2012-03-26 40 瀏覽
一去到就可以入坐,六個朋友去食,自己食咗個安格斯牛扒仔,超韌、唔夠熱,但味道OK,以$150貨仔可以接受,心諗將來都可以再幫襯,點知食完之後,侍應立刻收嘢同我哋講:「今日星期五比較多人,可唔可以而家埋單?麻煩晒!」我問佢點解唔一開始同我講,佢話唔好意思,咁其實佢係好有禮貌既,咁我哋就埋單。整個飯局大約一小時,六個人食咗差唔多一千元,當中大約九十蚊係局住要比既加一服務費,哩九十蚊既服務除咗有侍應們送餐之外、仲包括「極速跑過嚟同我哋order」同埋「主動要求埋單」哩一類我唔欣賞既服務!令我強烈感受到哩間店係一間冇良心既食巿!浪漫館橫浜!我以後係唔會再幫襯你㗎!你繼續用哩種態度去service啦!
2012-03-23