九龍城都有唔少好野食,今晚約左個朋友來搵食,見呢間日式店都唔少好評,睇落幾有日本居酒屋feel ,於是入去試試佢。店員知我地第一次來食,推介左唔少海鮮俾我地,仲話我地知廚師係日本人來嘅,即時覺得吸引。開頭來啲野菜類開下胃先,我地冇叫沙津,反而叫左碟燒秋葵($38)降下血糖先😂。4條都好大條,秋葵入面黏黏嘅漿,同舖面嘅木魚絲好夾,好食。之後來碟燒柚子雞串($22)。雞皮燒到脆卜卜,柚子醬落足料,食落仲有啲胡椒味,好適合鐘意濃味嘅大家。我就怕熱氣同口乾嘅,叫左杯柚子梳打($25)濕下個口,都好大杯。連住2碟海鮮:火灸平目魚邊($128)+ 北海道半熟帆立貝($68)。我個人就特別鐘意食火灸乜乜嘅,佢條平目魚邊燒得非常非常好食,好新鮮,中間有堆生磨山葵都好夾,湯汁都好味,極度推薦呢碟!帆立貝都好正好大粒,有啲海水味;店員上菜時話個湯汁一定要飲,果然好味道,有啲牛油嘅香味,一啖帆立貝一啖湯咁食好幸福。正餐就叫左碟店家介紹嘅北海道帝皇蟹場拉麵($198)。蟹好大隻,拉麵係較粗身嘅,食落幾彈牙幾有口感,入面仲落左熱石。我地懶唔想自己落手落腳拆蟹,店員好好人地等我地打完卡再拎啲蟹入廚房切開佢。除左拉

燒秋葵

燒柚子雞串

凍柚子梳打

火灸平目魚邊

,有啲牛油嘅香味,一啖帆立貝一啖湯咁食好幸福。

北海道帝皇蟹場拉麵

除左拉麵,仲叫左個石燒三文魚飯($88)。都俾左唔少魚我地食,魚唔怕煮到老晒,佢食入口仲好滑好嫩,應該係專登分開處理過嘅;上面配埋明太子醬,撈飯食或者撈埋底下嘅飯焦食一樣咁好味。

石燒三文魚飯

最後叫埋個忌廉薯餅($48)當係甜品。上菜時見佢4大舊驚叫多左做大嘥鬼,但佢整得非常好食,有啲奶油味嘅;炸醬份量剛好包住入面啲忌廉又唔會太厚,比想像中唔太滯,每人2舊食埋落肚就剛剛好飽晒。

忌廉薯餅

埋單時店員都好nice,唔怪得佢地連平日晚 1-2樓都坐滿人啦。
下次可以再來試下佢其他串燒。

燒秋葵
燒柚子雞串
凍柚子梳打
火灸平目魚邊
北海道帝皇蟹場拉麵
石燒三文魚飯
忌廉薯餅
九龍城一向都多嘢食,今次朋友帶咗我來這間居酒屋食飯,餐廳和風設計,坐的是高木枱和高木櫈,好有日本feel。北海道帝王蟹場拉麵,這個拉麵是店長推介的,帝王蟹來自日本北海道,蟹腳又粗又長,肉質雪白、鮮甜,啖啖肉。而拉麵裏邊放有熱石,可以保持拉麵的溫度,由頭食到尾都是暖粒粒的。北海道半熟帆立貝,半熟的帆立貝肉質很嫩滑、鮮甜,連帶湯汁也很有鮮味。海膽芝士玉子燒,玉子燒口感滑嘟嘟,夾着芝士的濃郁香味,頂部的海膽很大塊,放入口中滿足感10分。

北海道帝王蟹場拉麵

海膽芝士玉子燒
2019-05-29 231 瀏覽
小妹今次去左九龍城食日本野原本諗住食泰菜, 但係朋友話呢間居酒屋好正, 就決定試下一入去, 佢係用高身既枱, 仲有D bar 枱位好似仲有二樓一層眼見座位唔係好多, 建議要book定位  食物方面, 店員好詳細咁介紹佢地既餐牌 仲話D海鮮係每日由日本空運, 所以食材都好新鮮 仲有是日推介 最後揀左以下幾樣野食:冷鮑魚($168): 店員果然冇錯, 佢地既食材真係好新鮮, 試呢個冷鮑魚就知LA, 估唔到鮑魚可以咁"脆", 冇錯呀, 佢入口真係好爽脆又有鮮味 , 仲有個鮑魚幾大隻, 好有咬口 火炙平目魚邊($128): 上枱既時候, 見到好似朵花咁, 上面既WASABI係手磨既, 好有誠意  平目魚姐係左口魚, 火炙過後,一入口魚油超豐富, 再加上柚子味既醬汁同WASABI, 好夾呀佐酒炸蝦($48): 呢個係另一個驚喜, D蝦仔炸完之後, 再有鹽係蝦上面,豐富左炸蝦既香口味, 送啤酒一流 兵庫蠔($48/PC): 味道好鮮甜, 仲好肥美, 好想再食多隻 石燒鰻魚飯($98): 用熱石鍋令到D飯唔會變冷, 食到最後一啖飯都仲係熱騰騰, 鰻魚都有三大塊, 抵食之選
小妹今次去左九龍城食日本野

原本諗住食泰菜, 但係朋友話呢間居酒屋好正,

就決定試下

一入去, 佢係用高身既枱, 仲有D bar 枱位

好似仲有二樓一層

眼見座位唔係好多, 建議要book定位

食物方面, 店員好詳細咁介紹佢地既餐牌

仲話D海鮮係每日由日本空運, 所以食材都好新鮮

仲有是日推介

最後揀左以下幾樣野食:

2019-05-27
2019-05-24 213 瀏覽
今日適逢我生日,屋企人搵左哩間居酒屋慶祝一入去 店員都好熱情! 廚師係日本人,仲每台寫左張感謝語比我地。Menu上也有些特式小食。味道整體都非常好! 特別推介: 1. 海龍燒必食!龍蝦輕輕火炙過,食落口好彈牙,配埋海膽,口感一流食完之後 仲可以加$100 將個龍蝦做湯,入面有大量蔬菜,勁鮮甜好味2. 柚子雞肉串每粒雞肉都大大粒,柚子味仲好足,推介3. 雞肉漢堡串雞肉混埋啲蛋汁一齊食,食法好特別

今日適逢我生日,屋企人搵左哩間居酒屋慶祝

一入去 店員都好熱情!
廚師係日本人,仲每台寫左張感謝語比我地。

Menu上也有些特式小食。味道整體都非常好!

特別推介:
1. 海龍燒
必食!
龍蝦輕輕火炙過,食落口好彈牙,配埋海膽,口感一流

2. 柚子雞肉串
每粒雞肉都大大粒,柚子味仲好足,推介

3. 雞肉漢堡串
雞肉混埋啲蛋汁一齊食,食法好特別

雞肉漢堡串(配日本蛋)
日本直送雞翼串
龍蝦湯
2019-05-16
慶祝紀念
生日
雞肉漢堡串(配日本蛋)
日本直送雞翼串
柚子雞肉串
半熟龍蝦·海膽
燒牛舌
龍蝦湯
2019-05-16 91 瀏覽
晚上到了這間小店吃日本料理, 餐牌上的食物款式多, 有刺身、串燒、拉麵、飯等等。點了燒雞肶菇串、燒秋葵、北海道帝王蟹場拉麵🍜、🥑浜滝牛油果拉麵。拉麵要等大約半小時, 拉麵碗裡面放了熱石, 這樣可以令拉麵保持熱熱的溫度, 直至吃完為止, 很喜歡這個貼心的體驗。雞肶菇串是汁燒的, 醬汁有少少柚子的酸味。浜滝牛油果拉麵 - 湯底很濃味、杰身, 拉麵屬粗身, 有彈牙的口感, 充分吸收到湯底的味道, 好吃!第一次吃有牛油果作配料的拉麵, 沒想到兩者的味道會那麼夾。溏心蛋很嫩, 蛋黃有少少流心的效果。我本身吃東西是一個幾慢的人, 所以這個熱石可以令我的拉麵保持暖暖的, 直至我吃完整碗拉麵。北海道帝王蟹場拉麵🍜 - 帝王蟹肉幾鮮,幾彈牙。

雞肶菇串是汁燒的, 醬汁有少少柚子的酸味。

北海道帝王蟹場拉麵🍜 - 帝王蟹肉幾鮮,幾彈牙。
2019-05-16
  • 北海道蟹場拉麵
2019-05-14 78 瀏覽
九龍城呢區既餐廳好多都卧虎藏龍🐉好彩男朋友住附近,都可以成日黎食野,試到好多隱世美食✌🏻-今次呢間係比佢門面吸引,好有日本風格🎏-🔹水餃子($38)水餃子應該係類似蒸餃子?用汁煮,汁酸酸鹹鹹咁😋皮好煙韌👍🏻裡面既餡係豚肉,都幾抵$38有4隻🥟-🔹忌廉薯餅($48)店家幫我地每件開半,見到入面啲忌廉餡😍好正啊!炸得香脆,忌廉同薯蓉永遠都係好夾,食完都唔會覺得好heavy😍😍😍-🔹火炙平目魚邊($128)呢個係最最最滿意👍🏻一碗滿滿既平目魚邊,好厚肉好大塊🤤🤤火炙過之後啲油份出哂黎,口感變得好滑,另外生既位置又有少少咬口,尤其佢咁厚身咁大塊,口感層次更突出👅-🔹石燒烤雞飯($88)叫左個飯share,啲烤雞嚇親我好鬼大舊😂烤得好香,雞肉又幾嫩,啲飯仲mix左粟米🌽食落又甜又有汁,好味👍🏻-▫️當然每人要點杯野飲慢慢嘆🤓

今次呢間係比佢門面吸引,好有日本風格🎏
🔹水餃子($38)
🔹忌廉薯餅($48)
🔹火炙平目魚邊($128)
🔹石燒烤雞飯($88)
▫️當然每人要點杯野飲慢慢嘆🤓
2019-05-12 84 瀏覽
每次同男朋友嗌完交 第日都扮冇嘢 亦都只有呢個方法先可以維持我哋嘅關係,唔知可以維持幾耐呢😔今日各自有嘢做,食咗早餐就分道揚鑣(其實佢都算係咁,我話要一早,佢真係晨早7:30已經響我樓下等,記住佢係住東涌)根本係我唔知足各自做完嘢,夜晚一齊食飯,因為佢響九龍城附近叫我落去搵佢 食邊間梗係我諗啦。㨂左兩間俾佢,一間係泰國野,另一間係呢間,本身佢想食泰國嘢,不過因為母親節關係迫爆咗!唯有退而求其次。我揀呢間係因為我想食(喜歡)串燒,好彩what in都有位雖然迫迫地,侍應都好好service 好有禮貌👍🏻主力叫串燒,另外佢好肚餓叫咗個石頭窩飯同鐵板牛舌 串燒分別叫咗雞皮、雞軟骨、雞翼、芝士年糕同免治雞肉棒我覺得大部分串燒都出色,特別係雞皮,好香脆,似食緊薯片!另外雞翼都燒得好好 皮脆肉嫩!重有芝士年糕係我至愛,燒得啱啱好 👍🏻今次加埋紫菜一齊食,別有一番風味!雖然等既時間都幾耐😅😅其實佢個石頭煱飯都好味 ,飯粒分明牛舌就⋯⋯⋯可能因為我本身唔係好鍾意呢個質感
每次同男朋友嗌完交 第日都扮冇嘢
亦都只有呢個方法先可以維持我哋嘅關係,唔知可以維持幾耐呢😔
根本係我唔知足
主力叫串燒,另外佢好肚餓叫咗個石頭窩飯同鐵板牛舌
串燒分別叫咗雞皮、雞軟骨、雞翼、芝士年糕同免治雞肉棒
其實佢個石頭煱飯都好味 ,飯粒分明
牛舌就⋯⋯⋯可能因為我本身唔係好鍾意呢個質感
燒芝士年糕
燒雞翼
免治雞肉串
燒芝士年糕
燒雞翼
2019-05-07 235 瀏覽
今次係我第一次黎呢間餐廳,係我女朋友介紹所以黎,可惜今次連佢都話唔好食。唔明點解有200幾個笑臉,所以我決定寫我第一篇食評。第一道菜係一板海膽,味道ok,但有一半已融哂。全晚無什麼驚喜,直到最後的蟹腳拉麵 ($198) 真係印象難忘,湯咸到傻而且唔好味,拉麵係citysuper買到那種,除了巨型蟹腳仲有大蟹柳,初初未睇清楚以為蟹柳是蟹肉,有點失望。串燒會係menu裡面最安全嘅選擇。今時今日香港咁多日本餐廳,想食刺身會去壽司店,想食拉麵會去拉麵店,我覺得居酒屋做得好食係最難。最後兩個人無飲酒埋單都要千五,相信有其他更好選擇。

最後兩個人無飲酒埋單都要千五,相信有其他更好選擇。
2019-05-05
2019-05-06 88 瀏覽
今日經過九龍城見到間拉麵店分享下先..........激辛地獄拉麵$108呢個佢有零至一百度嘅辣可以揀!!!五嘅倍數起跳今次我揀咗30度🤣🤣🤣個人覺得如果鍾意食辣嘅應該都幾鍾意呢個不過味道有啲單一🙈但餸都幾豐富 不錯👍🏻..........北海道帝王蟹場拉麵$198呢個一上來會見到好大隻蟹腳!湯底好濃郁 好有海鮮味入面啲餸都幾豐富!加埋拉麵好食👍🏻👍🏻入面仲有一大條嘅蟹柳入面好似有芝士 加埋啲湯食 好入味👍🏻👍🏻..........大蔥雞肉串$22燒柚子雞$22呢兩個都係燒雞串燒得幾唔錯 雞肉嫩滑👍🏻調味剛剛好!..........浜淹 hamataki九龍城福佬村道59號地下A舖
今日經過九龍城見到間拉麵店
分享下先
激辛地獄拉麵$108
呢個佢有零至一百度嘅辣可以揀!!!
五嘅倍數起跳
今次我揀咗30度🤣🤣🤣
個人覺得如果鍾意食辣嘅應該都幾鍾意呢個
不過味道有啲單一🙈
但餸都幾豐富 不錯👍🏻

北海道帝王蟹場拉麵$198
呢個一上來會見到好大隻蟹腳!
湯底好濃郁 好有海鮮味
入面啲餸都幾豐富!加埋拉麵好食👍🏻👍🏻
入面仲有一大條嘅蟹柳
入面好似有芝士 加埋啲湯食 好入味👍🏻👍🏻

大蔥雞肉串$22
燒柚子雞$22
呢兩個都係燒雞串
燒得幾唔錯 雞肉嫩滑👍🏻調味剛剛好!

浜淹 hamataki
九龍城福佬村道59號地下A舖
2019-05-03 85 瀏覽
女友說想食日本菜,所以就帶佢黎呢間有好多好評既日式居酒屋😄這裡環境不算大,但裝修令人好似去左日本一樣呢道「鐵鍋明太子三文魚飯$88」係我今晚最期待既🤪燒到半數既三文魚配上明太子沙律醬,真係超級好食!如果可以多d醬我成碗飯都食得曬「北海道半熟帆立貝$68」被當選為今晚最好食😍size巨型,半生熟可以一次過滿足我想食刺身同燒帆立貝既慾望,入口好鮮嫩多汁,超正「火炙平目魚邊$128」平時我都好鍾意食左口魚邊壽司,呢個平目魚邊比起平常的左口魚邊口感爽脆,但油脂都係咁多,好特別!「芝士雞腿肉串$22」「大蔥雞肉串$22」兩款都好好食,雞肉燒到外皮脆脆地,但內裡仍保持多汁。無論大蔥還是芝士同雞肉都係絕配「手羽先$38」 呢個雞翼火侯控制得真係非常好!外皮烤到超脆,好似薯片咁,但內裡都唔會乾,女友大讚好食🤓「明太子燒日本蠔$48」鹹香既明太子令到蠔既鮮味更突出,入口十分新鮮南高梅$68 帶甜味既梅酒,好襯今晚晚食物。埋單都唔貴,歌曲又好聽,飛唔到日本可以再黎感受下日本氣氛。

「芝士雞腿肉串$22」
「大蔥雞肉串$22」

南高梅$68 帶甜味既梅酒,好襯今晚晚食物。

埋單都唔貴,歌曲又好聽,飛唔到日本可以再黎感受下日本氣氛。
其實黎九龍城唔係得泰國菜既,今日就比我發現到九龍城有一間高質日式居酒屋🏮Hamataki裝修非常有日本風格,四周色彩繽紛的banner與poster令人感到非常熱鬧南高梅$68黎居酒屋一定唔少得酒,我最鍾意甜而酒精度數較高既,呢杯南高梅就非常符合我要求啦北海道半熟帆立貝$68北海道入口既巨型帆立貝燒至半生熟,外焦內柔軟,入口啖啖肉又多汁,連在殼上既湯都非常鮮味會令人念念不忘火炙平目魚邊$128平目魚邊油份比魚腩位更多,入口濃郁甘香,但又保持到爽脆既口感,好食芝士雞腿肉串$22/大蔥雞肉串$22上台既時候真係嚇親,因為份量是平常串燒的兩倍大大蔥雞肉串非常好食,蔥的甜配上多汁的雞肉真係無敵蒲燒鰻魚$38又係好大串好厚肉,而且冇骨,必點之一牡丹蝦刺身$48沒有想像中大隻,不過都好鮮甜兵庫蠔$48日本生蠔出名creamy,呢隻都係,鮮甜得黎唔會有過鹹既海水味牛油果拉麵$108拉麵就食得多,但係配牛油果真係冇試過呢個湯底熬製到奶白色,濃郁一點也不輸拉麵店的湯底!最特別係每碗拉麵都用熱石奉上,可以更好地保持湯底溫度雖然好吃,但可惜係牛油果好像同拉麵唔算太夾,喜歡牛油果既人都可以一試以後就算掛住日本

南高梅$68

北海道半熟帆立貝$68
會令人念念不忘

火炙平目魚邊$128

芝士雞腿肉串$22/大蔥雞肉串$22
上台既時候真係嚇親,因為份量是平常串燒的兩倍大
大蔥雞肉串非常好食,蔥的甜配上多汁的雞肉真係無敵

蒲燒鰻魚$38
又係好大串好厚肉,而且冇骨,必點之一

牡丹蝦刺身$48
沒有想像中大隻,不過都好鮮甜

兵庫蠔$48

牛油果拉麵$108
拉麵就食得多,但係配牛油果真係冇試過

以後就算掛住日本都有一個好去處啦,呢間kamataki除左刺身串燒,主食選擇都算多,咁就唔怕唔飽啦

整體來說,食物不算好有驚喜,不過不失,但價錢有點太貴。花魚燒一夜干好鹹,有少少好似食緊鹹魚咁嘅感覺,唔係好值得咁貴。黑蒜拉麵又係一般般,豚肉好鞋口,湯底唔係好濃郁。生蠔又係偏貴又唔係話特別大隻,係配柚子醬汁嚟食,個味道帶點特別,但都係偏貴。總之,唔係想像中那麼好食,餐有啲調高嚟賣嘅感覺。我相信係其他香港的日本餐廳用同樣價錢可以吃到更好味的,有點失望。不過,服務態度真係值得一讚,店員都很多笑容很有禮貌。
整體來說,食物不算好有驚喜,不過不失,但價錢有點太貴。

黑蒜拉麵又係一般般,豚肉好鞋口,湯底唔係好濃郁。

不過,服務態度真係值得一讚,店員都很多笑容很有禮貌。
2019-04-30 246 瀏覽
今日去左間幾好氣氛的居酒屋,同朋友食少少野,飲返兩杯都唔錯,值得推介。大阪燒餅 $88暖笠笠的大阪燒餅,面層仲有好多木魚絲,扭吓扭吓,見到都想食。一啖食落去內容豐富,啖啖雜菜仲有不同配料,有層次的口感。味道絕對跟足日本傳統,可惜份量唔算多,double size 我都應該食得曬,因為真係超好味。生啤 $60此情此景,當然即刻啤啤佢,係來自 japan 的生啤。花魚燒一夜干 $88除左燒餅,去居酒屋我最喜歡食一夜干,貪佢夠曬風味。用鹽醃過的魚干,燒起上來又咸又香。表面香脆,但魚肉又一D都唔會乾。加點檸檬汁吊吓味,豉油都唔使點就食得。配上冰凍啤酒,真心冇得彈。花田鍋 $168見個名幾得意,叫來試試,原來係豚腩什菜㷛。一大盤娃娃菜排得好靚,仲有好多粟米同菇。中間夾雜著豚肉,真係成個盛開中的花田咁。湯底係濃濃的豬骨湯,冇味精好清甜,蔬菜索曬個湯底真係好美味。豚肉係腩位,半肥瘦,又香又滑,滾起真係好香。仲配上秘製的辣汁,點少少越食越滋味。店仔細細,但佈置同裝飾都好有心機。全晚播住日文歌,加上夠人氣夠旺場,好味又有氣氛,會再來。

大阪燒餅 $88

生啤 $60
此情此景,當然即刻啤啤佢,係來自 japan 的生啤。

花魚燒一夜干 $88

花田鍋 $168
花田鍋

豚肉係腩位,半肥瘦,又香又滑,滾起真係好香。
花田鍋

仲配上秘製的辣汁,點少少越食越滋味。

2019-04-26 99 瀏覽
今日同老公行過九龍城諗住食泰國野,點知經過呢間舖頭就被佢既裝修吸引左,因為真係整到好似日本既居酒屋咁。一入到去個環境真係好舒服,感覺上夜晚同朋友喺度飲下野傾下計會好chill!因為我地大約12點就到咗所以都唔係有好多人,menu方面有午市套餐同埋 a la carte。老公見到佢有幾款拉麵就即刻決定左要自家制黑蒜拉麵;而我就點咗a la carte既鐵窩醬汁烤雞飯。另外我地仲叫左個好開胃既芥末海老餅同埋串燒併盤,可以咩都試啲。過左冇幾耐就上咗個餅,原來個精粹係喺個用蝦、芝士同埋牛油溝埋既醬到,咸咸酸酸咁好開胃,加埋已經有少少味既餅真係好啱飯前食!過多一陣串燒就嚟咗,我地其實都留意到係個日本人師傅即席燒所以好香同惹味。首先豬腩肉燒得好香,一啲都唔肥膩;牛肉都係燒得岩岩好,因為牛味好濃所以冇太多調味都已經好好食;燒冬菇都係好香同埋面頭乾身入面juicy;最後大蔥豬肉串真係有日本既風味,師傅燒得岩岩好而又唔會太咸!等多一陣個拉麵就到咗啦,我同老公都好好奇點解會係咁出泡咁勁,到我地一夾起啲麵就明哂,原來師傅將一塊熱石都放埋入去,所以令到碗麵熱到出泡。首先個黑蒜油湯底濃而不咸,應該係真材實料用豬

芥末海老餅

串燒盛合

等多一陣個拉麵就到咗啦,我同老公都好好奇點解會係咁出泡咁勁,到我地一夾起啲麵就明哂,原來師傅將一塊熱石都放埋入去,所以令到碗麵熱到出泡。首先個黑蒜油湯底濃而不咸,應該係真材實料用豬骨去煮,就咁聞已經有好香既蒜油味。拉麵亦都係煮得好彈牙同埋食得出唔係用預先包裝既拉麵,叉燒亦都整得好諗好好食。呢個拉麵真係成碗都好有喺日本食拉麵時既感覺,好滿足同埋好令人回味。老公再同個日本師傅講好好味,師傅話原來個湯底係佢自己每朝用豬骨同埋其他配料煮成,所以同香港其他拉麵舖食到既有少少分別!
自家制黑蒜拉麵

成舊熱石係入面😲

鐵窩醬汁烤雞飯一上個陣係熱到炸炸聲,係好傳統既日式醬油味,加上有煎過塊雞扒令到整體夾埋好香口。除左飯之外仲有少少粟米粒添。今日呢個午餐誤打誤撞都試到好嘢,下次一定會再同朋友嚟試多幾款嘢食。
鐵窩醬汁烤雞飯

加$5有超大杯青檸可樂

芥末海老餅
串燒盛合
自家制黑蒜拉麵
鐵窩醬汁烤雞飯
2019-04-20 2062 瀏覽
今日朋友帶咗我嚟九龍城食呢間日本嘢😎😎 一入到去就覺得好似置身日本一樣,一律係高枱高凳加滿滿日文的橫額,就連廚師都係日本人!!! 見到好多日本嘅擺設, 和風感覺出晒黎🤗 好好feel!!呢度嘅set lunch真係好抵食,價錢平民但質素高!!! 午餐仲包埋飲品,可以揀汽水或者冷熱柚子蜜。 我哋嗌咗一人一個lunch set 再加兩個小食😋😋自家製黑蒜拉麵🍲 $68一上台就聞到超濃嘅黑蒜味, 個湯係真係黑色㗎!!勁香😎 麵質彈牙, 掛湯力十足, 加埋片叉燒 ,好有日本風味😆 正!滑蛋鰻魚窩定食🐟 $78半熟嘅滑蛋,冚住咗下面一大大片肥美嘅鰻魚 🐟鰻魚嘅份量都算多,令人一啖接一啖!! 啲餸唔使慳住食😂火炙平目魚邊🐠平目魚本身油份高,只要用火槍輕一燒就可以將啲油香迫曬出嚟 😍😍😍超級超級好味!!! 再配上咗特製嘅芥末醬,襯托咗魚油嘅香味,加上半熟食落依然彈牙,我地都細細啖咁品嘗,唔捨得將佢食曬!!!要慢慢歎 😂😂睇落去好似好細分,不過食落都真係有成條魚咁長!!! 絕對對得住$128蚊呢個價錢 👍👍大推!!!花魚燒一夜干 $88花魚燒大大條好抵食,無論那你早酒或者送飯都係唔錯嘅選擇! 而且魚骨

自家製黑蒜拉麵🍲 $68

滑蛋鰻魚窩定食🐟 $78

火炙平目魚邊🐠

花魚燒一夜干 $88
花魚燒大大條好抵食,無論那你早酒或者送飯都係唔錯嘅選擇! 而且魚骨好容易就可以起出黎, 食嘅時候好方便,絕對係啖啖肉😋

2019-04-18
午餐