2012-10-27
今晚唔煮飯 , 上開媽媽屋企 , 行過好運海皇粥店 ,新裝修左 , 招牌閃閃發光 , 地方更大更闊落 , 幾有氣派見佢有張 poster 係鴛鴦雙拼餐,六款食物中選兩種不能重覆 , 睇落都 ok , 於是買左盒外賣聽日帶飯 ~ 迷你炒面拼燒賣餐炒面份量唔多,真係好迷你 , 我見店員夾落去係無壓實 ,就咁放入盒 fill 滿半盒 , 係一個下午茶份量 , 拎上手輕飄飄 面條偏幼身 , 麵身唔會散碎而且幾彈牙 , 都無太多油份 ,味道偏淡,所以我加左甜醬,醬料包係李錦記 , 味道正常炒面仲加入芽菜同葱段,食o既時候翻叮過 , 但 d 葱仲好翠綠魚肉燒賣 5 粒,味道普通,勝在彈牙煙靱,但卻欠缺了魚味,加左少少甜豉油 , 令燒賣有返 d 味道 , 而且唔會咁乾身 ## 想補充一下 , 外賣用調味醬油包唔係自己攞o既 , 係我問店員可唔可以幫我加少少豉油辣油落燒賣度佢話 : 加落去呀 ? 比呢 d 你自己返去落啦 , 甜醬要唔要 ?其實佢唔係幾好禮貌 , 不過都唔該佢提我仲有甜醬 ...獨立包裝的確比預先撈左落去好 , 仲可以自己調配份量呢
不能重覆 , 睇落都 ok , 於是買左盒外賣聽日帶飯
味道偏淡,所以我加左甜醬,醬料包係李錦記 , 味道正常
係我問店員可唔可以幫我加少少豉油辣油落燒賣度
其實佢唔係幾好禮貌 , 不過都唔該佢提我仲有甜醬 ...
獨立包裝的確比預先撈左落去好 , 仲可以自己調配份量呢