2025-07-17
#fatxwanchai‼️參加過米芝蓮的廚師主理 的 𝐓𝐡𝐚𝐢 𝐜𝐮𝐢𝐬𝐢𝐧𝐞 ‼️·①[ 泰鑫二人餐 +$1換購小食拼盤]餐廳正在進行活動優惠!消費滿$400(連加一)即可有一次擲骰機會,$800(連加一)兩次,如此類推。每次6顆骰子,擲出不同點數即得不同獎品𖦹' ‐ '𖦹( 不適用於星期日及公眾假期和套餐 )|選擇了 「 冬陰功 湯 」 、青咖喱牛肉 ( 要自己再加$叫「 冬陰功 湯 」 入面有唔同料,同埋都好好味⎛;c*•ヮ•⎞「 青咖喱牛肉 」 入面有茄子,同四季豆, 係偏水感,撈埋飯𝐧𝐨𝐭 𝐛𝐚𝐝 主食有 「 雞肉金邊粉 」 ,份量都好多,而且好少食到咁煙韌嘅 金邊粉 ! 所以都幾有驚喜。゚( ゚இωஇ゚)゚。甜品有 「 椰汁冰冰馬蹄爽 」 ,比較特別。出邊係有啲似啫喱,入面就係馬蹄。飲品就選了 「 泰式奶茶 / 泰式檸檬茶 」 。小食拼盤 有 「 蝦餅,炸雞翼,豬肉條,福袋 」覺得 「 豬肉條 」 最特別(っ˙༥˙�c)𓋪8/10•② [ 乾炒豬肉闊河 // 泰式燒豬頸肉 ]| 「 乾炒豬肉闊河 」 幾有驚喜𖦹’ ‐ ‘𖦹又係河粉好煙韌6cƠᴗƠ∂「 泰式燒豬
①[ 泰鑫二人餐 +$1換購小食拼盤]
餐廳正在進行活動優惠!
甜品有 「 椰汁冰冰馬蹄爽 」 ,比較特別。
出邊係有啲似啫喱,入面就係馬蹄。
飲品就選了 「 泰式奶茶 / 泰式檸檬茶 」 。
小食拼盤 有 「 蝦餅,炸雞翼,豬肉條,福袋 」
覺得 「 豬肉條 」 最特別(っ˙༥˙�c)
𓋪8/10
② [ 乾炒豬肉闊河 // 泰式燒豬頸肉 ]
| 「 乾炒豬肉闊河 」 幾有驚喜𖦹’ ‐ ‘𖦹
又係河粉好煙韌6cƠᴗƠ∂
「 泰式燒豬頸肉 」 份量多,不過略嫌有少少太乾 |
𓋪8/10
泰鑫 (灣仔)
灣仔皇后大道東222號GARDENEast serviced apartments地下2號舖
#thaifood #hkfood #wanchaifood #wanchai #thairestaurant #foodie #高質 #灣仔 #灣仔美食 #香港美食 #泰國菜