2013-01-04 197 瀏覽
雖然此店主打吉列食品,但害怕喉嚨痛,便點了西京燒三文魚定食。有前菜 (酸椰菜)、主菜 (三文魚、沙律菜、薯仔沙律)、白飯、味噌湯。三文魚醃得夠味,煎得香,good。沙律菜不會還有水在上面弄得其他食物水汪汪,而且夠乾淨。薯仔沙律本身沒有問題,只是懷疑員工顧此薄彼,因隔離檯的遊客都點了和我一樣的定食,他的薯仔沙律弄成圓球,我的就只是散修修的...白飯濕了一點,不合我的口味,味噌湯很香,不是死鹹。總括不過不失,可以一試。
總括不過不失,可以一試。
2013-01-03
2012-12-27 88 瀏覽
等了朋友個多小時...已經差不多8點本來想食西式, 點知都幾多人排隊我地就再向上搵食....上多2層....靜英英...間間都好多位WOR朋友被佢張相吸引 , 好啦~就試第1, 環境已經無得比, 張檯比茶餐廳大少少....第2,醬料只得得豬扒汁同柚子醋<---仲要唔好食之後WAITRESS 問我加唔加$25 食秋都魚我地EXPRESS 係一條魚...咁都OK , 其實係人都知秋都魚好平都好易整...黎到...係得2片LAW....條魚呢????而且味道好一般...我唔喜歡食魚皮, 但佢係連魚皮及醬汁連埋一齊一份特價餐上左半小時都上唔到....好彩同朋友SHARE O者....如果唔係未凍晒?之後仲要係無飯....<---真的O 咀...成個MENU 8成係飯餐....D吉列豬扒真的十分肥...咬落去有1/3都係肥膏而且炸得乾...沒有日本吉列豬扒風味同時同豬扒醬不MATCH其中一個SET 仲要成$148咁O既價錢...我相信可以搵到更多選擇
等了朋友個多小時...已經差不多8點
本來想食西式, 點知都幾多人排隊
我地就再向上搵食....上多2層....靜英英...
間間都好多位WOR

朋友被佢張相吸引 , 好啦~就試
第1, 環境已經無得比, 張檯比茶餐廳大少少....

第2,醬料只得得豬扒汁同柚子醋<---仲要唔好食

之後WAITRESS 問我加唔加$25 食秋都魚
我地EXPRESS 係一條魚...咁都OK ,
其實係人都知秋都魚好平都好易整...
黎到...係得2片LAW....條魚呢????

D吉列豬扒
真的十分肥...咬落去有1/3都係肥膏
而且炸得乾...沒有日本吉列豬扒風味
同時同豬扒醬不MATCH

其中一個SET 仲要成$148
咁O既價錢...
我相信可以搵到更多選擇
2012-12-19
我鐘意食日式炸豬,度度都試過咁滯,見呢間未試過咪諗住試下,點知就中伏個豬扒餐138再加一都唔算平啦,但個豬堅唔鬆化,食到後來仲有啲拮口,豬亦少鞋最恐怖係個飯,中間未熟喎!有生米味亦好實淨咬死我了…你睇下張相,勁似大家係海灘執果啲膠粒…其實佢個米都是日本米,應該係煮果個唔識煮先咁…我唔知佢其他野點喇,呢個佢鎮店之寶咁promote到勁一勁,咁我都唔會再試其他了…
個豬扒餐138再加一
都唔算平啦,但個豬堅唔鬆化,食到後來仲有啲拮口,豬亦少鞋
早前o係yahxx團購左佢78蚊免加一 , 日式極品吉列豬扒御膳套餐‏ ~本來係因為見佢正價本身都唔平 , 心以為都應該都有D質素 ~早於17號 book 定時間食 , 所以唔洗等位 ~入去坐底唔洗叫野食 , 連manu都冇畀我地 , 好似覺得我地一定只係食完個餐就會走咁 ~問佢攞manu , 佢景然答我一句 : manu入面D野你另叫 , 係要另收費架喎 ~ 嘩 , 我無名火起 , 答左佢一句 : 鬼唔知阿媽係女人咩 , 我冇錢畀呀 ?!冇禮貌都算 , 黎到個餐就真係未食先失望 , 更唔好話影相 , 我連食都唔係好想 ~塊豬扒細過我手掌 , 碗飯都只係五分三滿 , 最好食係榔菜絲 ~細份都算啦 , 試下食啦 . omg , 成塊豬扒都好似食緊肥膏咁 , 完全食唔到有"肉" 成份餐就好似食緊肥膏送飯 , 我相信換轉係你 , 你都可能同我選擇一樣 , sorry , 我真係頂唔到 , 我問個侍應係唔係本身個餐就只係食炸豬肥膏 ? , 佢答得我真係好好 : 先生 , 我地個餐本身係咁架 , 如果食唔慣 , 可以試下付款買其他餐架 !我叮一聲 , 明白哂 , 因為佢知道我已經畀左錢 , 佢
早於17號 book 定時間食 , 所以唔洗等位 ~

我叮一聲 , 明白哂 , 因為佢知道我已經畀左錢 , 佢感覺上已經覺得畀服務我都冇SO , 咁仲做咩要服務我 !
明白哂 , 我低頭繼續食埋個飯 , 之後拍拍patpat就走左 !

我可以話畀你知 , 就算佢請我食多次 , 我都一定唔會再去食 ~

同埋佢改錯左名 , 浪漫館 ?! 一點點浪漫氣氛都冇 , 與普通茶仔沒分別 ~
2012-05-20
2012-05-11 13 瀏覽
每次走過i square的6樓都會在這間餐廳外觀看,裝潢得很美,每個女服務員都穿著女僕裝,感覺很像日本的女僕茶座,而在廚窗的食物展示也很漂亮。難得一次看見有團購,以$68可以吃到一個吉列豬排定食,心想:終於可以去試啦!由於團購人數眾多,所以早在一個月前就預訂好,滿懷希望,出發!相信吃過吉列定食的朋友都知道,未吃前的熱身運動一定是:磨芝麻終於來了可以吃了,外表來看很是不錯,尤其那個蕃茄沙律值得一讚,新鮮蕃茄配上特色沙律油味道很清新,酸酸的很是開胃。主菜的吉列豬第一口咬下去味道還OK,頗脆口,椰菜絲(生菜絲?)就太乾身沒有多少水份,新鮮嘛……有所保留,吃下去沒有爽脆感所以只吃了一口就放棄,補充一句,小女子很喜歡吃生菜絲的,過去不論在tokichi或豚組都會添完再添。好了,再咬第二塊豬,開始不太對,不知是放了一會還是怎的,開始沒有熱度,那層「脆皮」也開始變硬,吃下去不像用麵包糠炸的「吉列」,倒像平時用鷹炸粉開糊的「炸物」,而這只是第二塊,和第一塊吃下的時間相差還不到一分鐘,可想而知之後那幾塊是怎個硬法;更甚是,當我吃完後發覺上下顎牙齒後方的牙肉有輕微刮損,真沒吃過這種「吉豬」。再有,這些吉豬

飯前運動
日式極品吉列豬扒御膳套餐‏

再有,這些吉豬所用的豬肉太肥,炸皮和肥油和豬肉的比例是1:1:1……有圓為証
只有中間薄薄一層是肉 ><
總括而言,團購價可以一試,如正價的話……還有更多好的選擇。
2012-05-06
  • 暫沒有
2月13日, 又係睇戲嘅夜晚, 想喺呢個情人節前夕食一餐美味而豐富嘅, 就嚟咗I-square呢一間炸物專門店, 個名都好襯情人節, 點樣浪漫法就真係要試下先知~ 7點多, 呢度嘅客人唔算多, 唔駛等位都可以. 坐低叫完野食之後, 雖然我地以前都食過吉列野都知道係點樣, 但係服務員都好好咁同我地講要磨芝麻, 又講解俾我地聽d醬汁點用, 服務算係咁~::: 吉列大蝦配豚肉蘆筍拼芝士卷御膳 ::: $149睇個名就夠晒長, 好似一個set包括咗好多炸物, 但係極其量都只係一隻炸蝦同2件切開咗嘅豚肉蘆筍卷同豚肉芝士卷… 所謂吉列大蝦, 話係大蝦就真係有d誇張, 中蝦都只係勉強接受, 炸粉過厚以致隻蝦感覺上仲細隻咗. 味道算係唔錯, 隻蝦都幾新鮮, 如果炸粉唔係咁油就會更加好~ 豚肉蘆筍卷係由薄薄地嘅豬肉片包住蘆筍去炸, 感覺係啖啖肉得嚟會比較有蔬菜嘅爽口感, 豬肉味唔算突出, 好彩蘆筍都幾鮮, 食到d炸蔬菜嘅感覺. 要數3款之中最好食嘅, 就係個豚肉芝士卷, 同樣地都係用豬肉片包住芝士, 呢個芝士同豬肉好夾, 濃郁嘅芝士配上脆脆嘅口感, 十分豐富. 個芝士亦唔會好漏咁蓋住咗豬肉嘅肉地, 最好

::: 吉列大蝦配豚肉蘆筍拼芝士卷御膳 ::: $149
睇個名就夠晒長, 好似一個set包括咗好多炸物, 但係極其量都只係一隻炸蝦同2件切開咗嘅豚肉蘆筍卷同豚肉芝士卷… 所謂吉列大蝦, 話係大蝦就真係有d誇張, 中蝦都只係勉強接受, 炸粉過厚以致隻蝦感覺上仲細隻咗. 味道算係唔錯, 隻蝦都幾新鮮, 如果炸粉唔係咁油就會更加好~ 豚肉蘆筍卷係由薄薄地嘅豬肉片包住蘆筍去炸, 感覺係啖啖肉得嚟會比較有蔬菜嘅爽口感, 豬肉味唔算突出, 好彩蘆筍都幾鮮, 食到d炸蔬菜嘅感覺. 要數3款之中最好食嘅, 就係個豚肉芝士卷, 同樣地都係用豬肉片包住芝士, 呢個芝士同豬肉好夾, 濃郁嘅芝士配上脆脆嘅口感, 十分豐富. 個芝士亦唔會好漏咁蓋住咗豬肉嘅肉地, 最好係襯熱食, 個芝士仲係半溶之下先至好食~
除咗主菜, 當然有d前菜麵豉湯咁, 唔少得任添食嘅白飯椰菜. 前菜只係幾塊生菜當沙律咁, 冇嚟誠意… 麵豉湯過得去, 但覺得似係即沖包裝貨… 椰菜絲唔夠乾身, 搞到加咗d沙律汁之後水lung lung, 麻麻地… 白飯用上珍珠米, 軟硬適中咁啦.

::: 極品吉列豬扒御膳 ::: $136
呢個看似比個大蝦配豚肉蘆筍拼芝士卷簡單, 但係反而更好味. 正所謂簡單就是好, 豬扒肥瘦比例適中, 炸粉亦唔算厚. 塊豬扒睇落都幾厚, 但係咬落中間又唔會鞋同韌~ 配上豬扒醬食, 有肉地又幾夾個飯~ 要彈嘅都係個炸皮好油, 同埋d炸粉有d參差不齊, 影響賣相.

食物質素唔可以同井吉呢d比, 只係屬於中等, 所以成晚人流都唔算多, 過咗9點會有d優惠, 如果冇d咩特別, 都未必會再番兜.
炸物必玩磨芝麻遊戲
極品吉列豬扒御膳
肉厚但係唔鞋
  • 吉列豬扒
2012-03-26 40 瀏覽
一去到就可以入坐,六個朋友去食,自己食咗個安格斯牛扒仔,超韌、唔夠熱,但味道OK,以$150貨仔可以接受,心諗將來都可以再幫襯,點知食完之後,侍應立刻收嘢同我哋講:「今日星期五比較多人,可唔可以而家埋單?麻煩晒!」我問佢點解唔一開始同我講,佢話唔好意思,咁其實佢係好有禮貌既,咁我哋就埋單。整個飯局大約一小時,六個人食咗差唔多一千元,當中大約九十蚊係局住要比既加一服務費,哩九十蚊既服務除咗有侍應們送餐之外、仲包括「極速跑過嚟同我哋order」同埋「主動要求埋單」哩一類我唔欣賞既服務!令我強烈感受到哩間店係一間冇良心既食巿!浪漫館橫浜!我以後係唔會再幫襯你㗎!你繼續用哩種態度去service啦!
2012-03-23
2012-02-17 17 瀏覽
之前經過E間舖頭, 已經俾佢既得意豬仔LEAFLET吸引左, 但價錢不太便宜 又冇口碑, 所以就冇入去試了咁岩見到有團購"半價優惠的吉列豬柳配特脆南瓜芝士球定食" 就決定買左佢入去試我地0係團購卷最尾0個日先去, BOOK左夜晚8:30去到, 我地2個人, 為了試佢其他野, 所以只買了1張團購卷, 另外再叫MENU上的豬柳定食當晚是客滿的, 但WAITRESS只有2人每次叫加野都冇人應野食: 吉列豬柳配特脆南瓜芝士球 : 豬柳乾身, 南瓜芝士球南瓜味甜但芝士味淡豬柳定食 : 比定食的厚身一點 但肉呈粉紅色, 曾要求WAITRESS更換, WAITRESS說"廚房師傅話係咁架, 唔係唔熟" 我地唯有信之....-口-整體: 炸物油味較重, 感覺油不新鮮椰菜出白色汁液, 不知正常與否 (於DON吉從未見識過如此情況沙律同湯不值一提白飯係最好味 軟硬適中, 好GOOD結論....以佢既價錢, 我唔會選佢

我地0係團購卷最尾0個日先去, BOOK左夜晚8:30

當晚是客滿的, 但WAITRESS只有2人
每次叫加野都冇人應

野食:

整體:
炸物油味較重, 感覺油不新鮮
沙律同湯不值一提
白飯係最好味 軟硬適中, 好GOOD

結論....以佢既價錢, 我唔會選佢
2011-11-30
2012-01-12 18 瀏覽
這一間在iSQAURE 6樓的浪漫館橫浜是男朋友期待以久的餐廳他說只是睇見門外照片就想食了所以我們叫了MEUN推介既特選吉列祭其實還有另一個選擇就是吉列海鮮祭不過我地都係想試下最出名既炸豬扒天寒地涷依度都有火鍋亦好多人食店內裝修偏簡約日本餐廳不過有一塊特色鏡做點綴MEUN上都有教人點用付上的芝麻及醬其實都真係FOR好玩不過原來一磨完既芝麻真係超級香確實係一個不錯的玩意加左$25將白飯轉冷烏冬只可以說不過不失個烏冬SOURCE麻麻地男朋友KEEP反白飯他說白飯過"林"主角終於出場就係吉列祭有厚切吉列豬扒吉列黑豚/吉列蠔同埋吉列豬扒夾芝士最好味應該係厚切吉列豬扒雖然厚,但真係好易咬外脆內軟,真係幾好味吉列豬扒夾芝士都好味不過可能天氣涷好快吉列祭涷左就無咁好食了吉列蠔就麻麻地因為炸粉好厚蠔也是細細隻吉列黑豚肉質結實煙刃不過都係涷左無咁好吃了吃完也不怕有膩的感覺因為付上大量的生菜及柚子醋非常的FRESH店內有其他貼心服務見客人攞得多野會給一個藍色的欖放野著大褸都不怕沒地方放
這一間在iSQAURE 6樓的浪漫館橫浜

冷烏冬
只可以說不過不失
個烏冬SOURCE麻麻地
男朋友KEEP反白飯
他說白飯過"林"
主角終於出場
就係吉列祭
有厚切吉列豬扒
吉列黑豚/吉列蠔
同埋吉列豬扒夾芝士

最好味應該係
厚切吉列豬扒
雖然厚,但真係好易咬
外脆內軟,真係幾好味
吉列豬扒夾芝士都好味

會給一個藍色的欖放野
著大褸都不怕沒地方放

2012-01-06
2011-12-24 15 瀏覽
聖誕節看電影時的推薦美食,本店在日本的浪漫館橫濱,她們的豬扒三文治,吉列豬扒香脆惹味,加上自家調味酸甜汁,還有店風味焗至酥脆厚三文治,美食者必要試試!(至少較吃睇電影吃熱狗好,也不會貴很多吧!)
外賣自取
2011-12-20 18 瀏覽
早前Bid了OR的團購優惠,以八十八元的價錢,可以吃得到浪漫館橫濱的吉列豬柳配特脆南瓜芝士球定食,原價價值一百七十六元,姑勿論原價是否誇大其談,才有近半價的折扣率,光是看看吉列店在香港的Price Range,這個價位,真的非常之抵。此團購優惠只適用於星期日至四,所以買了將近半年,才有一個機會去用了它,訂了座,準時來到,就連餐牌也不用望了,就吃這個餐吧,畢竟以我一人之力,也沒可能再點此店出名一點的吉列豬扒三文治。都是先送上了一個磨芝麻的工具,讓大家活動一番,此店的芝麻有炒過,未磨經香噴噴,一壓一磨就更是不得了,那芝麻香不斷的灌進了鼻孔,真的很棒,不過店家個豬扒汁不太香,而且酸度比起豚組及吉列專門店的都要低,蘸上吉列東西來吃,失去了那重引人開胃化油膩的作用。也不消一會,整份便當就送到本人的面前,除了主角的炸物外,也附味噌湯、漬物、椰菜絲及白米飯。先喝一口味噌湯,麵豉香味其低,幸而不是太鹹,不然真的不得了。另外的漬物吃起來酸酸的,不過那陣酸味來得很奇怪,很不自然,那生菜雖然爽口無渣,但那種酸味,實在是生平沒有試過在日本店子吃過,吃畢所有菜之後,看看其小碟就知道是什麼回事了,原來是浙醋,今回
豬扒與浪漫,如何連繫呢?
店家的餐牌
磨芝麻的工具
豬扒汁不太香,而且酸度偏低
除主角炸物外,也附味噌湯、漬物、椰菜絲及白米飯
麵豉香味其低的味噌湯
酸酸的漬物原來是用浙醋,怪酸!
另外的漬物吃起來酸酸的,不過那陣酸味來得很奇怪,很不自然,那生菜雖然爽口無渣,但那種酸味,實在是生平沒有試過在日本店子吃過,吃畢所有菜之後,看看其小碟就知道是什麼回事了,原來是浙醋,今回真的是Oh My God了!
南瓜芝士球脆得來沒有了吃吉列鬆化的口感
先是試試那南瓜芝士球,那外層的炸漿也果然如店家所指,真的是特脆,脆得來不油膩,不過就是沒有了吃吉列那脆得來鬆化的口感,彷彿是一味兒的追求某一個參數條件之時,而忽略了其他地方,彷彿在提醒本人看事物,切勿只得洞窺之見。

話也是扯得太遠了吧,說回這客南瓜芝士球好了,裡面的南瓜明顯不夠香甜軟腍,而芝士味道更是少得可憐,兩件之中,其中一件吃得出,而另一件真的是感受不到任何的芝士味。
椰菜絲來清清味蕾
之後來點椰菜絲來清清味蕾,跟一般吉列店一樣,此店的椰菜絲及白飯也是無限量添加的,椰菜絲雖然冰涼爽口,不過就是切得不夠幼,也更是不夠平均,功夫上有點躲懶了,口感上雖然不是十足的好,不過加點油醋汁吃,酸酸的很清新,這也可說是不錯的了。
吉列豬柳脆而不鬆,豬肉的香味及肉汁也普通
之後就進攻那數件豬柳了,今回吃到表面的炸醬及麵包糠都真的很脆,同樣也是沒什油份,其實已經是夠合格的了,但就是那老毛病,吃起來口感就是不夠鬆,這一點就是勝博殿及吉列專門店也要比這做得好,而且豬柳雖則不韌不嚡口,但豬肉的香味及肉汁也是跟吉列專門店的有點距離,加上剛才說過欠了點風味的豬扒汁,質數上真的是合格好了。
白米飯也真的麻麻
其實白飯也是吃吉列及燒肉等菜系中重要的一環,至少本人是如此認為吧,一口酸甜的豬柳,再一口白米飯,其實已經是一種享受,不過就算是先撇開其豬柳的問題,其白米飯也真的麻麻,根本就跟港式茶記沒兩樣的米飯,米粒不飽滿又不黏口,本人幾敢肯定不是用上日本米。

不過也是那句老話了,很多時吃什麼也好,其實都是等價交換,是日這個八十八元連加一的套餐,其實真的是很便宜,沒可能因此就要在OR給它一個哭臉,這究竟是不是婦人之仁呢?
2011-09-26
團購
豬扒與浪漫,如何連繫呢?
2011-12-07 3 瀏覽
lolita 侍應真係名不虛傳, 反應比較慢, 唔係幾識招呼人客, 係個經理醒d而已牛油粟米炒帆立貝 (以為係大大隻全隻個d帆立貝,點知係呢隻帶子粒, 少少失望, 牛油味非常香濃, 特別係d洋蔥絲吸晒d味, 好正) 吉列大蝦手工夾堡 (一份夾堡有兩隻大大隻既中蝦, 雖然因為夾左其他蔬菜同埋沙律醬, 但係食落去炸蝦都仲係香脆彈牙, 方包有烘過不過夾咁多野同埋咁濕, 一咬就會爆晒d野出黎咁) 吉列豬柳手工夾堡 (炸豬柳雖然肉汁唔多不過都唔鞋口都幾腍, 啖啖肉)薯角 (隨夾堡套餐附上, 一上台即食一條, 熱到辣親條脷, 薯味夠唔會太粉, 讚!)即磨咖啡 (香濃奶滑)
即磨咖啡 (香濃奶滑)
2010-03-27
5 分鐘 (堂食)
  • 吉列夾堡
2011-11-29 15 瀏覽
今日又試另一間日式吉列專門店,來自橫濱的浪漫館橫浜。極品原件吉列豬扒三文治套餐 $85麵包烘得微脆,暖烘烘的,豬扒質素不俗,外脆內嫩,肉質鬆軟juicy,不錯。吉列豬柳配特脆南瓜芝士球定食 $176吉列豬柳有欠鬆脆,豬柳肉汁不夠,乾巴巴有點韌。南瓜及芝士味道偏淡,不太好吃。雖然白飯可無限添加,但以這個價錢,只得這樣的質素,不值得。
今日又試另一間日式吉列專門店,來自橫濱的浪漫館橫浜。
極品原件吉列豬扒三文治套餐 $85
吉列豬柳配特脆南瓜芝士球定食 $176
雖然白飯可無限添加,但以這個價錢,只得這樣的質素,不值得。
2011-09-06 23 瀏覽
相信近年團購的興起,確實促進了另外一種消費模式,不只在於飲食優惠,就連衣食住行各樣想得出的優惠也有,對各位喜歡吃的朋友當然是喜訊,可以以低於原價的價錢惠顧各間食肆和享用各款佳餚美食,但是很多時候質素也頗為參差,對於團購的印象,就是:平,但通常不好吃。當然蘋果茶也不是第一次團購了,今次被"半價潮食吉列豬!"這個名號吸引過來,眾所周知現在流行吃的日式吉列炸物店,普通一個定食動輒也要過百元吧,看到"浪漫館橫浜"的「半價優惠的吉列豬柳配特脆南瓜芝士球定食」,立即買下來試試,因為避開團購的人潮關係,結果到兩個多月後的今天才用此Coupon!傻惠劵說明使用前要預早訂位,職員亦主動詢問是否用openrice coupon,預約了今天星期日6:00pm,兩個人早了十五分鐘到,也許未到晚飯的黃金時間,店子只有兩檯食客,雖然表明了我們是用優惠劵,但是店員仍然有禮貌地送上menu,先上桌的是日式炸物店都流行的自製醬汁,自行把芝麻磨碎,再斟酌醬料拌勻,這個雖然已經屢見不鮮,店員還是細心一問是否懂得怎麼用,服務態度著實不錯。等了十分鐘左右,兩份定食端上來了~看樣子還不錯麻,和menu的相片差不多,但看看定食餐的
Menu
可以以低於原價的價錢惠顧各間食肆和享用各款佳餚美食,

當然蘋果茶也不是第一次團購了,

自己動手磨芝麻
吉列豬柳配特脆南瓜芝士球定食
等了十分鐘左右,兩份定食端上來了~
看樣子還不錯麻,和menu的相片差不多,但看看定食餐的白飯,只得半碗,
男友應該會吃不飽了=.=
主菜是吉列豬柳特脆南瓜芝士球,先吃一口芝士球,已經有點涼了,
明顯不是熱呼呼剛炸起來的,可幸表面乾身不太油膩,
淡淡的南瓜蓉味道偏淡,吃不出有芝士在裡頭,
再試試旁邊的炸豬柳,同樣乾身但豬肉也變得乾巴巴,
沒有一丁點肉汁,沾上特製的醬汁也挽回不了吉列豬柳的靈魂,
談不上好吃,
想是因為豬柳比較瘦沒甚脂肪的原故,
但是乾沽得嚡口就真的失望了。
南瓜球
吉列豬柳
定食裡的麵豉湯和前菜蘋果茶也沒吃到,
但和吉列炸物同吃的椰菜絲,也叫人失望,切得不夠幼細,
沾上酸酸的汁料卻未能提升椰菜的鮮味,
連菜絲也硬硬的沒丁點水份的感覺。
即使標明任添也沒法再提起添吃的衝動了。

看看鐘其時太慨晚上七時左右,店內仍然只有兩,三檯顧客,
其實食肆推廣團購優惠,確實可以帶動餐廳的人氣從而增加人流,
質素好食物美味當然會回頭再來,
但如果店子本身未如水準,也只會教人失望一去不返。
2011-09-04
自己動手磨芝麻
  • 吉列豬柳
  • 特脆南瓜芝士球
2011-09-04 15 瀏覽
之前在OPENRICE 團購了 COUPON,預先打了電話留位。去到不是太多人,不用等即可入座。將COUPON給了侍應,另外還ORDER了一杯 宇治金時新地芭菲。在等待期間磨著芝麻,不用呆等。定食包括: 麵豉湯+醃漬物+椰菜絲+4件吉列豬柳+1個南瓜芝士球麵豉湯OK,沒有太咸。醃漬物太淡味,未能引起食欲。豬柳仍保持肉汁,未有因炸過而變得太乾。南瓜芝士波,南瓜味蓋過了芝士的味道,喜好芝士的我感失望。椰菜絲及白飯無料追加。我追加了一次椰菜絲。定食的份量足夠一個女生的食飽,男士未必足夠。侍應會因為客人食飯速度,再上甜品。我ORDER的宇治金時新地芭菲,十分可口,但紅豆未有起沙,即煮的時間不夠久。其他的都不錯,小丸子十分有咬口,但食到底有舊十分大既冰塊,女生未必喜歡食太冰的。希望日後能有改善。服務十分周到,不時添水,侍應都十分勤快。
之前在OPENRICE 團購了 [吉列豬柳配特脆南瓜芝士球定食] COUPON,
預先打了電話留位。去到不是太多人,不用等即可入座。
在等待期間磨著芝麻,不用呆等。
吉列豬柳配特脆南瓜芝士球定食

麵豉湯OK,沒有太咸。
醃漬物太淡味,未能引起食欲。
椰菜絲及白飯無料追加。我追加了一次椰菜絲。

定食的份量足夠一個女生的食飽,男士未必足夠。
宇治金時新地
侍應會因為客人食飯速度,再上甜品
我ORDER的宇治金時新地芭菲,十分可口,
但紅豆未有起沙,即煮的時間不夠久。

希望日後能有改善。

服務十分周到,不時添水,侍應都十分勤快。
2011-08-03
宇治金時新地