Weekend去開旺角,行行下突然想食沾麵,就去漁場台風碰碰運氣,睇吓係咪大排長龍👭🏻去到店外大概要排5-6張枱,但係turnover算快,排咗半個鐘左右就可以入座🥳 漁場台風店內佈滿日本動漫裝飾,真係有去日本旅行嘅感覺😍🇯🇵 店員好有禮貌,即刻預備俾膠箱我哋放袋👍🏻 牆上貼滿客人嘅評語,評語隔離仲有店員嘅回應,好有心好有人情味☺️ 漁場台風午市賣沾麵,晚市就賣拉麵,大家要睇啱時間去呀🥳 ~~~~▫️魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵 ($85) ⭐️7.5/10為食味係 #黑芝麻控 ,見有黑芝麻沾麵就梗係要試😝 漁場台風講到明佢哋嘅麵量係一般拉麵店嘅1.5倍,平時我食得曬250g麵,今次一樣叫250g,真係食唔曬😂 黑芝麻沾汁上枱好夠熱,芝麻味濃郁,第一啖有種食緊芝麻糊嘅感覺🤣 麵條煙韌有咬口,掛汁力強,同沾汁好夾,怕膩嘅可以擠少少檸檬汁,醬汁味道就會fresh dd😙 不過叉燒就偏乾瘦,有少少韌,如果可以多返啲油脂肥返啲就會好食好多💛
~~~~

▫️魚介豚骨焙煎黑芝麻沾麵 ($85) ⭐️7.5/10