🦕 周 - 圍 食 👁—————————難得老編同媽咪一齊wfh,於是去咗屋企附近海旁嘅餐廳食個Tea !可能平日嘅關係,周圍都唔算好多人,於是隨便入咗一間泰國餐廳,點知有驚喜地食咗一個又平又高質、性價比高到爆嘅下午茶!🈵-餐廳嘅下午茶Menu平均每個餐都只係$50仲包一杯嘢飲,另外加10至$20就仲可以多個小吃,係一個超級豐富嘅下午茶!以呢一個價錢來講嘅泰國菜嘅食物質素真係好正!😍-T4 冬陰功湯雞河粉/金邊粉 $48下次再嗌機會率:🍜🍜🍜🍜👍🏻:$48來講呢個粉同餸嘅份量真係好多,除咗有大量雞肉之外仲有菇、芽菜等等嘅料,真係超值選!依個冬陰功湯嘅味道亦都啱啱好,味精唔算好重,呢個價錢可以食到冬陰功味算係咁㗎啦!👎🏻:如果你本身好食得辣嘅話,呢個冬陰功湯就唔算好辣辣,未必滿足到你嘅口味!-T9 泰式地道豬手飯 $58 下次再嗌機會率:🍚🍚🍚🍚👍🏻:個飯大到爆炸,豬手煮得好淋好入味,肉嘅肥瘦分佈啱啱好,驚喜地好食!配埋個醬汁,唔講真係估唔到係食緊一個咁平嘅豬手飯!呢個飯我真係諗唔到缺點哈哈!-春卷(兩件)+ $6下次再嗌機會率:🥠🥠🥠👍🏻:$6有個小食真係幾抵,個春卷皮唔係平時茶樓嗰隻
🦕 周 - 圍 食 👁

T9 泰式地道豬手飯 $58
下次再嗌機會率:🍚🍚🍚🍚

春卷(兩件)+ $6
下次再嗌機會率:🥠🥠🥠
👍🏻:$6有個小食真係幾抵,個春卷皮唔係平時茶樓嗰隻硬皮,而係一條條麵粉絲組成嘅脆皮好鬆脆,好食!
👎🏻:不過入面個餡係有啲凍如果可以再整返熱啲就更加好啦!
春卷(兩件)

蝦餅(四件)+$18
下次再嗌機會率:🍤🍤🍤🍤🍤
👍🏻:呢個蝦餅真係冇得輸,好似新鮮炸出嚟咁,熱辣辣好香好食,入面亦都好有蝦味,下次一定會再加呢個小食!
蝦餅(四件)

每個餐仲有嘢飲送添!其中個泰式奶茶好好飲,個感覺似係茶走再加香草味,而煉奶味亦好重,鍾意飲茶走嘅你一定唔可以錯過!下午茶好抵食,選擇亦都好多,基本上傳統嘅泰國菜式都有齊!
跟餐飲品

總括來講,老編覺得呢度嘅下午茶真係又經濟又實惠,食完基本上唔使食晚飯,平日黎食仲唔使+1添!餐廳嘅枱凳亦好寬敞,坐得好舒服,而且近海旁,天氣好嘅時候仲有一陣陣自然風吹入餐廳,好寫意!真係用平民價買咗一個高級嘅下午茶體驗!

🦕 by 周 - 圍 食 👁

2014 瀏覽
2020-04-28
冬陰功湯雞河粉/金邊粉
蝦餅(四件)
跟餐飲品
2020-05-09 151 瀏覽
星期六嘅中午決定出去搵啲嘢食,因為最近疫情緩和。老公話想食泰國菜,所以就嚟咗距離屋企大約5分鐘路程嘅呢間泰Cool。佢哋有個lunch Menu,我就要咗個黃咖喱炸豬扒飯,老公就要咗個肉碎炒飯,另外我哋再加咗兩條春卷同埋四件炸魚餅。落單之後冇幾耐服務員拎咗一碟春卷同埋生菜包過嚟,我話我哋冇要到生菜包係要春卷同埋炸魚餅。服務員拎走左碟嘢,再過一陣返黎,又放低左一碟生菜包。我話我冇要到生菜包,已經搞錯第二次,跟住重複我係要左春卷同埋炸魚餅。服務員拎走碟生菜包,再過一陣之後返嚟擺低咗碟春卷,仍然係冇炸魚餅,算啦咁食住春卷先。餐牌上面寫住春卷係兩條,但係原來其實係將一條春卷切開一半,其實真係同呃人冇分別囉!再過一陣我個黃咖喱炸豬扒飯嚟咗,我哋望一望個豬扒,真係想問佢邊忽似係炸?我唔使食我都睇得出個豬扒乾到柴咁樣,夾起左一舊嚟食,我諗連阿婆隻腳都冇佢咁乾,d豬扒硬到吞都覺得有困難,落喉嚨嗰刻好辛苦,我要搵水送,份量少就唔使講啦,呢個都真係我食過餐廳嘅豬扒入面最難食嘅一次。個黃咖喱汁係可以做到冇咖喱味,最得意嘅係佢連薯仔都可以煮到冇薯仔味。我老公個肉碎炒飯就一般般,味道合格但係好油。最後炸魚餅始終

再過一陣我個黃咖喱炸豬扒飯嚟咗,我哋望一望個豬扒,真係想問佢邊忽似係炸?我唔使食我都睇得出個豬扒乾到柴咁樣,夾起左一舊嚟食,我諗連阿婆隻腳都冇佢咁乾,d豬扒硬到吞都覺得有困難,落喉嚨嗰刻好辛苦,我要搵水送,份量少就唔使講啦,呢個都真係我食過餐廳嘅豬扒入面最難食嘅一次。個黃咖喱汁係可以做到冇咖喱味,最得意嘅係佢連薯仔都可以煮到冇薯仔味。我老公個肉碎炒飯就一般般,味道合格但係好油。最後炸魚餅始終都係冇嚟過,我去埋單嗰陣要自己取消咗佢。

呢間餐廳完全係典範,員工不斷上錯order毫無歉意亦都冇任何跟進,廚房可以煮得出咁難食嘅菜真係對食物一啲尊重都冇,完全唔知點解有人會話呢間野好食,返到屋企冇幾耐肚痾囉!送俾我都唔食呀以後!
2020-05-09
落街諗住求其食個晚餐,見到呢間泰國嘢都好似幾多人排隊咁就試吓,排隊排左半個鐘,終於入到去,由於我哋覺得咖喱蟹煮嘅時間會比較耐,所以一坐低就叫咗先,我哋之後再加單嗌其他嘢串燒10分鐘就到,非常難食, 如果你想知有幾咁嘅難食, 都唔去個度試,可以睇下張相寫左嘅既評價生蝦用咗15分鐘到,難食到我地食第一嚿就已經唔想食個炒飯用咗半個鐘嚟到,我地覺得已經比上兩個菜好食,但都係垃圾,都係個句,想知有幾難食去睇返張相啦最後個炒菜用咗40分鐘嚟到,簡直係全餐飯最好食嘅一個餸,但緊最好食,都只不過係值兩位星最嬲嘅係,我哋嗌嘅咖喱炒蟹,嗌左差唔多成個鐘都唔嚟,期間我哋已經係咁吹佢吹左兩三次,每次淨係話吹都唔知有冇吹到,等到我哋話要取消嘅時候,佢先話隻蟹斬咗啦點算呀唔可以個喎新鮮蟹嚟㗎,大佬你啲蝦都雪都咁,我點知你啲蟹係咪死蟹成間餐廳淨係掛住做外賣,一路見到有係咁有外賣出,堂食嘅就唔出,我哋已經唔係第一張枱又取消嘢食,一路食飯見着幾張枱都取消嘢食走咗,我明白尼個時候會係有更多嘅人嗌外賣,但係你做唔切嘅話就唔好接咁多單啦。成餐飯好似冇食過嘢咁,只可以話呢餐飯食完唔係肚餓返到嚟仲要狂飲水超級多味精。如果你真係好

生蝦用咗15分鐘到,難食到我地食第一嚿就已經唔想食

如果你真係好想食啲伏嘅野,去啦,盡情咁去啦,食完你可以加入我呢個行列,我嘅第一個OpenRice評論,獻比你又點話
馬拉盞炒椰菜苗
蝦醬臘腸炒飯
串燒拼盤細
泰式生蝦
2020-05-01
30 分鐘 (堂食)
2020-04-26 5350 瀏覽
將軍澳海濱一帶有間非常受歡迎的泰國菜💛,每次經過的時候總是人頭湧湧👯‍♀️👯‍♂️,看得出有不少人在懲罰他們,當然也不少得草根的足跡啦!.這間舖頭絕對佔有最佳的地理位置,有少部份的位置屬於露天茶座,最適合與友人一邊飲酒🍻一邊享受海濱的舒適風景☀️🌊。.老實說,食物不算差,不過仍有進步空間,希望下次去的時候食物會更好食😋。.📍豬頸肉沙律($78)Thai Gilled Pork Jowl Salad🥗沙律內有豬頸肉、洋蔥🧅、小番茄🍅、青瓜🥒和生菜🥬,味道酸酸辣辣,十分開胃。不過,價錢略為進取。.📍泰式地道豬手飯($78)Thai Pork Trotter with Rice🐷豬手顏色粉嫩,豬皮有膠質,口感彈牙,連同肉一起吃會更好食😋,點上甜酸醬可解膩。🍖但豬手略帶點豬氣除🤏🏻,建議芡汁可以調得再濃味點。而配料有半隻雞蛋🥚、🥒青瓜、醃製過的酸菜。.📍鮮蝦炒金邊粉($88)Pad Thai with Shrimp賣相有睇頭,🍳煎成一個網型蛋餅覆蓋在金邊粉上,看起來十分吸引🤗。可惜味道上略欠酸味🤏🏻,未能帶出泰式金邊粉的精髓所在,只能說不過不失吧👌🏻。.📍咖哩炒蜆煲($88-108)這個咖喱煲最適合
豬頸肉沙律
📍豬頸肉沙律($78)
Thai Gilled Pork Jowl Salad
泰式地道豬手飯
📍泰式地道豬手飯($78)
Thai Pork Trotter with Rice
鮮蝦炒金邊粉
📍鮮蝦炒金邊粉($88)
Pad Thai with Shrimp
咖哩炒蜆煲
咖哩炒蜆煲
📍咖哩炒蜆煲($88-108)
這個咖喱煲最適合用來配飯吃🤤,🥘咖喱無論是色澤和味道都尚好,蜆肉不算多,質素亦未見突出,這一點略有失望😞,選擇另一款海鮮配咖喱可能會更好。
熱情果沙冰,
📍熱情果沙冰($38)
Passion Fruit Smoothie
📍Vodka

熱情果沙冰
10 分鐘 (堂食)
2020-04-20 167 瀏覽
位於將軍澳海濱既一間泰國餐廳約左閨蜜食一個海景lunch估唔到lunch都好旺 好多人環境好舒服好似入咗赤柱咁海南雞飯$58唔知係咪俾咗雞胸我哋關係啲雞肉好鞋😳隻雞又肥泰式雞肉炒金邊粉$58呢個金邊粉炒咗起碼有30分鐘😅好乾身,又冇乜料,連肉都唔多見🤦🏻‍♀️單骨雞翼配無骨鳳爪沙律$46呢個小食算係唯一一樣野好食既野雞翼炸得好香脆無骨鳳爪酸酸辣辣好開胃評分:5/10
位於將軍澳海濱既一間泰國餐廳

唔知係咪俾咗雞胸我哋關係
啲雞肉好鞋😳隻雞又肥

泰式雞肉炒金邊粉$58
呢個金邊粉炒咗起碼有30分鐘😅
好乾身,又冇乜料,連肉都唔多見🤦🏻‍♀️

單骨雞翼配無骨鳳爪沙律$46
呢個小食算係唯一一樣野好食既野
雞翼炸得好香脆
無骨鳳爪酸酸辣辣好開胃

評分:5/10

2020-04-03 252 瀏覽
呢日入左將軍澳去左朋友屋企聚聚,晚飯時間落左樓下搵野食,朋友話呢間泰野唔錯推介我地試下。對住海邊好舒服,而且好熱鬧,估唔到咁靜既住宅區落到樓下會咁熱鬧咁好氣氛。食物種類非常多選擇👍🏻先黎個炭燒豬頸肉,肉質燒到岩岩好非常之林身,而且入口油而不膩😋呢個泰皇咖喱軟殼蟹係俾隔離枱吸引左而叫的,上枱後即刻試又真係好好味,佢既咖喱同平時茶餐廳既咖喱一d都唔一樣,佢係非常杰身,好香。仲加配左個蒜蓉包黎點咖喱食,一啖包一啖咖喱好正👍🏻我相信配白飯都一定一流。最後叫左呢個大蝦金邊粉,味道唔會過酸,而且除左頂上有隻大蝦之外,麵內都有好多蝦仁,份量十足。泰皇咖喱非常之推介,真係好好味😋👍🏻👍🏻👍🏻

食物種類非常多選擇👍🏻

泰皇咖喱非常之推介,真係好好味😋👍🏻👍🏻👍🏻
2020-03-23 252 瀏覽
將軍澳海皮,好多間酒吧食肆,不過都一定係幫襯黃店,朋友介紹泰cool枱面有一壺凍水,一壺熱水,不過冷氣太大,水到出嚟一陣已經凍哂生蝦刺身好好味,好新鮮冬陰功明爐烏頭魚,第一次覺得冬陰功湯好味,條魚好新鮮,好多肉,朋友話加$20可以refil冬陰功湯,幾抵wo,不過最後我哋都飽啦,所以冇refil🤣青胡椒炒豬頸肉,豬頸肉肥嘟嘟口感好,不過胡椒味就唔係好出,可以辣少少會好味啲泰式燒雞,斬得太大舊,唔夠juicy,呢個一般鮮蝦金柚子沙律,啖啖柚子肉幾正埋單都係六百幾,抵食

生蝦刺身好好味,好新鮮
生蝦刺身

明路冬陰功烏頭

青胡椒炒豬頸肉

泰式燒雞,斬得太大舊,唔夠juicy,呢個一般

泰式燒雞(半隻)

鮮蝦金柚子沙律,啖啖柚子肉幾正
鮮蝦金柚子沙律

埋單都係六百幾,抵食

生蝦刺身
明路冬陰功烏頭
鮮蝦金柚子沙律
  • 冬陰功明爐烏頭魚
2020-03-22 203 瀏覽
朋友上年在將軍澳買左樓個單位近海濱長廊佢話果頭開左d餐廳好想同我去試下話個view好正我以前去過果邊跑步不過當時未有餐廳依家去到開左唔少餐廳感覺係熱鬧左dd不過熱鬧得來都幾舒服唔會吵個view真係好正好relax室外多人坐無咩位所我我地坐入面不過都舒服d檯都大對住呢個view食野真係特別好feel鮮蝦炒金邊粉個粉炒得唔錯好開胃泰式小食拼盤有雞翼、魚餅、蝦餅同春卷好香好脆正甜品叫咗芒果糯米飯芒果好甜食完大滿足呢度食物選擇都幾多下服務同環境都唔錯下次會再嚟
朋友上年在將軍澳買左樓

對住呢個view食野真係特別好feel

個粉炒得唔錯
好開胃

泰式小食拼盤

有雞翼、魚餅、蝦餅同春卷
好香好脆

甜品叫咗芒果糯米飯

芒果好甜

食完大滿足

呢度食物選擇都幾多下

服務同環境都唔錯
下次會再嚟
2020-03-19 2419 瀏覽
同朋友黎到將軍澳,商場食得多,決定行遠少少大概5至10分鐘嘅路程,去到河邊嘅食肆,感覺環境較為高檔,重點係有河景。可以揀坐戶外或室內,人多嘅關係我哋獲安排坐室內。通菜 (⭐⭐⭐⭐⭐)因為想叫返啲健康野,所以點咗蔬菜。通菜有唔同嘅味道可以選擇,例如泰式、馬拉盞。選左馬拉盞,分量都唔少,辣度適中,食落都幾爽。蟹肉炒粉絲 (⭐⭐⭐⭐⭐)因為出面泰式餐廳少啲呢款,所以特登點咗。有啲蛋花、蟹肉、芽菜,配落粉絲度,口感層次豐富,幾香,加少少辣椒油就更加正。泰式串燒拼盤 (⭐⭐⭐⭐💢)有小同大拼盤,因為相差20蚊,所以點咗大。原來仲有豬頸肉,豬頸肉值得一試。串燒有牛豬雞各兩,仲有兩款醬汁可以揀。青咖哩 (⭐⭐⭐⭐⭐)因為朋友好耐冇食咖哩,所以揀咗呢味菜。入面有薯仔、茄子,唔算好辣,啲汁配飯係絕配。最後仲有兩款泰式飲品,分別係三色冰同埋龍眼冰,非常滿足。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~泰COOL 將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖推介菜式:蟹肉炒粉絲、通菜👍🏻戶外景緻👍🏻口感豐富👍🏻款式頗多

通菜 (⭐⭐⭐⭐⭐)
通菜

蟹肉炒粉絲 (⭐⭐⭐⭐⭐)
蟹肉炒粉絲

泰式串燒拼盤 (⭐⭐⭐⭐💢)
串燒拼盤

青咖哩 (⭐⭐⭐⭐⭐)
青咖哩雞

最後仲有兩款泰式飲品,分別係三色冰同埋龍眼冰,非常滿足。
飲品

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
泰COOL 將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G25號舖

推介菜式:蟹肉炒粉絲、通菜

👍🏻戶外景緻
蟹肉炒粉絲
青咖哩雞
飲品
2020-03-15 202 瀏覽
之前朋友食過讚口不絕🙈比佢講到我唔試都唔得咁囉😂😂😂平日夜晚八點都好多人,排左十分鐘左右有位😊🦐鮮蝦炒金邊粉$88最先黎到係澱粉質,金邊粉炒得香乾身,分量幾夠,幾好味😂但食食下覺得有啲油膩,碟底多油🙈🐷炭燒豬頸肉$78豬頸肉爽口😋😋唔洗沾汁已經好好食!!個汁好泰國,酸酸辣辣,勁開胃😌食落都係偏油膩既🙈🥬馬拉盞炒椰菜苗$72馬拉盞咸香,椰菜苗炒得硬身脆口,嫩啲的話會比較討好😂😂🌮香葉爆炒肉碎伴生菜包$78對我少食辣黎講,呢個有少少辣😌加啲香料一齊炒,非常惹味!生菜都爽口新鮮,包住一齊食減少油膩感😋😋🦀咖哩軟殼蟹釀巨型焗麵包$178萬眾期待 😍😍果然巨包!!🤤平時出去食係一個波型,呢到係切好晒,眼見咖哩已經瀉晒😂😂有一種莫名既興奮!咖哩辣度岩岩好入口,麵包唔會乾,碟底都係麵包🤤🤤成舊沾滿咖哩汁,非常好食囉!!!而且加入左芹菜呀洋蔥呀😋更為香濃更為加分!軟殼蟹炸得鬆脆可口,我只係食左少少🤣🤣因爲我更想食咖哩包呀😍真係要讚讚呢間泰國餐廳😚價錢同食物質素/分量成正比👍🏻服務都幾好,環境選址都好chill😚食完可以行下海滂散步!

🦐鮮蝦炒金邊粉$88

🐷炭燒豬頸肉$78

🥬馬拉盞炒椰菜苗$72
馬拉盞咸香,椰菜苗炒得硬身脆口,嫩啲的話會比較討好😂😂

🌮香葉爆炒肉碎伴生菜包$78

🦀咖哩軟殼蟹釀巨型焗麵包$178

2020-03-09
10 分鐘 (堂食)
  • 炭燒豬頸肉
  • 咖哩軟殼蟹釀巨型焗麵包
2020-03-14 1611 瀏覽
泰Cool已經來過幾次了,將軍澳唐俊街近海旁地點望向對面就是清水灣半島,好多小船隻,有好多人跑步踩單車和釣魚,或散步確實是一個好去處,置身於好似外國嘅地方,午市都唔係好貴,唔使一百蚊就可以食到你好飽和很有特色,環境佈置亦都好休閒,座位有室內和室外,食完飯又可以好悠閒好輕鬆寫意自在說說笑笑。菠蘿炒飯配雞腿$58菠蘿炒飯係超大碟,色彩繽紛仲有小粒臘腸仔,就算沒有小雞腿都好抵好夠份量啊!味道香口,埋相美觀吸引。咖哩牛腩飯$58咖哩味好濃郁香口,牛腩係好淋呢!每一客飯仲可以配小食一份添,價錢好平啊!就選了春捲和生菜包。春捲乍得好香脆,香口熱辣辣,入口脆而不肥膩,配備特色泰國醬,味道更一絕了,生菜包辣辣地更是開胃呢。飲品叫了椰青和香桃冰茶~~椰青好清甜,椰肉好滑呀,當然要食埋啦。香桃冰茶本人覺得比較甜,但香桃味好香。總結: 菠蘿炒飯特色在有小粒粒臘腸,好香口😋😋 春捲脆口而不肥膩👍

菠蘿炒飯配雞腿$58

咖哩牛腩飯$58

咖哩味好濃郁香口,牛腩係好淋呢!

飲品叫了椰青和香桃冰茶~~

椰青好清甜,椰肉好滑呀,當然要食埋啦。

香桃冰茶本人覺得比較甜,但香桃味好香。

2020-03-11
下午茶
  • 春捲
  • 咖哩牛腩飯
  • 菠蘿炒飯配雞腿
2020-03-14 216 瀏覽
大概兩年多沒來將軍澳海濱改變還真不少 開了很多新食肆大多都是半露天式設計 雖然與地鐵站距離有點遠對著外面的海濱長廊 感覺很chill=鮮蝦刺身=泰國名菜之一 10隻每人有5隻都要直呼不夠吃 生蝦刺身肉質口感已很吸引伴隨的泰式酸辣汁 難以抵擋的神秘魅力=冬蔭功明爐烏頭=豐富的泰國酸辣風味配熱騰騰的烏頭魚邊滾邊吃 烏頭本身少骨易食魚肉夾著很香的香茅味湯底散發著濃而不濁的冬蔭功香淺嚐有濃濃的椰香味道複雜 但有層次雞髀菇 椰菜絲吸了滿滿的湯汁跟魚肉更好吃=鹹魚炒芥蘭=鹹魚咸香入味 芥蘭清脆爽口鹹魚的量亦比我想像中多而且鹹魚是有點口感不是乾巴巴的那種=椰青=椰青汁水鮮甜 而椰肉是嫩口的吃了這麼多濃味的 一口嫩椰肉十分解膩=碟豆花特飲=蝶豆花本身沒什麼強烈味道是自然甘甜 淡淡的清香但是它能為飲品加上迷人紫色添上漸層夢幻色彩而特飲是熱情果口味
大概兩年多沒來將軍澳海濱

椰青
碟豆花特飲
  • 冬蔭功明爐烏頭
2020-03-08 112 瀏覽
A nice Thai restaurant that's nicely located next to the waterfront promenade; there's always a line here but luckily we were able to sit outdoor to enjoy the sun.The portion of their lunch set is right, at least i didn't scream to order another set; the service was good and price is fair, which i see myself returning soon.
Fried  pad  thai  with chicken
stir fried spicy minced pork and basil with rice
2020-02-29
午餐
2020-03-05 189 瀏覽
放工約了朋友,要去將軍澳附近食飯。於是就叫了朋友找一間比較通風、空氣流暢的餐廳。朋友想了一秒,立馬拉我從將軍澳地鐵站走。她說,這間餐廳一定令我滿意。一直往將軍澳海傍的方向走,其間感受到陣陣和風,很久沒有像這吸收新鮮空氣。很快,我們就到了這間位於海傍附近的「泰Cool」。平日的晚上時份,將近8點鐘,泰Cool依然是人頭湧湧,非常熱鬧。在寧靜的海傍上,有着陣陣的泰式風味。重點是,餐廳有室外桌椅,可以坐出去,邊吹清風邊食飯。我們看看餐牌,二人不是十分肚餓,所以點了三個菜式來share。➱ 1. 串燒拼盤(大)吹着海風,好像要點一份串燒拼盤來邊食邊談才有感覺。我們點了一份大的,共有6串豬、牛、雞,及有燒豬頸肉伴上。串燒還有兩種sauce ,我就覺得串燒沾上傳統沙嗲醬才是最好味。其實單是一份大串燒,都足以令我倆有7成飽肚。➱ 2. 鮮蝦炒金邊粉之後我們點了一個泰國必食的經典,Pad Thai。金邊炒炒得非常香口,而且蝦肉亦夠大粒,絕對與泰國食的味道相同。➱ 3. 芒果糯米飯泰國菜,少不免的當然是最受歡迎的甜點,芒果糯米飯。泰cool 的芒果糯米飯是暖熱的,而且伴上足夠的椰汁,而糯米飯則相對較少。
➱ 1. 串燒拼盤(大)
➱ 2. 鮮蝦炒金邊粉
➱ 3. 芒果糯米飯
泰國菜,少不免的當然是最受歡迎的甜點,芒果糯米飯。泰cool 的芒果糯米飯是暖熱的,而且伴上足夠的椰汁,而糯米飯則相對較少。兩個人食的話,就會出現不夠分的情況了。
芒果糯米飯
在這個時候,餐廳的空氣流通對於我來說,其實是最重要。泰Cool確實是可以令人放心。
2020-03-04
芒果糯米飯
2020-02-23 190 瀏覽
靚景泰菜!泰cool💛位於將軍澳海濱長廊,第一次嚟,原來將軍澳都有個咁chill嘅地方🤩星期六日都有set lunch!全部都係$58包飲品,仲有靚景,真係好超值呀😍紅咖喱軟殼蟹燴意粉🦀軟殼蟹熱辣辣新鮮炸起🤩紅咖喱醬汁好creamy,有微微辣味!唯一要改善嘅係醬汁可以熱d就好啦😚泰式蒜蓉蝦配飯🍤蒜蓉蝦炒得好香🤪濃濃蒜香味撈飯真係冇得頂🤪除咗以上兩款,set lunch仲有海南雞飯豬手飯等等選擇!下次再試埋佢😋
靚景泰菜!泰cool💛

紅咖喱軟殼蟹燴意粉🦀