嘅😍👖褲評: 7.8/10性價比唔錯嘅!但有旺角嗰間台風裝修靚好多 動漫風好有日本居酒屋嘅感覺🥲張枱高咗比多個腳踏幾貼心😌性價比: 8/10服務: 8/10環境: 8.2/10🔔小tips: 1️⃣ 會將客人嘅說話貼堂 可以畫畫或者俾意見 店員都會覆㗎😆2️⃣唔鍾意食筍可以換咗去做半熟蛋 紫菜或者叉燒😛🚩台風🚩地址: 旺角快富街39號建煌華廈地舖荃灣大河道81號寶成樓地下7號舖灣仔駱克道389號地下
{黃店💛旺角動漫風沾麵🍜}

🤤魚介豚骨沾麵🤤 ($83)

👖褲評: 8.3/10

🤤魚介豚肉焙煎黑芝麻沾面🤤 ($85)

👖褲評: 7.8/10

魚介豚肉焙煎黑芝麻沾面
魚介豚肉焙煎黑芝麻沾面
  • 魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵
2021-02-06 758 瀏覽
店內佈置很像居酒屋,此店午市是沾麵專門,而晚市是拉麵專門店,不同時段只可吃到其一種麵,唔好嚟錯呀!點選魚介豚肉烘煎黑芝麻沾麵,沾麵要熱的、普通份量:250g(說明是普通麵店的1.5倍)。魚介豚肉烘煎黑芝麻,個沾汁黑漆漆,淨飮一啖,濃濃的芝麻味超惹味。沾汁內有豚肉粒、筍片、葱白,都已經另沾汁融為一體,混麵一起吃令口感十分豐足。沾麵是粗身麵條,看似份量唔算多,其實條條麵都很有份量,食極都仲有。麵質依韌彈牙。沾上湯汁吃,令人吃不停半熟蛋嫰滑。
店內佈置很像居酒屋,

魚介豚肉烘煎黑芝麻,個沾汁黑漆漆,

淨飮一啖,濃濃的芝麻味超惹味。

沾麵

沾上湯汁吃,令人吃不停

半熟蛋嫰滑。
  • 魚介豚肉烘煎黑芝麻沾麵
2021-01-26 603 瀏覽
原本想去同區嘅拉麵店🍜,但係撞正佢休息,咁就黎試吓新野喇。店舖裝潢別具特色,入到去就發現同一般日式裝修🎏嘅拉麵店唔同,周圍貼滿晒食客嘅留言📝同動漫嘅插畫🎨,令店內嘅環境色彩繽紛。鰹魚味豚骨拉麵 $83就咁睇顏色就知道非常之濃厚,湯底濃郁,除咗表面嘅鰹魚碎,可以食得出湯入面有勁多鰹魚粉🐠,但鰹魚味就稍微遮過左豚肉🐷湯底本身嘅味道。拉麵嘅粗幼度適中,係直身麵嚟相對冇咁掛湯,麵質煙韌。而流心蛋🥚都唔錯,叉燒🍖薄薄一片,肥瘦適中。我覺得整體都唔錯,鰹魚味🐟比我想像中強,鍾意重口味嘅朋友應該會喜歡,我下次就想嘗試返豚骨湯底🍜。

鰹魚味豚骨拉麵 $83

2021-01-20 490 瀏覽
💛 漁場台風 💛.記得科勞  ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!..............................有fd生日佢話想食拉麵 果斷揀呢間😈之前食過勁高質 暫時黃店拉麵榜排第一😋留意番佢地午市賣沾麵 晚市先會賣拉麵.🔅想知黃店原因請Dm💛..............................🍽 魚介豚骨番茄海蝦沾麵 $88(👏🏻9/10)。麵:180g,凍、醬汁:大量、蔥:有.個麵上面本身就有溏心蛋 紫菜 同一細塊檸檬🍋而個湯入面就有粒粒叉燒 筍 蔥 櫻花蝦個湯好濃味好杰 做沾麵嘅湯就一流啦但係食食下發現 咦說好的番茄呢?😳蝦味同豚骨味好重 但番茄味就一啲都食唔到麵唔會太腍太硬 偏粗 掛湯力好好😈除咗無番茄味同蛋熟咗啲之外都無扣分位 好正🤩.🍽 魚介豚骨沾麵 $83(👏🏻7.5/10)。麵:250g,凍、醬汁:大量、蔥:有.配料方面同上面嗰碗一模一樣只係個沾麵湯少左啲櫻花蝦😝😝湯底方面魚介味幾濃同埋夠厚身 都幾正!可惜叉燒全部都係偏乾同柴咗少少半熟蛋就唔會好似平時食開嘅溏心蛋咁食落口有啲粉粉地 同埋無咩蛋味😖不過麵同湯底都算係數一數二咁高質😍.順帶一提 唔食蔥/筍嘅朋友 可
💛 漁場台風 💛
記得科勞  ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!
有fd生日佢話想食拉麵 果斷揀呢間😈
之前食過勁高質 暫時黃店拉麵榜排第一😋
留意番佢地午市賣沾麵 晚市先會賣拉麵
🔅想知黃店原因請Dm💛
魚介豚骨番茄海蝦沾麵
🍽 魚介豚骨番茄海蝦沾麵 $88(👏🏻9/10)
。麵:180g,凍、醬汁:大量、蔥:有
蝦味同豚骨味好重 但番茄味就一啲都食唔到
麵唔會太腍太硬 偏粗 掛湯力好好😈
除咗無番茄味同蛋熟咗啲之外都無扣分位 好正🤩
魚介豚骨沾麵
🍽 魚介豚骨沾麵 $83(👏🏻7.5/10)
。麵:250g,凍、醬汁:大量、蔥:有
配料方面同上面嗰碗一模一樣
只係個沾麵湯少左啲櫻花蝦😝😝
湯底方面魚介味幾濃同埋夠厚身 都幾正!
可惜叉燒全部都係偏乾同柴咗少少
半熟蛋就唔會好似平時食開嘅溏心蛋咁
食落口有啲粉粉地 同埋無咩蛋味😖
不過麵同湯底都算係數一數二咁高質😍
順帶一提 唔食蔥/筍嘅朋友 可以免費轉做叉燒/半熟蛋!落單嘅時候同店員講聲就ok🤤
🎈 漁場台風 (旺角)
旺角快富街39號建煌華廈地舖
魚介豚骨番茄海蝦沾麵
2021-01-06 470 瀏覽
漁場台風的魚介沾麵, 以湯底來說應該是香港的Top 5, 特別是當有些朋友對周月獨有的酸味和油脂感抗拒的時候, 它的魚介咸香味和油脂香味的平衡, 相對來說更易入口. 今次點的是黑蒜魚介湯底, 其蒜香和本身味道的調和配合得恰到好處, 再加上炒香的芝麻香, 更提升了湯底味道的層次, 令人滿意.沾麵本身沒有附上一整塊叉燒, 而是將其切粒放在湯底, 叉燒值得單點, 炙燒過後邊皮的焦脆, 以及叉燒本身肥瘦平均, 口感和味道也是不俗. 麵的份量比其他店的多, 口感爽彈挺身, 掛湯能力OK之餘也夠冷, 大部份元素都保持到高分, 只是雞蛋不夠流心, 特別是另外單點的一整粒雞蛋, 這點要多加留意.無論環境再惡劣, 情況再差, 我們還是要吃東西, 吃同聲同氣的餐廳, 感覺更為舒服, 也是我們繼續努力生活的原動力就是.

2020-12-31 467 瀏覽
本來係呢間拉麵店忠實fans, 連2周年、3周年tee , 周年頭巾都有幾套。昨天(30/12/2020)寒風呼呼等佢開門食碗沾麵。入座、上麵一切安排如常!今次坐在廚房旁,也不是第一次坐了!點知食到大半,竟有噴水穿越隔板!見有位待應正在清潔隔離位置,於是叫了一聲:「噴到我哩!」本來他工作有時失了手,本來不是甚麼大問題,聽到他細語:「我噴枱咋!」而旁邊另一位待應又無任何反應!廚房店長只瞄了一眼又閃走。Ok! 無人道歉、無人處理!!放心!我一定食完,畀晒錢先走!唔係搏乜!去埋單!一位知道我係熟客的女待應,竟然知道話唔好意思~~!老實講,唔係熟客就一早爆了!懷念之前2位日本廚師店長,有心、也管理得宜!當然唯有讚一下是講流利日語的女待應!全場只見她依然有heart!! 其他~~sorry! 只是一群機械人了!一間食店能keep 到不失色,除了食物品質外,其他還是要保持哩!!
Ok! 無人道歉、無人處理!!
放心!我一定食完,畀晒錢先走!唔係搏乜!
2020-12-30
2020-12-28 377 瀏覽
一日一黃店-旺角爆濃動漫風沾麵呢間店幾特別 中午做沾麵 夜晚做拉麵每次行過 都見到好多人排隊 今日14:00去到又排左半個鐘🤦🏻‍♀️ 唔緊要啦 支持自己友😃排緊隊果時 店員會派紙筆 比你諗定食咩(可睇餐牌)可以根據自己喜好填寫 加分(見到店員都好忙)(店外有部扭蛋機 可以試試運氣抽拉麵).一入到同店內 同店外嘅環境係兩個世界鍾意動漫嘅人應該會幾鍾意呢間店環境無論係歌 氣氛 擺設 充滿着動漫風(夠毒🙈)牆壁滿哂食客對呢間店既留言.呢日叫左⭐️魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵$88(多麵 要蔥 熱麵 普通)⭐️魚介豚骨沾麵$83(多麵 要蔥 凍麵 濃)👍🏻豚骨沾麵 真心爆濃 麵沾到已經好夠味😋堅魚味爆重 唔會過咸👍🏻蔥花同半肥瘦叉燒 切粒放咗喺湯入邊 所以好入味👍🏻麵質粗身有咬口 有小小麥味 蛋好食 有糖心效果.👍🏻豚骨蕃茄湯海蝦湯方面 有滿滿既櫻花蝦👌🏻蕃茄味重 外帶小小蝦味 堅魚味少 唔錯既👎🏻湯底上台果時 唔算爆熱 可能冷氣夠凍🤔如果叫凍麵 可能一食就暖左(‼️建議叫熱麵)‼️呢間店有提供熱石 幫沾麵湯加熱‼️由於湯底 夠濃 食到最後 會覺小鹹 想飲水(如果想飲沾麵湯 可最後加入熱湯後品嘗).(見到
一日一黃店-旺角爆濃動漫風沾麵
呢間店幾特別 中午做沾麵 夜晚做拉麵
每次行過 都見到好多人排隊 今日14:00去到
又排左半個鐘🤦🏻‍♀️ 唔緊要啦 支持自己友😃
排緊隊果時 店員會派紙筆 比你諗定食咩
(可睇餐牌)可以根據自己喜好填寫 加分
(見到店員都好忙)
(店外有部扭蛋機 可以試試運氣抽拉麵)
一入到同店內 同店外嘅環境係兩個世界
鍾意動漫嘅人應該會幾鍾意呢間店環境
無論係歌 氣氛 擺設 充滿着動漫風(夠毒🙈)
牆壁滿哂食客對呢間店既留言
呢日叫左
⭐️魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵$88(多麵 要蔥 熱麵 普通)
⭐️魚介豚骨沾麵$83(多麵 要蔥 凍麵 濃)
👍🏻豚骨沾麵 真心爆濃 麵沾到已經好夠味
😋堅魚味爆重 唔會過咸
👍🏻蔥花同半肥瘦叉燒 切粒放咗喺湯入邊 所以好入味
👍🏻麵質粗身有咬口 有小小麥味 蛋好食 有糖心效果
👍🏻豚骨蕃茄湯海蝦湯方面 有滿滿既櫻花蝦
👌🏻蕃茄味重 外帶小小蝦味 堅魚味少 唔錯既
👎🏻湯底上台果時 唔算爆熱 可能冷氣夠凍
🤔如果叫凍麵 可能一食就暖左(‼️建議叫熱麵)
‼️呢間店有提供熱石 幫沾麵湯加熱
‼️由於湯底 夠濃 食到最後 會覺小鹹 想飲水
(如果想飲沾麵湯 可最後加入熱湯後品嘗)
(見到收據話 如果叫三碗麵下次送隻蛋)
(仲有蔥花如果可以 落多d我都ok🙈)
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#hkfunfoodrecord黃店
#漁場台風 (旺角)
地址:旺角快富街39號建煌華廈地舖
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4.5/5 比到我日本既感覺 私心加分
服務:3.5/5 好忙 見諒既 要排隊耐都扣左分
抵食:3.5/5
2020-12-10 621 瀏覽
第二次黎食呢間係旺角嘅拉麵店,上次夜晚黎食拉麵覺得唔錯,今次中午黎到先發現原來佢中午淨係做沾麵,拉麵得夜晚先有,一場黎到,都要試試佢嘅💛魚介豚骨沾麵 $83 沾麵湯底偏淡,唔似一般沾麵咁濃郁,但抵讚嘅係湯夠熱,食到尾都仲夠暖!湯底入面嘅叉燒就偏硬同韌,唔算吸引但麵嘅質素就高返少少,麵質比較彈牙有咬口,除左可以揀熱同凍之外,仲可以揀份量,佢嘅普通都有成250g,比一般出面嘅200g多。溏心蛋都唔錯,夠流心,醃得都算入味(相比之下,旺角嘅沾麵我會比較推介一生懸麵,整體都做得比較好)

💛魚介豚骨沾麵 $83
溏心蛋都唔錯,夠流心,醃得都算入味

2020-12-04 505 瀏覽
平日晏晝去,冇咁多人好快就入得😆一入到去就聽到動漫嘅音樂,見到動漫海報,親手畫嘅動漫畫作👏🏿👏🏿拉麵店有分2段時間,中午時段係食沾麵,夜晚時段就食拉麵。麵既份量、凍食熱食、醬汁既份量、要吾要蔥,都係客人自己隨意配搭👍🏾👍🏾店內有自助式水煲(凍水)🤣吾洗成日問店員拎水魚介豚骨沾麵 $83湯汁好濃厚,重口味啱晒🤘🏽魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵 $88但蕃茄味吾重,吾係好飲得出同魚介豚骨湯差不多味道係多咗d海蝦🦐▪️食到尾仲有湯汁剩,可以問店員加湯沖淡少少當湯咁飲埋去❤️▪️店內牆上都係客人寫比拉麵店既支持同鼓勵,一路食一路睇,好好笑
平日晏晝去,冇咁多人好快就入得😆
拉麵店有分2段時間,中午時段係食沾麵,夜晚時段就食拉麵。

麵既份量、凍食熱食、醬汁既份量、要吾要蔥,
都係客人自己隨意配搭👍🏾👍🏾

店內有自助式水煲(凍水)🤣
吾洗成日問店員拎水

魚介豚骨沾麵 $83
湯汁好濃厚,重口味啱晒🤘🏽

魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵 $88
但蕃茄味吾重,吾係好飲得出
同魚介豚骨湯差不多味道
係多咗d海蝦🦐

魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵
魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵
近旺角東嘅呢一間漁場台風拉麵店其實都已經非常馳名🤩🍜 但係經常都非常之多人排隊 有次專登同朋友六點半左右就去呢間舖頭好彩唔使排隊就入咗去試💁🏻‍♂️美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)🔷 燒海蝦味豚骨拉麵拉麵上面鋪滿左櫻花蝦🦐飲啖湯就會發現櫻花蝦嘅淡淡甜味同湯底本身嘅味道撈埋一齊都幾特別😆 味道對小編來講其實偏濃 不過如果唔飲湯齋食拉麵嘅話其實都可以接受👍🏻 佢嘅面上邊亦都有半隻半熟嘅蛋 紫菜 同埋筍🤔 係非常典型嘅日本拉麵配菜🍜 當然佢嘅配菜都係正常味道 佢嘅豚肉反而有少少失望 因為肉質都偏乾身同”鞋”口🤨 同想像中有少許嘅落差不過值得一提嘅係佢店內嘅裝修同埋佈置都非常貼近日本嘅風格🇯🇵係呢一個去唔到旅行嘅疫情期間嚟食碗拉麵🍜都真係可以當自己去咗日本一樣😂 同埋佢點餐嘅方式亦都同日本非常相似 有得揀你要嘅湯底濃度 份量 同埋配料💁🏻‍♂️

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

🔷 燒海蝦味豚骨拉麵

燒海蝦味豚骨拉麵