今次我地就嚟到旺角快富街嘅呢間拉麵店,雖然呢到唔喺旺角嘅中心地帶,但係因為呢間麵店都頗有名氣😃 我地當日去都要排一陣隊。呢間店鋪日頭賣沾麵,夜晚就賣拉麵,所以大家去試嗰陣記得要睇啱時間🕰 呀!餐廳空間闊落,冇為咗坐到多D客人而格硬加多D枱,所以我地坐得好舒服😚 而餐廳嘅牆壁貼滿唔同日本動漫產品,入到去就好似去咗日本🇯🇵旅行添!鍾意動漫嘅你一定唔可以錯過喇🤩——————🤍 魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵 $85食物一上枱,我地就第一時間試吓嗰湯底。「嘩!好重芝麻味啊!」😂 唔係我地浮誇,碗湯真係超級香濃,食落去甚至比芝麻糊更重芝麻味,完全就係我地重口味之人嘅至愛!而佢地D豚肉🐖都好好味,煮得淋之餘索哂湯底嘅精華,非常入味。而另一樣小編最愛嘅,就係溏心蛋喇🥚 作為配料一流;而唯一挑剔嘅,就係塊紫菜唔夠新鮮,唔夠脆喇🥲🤍 魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵 $88呢個沾麵同上面嗰個嘅配料一樣,只係湯底唔同,不過相比芝麻湯底,呢嗰蕃茄湯底嘅蕃茄味🍅就唔太突出喇,反而蝦味🦐就非常濃烈,飲落口有d似龍蝦湯🦞雖然嗰湯冇乜蕃茄味,不過湯底都係熬得好濃,整體都係好味嘅✌🏻最後就講吓嗰麵底,烹調時間啱啱好,夠哂煙韌,不過最想反

——————
🤍 魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵 $85

🤍 魚介豚骨蕃茄海蝦沾麵 $88

最後就講吓嗰麵底,烹調時間啱啱好,夠哂煙韌,不過最想反而係佢嘅份量!餐廳講明佢地嘅份量係一般拉麵🍜店嘅1.5倍😮所以我地當日都食到非常飽,如果大家都唔係好大食嘅,建議嗌少麵就啱啱好!