2007-07-03 9 瀏覽
這家很棒是我們到香港吃的第一餐整個吃的很滿足員工的服務也很好會笑笑的解答我們的疑問很親切推薦裡面的餛飩雞餛飩大顆又好吃雞湯也很濃味道很好而且兩個人吃也不貴希望大家可以去吃吃看裡頭的餡餅也不錯吃還會噴肉汁唷味道很濃重但不會有負擔大家也可以點來吃吃看
這家很棒是我們到香港吃的第一餐

裡頭的餡餅也不錯吃還會噴肉汁唷
味道很濃重但不會有負擔
大家也可以點來吃吃看
2007-07-02 10 瀏覽
26/6(五) 7:30pm龍崗道一號的清真大亞哥,地位未被老翻牛肉館所動搖;人氣依然鼎沸,門口的人潮十年如一.是晚全遵照母親大人的旨意,五人共點了牛筋,牛展,牛肚三拼$74,麻醬麵$22,雞絲拉皮$42,牛肉餅$27,蔥油餅$18,咖哩羊腩$49,牛腩粉絲湯$47,砂鍋津白$59牛筋,牛展,牛肚三拼--牛筋,牛展及牛肚爽口不黏牙,味道濃郁出眾!麻醬麵--麵條不夠趙頭,照常跟帶微酸的麻醬拌勻來吃,讓花生香滲進麵條中.雞絲拉皮--粉皮薄滑,雞絲及青瓜絲份量慷慨,味道則沒大起伏.蔥油餅--永無失手的一味;餅身香脆中帶著鬆軟口感;青蔥保持蔥香翠綠!牛肉餅--牛肉餡爆汁四濺,肉質談不上超彈牙,但肉香鮮透,滋味如故!咖哩羊腩--咖哩味道溫和,羊腩聽聞也不俗,自己光吃一小口粉身的薯仔已羶得要命...牛腩粉絲湯--如喝牛肉汁般濃郁,牛腩入口先腍後爽;白菜仔及粉絲全被牛的濃度佔據了!砂鍋津白--保持爽甜的津白加入雞肉,魷魚等食材熬製,湯頭濃鮮;得償所願的老媽吃得津津樂道!服務的一欄,於此等食客滿盈的館子別寄望太多,皆因此處全賴食物取勝!
26/6(五) 7:30pm

2007-06-27 20 瀏覽
一直都有黎開呢度吃野至愛牛肉餅咖喱牛腩飯及清真炒麵1.牛肉餅-- 從不令我失望只要小心d汁濺出來2.牛腩飯-- 本人嗜辣仲要佢加色但好好味牛腩又夠諗3.清真炒麵-- 又係好好味加少少辣醬仲正不要吃牛肚等又貴又不好吃仲有呢度勁迫最好六點半前來唔係有排等仲有個好瘦的經理向同一條街開左間吃過如果如無珠玉在前都還可以但始終不及清真(ps 這裡有朋友話有雜誌介紹過? 在哪裡? 謝謝)
一直都有黎開呢度吃野

仲有呢度勁迫最好六點半前來唔係有排等

仲有個好瘦的經理向同一條街開左間
吃過如果如無珠玉在前都還可以
但始終不及清真
(ps 這裡有朋友話有雜誌介紹過? 在哪裡? 謝謝)
2007-06-18 5 瀏覽
心情有啲差....六點鐘黎到仲有啲位, 一張大枱有四組人, 每對都係情侶/夫婦! 我地之前已經黎過, 今次老公仍想食牛肉餅,$9, 我對大大件肉既物體無咩興趣, 上次試過已足夠, 不過, 見老公食得幾論盡, 啲汁真係幾多! 然後係麻醬麵, $22, 碗麵有好多青瓜, 啲麵大大條, 啲醬幾"傑"下, 味道普通, 唔夠香, 落少少花生粒可能會好味啲! 我就叫了一碗酸辣湯, $20, 只有酸味沒有辣味, 啲料少咗豬紅(唔賣豬)好似差啲, 再叫多一碟灼油麥菜, 大大碟, 走油都好油, 成三十幾蚊一碟, 係我食過既最貴! 唉...碗酸辣湯又令我味精敏感啦!P.S. 八卦聽到隔離對夫婦係睇完阿蘇黎試, 彈到不得了, 佢地仲叫咗個砂鍋雲吞雞, $80, 我諗係四人份, 雲吞大大粒都幾吸引!

堂食午市試到牛肉餅, 完全唔係我杯茶, 我無比汁彈親熱親, 亦唔覺得好好食, 仲要個皮都幾厚, 聽朋友話呢間最好食就食牛肉餅, 食完都唔想叫其他野食不過好彩之後食o既蔥油餅同牛三拼都好味道牛三拼有牛筋牛肚同埋牛(唔識打)三樣都好香, 蔥油餅單食已經不錯, 點咖哩就差o左少少不過其實咖哩都幾麻麻, 清真惠記堅過佢好多無期望無失望
不過好彩之後食o既蔥油餅同牛三拼都好味道
不過其實咖哩都幾麻麻, 清真惠記堅過佢好多
無期望無失望
2007-06-16 3 瀏覽
今日特別去左九龍城買牛肉餅外賣試下,點知12點去到已經好多人,買完之後返到屋企睇下, 入面D餅煎得好唔靚仲有D汁又整晒出黎,入面D料既味道同個樣,同煎餃子真係無分別!而且係好咸...
今日特別去左九龍城買牛肉餅外賣試下,
點知12點去到已經好多人,
買完之後返到屋企睇下, 入面D餅煎得好唔靚
仲有D汁又整晒出黎,
入面D料既味道同個樣,同煎餃子真係無分別!
而且係好咸...
2007-06-16 16 瀏覽
有日公眾假期同女朋友去了九龍城行街,女朋友深知我喜歡食牛肉,所以慕名而來。等位等了近20分鐘,坐下除了叫了2個必試的牛肉餅外,其餘的商量了很久,最終加了一個咖喱羊腩麫和一個牛肉湯餃子。牛肉餅果真皮薄餡靚,好多湯汁,真的好味得很,但咖喱羊腩麫和個牛肉餃子都好一般,不試也罷。我們的結論是: 還是到來叫2個外賣牛肉餅食就好了,其餘的都不值得排呢!
2007-06-12 19 瀏覽
200年6月10日星期日大約下午4:30, 突然想食清真牛肉館既牛肉包, 行到門前, 嚇了一跳, 居然排隊人籠比晚飲時間一樣, 大約2x人, 心諗4:xx 都咁多人食? 真唔明白。只好外買2個包(估計時間會快點些) 誰不知, 男友入內購牛肉包外買回來說: 佢話需要等45分鐘才有喎!! 嘩…..真係好生意。嘴巴想食, 只好就範。價錢: 每個$9 x 2 外買加$1 合計$19食後感: 以前都食過二次, 第一次2006年個牛肉包大個好多! 汁又多, 又熱, 上個月刻意早點去排隊入內試食, 一個二人套餐加二個牛肉包, 咖哩完全無特別, 味道-不過不失, 唔係好好食, 普普通通, 差不多$200, 當時以覺牛肉包細個左好多, 汁無以前般多, 又無以前咁熱騰騰。如你問我要等成個幾鐘頭食黎d野, 我又唔覺好值得。下次要我等咁耐, 咪攪!!!!!!
200年6月10日星期日

價錢: 每個$9 x 2 外買加$1 合計$19

2K
2007-06-11 6 瀏覽
好耐無食, 今日老豆7:00pm 出街買外賣6 件牛肉餅(見圖) 3 個人share, 加個咖喱牛腩. 好生意到呢... 等了一個鐘先有得拎!牛肉餅依然皮薄餡靚, 好多湯汁, 外賣都仲熱辣辣, 好好食! 咖喱牛腩都唔錯, 個人食唔得辣, 今次呢個幾0岩我! 我0地幾個0係屋企係咁用麵包蘸晒d 咖喱汁!下次堂食要試有牛肚的拼盤!

下次堂食要試有牛肚的拼盤!
2007-05-23 13 瀏覽
等左一陣就有位啦~細細既舖位都擺左幾多人...迫既程度...令到我皺一皺眉...好在...叫左個138餐~牛肉餅真係好多汁好好味~~~開心哂~~咖哩牛腩都唔差..碟麻油雞都ok~係碟炒菜爭咁...呢頭食完個頭既刻企係身埋單走人...出到去先可以鬆返口氣....亞姐都好有禮貌~咁既價錢咁既口啤都唔會好似人地咩咩沙嗲咁大鼻...都幾值得一讚!嗯~~不過~我會建議外賣幾個牛肉餅食就算...係入面坐真係幾受罪...

好在...
叫左個138餐~
牛肉餅真係好多汁好好味~~~開心哂~~
咖哩牛腩都唔差..
碟麻油雞都ok~
係碟炒菜爭咁...

呢頭食完個頭既刻企係身埋單走人...
出到去先可以鬆返口氣....

嗯~~不過~我會建議外賣幾個牛肉餅食就算...
係入面坐真係幾受罪...
2007-05-17 10 瀏覽
(12/5/07)雜誌、食評都話人多。星期六四點幾,都無人。買走牛肉餅,好好味呀!!多肉汁不在講,最鍾意佢既餅皮,有點咬口,煙煙韌韌,唔係滯口麵粉皮o麻!
2007-05-13 1 瀏覽
今日哥哥帶我地一家人去食清真牛肉館, 好彩時間仲早, 唔係太多人等位~ 地方都唔係太大, 有0的窄~我地5個人叫左~牛肉餅5大個: 熱辣辣好好食, 唔乾爭爭真係好多肉汁, 果然係招牌貨, 每枱必叫咖喱牛腩飯: 小妹唔食得辣, 但原來佢唔多辣, 好多牛根, 牛腩都煮得淋, 好食雞燴麵: 似上海湯麵, 0的湯好清甜, 雞肉粒無乜味, 但好白菜碎, 一般啦粗炒: 媽咪同嫂嫂都話好味, 唔太油唔太咸, 幾好有機會會再0黎試其他野~

我地5個人叫左~

粗炒: 媽咪同嫂嫂都話好味, 唔太油唔太咸, 幾好

有機會會再0黎試其他野~
2007-05-12 11 瀏覽
因為好多人等,所以叫牛肉餅外賣,門口食,0.K.亞,皮又簿又脆,餅又多汁,又有牛肉味,好。
2007-05-09 2 瀏覽
好多人既cmmt都話牛肉餅最好唔好外賣, 因為d汁又易整到同圍係, 堂食先最滋味.
2007-05-09 2 瀏覽
我和女友到九龍城<洋一居>用膳後,發現網友大力推薦的牛肉餅只是數過街口,於是拔腿就跑地前往<清真牛肉館>,品嘗一下牛肉餅.等了四分鐘後,我要的外賣已到手了,打開紙袋後,發現牛肉餅只有三吋闊,半吋厚而已.不過..外表雖然失色,但不減我對它的期望.當我一口咬下去時,發現外表跟內裏都係..."流"係就係有內汁..但感覺同食煎餃子不無異樣..咁就9蚊....所以奉勸各位,慕名而來就免啦!
我和女友到九龍城<洋一居>用膳後,
發現網友大力推薦的牛肉餅只是數過街口,
於是拔腿就跑地前往<清真牛肉館>,
品嘗一下牛肉餅.等了四分鐘後,
我要的外賣已到手了,打開紙袋後,
發現牛肉餅只有三吋闊,半吋厚而已.
不過..外表雖然失色,但不減我對它的期望.
當我一口咬下去時,發現外表跟內裏都係..."流"
係就係有內汁..但感覺同食煎餃子不無異樣..

咁就9蚊....
所以奉勸各位,慕名而來就免啦!