2025-08-06
平時在灣仔返工,有間泰國餐廳我都好鍾意去,主廚主理曾經參加過米芝蓮,而且廚藝真係高水準!Menu有單點、二人餐或四人餐等…二人餐:椰子雞湯 :聞落去好香的椰香味,甜中帶點酸和微辣,裏面仲有蘑菇、車厘茄和雞肉,估唔到湯都咁足料!黃咖喱 :咖喱可以揀青咖喱或者黃咖喱,如果想唔辣就揀黃咖喱!另外加$42薄餅,覺得咖喱配飯或者薄餅係好夾!薄餅又香脆又煙靭,可以點咖喱汁食,又或者將啲餡料放上薄餅包住食又係另外一種口感!咖喱揀咗豬肉,另外仲有薯仔、洋蔥等配料,好香嘅咖喱味!雞肉金邊粉 :酸酸尾尾都好開胃,另外仲有砂糖、辣椒粉可以點來吃!我覺得就咁食已經好夠味!配料仲有 雞肉,豆乾,芽菜,都好足料!另外跟套餐加一蚊有小食拼盤:有蝦餅,炸雞翼,福袋,(每款有兩件)和豬肉條,估唔到加一蚊可以有咁多款小食,真係超滿足!加$38有芒果糯米飯,呢個係我差唔多每次去泰國餐廳都必點嘅甜品,暖暖的糯米飯再點上椰汁,再加塊芒果喺面一齊食嗰種感覺!泰式奶茶 :茶味香濃泰式檸檬茶:泰式風味嘅檸檬茶,不會太甜啱啱好
二人餐:
泰式奶茶 :茶味香濃
泰式檸檬茶:泰式風味嘅檸檬茶,不會太甜啱啱好