2024-08-13 287 瀏覽
之前在銅鑼灣工作時常來光顧,今天下午茶時間經過大概4點25,看下午茶到5點就上去。明明整場只有兩三桌客,也要我坐在一張和隔壁客人很相近的桌子。坐下看了餐單點了個下午茶咖喱雞肉飯,點熱咖啡,來了冰的,也想著算了能喝。一邊吃待應一樣一樣把桌面東西收走,還沒用的液體糖漿丶調味料丶菜單,4點半上菜,4點40分過來埋單,50分我桌上食物丶飲料全收走了,還把晚餐的setting放上,真的好攪笑,我是什麼很賤的人嗎?下午茶要休息下場你就直接說有截單時間,賺錢吃相真難看。

2024-08-12 283 瀏覽
食物唔貴,水準一般,服務態度好差!我地人多,分兩枱,安排已經自己動手。侍應唔滿意,完全無爭吵下,轉身就講粗口,比遲來的朋友聽到。今時今日咁嘅服務態度,就算食物係平嘅,都唔會有下次

2024-08-12 245 瀏覽
發現身邊好多朋友都去咗泰國玩🇹🇭佢地話泰國仲涼過香港😂😂 如果你地都似我一樣怕熱怕曬唔想飛泰國但又想有去咗旅行嘅感覺✈️ 嚟呢間 #泰簡單 幫到你 👩🏽‍🦰地方幾大,有indoor/outdooroutdoor幾好feel,有酒吧~岩晒飲下野、開下party~ 而且店內職員9成都係泰國人,成個氛圍感都好好👍🏻 因為太熱,我就揀咗坐室內~ 🥗《 泰式海鮮粉絲沙律 💲108 》 好多隻蝦、仲有花生、車厘茄、魷魚等等,特別中意食魷魚,好軟稔~整體酸酸辣辣好開胃~ 🥘《 豬軟骨咖哩 💲108 》 好香郁惹味~濃稀度又剛好~豬軟骨爽口肉嫩,仲有入晒味嘅薯肉~ 🍞《 蒜蓉包 💲37 》 香脆可口但唔會過乾,用嚟配咖哩食好正~ 🍛《 泰式肉碎炒飯 💲118 》炒飯乾濕度剛好~又入味多料,加上煎蛋簡直係畫龍點睛,添上蛋香又增加滑溜口感~ 咁好feel點可以唔飲杯野呢~🍹《 漫天飛花 💲48 》主要係火龍果汁、橙汁nix成~ 清甜健康~🍹《女心有靈犀 💲48 》 呢個味道似雜果賓治,有雜果、芝麻珍珠、石榴汁加上梳打mix成~ 消暑解渴~2個人埋單加埋一 💲514 ,平均每人200零蚊,好抵👍🏻👍🏻
發現身邊好多朋友都去咗泰國玩🇹🇭
佢地話泰國仲涼過香港😂😂

如果你地都似我一樣怕熱怕曬唔想飛泰國
但又想有去咗旅行嘅感覺✈️
嚟呢間 #泰簡單 幫到你 👩🏽‍🦰

地方幾大,有indoor/outdoor

因為太熱,我就揀咗坐室內~

🥗《 泰式海鮮粉絲沙律 💲108 》

🥘《 豬軟骨咖哩 💲108 》

🍞《 蒜蓉包 💲37 》
香脆可口但唔會過乾,用嚟配咖哩食好正~

🍛《 泰式肉碎炒飯 💲118 》

咁好feel點可以唔飲杯野呢~

🍹《女心有靈犀 💲48 》

2024-08-03
由正宗泰國人主理🇹🇭連廚師🧑🏻‍🍳及侍應🤵🏻均是泰國人(廣東話也是可以的👌🏻)🥣菜式選擇良多, 夠哂地道🤩位於已結業的總統戲院🎬, 樓下搭Lift直上頂樓🔝由電梯口的💡藤織吊燈及植物🌱, 至店內昏暗環境, 室外的滿天星燈串✨🌃🏝️營造渡假風情, 十分舒適寫意😌🔸酸辣排骨湯(細)🥣 $75 7/10🥣泰式湯的選擇都多, 揀咗未飲過嘅酸辣排骨湯🌠🦴☑️約有4-5件排骨, 肉質軟嫩, 軟骨位都好易咬😙另有草菇🍄‍🟫及大量香料🌿整體帶微辣🌶️, 辣度適中, 酸辣開胃😉🔸肉碎生菜包🥬 $95 7.5/10☑️可選: 豬/ 牛/ 雞肉平日生菜包通常預設豬肉碎🐷🙌🏻呢到自由度較大, 可自選其他肉類🐮🐔豬肉碎的肥膏比列較少混合乾蔥粒, 檸檬葉及青檸汁🍋夾埋清爽的生菜包住食, 係款清新開胃前菜😆🔸泰式香草烤豬肉🐷 $138 7.5/10🇹🇭泰版辣子雞丁🌶️有種🇨🇳四川菜feel🤣, 滿怖紅色辣椒, 唔會好辣👌🏻豬肉炒得乾身, 香口惹味😛🔸濕炒海鮮河粉🦐🥢 $118 6/10🫨上枱大碟到連隔離枱都好奇係咩菜式🤣河粉被大量海鮮覆蓋住🦐☑️有蝦仁, 蜆肉, 魷魚, 蔬菜等略嫌醬汁較多🤏🏻🔸鮮青檸梳打 $
由正宗泰國人主理🇹🇭
廚師🧑🏻‍🍳及侍應🤵🏻均是泰國人
(廣東話也是可以的👌🏻)
🥣菜式選擇良多, 夠哂地道🤩

位於已結業的總統戲院🎬,
樓下搭Lift直上頂樓🔝
由電梯口的💡藤織吊燈及植物🌱,
至店內昏暗環境, 室外的滿天星燈串✨🌃
🏝️營造渡假風情, 十分舒適寫意😌

🔸酸辣排骨湯(細)🥣 $75 7/10
🥣泰式湯的選擇都多,
揀咗未飲過嘅酸辣排骨湯🌠🦴
☑️約有4-5件排骨,
肉質軟嫩, 軟骨位都好易咬😙
另有草菇🍄‍🟫及大量香料🌿
整體帶微辣🌶️, 辣度適中, 酸辣開胃😉

🔸肉碎生菜包🥬 $95 7.5/10
☑️可選: 豬/ 牛/ 雞肉
平日生菜包通常預設豬肉碎🐷
🙌🏻呢到自由度較大, 可自選其他肉類🐮🐔
豬肉碎的肥膏比列較少
混合乾蔥粒, 檸檬葉及青檸汁🍋
夾埋清爽的生菜包住食, 係款清新開胃前菜😆

🔸泰式香草烤豬肉🐷 $138 7.5/10
🇹🇭泰版辣子雞丁🌶️
有種🇨🇳四川菜feel🤣,
滿怖紅色辣椒, 唔會好辣👌🏻
豬肉炒得乾身, 香口惹味😛

🔸濕炒海鮮河粉🦐🥢 $118 6/10
🫨上枱大碟到連隔離枱都好奇係咩菜式🤣
河粉被大量海鮮覆蓋住🦐
☑️有蝦仁, 蜆肉, 魷魚, 蔬菜等
略嫌醬汁較多🤏🏻

🔸鮮青檸梳打 $45 7/10
🔸鮮菠蘿汁🍍 $60 7/10
清新鮮甜, 好解渴~
  • 肉碎生菜包
2024-08-08 4432 瀏覽
泰簡單(Thai Simple Kitchen)是一家位於銅鑼灣的泰國菜餐廳,地址是銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓。餐廳的內部裝修融合了泰國元素與現代設計,營造出舒適且充滿東方風情的用餐環境。店內擺設了許多泰國藝術品和雕塑,増添了濃厚的文化氣息。餐廳還提供室內及戶外座位區。這家餐廳以其地道的泰國菜和充滿泰式風情的裝潢而聞名。餐廳的廚師和服務員大多是泰國人,確保了菜品的正宗口味。//大蝦蛋網炒金邊粉這道菜色香味俱全,蛋網的製作更是讓這道菜增添了視覺上的吸引力。金邊粉吸收了醬料的味道,搭配大蝦的鮮甜和蛋網的柔滑,口感豐富,讓人一試難忘//冬陰公湯這道湯的名字中,“冬陰”代表酸辣,“公”代表蝦,所以它的意思就是酸辣蝦湯。獨特的酸辣味道,非常開胃。大蝦新鮮。//蝦醬炒通菜空心菜的鮮嫩和脆爽。蝦醬濃郁,為菜肴增添獨特的鮮味和香氣。//豬頸肉肉質鮮嫩且帶有脆感,油花分布均勻,吃起來肥而不膩//珍多冰$45由綠色的粉條、紅豆、仙草、碎冰、椰奶和椰糖組成,口感清涼爽口,非常適合炎熱的天氣享用//心有靈犀這款名為「心有靈犀」的飲品是由雜果梳打、珍珠芝麻和石榴汁組成的泰式特飲1。層次豐富,口感不會過於甜
泰簡單(Thai Simple Kitchen)是一家位於銅鑼灣的泰國菜餐廳,地址是銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓。餐廳的內部裝修融合了泰國元素與現代設計,營造出舒適且充滿東方風情的用餐環境。店內擺設了許多泰國藝術品和雕塑,増添了濃厚的文化氣息。餐廳還提供室內及戶外座位區。這家餐廳以其地道的泰國菜和充滿泰式風情的裝潢而聞名。餐廳的廚師服務員大多是泰國人,確保了菜品的正宗口味。

//大蝦蛋網炒金邊粉

//冬陰公湯

//蝦醬炒通菜
空心菜的鮮嫩和脆爽。蝦醬濃郁,為菜肴增添獨特的鮮味和香氣。

//豬頸肉
肉質鮮嫩且帶有脆感,油花分布均勻,吃起來肥而不膩

//珍多冰$45

//心有靈犀
這款名為「心有靈犀」的飲品是由雜果梳打、珍珠芝麻和石榴汁組成的泰式特飲1。層次豐富,口感不會過於甜膩,非常適合炎熱的夏天享用。價格為 $48

• 冬陰功
2024-08-08 259 瀏覽
今晚去銅鑼灣食泰國菜,泰簡單位於總統戲院頂樓,由室外室內位置。如果天氣比較涼,室外位置非常舒服。打開餐牌有不同種類的泰國菜式,非常吸引。龍眼茶熱甜度適中,清潤檸檬梳打 開胃清新柚子沙律少少辣,柚子新鮮,混合獨特醬汁非常開胃椰汁雞湯 青潤鮮甜皇宮大蝦蛋網炒金邊粉 蛋網包住香噴噴的金邊粉,調味好,大蝦新鮮鹹魚炒芥蘭 鹹魚蓉惹味,芥蘭翠綠

龍眼茶熱
甜度適中,清潤

檸檬梳打
開胃清新

柚子沙律
少少辣,柚子新鮮,混合獨特醬汁非常開胃

椰汁雞湯
青潤鮮甜

皇宮大蝦蛋網炒金邊粉
蛋網包住香噴噴的金邊粉,調味好,大蝦新鮮

鹹魚炒芥蘭
鹹魚蓉惹味,芥蘭翠綠
2024-08-08 230 瀏覽
喺銅鑼灣食泰菜好多朋友都推薦總統戲院上邊嘅呢間泰國餐廳,仲有非常之大嘅室外環境,晚餐時間都10分滿座。柚子沙律沙律口感豐富,酸甜開胃。椰汁青咖喱雞雞肉入口嫩滑,唔會鞋烚烚,椰汁味道濃郁,青咖喱辣到令人好開胃。飛天通菜有鑊氣,通菜爽脆無渣,香口惹味。串燒唔會燒到乾爭爭,食落有肉汁,一定要配沙嗲醬,超級好味。蟹肉炒飯滿滿既蟹肉,炒飯炒得乾身,粒粒分明,唔止味道好食,基本上啖啖都食都蟹肉,十分滿足。黃金夢芒果汁加菠蘿汁,味道香甜。

柚子沙律
沙律口感豐富,酸甜開胃。

椰汁青咖喱雞

飛天通菜
有鑊氣,通菜爽脆無渣,香口惹味。

串燒唔會燒到乾爭爭,食落有肉汁,一定要配沙嗲醬,超級好味。

蟹肉炒飯

黃金夢
芒果汁加菠蘿汁,味道香甜。
2024-08-06 201 瀏覽
放假出左銅鑼灣行街,朋友話想食泰菜,第一時間就諗起總統戲院隔離既泰簡單。一入到餐廳充滿泰國風情,我地比較食唔到辣,職員都好細心講解同介紹茶式,呢樣非常加分。柚子沙律天氣好熱,食個柚子沙律開一開胃,加上少少腰果,食唔停口。豆腐肉碎粉絲湯材料非常豐富,充滿芹菜香味,香濃鮮甜。馬拉盞炒通菜新鮮爽口,配上馬拉盞咸香,好有泰式風味。沙嗲串燒又係一樣必點菜式,肉質嫩滑,沙嗲汁甜甜地,食到停唔到口。青檸梳打及芒果汁泰式飲品大大杯,特別芒果汁好Fresh又唔酸,非常好飲。

柚子沙律
天氣好熱,食個柚子沙律開一開胃,加上少少腰果,食唔停口。

豆腐肉碎粉絲湯
材料非常豐富,充滿芹菜香味,香濃鮮甜。

馬拉盞炒通菜
新鮮爽口,配上馬拉盞咸香,好有泰式風味。

沙嗲串燒
又係一樣必點菜式,肉質嫩滑,沙嗲汁甜甜地,食到停唔到口。

青檸梳打及芒果汁
泰式飲品大大杯,特別芒果汁好Fresh又唔酸,非常好飲。
2024-08-06 202 瀏覽
泰簡單餐廳位於港島銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓,餐廳裝修簡約帶有泰式風格,設有戶外座位,好似置身於泰國度假村,餐廳主打泰國菜,餐廳廚師和服務員都是泰國人,所以的食物好地道正宗泰國菜,服務員招呼友善。冬陰功湯湯配料有大蝦,鮮姑,香茅,秀珍菇和其他香料,湯味濃郁夠酸夠辣。馬拉棧炒椰菜馬拉盞炒椰菜夠鑊氣,配有香蒜,紅椒和醬汁,食落好惹味。香辣炒蜆炒蜆配料有紅椒,香蔥,洋蔥和醬汁,不太辣,微鹹,好鮮甜。蟹肉炒飯蟹肉炒飯好大碟,配有雞蛋,蔥粒和蟹肉,青瓜作伴碟,廚師炒飯炒到夠乾身,粒粒分明,好有飯香,蟹肉鮮甜。飲品有鮮菠蘿汁和鮮芒菓汁。
泰簡單
餐廳位於港島銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓,餐廳裝修簡約帶有泰式風格,設有戶外座位,好似置身於泰國度假村,餐廳主打泰國菜,餐廳廚師服務員都是泰國人,所以的食物好地道正宗泰國菜,服務員招呼友善。

冬陰功湯

馬拉棧炒椰菜
馬拉盞炒椰菜夠鑊氣,配有香蒜,紅椒和醬汁,食落好惹味。

香辣炒蜆
炒蜆配料有紅椒,香蔥,洋蔥和醬汁,不太辣,微鹹,好鮮甜。

蟹肉炒飯

2024-08-06 186 瀏覽
朋友想吃泰國的料理,這天到了這泰國風滿滿餐廳享受晚飯,店有室外和戶內座位。食物以非常高質地道泰國為主題。冬陰公湯惹味香濃,滿滿草菇冬陰公湯辣味香,蝦肉多,蕃茄酸味,椰漿香濃味道,是辣香冬陰公湯炒通菜好吃之地道菜式,香味重,通菜份量大燒豬頸肉泰國風味,燒得脆皮感滿滿。咸度辣度都適合香港人之泰國店!來個石榴汁和芒果汁,甜中帶鮮,有特色!再吃!位置都很方便去 sogo行過去只是5分鐘步程美味之食物,配合泰國風環境,快樂指數升
冬陰公湯
炒通菜
好吃之地道菜式,香味重,通菜份量大
燒豬頸肉
泰國風味,燒得脆皮感滿滿。
位置都很方便去 sogo行過去只是5分鐘步程
美味之食物,配合泰國風環境,快樂指數升
🎀銅鑼灣。高級典雅地道泰國料理😇超寬敞空間🔝🎀🪄店名* #泰簡單🔮地址* 銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$517 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_銅鑼灣剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_泰國菜➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵收到曬大家想我介紹多啲港島區野食拉😂最近成日偷懶系屯元天活動 今次黎到呢間超地道既泰國菜餐廳 全層都係佢地 夠曬私隱度👍而且仲有室內室外空間 超寬敞!裝飾仲好有泰國典雅風格 環境勁chill超岩打卡📷餐廳開頭仲有落地窗設計二人座位 超舒服😍🍽️食物質素🍽️餐廳食物夠曬地道 包括廚師及侍應都是地道泰國人 佢地都會識少量廣東話 唔怕溝通唔到 餐牌有滿滿既圖片介紹 樣樣都十分吸引 同埋好多野食平時系普通餐廳都見唔到 簡直好似去左泰國當地甘啊😍除外 夜晚仲有cocktail飲 岩曬同朋友夜晚黎chill下拉~👀評分💖💖💖💖💖🪄蟹肉炒飯$128炒飯呈金黃色 飯粒質感粒粒分明 而且蟹肉超足料 差唔多每淡都食到蟹肉鮮甜味 而且有加入鹹蛋黃粒 令整體味道更昇華 香味增加😍份量超
🎀銅鑼灣。高級典雅地道泰國料理😇超寬敞空間🔝🎀

🪄店名* #泰簡單
🔮地址* 銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$517 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾
#pickyme_銅鑼灣

剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜
#pickyme_泰國菜
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️
餐廳食物夠曬地道 包括廚師侍應都是地道泰國人 佢地都會識少量廣東話 唔怕溝通唔到 餐牌有滿滿既圖片介紹 樣樣都十分吸引 同埋好多野食平時系普通餐廳都見唔到 簡直好似去左泰國當地甘啊😍除外 夜晚仲有cocktail飲 岩曬同朋友夜晚黎chill下拉~

🪄蟹肉炒飯$128
炒飯呈金黃色 飯粒質感粒粒分明 而且蟹肉超足料 差唔多每淡都食到蟹肉鮮甜味 而且有加入鹹蛋黃粒 令整體味道更昇華 香味增加😍份量超足!

🪄椰汁雞肉湯$128
第一次食呢道菜 味道幾特別 佢地呢款湯系酸酸地 夠曬開胃 入面仲加入左不同菇類,香料,車厘茄等 雞肉增加湯既鮮甜味道 如果雞肉可以再嫩滑啲就更加加分✨

🪄燒豬頸肉$96
份量感爆棚😍 每一塊豬頸肉都係勁厚身又勁大塊 外皮燒得香脆剛好 調味適中 應該要加多碗飯😆

🪄肉碎生菜包$95
佢地呢款生菜包好特別 除左有平時成日見到嘅豬肉碎之外 佢地仲有提供牛肉或雞肉粒 岩曬各人口味 食落去一開頭無咩辣味 跟住之後辣味會慢慢滲出黎😨下次都係要叫翻走辣先得

🪄飲品-泰式奶茶$40 & 椰汁冰$36
平時飲開嘅泰式奶茶都會偏甜或者陣味會怪怪哋 但係呢一款異常地幾好飲😍值得一試 椰汁冰都甜甜地好解渴👍

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️

• 燒豬頸肉
  • 泰式奶茶
  • 椰汁雞湯
2024-08-03 159 瀏覽
最近,我在銅鑼灣中心地段發現了一家地道的泰國菜館,令我體驗到真正的泰國美食滋味。這家餐廳不僅環境舒適,還提供多款美味的泰國菜餚,讓我感到非常滿意。 😋泰式炸魚餅和蝦餅🍟我們先點了泰式炸魚餅和蝦餅作為前菜。炸魚餅外脆內嫩,魚肉味道鮮美,非常好吃。蝦餅則是外酥內嫩,蝦肉味道濃郁,令人垂涎。 🤤泰式椰子雞湯 🍲接下來,我們點了泰式椰子雞湯。這道湯的椰子味道非常濃郁,酸味恰到好處,雞肉則是嫩滑多汁,非常美味。 👌飛天通菜 🥗馬拉盞炒通菜是另一道令人驚艷的菜餚。馬拉盞的辣味和通菜的甜味完美結合,令我感到非常滿意。 😊泰式豬肉炒飯🍚泰式豬肉炒飯是另一道必試的菜餚。豬肉炒得非常嫩滑,米飯則是香噴噴的,非常好吃。 👍新鮮菠蘿芒果汁及白馬王子(特式椰汁冰 🍸🍹我們還點了新鮮菠蘿芒果汁作為飲料。這杯汁的甜味和酸味完美結合,非常清爽。 😋白馬王子的椰子味道非常濃郁,甜味恰到好處,下面的泰式配料亦很有趣,非常美味。 👌餐廳環境🏠這家餐廳的環境非常舒適,具有chill的氣氛,非常適合放鬆傾偈。另外,餐廳還提供多款cocktail,讓客人可以在享用美食的同時,還可以品嚐到美味的飲料。 🍹

泰式炸魚餅和蝦餅🍟

泰式椰子雞湯 🍲

飛天通菜 🥗

泰式豬肉炒飯🍚

新鮮菠蘿芒果汁及白馬王子(特式椰汁冰 🍸🍹

餐廳環境🏠

2024-08-01 108 瀏覽
今日去咗銅鑼灣總統戲院頂樓一間泰國餐廳叫泰簡單,成個餐廳感覺好舒服座位好寬敞仲有室外同室內嘅座位揀,如果天氣涼爽嘅話坐出邊氣氛應該幾好。店員服務好,一坐落嚟就已經遞餐牌同倒水。睇完個Menu我哋決定揀菠蘿炒飯, 因為睇過賣相好吸引,個菠蘿炒飯上枱之後令我哋好驚訝,因為原來成個菠蘿炒飯都好大碟d料又好足,平時其他泰國餐廳個菠蘿只係刮得好淺,炒飯得面頭嗰少少,但係呢間唔同,呢間刮得好深,成個菠蘿裏面都係塞滿炒飯,份量極大。食泰國嘢,當然要叫沙嗲串燒,一碟串燒有六串,有齊晒牛肉豬肉同雞肉。仲烤得好香口好好食。另外我哋叫咗個喇沙湯麵,個喇沙湯好香裏面啲料好足有蛋同大蝦,大蝦唔係得一兩隻咁少,而且新鮮又彈牙。叫咗一個生菜包,呢個好好食,紅洋蔥配碎肉連住生菜食好香口。分別叫咗兩杯嘢飲,一個係檸檬shake冰,呢個好特別,佢俾埋個金屬瓶自己shake, 另一個係黃金夢,個名勁好聽,其實係菠蘿汁加芒果汁,雖然簡簡單單,但係十分好飲。
今日去咗銅鑼灣總統戲院頂樓一間泰國餐廳叫泰簡單,
店員服務好,一坐落嚟就已經遞餐牌同倒水。
叫咗一個生菜包,呢個好好食,紅洋蔥配碎肉連住生菜食好香口。
2024-08-01 130 瀏覽
泰簡單地址:銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓今次嘅地道泰國晚餐真係超滿足!😋 唔單止環境好chill, 超岩打卡,P.S 夜晚仲有cocktail飲添Pomelo Salad 🥗 $98清新爽口,開胃又健康!絕對是夏天必嚐之選!🍊Thai Yellow Curry 🍛 108椰香濃厚,帶點微辣,配白飯絕配!一試難忘!Pineapple Fried Rice🍍$128菠蘿炒飯香甜多汁,每口都有菠蘿粒,超特別!🍍Sauteed Morning Glory 🥬 $95清炒通菜爽口嫩滑,下飯又健康,超愛這道菜!Thai Iced Tea🍹$40泰式奶茶香濃滑順,解渴又開胃!Fresh Mango Juice 🥭$60新鮮芒果榨汁,甜而不膩,超滋潤#nicefoodie銅鑼灣-—————#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #旺角美食 #美食 #銅鑼灣美食 #打卡 #銅鑼灣 #香港口味 #隱世
泰簡單
地址:銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓

Pomelo Salad 🥗 $98
清新爽口,開胃又健康!絕對是夏天必嚐之選!🍊
Thai Yellow Curry 🍛 108
椰香濃厚,帶點微辣,配白飯絕配!一試難忘!
Pineapple Fried Rice🍍$128
菠蘿炒飯香甜多汁,每口都有菠蘿粒,超特別!🍍
Sauteed Morning Glory 🥬 $95
清炒通菜爽口嫩滑,下飯又健康,超愛這道菜!
Thai Iced Tea🍹$40
泰式奶茶香濃滑順,解渴又開胃!
Fresh Mango Juice 🥭$60
新鮮芒果榨汁,甜而不膩,超滋潤
#nicefoodie銅鑼灣

-—————
#food #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #hk #香港 #旺角美食 #美食 #銅鑼灣美食 #打卡 #銅鑼灣 #香港口味 #隱世美食 #隱世小店 #半價優惠 #人氣餐廳 #人氣美食 #香港好去處 #西菜 #西餐
2024-07-31 156 瀏覽
喺銅鑼灣有間餐廳真係好chill,啱晒打卡!一入去就俾佢嘅環境吸引住,裝修得好有feel,真係有啲去到泰國嘅感覺。🥣冬蔭功湯底好濃郁,辣味同酸味啱啱好。🥬飛天通菜真係超級辣,啱晒鍾意食辣嘅朋友。🦐鮮炸蝦餅送到上枱熱辣辣,外脆內嫩,配埋泰式辣醬好正。🍚蝦醬炒飯係另一個驚喜,蝦醬味道好香,飯粒粒分明,每一啖都好滿足。🧋泰式奶茶🥛椰汁冰呢度嘅廚師同侍應都係地道泰國人,服務態度好親切,令成個用餐體驗更添泰國風情。

🥣冬蔭功
湯底好濃郁,辣味同酸味啱啱好。

🥬飛天通菜
真係超級辣,啱晒鍾意食辣嘅朋友。

🦐鮮炸蝦餅
送到上枱熱辣辣,外脆內嫩,配埋泰式辣醬好正。

🍚蝦醬炒飯
係另一個驚喜,蝦醬味道好香,飯粒粒分明,每一啖都好滿足。

🧋泰式奶茶
🥛椰汁冰

呢度嘅廚師侍應都係地道泰國人,服務態度好親切,令成個用餐體驗更添泰國風情。