2007-09-10 7 瀏覽
主人與奴隸獸幫襯此店只有獨沽一味,外買牛肉餅(HK$18 兩件)。此牛肉餅,餅皮薄,多汁,趁熱食味道OK,嚐一嚐無妨。
2007-09-08 11 瀏覽
諗住咁多人推介,會幾好食..點知牛肉餅冇牛肉味,都唔明d人點解話好食..又坐得迫..好似在監獄大家一齊開飯一樣...黎過一次都唔會再黎~~
諗住咁多人推介,會幾好食..
點知牛肉餅冇牛肉味,都唔明d人點解話好食..
又坐得迫..好似在監獄大家一齊開飯一樣...
黎過一次都唔會再黎~~
2007-09-02 9 瀏覽
到openrice search 九龍城有什麼好吃~一查便查到這間是最多好評的~咖哩牛肉飯:咖哩不錯~飯大大碟~牛肉餅:真是很多汁,未吃已經滴下來了~不過牛肉不是有很香的牛肉味,比預期失望小寵包:味道不錯~也有很多汁~不過服務真的很好啊~看到鄰坐的食客要打包,吃剩的咖哩牛肉不多,老細仲同佢講加多d汁比佢,哇,成個碗咁多~完全想不到~
到openrice search 九龍城有什麼好吃~
一查便查到這間是最多好評的~

咖哩牛肉飯:
咖哩不錯~飯大大碟~

牛肉餅:

小寵包:
味道不錯~也有很多汁~

2007-09-01 12 瀏覽
睇完戲諗住食餐飯,諗諗下就諗到不如黎食牛肉餅啦!一行四人就黎到九龍城食牛肉館。去到七點左右,等左十分鐘度有位。 叫左個四人餐,糖醋蝦球改做水煮牛肉,叫多四個牛肉餅,總共八個牛肉餅。 先黎既係咖哩羊腩,我覺得羊腩唔夠"穌",但朋友剛剛好,咖哩汁當然有保證,朋友還說比重慶大廈的好呢!然後黎既係水煮牛肉,這個推介仍然十分好吃,牛肉十分香,但更香既係鋪o係牛肉下面既白菜仔,朋友也大讚! 跟住有蒜頭白菜仔,又是白菜仔,但也清了。冷盤(牛根、牛肚、牛展)這道菜一般。還有一個湯都是一般。 最後黎牛肉餅,這幾年水準不斷下降,牛肉汁很鹹,希望改善。 吃飯後有涼粉,當然不能跟糖水鋪的涼粉比啦! 總結,早知唔早餐,分開叫可以叫些更想吃的菜,(炒菜和湯可以不要)。服務算係咁了,雖然待應手腳很快,很快幫你收枱,但毋料到了。因為很多人等,都想快d食完比人入黎食。勉強比個笑面吧!

最後黎牛肉餅,這幾年水準不斷下降,牛肉汁很鹹,希望改善。

吃飯後有涼粉,當然不能跟糖水鋪的涼粉比啦!

2007-08-28 11 瀏覽
去了這裏好多次了...真係由細食到大今次食午飯...牛肉餅的水準下跌得大勁!!! 超失望!!!!現在雖然好多汁...不過個肉就好冇牛肉香味...而且以前係一粒粒牛肉踤見到的....現在d 肉成餅咁....唔好食咖哩最好食都係配羊肉!! 個咖哩羊配個薄餅真係一流!!!推介!!!!!!!!!!!!!!只可惜.....店鋪仍然太細了....而且唔係太乾淨...又熱....會食得好辛苦..所以食完唔會坐得耐的店鋪....
去了這裏好多次了...真係由細食到大

今次食午飯...

咖哩最好食都係配羊肉!! 個咖哩羊配個薄餅真係一流!!!
推介!!!!!!!!!!!!!!

2007-08-25 6 瀏覽
聽說這裡的咖哩很好吃,於是叫了一個咖哩牛腩飯同一個牛肉餅。咖哩牛腩飯:飯一大碟,咖哩牛腩一小碗。本人覺得咖哩汁並不那麼特出,只有色,不大咖哩香,也不太辣。但牛腩值得一讚,炆得好淋,絕對唔會好似快餐店o個D唔韌,又唔會黐牙,好。牛肉餅:即叫即包即煎。咬落去,D肉汁立刻o必出黎,很多汁,很juicy~不過有一剎那懷疑究竟牛肉熟未,因為咬落去之後一睇,D牛肉仲係紅紅地,口感又生生地,仲要個皮o個d粉仲係生生、黏黏地,不過我見個個都係咁食,而且牛可生吃,所以都食晒成個餅。今次係第二次食牛肉餅,已不覺太大驚喜。
聽說這裡的咖哩很好吃,於是叫了一個咖哩牛腩飯同一個牛肉餅。

2007-08-23 10 瀏覽
i bet those people from Cable TV must have a good service..at least they are promoting their restaurant..who cares about people like us..we are NORMAL..you know what..i must admit that the food are better than usual..tasty..but not that special..Cable TV is exaggerating... you know...I went there a week ago.. i had the worst dining experience..ever!first..the service..and mainly the service..i am ..at very least..a professional..and that freaking cashier..that "beach"..she shouted at my face..sa

first..the service..and mainly the service..i am ..at very least..a professional..and that freaking cashier..that "beach"..she shouted at my face..said that if we didn't have 6 people and she wouldn't let me in! ok..fine..we don't have 6..but at least, we have 5! omfg..we can order first and wait!

when i sat down..i ordered food..and when they come, i found that there is a fly in my beef bread! and hair in the curry!..i was like...WTF!?

I know..time is of the essence..and i understand that they would like to have more customers..but NOT by kicking other customers out! omg..i was kind of like forced to eat fast..

Customer is the base of a business..i really hope that they will learn a lesson before they close down..

don't go there...!
2007-08-23 20 瀏覽
行過哩度,見無乜人等位,外賣兩件牛肉餅諗住拎返屋企食。落單阿姐都幾快手,不過等廚房整個餅等左好耐下,其他等外賣既食客係咁催。15mins後終於有喇, 不過問侍應隻叉都要幾分鐘。行出間舖已急不及待叉住黎食,行到去巴士站已經食晒喇!*下次都係乖乖地坐好先食,因第一啖食個牛肉餅個咀已經熨死左,仲有d牛肉汁唧到件衫污糟晒! 哈哈!

2007-08-14 9 瀏覽
Second time I've been here, this time with my mum for some lunch.Everyone gives much compliments about their famous "beef pizza" whatever you call, which is indeed excellent, but their curry especially lamb is one which really attracts my attention.Enviroment wise its crowded, noisy you name it, but most of the time, its really the food that matters.

2007-08-13 7 瀏覽
第一次去食,八點幾九點都要等位。入面都真係幾迫,我坐正收銀隔離張台,坐正路口,一路食就一路係咁俾人撞,前前後後都冇食左四個字,快快手手食完就走。坐都坐得唔安樂。食物方面,兩口子叫左一個$ 138 SET,咖哩牛腩好香好好味,但係牛腩太大件,又有少少硬,不過牛肉味好濃,有肉汁,炆既牛腩有肉汁都已經唔錯。一人一件牛肉餅,好多肉汁,皮脆,唔油膩,肉味都香,一O的都唔太咸,真係好好味,以咁既價錢($9),真係好味又抵食。最大驚喜係麻醬雞,食落都好有雞味,又幾滑,配麻醬好好食,估唔到雞都有幾好既水準值得再去食過....

值得再去食過....
2007-07-23 4 瀏覽
只外賣了兩個牛肉餅,係唔錯,但又冇其他人講到咁神奇…係有d咸咸地o既肉汁,個皮都脆,但食落冇牛肉味~個喊樣係俾環境o既…見d人坐到密質質…仲迫過監「等」食飯…都係外賣個招牌菜走人好了…叫做試過九龍城大把好野食o丫
只外賣了兩個牛肉餅,係唔錯,但又冇其他人講到咁神奇…
係有d咸咸地o既肉汁,個皮都脆,但食落冇牛肉味~

九龍城大把好野食o丫

2007-07-18 9 瀏覽
同朋友o係洋一食完個dinner再黎呢度食牛肉餅本身唔係好食牛肉既但係佢做得好好食d汁熱laklak咁biu晒出黎都好香朋友都話好好食勁多人排隊黎呢度食我地拎左外賣就o係佢出面即刻食都食得幾狼狽不過幾爽完全冇儀態成手都係汁唔記得左佢d蔥油餅都好食添
同朋友o係洋一食完個dinner
完全冇儀態
成手都係汁
唔記得左佢d蔥油餅都好食添
2007-07-16 23 瀏覽
必試牛肉餅與朋友一行四人到九龍城覓食,見到聞名已久的清真牛肉館,即抱著朝聖的心情前往。朝聖的對象當然是久負盛名的招牌牛肉餅,甫一坐下未來得及看餐牌便先點四個,另外還點了咖哩羊腩及蔥油餅各一客。最先上的是咖哩羊腩。我不好羊,故只淺嚐一件。羊腩很嫩滑,不羶,適合像我一般的怕羶之人,咖哩香而不辣,不錯不錯。再來蔥油餅,剛剛煎起新鮮燙口,淨食帶淡淡蔥油香味,蘸羊腩的咖哩汁吃,更是香口惹味。牛肉餅最遲上,因為是即叫即做的,想吃好東西便要有點耐性。熱辣辣的牛肉餅,外層煎得焦香,皮不會過硬,內裡湯汁充沛,滾燙鮮醇,牛肉豐腴,原汁原味,真是精彩萬分。不過吃時要小心,千萬別心急一口大咬,否則狼狽的是你自己。這麼好的牛肉餅,即使只為它特地來一趟九龍城,也是值得的。
必試牛肉餅

2007-07-15 4 瀏覽
15-07-2007 Sunday今日去o左九龍城睇大食BB 籃球比賽, 比賽完o岩o岩好中午十二點幾, 有d 肚餓, 諗起好多人讚呢度o既牛肉餅好好味, 所以打算試o下~~~去到已經有十幾人o係門口等緊位, 我o地兩個其實係想試牛肉餅, 所以直接買o左兩件牛肉餅外賣~~~ 等o左約五分鐘就有喇~~個牛肉餅熱辣辣, 一咬開個餅皮, 就見到入面有好多肉汁浸住d肉(效果有d似小籠包入面d湯同d肉), 食落口好美味~~~最衰只係買o左兩件, 因為我同大食BB 食完之後, 都好想再食多一件~~~
15-07-2007 Sunday

2007-07-03 22 瀏覽
七一假期,早上仍然不會錯過與神的約會:主曰崇拜。中午打後就是自由時間,因地利之便,就與龍出發到很久沒去過的九龍城吧!  對上一次來九龍城已約三年前的事,不過我對清真的牛肉餅印象仍深。今日重來,第一件事也是重訪它! 小店魅力有增無減,店外還是站滿了排隊人龍。反正我想重溫的只是牛肉餅而已,一於外賣吧!約十分鐘左右,新鮮熱辣的牛肉餅就到手了! 拍照後急咬一口,唔,仍然肉汁豐盈四溢,牛肉也鮮嫩味美,吃畢一個,滿足非常! 呵呵,接下來,是…

呵呵,接下來,是…