2025-03-22
泰式龍蝦金邊粉 $268原隻波士頓龍蝦,好貼心咁起好肉,方便食。龍蝦肉好彈牙,龍蝦頭超多膏,除咗龍蝦仲有3隻大蝦,大蝦都好新鮮彈牙,金邊粉食落煙煙韌韌,酸酸甜甜,仲有豆干、雞蛋、花生碎食落好有層次又醒胃。後來一問先知原來大㕑參加過米芝連,難怪會諗到係平凡既 pan thai 加上不平凡既龍蝦,有諗頭得黎又好食👍🏻黃咖喱軟殼蟹 跟薄餅 $268呢個必點,好好食😋軟殼蟹炸到脆口,黃咖喱帶有椰香味,仲有洋蔥同紅椒既甜味,加埋印度薄餅真係好出色,好食到我停唔到口。椰汁雞湯(細) $48椰奶味香濃順滑,中間有幾下蕃茄酸香刺激一下,同埋好足料架有幾件雞肉同草菇,雞肉仲幾嫩滑,記得食晒啊。冬陰功(細) $48冬陰功湯都好足料,有大大隻新鮮蝦去煮,酸酸地好開胃。芒果糯米飯$88食泰菜點可以無芒果糯米飯,雖然宜家唔係當造,但芒果質量都係甜甜哋幾好食,糯米飯軟糯剛好 ,配埋椰汁堪稱完美。
黃咖喱軟殼蟹 跟薄餅 $268
椰汁雞湯(細) $48
冬陰功(細) $48
冬陰功湯都好足料,有大大隻新鮮蝦去煮,酸酸地好開胃。
芒果糯米飯$88