2022-12-16
新加坡菜香港唔算多,係好多老人家都接受到既口味。同老人家黎食前等我黎呢間探下路先。名茶 荔枝紅茶-黎到就上左茶,好特別既荔枝紅茶,香濃荔枝味,清新不澀口,正!椰香海鮮喇沙-椰香奶味濃,小辣,食完之後味道會停留一段時間,飲完都唔口渴,用料充足有3隻蝦,魷魚,魚片。星洲醬油參巴炒蘿蔔糕-外皮香脆,鹹甜適中,墊底嘅韮芽都炒得好香,同香港茶樓既XO醬炒蘿蔔糕完全唔同。招牌海南雞飯-男友減肥要食雞胸,但雞胸都香而不鞋,油飯都好香好好味。沙嗲拼盤(6串)-雞豬牛各2串,香口又唔會燒得太鞋,醬汁調味剛好,沙爹味帶微辣。環境夜晚8點都仲好多人, 等5-10分鐘入座, 由於人多安排唔到坐sea view,sea view感覺更佳,下次book位同老人家再黎。