餐廳: 泰金鍋
資訊:

2024-06-06 64 瀏覽
講唔停都係第一次食泰式火鍋🇹🇭 覺得質素真係唔差同埋價錢算幾抵💰 所以想推薦比大家🤤✔️B餐 澳洲產極選肩胛牛小排 $268pp✨湯底✨我哋就嗌咗冬陰功湯同埋青檸椰奶湯🥥;冬陰功湯極推薦 超級惹味 基本上浸咩落去都會朔晒味😍大家唔需要俾佢兩個辣椒嚇到🌶️ 講唔停同朋友一致認為M記脆香雞翼比呢個湯底更辣🙈青檸椰奶湯就比較清新 冇上者咁濃味 不過都幾唔錯~✨肉類✨牛小排肥瘦均勻 肉質鮮嫩🥩另外牛胸爽超級爽彈又咬口; 仲有薄切牛舌好啱打邊爐 薄薄一片完全唔靭 肉味都算濃🤤✨流水蝦✨講唔停都係第一次見放題有得自己捉蝦黎食🦐 講唔停覺得質素好取決於夾邊一隻 大家記住可以先用夾掂下隻蝦睇吓佢活躍程度先 夾啲會即刻彈走嗰啲真係會好食好多😝 ✨小食✨呢度都有幾款好多唔同種類嘅泰式小食🍖 當中包括海南雞 肉碎包 無骨鳳爪等等; 講唔停好推薦大家食海南雞同埋用手機落單嗰啲小食 例如春卷 蝦餅等等 全部都好新鮮 熱辣辣脆卜卜🔥 串燒個沙嗲醬都好惹味!!反而肉碎包比較失色 有啲太乾🥺✨甜品✨有斑斕糕 椰汁西米糕 brownies 各款泰式糖水同雪糕🌺 味道就普通 冇邊個有特別記憶點🤣

✔️B餐 澳洲產極選肩胛牛小排 $268pp

✨湯底✨

✨肉類✨

✨流水蝦✨

✨小食✨

2024-06-06 52 瀏覽
台式、港色嘅火鍋就食得多,今次就試吓泰色火鍋~~😍今次叫咗set B澳洲產極選肩胛牛小排, 呢一個餐包括有有特級牛胸腹、牛小排、美國肩胛肉眼、丹麥產皇冠豚梅肉、極上牛舌, 仲有泰式沙嗲串燒、蟹籽墨魚滑,湯底有泰式中式日式選擇,嚟到叫咗個雙拼湯底,泰金冬蔭功鍋同埋青檸椰奶雞湯鍋😋另外出邊有流水蝦可以任夾, 有好多唔同款式嘅泰國小食,例如有泰式鳳爪、泰式肉碎、泰國甜品糕點。仲有一個撈麵攤檔,仲有到指定時間仲會有特別攤位,泰國嘅師傅即場為你撈麵,又好好味又有風味!😜另外,佢哋仲有好多特色調味料可以揀,例如泰式辣椒醬、泰式醬油同埋冬陰功醬, 泰式豉油酸酸甜甜識落好開胃真!😋除咗平日成日見到嘅飲品,泰式飲品亦都有3款選擇有泰式香茅水、泰式綠奶茶、泰式奶茶整體黎講,呢間泰式火鍋餐廳嘅環境好舒服,菜單選擇又好多,湯底同食材都好好味同新鮮!如果你鍾意泰國美食, 可以試下呢間餐廳,去感受泰國嘅獨特風味!😆
台式、港色嘅火鍋就食得多,今次就試吓泰色火鍋~~😍

2024-06-05 57 瀏覽
泰式火鍋 無限時任飲任食 都是第一次食在此為大家介紹為於旺角的《泰金鍋》一家處處充滿泰國🇹🇭風情的餐廳。出升降機後 泰式渡假村濃濃門口更設有泰國服裝供打卡。餐廳提供八款火鍋湯底 3款套餐更可加$68 選擇鴛鴦鍋透過QR code無限下單火鍋配料自助吧亦有配料及熟食 種類繁多。餐廳有個特色位!1.體驗捕捉活蝦設有水漕養活蝦自行夾起活蝦 自了滾煮體驗感 十分強但本人好驚😂。2. 特色攤位 即製泰式撈麵特定時間 會有泰國姐姐即場製作泰國秘製撈麵酸酸辣辣 很好吃😋。3. 自助熟食 醬料區 帶泰式風味熟食區有很多泰國特色菜海南雞飯 炒飯 炒粉絲 串燒醬汁區 更有多款泰國辣醬配搭甜品吧更可自制泰式珍多冰炸物亦有蝦片 泰式榴槤炸彈等等。我是選擇套餐B肉類有肩胛牛小排 牛胸爽 牛胸腹牛舌 肉 羊肉片等等有興趣大家可以去試試
泰式火鍋 無限時任飲任食 都是第一次食

餐廳提供八款火鍋湯底 3款套餐
更可加$68 選擇鴛鴦鍋
透過QR code無限下單火鍋配料
自助吧亦有配料及熟食 種類繁多

餐廳有個特色位!
1.體驗捕捉活蝦

我是選擇套餐B
肉類有肩胛牛小排 牛胸爽 牛胸腹
牛舌 肉 羊肉片等等

有興趣大家可以去試試

~薩瓦迪卡~泰式奶茶巨好喝!充滿曼谷夜市風味的泰式火鍋🔥進餐廳彷彿置身於泰國的感覺(划重點)真的平價又好吃‼️兩人可以直接來一份鴛鴦鍋✅青檸椰奶雞湯鍋比較清湯帶點甜~濃郁椰奶味✅泰金冬陰功鍋🌶️招牌必點地道香料一點也不辣套餐內可點肉不要錯過😍✅澳洲谷飼肩胛牛小排✅嚴選特級牛胸腹✅丹麥產皇冠豚梅肉✅美國產下肩胛肉眼✅特級牛胸爽✅極上牛舌✅澳洲產草飼羊肩肉地道泰式風味小食✅泰國宋卡蝦片✅泰式雞寶✅泰式榴蓮炸彈🥹巨好吃!✅泰拳蝦餅✅原只大蝦米網卷✅泰串沙爹豬肉✅泰串沙爹雞肉自助區一定要來✅泰式奶茶(紅茶、奶綠)✅酸甜鳳爪🌟各種蔬菜丸子任吃🌟泰式風味飲料任喝🌟泰風甜品任自選搭配🌟夾蝦的樂趣體驗過才知道

~薩瓦迪卡~泰式奶茶巨好喝!
充滿曼谷夜市風味的泰式火鍋🔥

✅澳洲產草飼羊肩肉

地道泰式風味小食
✅泰國宋卡蝦片
✅泰式雞寶
✅泰式榴蓮炸彈🥹巨好吃!
✅泰拳蝦餅
✅原只大蝦米網卷
✅泰串沙爹豬肉
✅泰串沙爹雞肉

自助區一定要來
✅泰式奶茶(紅茶、奶綠)

✅酸甜鳳爪
🌟各種蔬菜丸子任吃
🌟泰式風味飲料任喝
🌟泰風甜品任自選搭配
🌟夾蝦的樂趣體驗過才知道

2024-06-01 92 瀏覽
這間泰國餐廳位於旺角的創興廣場,主打泰式火鍋放題,超過九十款食材及飲品任飲任食,中央設有蝦池可親手捕捉新鮮海蝦,非常有趣,適合多人聚會。澳洲產極選肩胛牛小排 - $268/位120分鐘放題包括自助火鍋Buffet吧、肉類、飲品及甜品鴛鴦湯底 +$68八款泰式口味湯底每日新鮮熬製。青檸椰奶雞湯有著清爽的酸辣滋味,有濃濃的香茅香氣,同時有椰漿提香的順滑口感,毫不油膩;馬來娘惹叻沙有著濃郁的咖哩和椰子香味,有淡淡的甜味,香而不辣。肉類方面,澳洲產極選肩胛牛小排細緻軟嫩,油脂豐富,鮮嫩多汁;澳洲產草飼羊肩肉精瘦香甜而無羊羶味;美國產下肩胛肉眼脂肪層紋理清晰可見;極上牛舌爽脆較富嚼勁。小食方面,蟹子墨魚滑鮮甜爽滑有粒粒墨魚肉;泰式沙嗲豬肉及雞肉串嫩滑而不乾柴,有著濃郁的花生香;泰式炸蝦餅香脆爽口彈牙;大蝦米網卷金黃酥脆;香脆炸魚皮掛湯很鮮香。蝦池方面,魚缸內有大量新鮮活蝦可自行捕捉,放至冰桶凍暈即可,期間會不斷補充活蝦維持數量。火鍋配料方面,數十款選擇包括肉丸及蔬菜等等,環境乾淨衛生。沙律方面,泰式酸辣無骨鳳爪好滑嫩,軟中帶爽好惹味;泰式青木瓜沙律酸甜帶辣很清爽。熟食方面,泰廚秘製海南雞夠爽夠滑
澳洲產極選肩胛牛小排 - $268/位
120分鐘放題包括自助火鍋Buffet吧、肉類、飲品及甜品
鴛鴦湯底 +$68
火鍋配料方面,數十款選擇包括肉丸及蔬菜等等,環境乾淨衛生。
熟食方面,泰廚秘製海南雞夠爽夠滑好順口;泰式香辣甲拋肉碎微辣帶青檸清香;泰式菠蘿海鮮炒飯粒粒分明很乾爽。
飲品方面,除了數十款罐裝及紙包飲品,還有自家製的泰製清熱香茅水、泰式綠奶茶及泰式奶茶,奶茶充滿著泰國手標茶葉獨特的香氣。
甜品方面,有多款新鮮香甜的水果,亦有布朗尼、泡芙、椰汁糕及斑斕糕等自家製,斑斕糕煙煙韌韌好軟糯,充滿東南亞風情;還有多款雀巢的雪糕及雪條。
2024-05-29
2024-05-31 430 瀏覽
與朋友相約聚會慕名而來光顧呢間任食火鍋,餐廳職員對答態度唔錯值得一讚。先來逛一圈熟食,唔太多只有五款,海南雞、咖哩、辣椒肉碎、炒粉絲、菠蘿炒飯。另有冷盤兩款、生果兩款、及飲品款式頗多選擇。湯底及食材味道一般,最不滿的地方係套餐內寫明包海鮮(越南鮑魚、廣島蠔、墨魚滑等),由入座開始嘗試第一次後無到,第二次加單時再叫又無到,於是當面請職員跟單兩次,直到夠鐘收台都無上過任何海鮮類。埋單人均接近四百、限時120分鐘、而且全程只食到牛肉及丸類。鐘意食海鮮、想幫襯的朋友小心考慮吓。

2024-05-31
泰式火鍋真的是第一次試,餐廳位於旺角創興中心,位置方便餐廳裝潢充滿泰國風情,像踏進泰式渡假村般,十分放鬆,門口位更有泰國服裝提供打卡餐廳有八款火鍋湯底,選擇多多,而且湯底足料,我加了$68選了日式蕃茄濃湯及泰式麻辣鴛鴦鍋,味道香濃又不會過辣;而火鍋配料可透過QR code無限落單,或者在自助吧自取,種類包羅萬有「體驗捕捉活蝦」 餐廳主打,非常特別的選項,自助區中設有水漕養著新鮮生猛的流水活蝦,可以即席夾起活蝦,自行滾煮,味道鮮甜,十分爽口,是有趣的用餐體驗~-肉類選了中價位的套餐B $278/位;澳洲產極選肩胛牛小排肉質鮮嫩多汁,質量上乘另外也有很多選擇,包括:牛胸腹、下肩胛肉眼、牛舌、豬梅肉、羊肩肉等-火鍋料蟹子墨魚滑:口感香滑又鮮味-炸物泰國宋卡蝦片:炸得香脆,胡椒味很香,味道微辣,推薦香脆炸魚皮:浸湯後食更爽口泰式榴槤炸彈:外脆內軟,流心的榴槤漿非常香濃,推薦-自助熟食海南雞飯、串燒、炒粉絲、辣炒肉碎等,味道地道,十分惹味沙嗲串:有泰串沙嗲豬肉及泰串沙嗲雞肉,烤得恰到好處,花生味夠香-自取火鍋料有泰式公仔麵,及多款蔬菜、瓜類、豬紅、豆卜、丸類、脆皮腸等-甜品除了雪糕,甜品吧亦有提
泰式火鍋真的是第一次試,餐廳位於旺角創興中心,位置方便
「體驗捕捉活蝦」
肉類
火鍋
蟹子墨魚滑:口感香滑又鮮味
炸物
泰國宋卡蝦片:炸得香脆,胡椒味很香,味道微辣,推薦
香脆炸魚皮:浸湯後食更爽口
泰式榴槤炸彈:外脆內軟,流心的榴槤漿非常香濃,推薦
自助熟食
海南雞飯、串燒、炒粉絲、辣炒肉碎等,味道地道,十分惹味
自取火鍋
有泰式公仔麵,及多款蔬菜、瓜類、豬紅、豆卜、丸類、脆皮腸等
甜品
除了雪糕,甜品吧亦有提供泡芙、椰汁西米糕、斑蘭千層糕、自製泰式珍多冰等
飲品
除咗基本的冷泡茶及罐裝飲料,還有自調的泰式奶茶、泰式奶綠等泰式飲品
-總體評分-
環境:7.5/10
食物:8/10
服務:7.5/10
抵食:8.5/10
泰金鍋
📍旺角彌敦道601號創興廣場6樓
2024-05-28 51 瀏覽
📍泰金鍋 旺角彌敦道601號創興廣場6樓最近去咗旺角創興廣場食泰式任食火鍋講到任食火鍋通常都係台式為主第一次食任食泰式火鍋感覺都幾新鮮!😍餐廳環境舒適一入去就見到好寬敞嘅自助美食區!可以自由夾游水蝦!又可以攞海南雞配油飯、冬陰功湯、泰式小食,泰式沙嗲豬肉、沙嗲雞肉串!蝦餅等等都幾好甜品方面都有泰式甜品😝飲品仲有自家製泰式奶茶!而湯底方面梗係要揀番泰國風味🍲青檸椰奶雞湯鍋同喇沙鍋底💠嚴選特級牛胸腹💠丹麥產皇冠豚梅肉💠澳洲產極選肩胛牛小排💠澳洲產草飼羊肩肉💠美國產下肩胛肉眼💠蟹子墨魚滑💠極上牛舌特級牛胸爽真係「泰滿足」!❤️。。❤️多謝大家支持 Eyefoodfood喜歡呢個post就記得要like同收藏啦💛。 。#eyefoodfood#eyefoodfood_旺角#hkfoodie#hkfoodie#hkfood#hkfoodie#hkfoodieshk#hkfoodie
📍泰金鍋
旺角彌敦道601號創興廣場6樓

最近去咗旺角創興廣場食泰式任食火鍋
講到任食火鍋通常都係台式為主
第一次食任食泰式火鍋感覺都幾新鮮!😍
餐廳環境舒適

一入去就見到好寬敞嘅自助美食區!
可以自由夾游水蝦!
又可以攞海南雞配油飯、冬陰功湯、泰式小食,
泰式沙嗲豬肉、沙嗲雞肉串!蝦餅等等都幾好
甜品方面都有泰式甜品😝
飲品仲有自家製泰式奶茶!

而湯底方面梗係要揀番泰國風味
💠極上牛舌特級牛胸爽

真係「泰滿足」!❤️

❤️多謝大家支持 Eyefoodfood
喜歡呢個post就記得要like同收藏啦💛

香港的泰國餐廳有很多,味道都很棒,但是美中不足的便是份量普遍不是很大,價格卻一般不是很低,囙此一直很難“放開了吃”。 今天來的這家位於旺角創興中心6樓的泰式自助餐,終於圓了我的“泰式料理吃到爽”的夢想~ 🦐 現撈活蝦泰國菜主打一個新鮮,他們家專門有一排水箱,可以現撈活蝦,現撈現煮,主打一個新鮮美味! 🥩 頂級肉類作為火鍋放題,他們家牛肉的品質當然也是沒的說,我選的是B餐,特級牛小排,牛胸腹還有牛舌,不僅肉質超級棒,而且牛味十足,強烈推薦! 除此之外,還有新鮮羊肉和猪梅肉,更少不了港式火鍋必不可少的牛胸爽~ 🌴 泰式美味平常泰餐吃不够的海南雞在自助區可以無限取,還有泰式菜肉包,冬陰功咖喱,酸甜爽口的無骨雞爪,泰式炒飯,炒雜菜以及數不清的泰式美味~值得一提的是,除了自助區外,B餐裏還有炸猪皮,榴槤炸彈以及我最愛吃的沙爹味泰式串燒~主打一個吃到爽! 🥤 好! 喝! 噠! 除了雪櫃裏各種大牌飲料,還有特色十足的泰式冰沙和泰式奶茶,當然少不了味道超棒的泰式甜品~鹹甜永動機,啟動! 除了數不清的美食外,他們家的裝修也十分泰式,有很多員工也是泰國人,環境整潔明亮,强推!!!
✿╮❤╭✿✿雜感女生   好味日記✿˚*•✰。泰金鍋.極滋味肥牛海南雞。✰•*˚✿✿小資女的Dolce Vita✿✿❤餓底飯聚.食勻全世界❤❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤  ❤朋友說好耐冇食泰金鍋了趁放假同佢去食最掛住這裡的新鮮流水蝦仲有高質任食的海南雞同泰式甜品真係諗起都流口水呀這裡的熟食好地道泰國風味就是炒飯、大蝦粉絲都好吸引仲有成排飲品的雪櫃多左好多款式的啤酒果汁門口仲有即點即製的泰式麵食真係好正我地今次吃的是 B澳洲穀飼肩胛牛小排放題配鴛鴦鍋:馬來娘惹叻沙 + 青檸椰奶雞湯 蝦片、豬皮非常香脆大蝦粉絲很是惹味蝦餅、春卷、炸榴槤波也不能錯過泰式豬肉、雞肉串燒更是啤酒汽水的好朋友我們自製特飲:雪條泡果味啤酒夏天飲真的一流呀  來到主角上場青檸椰奶雞湯真係好好飲未灼牛肉已吸引我胃口肩胛牛小排肉質鮮嫩可口充滿牛味,因為湯底夠香濃不用加醬汁點綴,口感與肉質已經令人滿意馬來娘惹叻沙確是微辣而開胃青檸椰奶雞湯更是無得彈既好飲又好灼令牛肉多汁飽滿,好食!活捉流水大蝦新鮮彈跳的放入鍋中味道勁鮮甜肉質好彈牙這就是活蝦的好滋味這次吃的很開懷期待下次飯聚再開

雜感女生   好味日記

˚*。泰金鍋.極滋味肥牛海南雞。*˚

✿✿小資女的Dolce Vita✿✿

餓底飯聚.食勻全世界

朋友說好耐冇食泰金鍋了

趁放假同佢去食

最掛住這裡的新鮮流水蝦

仲有高質任食的海南雞同泰式甜品

真係諗起都流口水呀
這裡的熟食好地道泰國風味

就是炒飯、大蝦粉絲都好吸引

仲有成排飲品的雪櫃

多左好多款式的啤酒果汁

門口仲有即點即製的泰式麵食

真係好正
我地今次吃的是 B澳洲穀飼肩胛牛小排放題

配鴛鴦鍋:馬來娘惹叻沙 + 青檸椰奶雞湯

蝦片、豬皮非常香脆

大蝦粉絲很是惹味

蝦餅、春卷、炸榴槤波也不能錯過

泰式豬肉、雞肉串燒更是啤酒汽水的好朋友
我們自製特飲:雪條泡果味啤酒

夏天飲真的一流呀

來到主角上場

青檸椰奶雞湯真係好好飲

未灼牛肉已吸引我胃口
肩胛牛小排肉質鮮嫩可口

充滿牛味,因為湯底夠香濃

不用加醬汁點綴,口感與肉質已經令人滿意
馬來娘惹叻沙確是微辣而開胃

青檸椰奶雞湯更是無得彈

既好飲又好灼

令牛肉多汁飽滿,好食!
活捉流水大蝦

新鮮彈跳的放入鍋中
味道勁鮮甜

肉質好彈牙

這就是活蝦的好滋味
這次吃的很開懷

期待下次飯聚再開餐!

小評:

感恩呢

❤❤❤❤拍個好碼頭!❤❤

❤❤

2024-05-27 54 瀏覽
我搵到一間任食打邊爐(晚市120分鐘)好特別是以泰國菜為主題🤩它的熟食是幾出色👍🏻晚市任食還可以活蝦任捉任食,出面有個活蝦水缸區,有得玩又有得食🍤熟食🔸泰國秘撈有職員搖手鈴聲提醒出爐(因分不同時段出)客人就出去排隊取職員在他的大鍋上混合了蟹柳和蝦及一些調味,再分好一碗碗小碗給我們取。他就像酸辣撈麵沙律般,冰冰涼涼,酸酸甜甜辣辣,很開胃🤤🔸泰式海南雞一大碟的海南雞出爐,有很多隻雞腿,肉質會比較嫩滑,賣相可以!🔸黃咖哩海鮮我在他新鮮出爐的時候取,裏面有很多魷魚、蝦、青口等海鮮,旁邊也有電飯煲可以自行取飯,嘗了少少🤏估不到幾出色。它的黃咖哩是不辣,有少少生甜甜地,撈飯吃很好食!🔸香辣甲拋肉碎除了肉碎還夾雜了四季豆,都比較辣,而且不油膩,配飯也很好吃!🔸泰式粉絲蝦粉絲的味道有點港式😂因為加了麻油,令味道更香口🔸泰式菠蘿海鮮炒飯你想飽肚可以食它,但裡面配菜不多,好像得飯(建議可以配黃咖哩海鮮食)🔸泰式沙嗲串燒(雞、牛、豬)估不到又幾好食,肉嫩沒有因為燒而變乾或硬,仍保留到肉汁,加上沙嗲醬幾濃!湯底我們選擇了鴛鴦鍋🥘🔸泰金冬陰功鍋、馬來娘惹叻沙鍋我比較喜歡冬陰功湯鍋,因為味道清新點,有酸酸辣辣的味
我搵到一間任食打邊爐(晚市120分鐘)好特別

🔸泰式海南雞
🔸黃咖哩海鮮
🔸香辣甲拋肉碎
🔸泰式粉絲蝦
粉絲的味道有點港式😂因為加了麻油,令味道更香口
🔸泰式菠蘿海鮮炒飯
🔸泰式沙嗲串燒(雞、牛、豬)

湯底我們選擇了鴛鴦鍋🥘
🔸泰金冬陰功鍋、馬來娘惹叻沙鍋
我比較喜歡冬陰功湯鍋,因為味道清新點,有酸酸辣辣的味道,打邊爐也相對地配合,反而叻沙鍋很濃烈味道,會蓋過配菜原本的味道

火鍋配菜
🔸原隻大蝦炸網卷
🔸炸魚皮

自助區
丸類
海鮮三文治、墨魚丸、龍蝦丸、獅子狗、蟹籽丸、泰式魚餅、香菇貢丸、炸魚片頭、香芋魚丸、芝心包、芝士金瓜餅、大吉蟹柳、盲曹魚柳、墨魚仔、芝士腸、牛肉丸、魚蛋王

蔬菜
粟米、海帶、蕃茄、豆卜、南瓜、芋頭、芋絲、冬菇、金針菇、海鮮菇、秀珍菇、唐生菜、翡翠苗、娃娃菜、油麥菜、萵筍、白蘿蔔

飲品
🔸泰製清熱香茅水
🔸泰式綠奶茶
🔸泰式奶茶
🔸多款紙包及罐裝飲品(台灣製、韓國製,香港製等)

雪糕
🔸牛奶公司雪糕及雪條
🔸雀巢橙味或檸檬味雪條
🔸多款泰式甜品
🔸朱古力蛋糕
🔸泡芙

餐廳裝修好泰式,它的火鍋可以一人一鍋,或者兩人一個鍋,但背景音樂就播住廣東歌好搞笑
$208-$298就食到,都算好抵!
我就黃金時段食,$268一位
2K
2024-05-26 52 瀏覽
朋友升職 今日一齊去慶祝,去左🍲泰金鍋𝟙𝟚𝟘分鐘放題套餐🤤食物來自泰國嚴選新鮮食材,產地直送美食 🦐仲可以體驗捕捉活蝦放題🦐====—====—====—====—🤤自助區無限追加超過60款火鍋配料🍢、甜品🍨及飲品🧃,滿足唔同食客口味需求👍🏻👍🏻泰金鍋放題使用新鮮的泰國食材,直接從產地運送,保證食物的品質和口感。最吸引人的莫過於可以自己捕捉活蝦放入鍋中烹煮,隻隻新鮮生猛,非常新鮮有3款套餐:▫️𝟛款套餐▫️ 𝔸:嚴選特級牛🐄早鳥/宵夜$208|黃金時段$238|小童/長者$128—𝔹:澳洲產極選肩胛牛小排🥩早鳥/宵夜$238|黃金時段$268|小童/長者$168—ℂ:澳洲產M6和牛🐂早鳥/宵夜$268|黃金時段$298|小童/長者$198按個人喜好挑選喜歡的牛肉類別,揀選後任食,牛肉選擇算多,肉質新鮮,條紋清晰可見,肉味香濃,香嫩可口,不消一會吃了幾碟😍⋄▫️𝟠款湯底▫️檸檬金茅鍋|泰金冬陰功鍋|馬來娘惹喇沙鍋|青檸椰奶雞湯鍋|日式蕃茄鍋|藥膳豬骨白湯鍋|養生菇菌清湯鍋|泰麻辣鍋餐廳還提供了八種湯底選擇,可以根據個人口味喜好來選擇,我選擇了麻辣鍋及豬骨湯鍋,美味🤤⋄🍗泰國產地炸物泰式炸辣魚餅|

====—====—====—====—

ℂ:澳洲產M6和牛🐂
早鳥/宵夜$268|黃金時段$298|小童/長者$198

▫️𝟠款湯底▫️

🍗泰國產地炸物
泰式炸辣魚餅|泰國清邁炸豬皮|泰國宋卡蝦片|泰式榴槤炸彈|泰式雞堡|薯蓉芝士米網卷|香脆炸魚皮|泰式芒果春卷

👨🏻‍🍳泰主廚自助特色推介
泰廚秘製海南雞|泰式香辣甲拋肉碎|泰式黃咖喱蝦|泰式炙燒烤魚|泰式金邊粉|泰式菠蘿海鮮炒飯|泰式粉絲蝦|明爐檸檬蒸魚|泰式甜品

自助吧熟食選擇非常多,而且每款都是用心製作,質素非常好🙌🏻光看賣相,已經非常吸引,吃上口味道也非常好😍

甜品方面,有多款泰國甜品,有椰汁西米糕、椰汁千層糕、朱古力布朗尼、還有DIY泰國甜品,是我喜愛的😙

🥗泰新鮮沙律

📍地址:旺角彌敦道601號創興廣場6樓
2024-05-08
  • 流水蝦
2024-05-25 91 瀏覽
放工後,我與哥哥前往旺角創興廣場 6 樓的泰金鍋,一同享用澳洲牛肉鍋放題,度過了一個美好的晚餐時光。抵達餐廳後,我們被店鋪寧靜舒適的環境所吸引。我們選擇了鴛鴦鍋,享用青檸椰奶雞湯和清湯兩種不同風味的湯底。泰金鍋提供澳洲穀飼肩胛牛小排放題,每位成人只需$318,讓人驚喜又滿足。餐廳提供了豐富的食材,包括新鮮生猛大蝦、各種蔬菜、菇菌類、肉丸等。我和哥哥都忙著在鍋中烹煮,一邊品嚐美味的食材,一邊聊著工作和生活上的點點滴滴。烹飪過程讓我們感受到了家人在一起的溫暖和歡樂。餐後,我們又品嚐了泰式甜品和現做的泰式撈麵,讓整個用餐體驗更加圓滿。此外,餐廳無限供應罐裝飲料和雪條,讓我們吃得格外盡興。

香港少見嘅泰式任食火鍋特登同👦🏻平日收工去吃~店內充滿泰式風情 環境寬敞明亮設有活海蝦池🦐即捕即吃勁新鮮☀️晚市 120 分鐘火鍋放題Set B $268任揀80多種款食材🐂特級牛胸腹 肩胛肉眼 牛胸爽 極上牛舌 🐖丹麥產皇冠豚梅肉 炸豬皮🐐澳洲產草飼羊肩肉🦀蟹子墨魚滑 炸魚皮 炸蝦餅🍢泰式沙嗲豬肉串 雞肉串 主推🔥澳洲產極選肩胛牛小排 完美油脂分佈😋叫咗好多碟共有8款特色湯底 +$68升級鴛鴦大鍋被青檸椰奶雞湯鍋🥥同冬蔭功鍋🌶️吸引香濃椰奶偏甜口🍲個人偏愛呢款 冬蔭功唔會好辣 酸辣湯底煮菇類一流上菜速度好快👏🏻自助區選擇多到令人眼花撩亂有好多泰國熟食料理 地道甜品 泰式奶茶必食🥇泰式炒粉絲 🥈香茅肉碎 🥉海南雞店員仲推介咗即叫即整嘅泰式秘撈攤🥢MAMA麵✖️魷魚 白蝦 唐芹 洋蔥 車厘茄最後加入秘製泰式辣醬拌勻泰出色 一定要試下!整體味道正宗🇹🇭食物質素高 種類多仲有自助夾流水蝦🤩超特別體驗~
香港少見嘅泰式任食火鍋
特登同👦🏻平日收工去吃~
店內充滿泰式風情 環境寬敞明亮

必食🥇泰式炒粉絲 🥈香茅肉碎 🥉海南雞

店員仲推介咗即叫即整嘅泰式秘撈攤🥢
MAMA麵✖️魷魚 白蝦 唐芹 洋蔥 車厘茄
最後加入秘製泰式辣醬拌勻
泰出色 一定要試下!

整體味道正宗🇹🇭食物質素高 種類多
仲有自助夾流水蝦🤩超特別體驗~

台式火鍋就食得多,泰式火鍋你又試過未?最近我去左旺角嘅《泰金鍋》有多款泰式湯底可以選擇,好似有冬陰功湯底、檸檬香茅、青檸椰奶雞湯等。今次我哋叫咗set B澳洲產極選肩胛牛小排,呢個set有特級牛胸腹、美國產下肩胛肉眼、丹麥產皇冠豚梅肉、極上牛舌🥩 仲有泰式沙嗲串燒、蟹籽墨魚滑。仲有活蝦可以任夾,出面仲有多款泰式小食,好似泰式鳳爪、泰式肉碎、泰國甜品糕點。仲有一個撈麵攤檔,有泰國嘅職員即場為你撈麵😋 除左多款湯底同食材,餐廳仲提供多種特色調味料,例如泰式辣椒醬、泰式醬油、冬陰功醬等。亦都有多款泰式飲品,可以消暑解辣,有泰式香茅水、泰式奶茶等!而且餐機環境舒服,又有豐富多樣嘅菜單選擇,仲有美味嘅湯底同新鮮食材。如果你對泰國美食感興趣,不妨嚟呢間泰式火鍋餐廳一試,讓你嘅味蕾感受到泰國風味嘅獨特魅力。