唔係講笑,改名真係好緊要嘅事。泰濃麵呢個名比我既第一個印象,就係佢嘅湯底會好濃郁。果然,佢哋嘅湯底真係好濃味!泰濃麵有好多款粉麵可以揀,包括船湯、冬陰功湯同埋清湯。除咗清湯之外,全部都係好濃郁嘅湯底,真係令人垂涎欲滴。粉麵有好多款選擇,仲可以加埋白飯,真係好飽足啊!卜卜蜆船湯配薯粉 $92雞脾肉船湯配河粉 $72泰式小食拼盤 $78包括蝦餅、雞翼、芝士雲吞龍眼冰 $28香茅斑斕梳打 $28泰濃麵絕對係一個值得一試嘅餐廳,佢嘅濃郁湯底同多款選擇,一定會令你回味無窮。記住嚟試下佢哋嘅特色小食同飲品,絕對會令你享受一個美味嘅餐飲體驗。
唔係講笑,改名真係好緊要嘅事。
泰濃麵呢個名比我既第一個印象,就係佢嘅湯底會好濃郁。
果然,佢哋嘅湯底真係好濃味!

泰濃麵有好多款粉麵可以揀,包括船湯、冬陰功湯同埋清湯。
除咗清湯之外,全部都係好濃郁嘅湯底,真係令人垂涎欲滴。

粉麵有好多款選擇,仲可以加埋白飯,真係好飽足啊!

卜卜蜆船湯配薯粉 $92

雞脾肉船湯配河粉 $72

泰式小食拼盤 $78
包括蝦餅、雞翼、芝士雲吞

龍眼冰 $28
香茅斑斕梳打 $28

2023-09-21 53 瀏覽
【泰濃麵】位於尖沙咀,呢間餐廳嘅食物幾出色㗎!由於佢主打船麵!下面我會為大家分享幾款必試嘅菜式!🍜黑豚肉船麵(河粉)$72首先,我要介紹呢度嘅招牌菜式-黑豚肉船麵(河粉)。佢嘅河粉好吸味!湯底濃郁,令人回味無窮。如果你鍾意豬肉同河粉嘅組合,呢個菜絕對唔會令你失望!😋🍜🥗木瓜沙律$49另一款必試嘅菜式係木瓜沙律。新鮮嘅木瓜配上清新嘅蔬菜同埋香脆嘅花生碎,絕對係一道解膩又開胃嘅開胃菜。佢嘅醬汁酸甜可口,令人食指大動!如果你鍾意清爽同好辣嘅沙律,呢個菜絕對值得一試!🥗😍🥥原個泰國椰青$48最後,我要推薦嘅係原個泰國椰青。佢嘅椰青新鮮多汁,一啖下去就可以感受到椰子嘅香甜味道,真係好解渴!無論係夏天定係平日,一杯原個泰國椰青都可以帶俾你一份涼爽同滿足嘅感覺。如果你鍾意椰子味,呢個飲品絕對唔可以錯過!🥥🌴呢度嘅泰濃麵真係值得一試!無論係木瓜沙律定係原個泰國椰青,每一款都有佢嘅獨特風味同特色🍽️

🍜黑豚肉船麵(河粉)$72

🥗木瓜沙律$49

🥥原個泰國椰青$48

2023-09-15 50 瀏覽
尖沙咀呢間食泰國🇨🇷船麵餐廳, 係正I square隔離, 好方便! 店內環境好似泰國地道店舖咁, 不過係乾淨版, 地下地磚仔, 木卡位, 小圓木枱櫈, 好有懷舊感覺。餐廳老闆專程到泰國偷師再經多番鑽研, 佢個船湯底用超過20種材料去調製, 仲有其他由泰北搜尋返來嘅香料, 絕不加味精。餐牌上船麵有10款, 由$69起, 湯底就有3款, 分別係最傳統嘅船湯, 冬蔭公湯底同清湯; 麵可揀配河粉, 金邊粉, 薯粉, 黃面, 薯粉同埋湯飯; 主菜有雞脾肉, 煙鴨胸, 黑豚肉, 頂級美國肥牛, 芫茜山, 卜卜蜆, 頂級安格斯牛肉, A5黑毛和牛, 日本廣島蠔 , 原隻波士頓龍蝦; 價錢有別於泰國街頭的, 用料都不同泰國的地道用料。頂級安格斯牛肉船湯金邊粉 - $92 有炸豬皮, 豬油渣, 秋葵, 白蘿蔔, 魚蛋及安格斯牛肉🥓🥓; 蘿蔔鮮甜無渣, 每片安格斯牛肉都好嫩滑, 好有牛味, 食得出真係貴價貨, 牛肉半生熟, 啱啱好, 成個湯頭夠濃郁, 好甜, 脆卜卜炸豬皮吸晒啲湯, 好好味, 仲有2粒魚蛋, 配咗金邊粉🍜, 又爽又滑, 吸湯夠哂好味。。卜卜蜆冬陰功湯 - $92卜卜蜆大隻鮮甜, 厚肉,

頂級安格斯牛肉船湯金邊粉 - $92

卜卜蜆冬陰功湯 - $92
卜卜蜆大隻鮮甜, 厚肉, 仲有秋葵, 一隻青口, 一隻蝦,🦐 蟹柳, 秀珍菇;🍄 湯頭顏色唔似平時泰國舖食個啲咁深色, 飲一啖, 佢味道夠辣🌶️夠酸, 仲飲到有蕃茄嘅清甜, 酸酸辣辣真係好開胃, 都唔錯!我配咗河粉, 河粉係幼身, 夠滑, 又係可以吸湯一齊食, 真係好正呀!

泰式炸蝦餅 - $49
蝦餅🦐我覺得係泰國係必食; 炸到外皮金黃酥脆, 脆卜卜, 夠哂香脆, 肉質彈牙, 鮮嫩多汁, 三個都大大個。除咗蝦餅之外, 仲配有幾片炸蝦片食, 蝦餅搭配著泰國特有的酸辣醬, 真係一個好香口嘅小食。🥢

青檸梳打 - $28
去親泰國都一定飲🥤; 呢度半杯青檸汁加一支梳打水分開上比你的; 但唔夠青檸味, 純粹解渴。

#蒸魚腩爸媽好介紹💖🇹🇭泰濃麵🍜😍 (尖沙咀) @siam.noodles📍尖沙咀樂道7號嘉樂大廈地下A舖🔗Openrice:https://bit.ly/2U8U65N💠✴️ 頂級安格斯牛肉金邊粉(船湯 )🐮🥩🍜💖✴️香濃湯底係由超過20多種材料加豬骨長時間熬成,仲有少少藥材味,飲落口感覺好香😌配埋大大塊頂級安格斯牛肉🐮好正😍😋半生熟嘅牛肉肉質柔軟,肉味又夠濃!好回味😋😋😍💠✴️黑豚肉金邊粉(冬陰功湯)🐷🍜💖✴️黑豚肉好入味,一啲都唔韌,最驚喜嘅就係冬陰公湯底,好濃郁又香之餘,又帶點微辣🌶️越食越開胃🤤而且,湯底好足料👍🏻👍🏻😍😍有大蝦、青口,菇仲有蟹柳,好好好滿足🥰推介👏🏻👏🏻💠 炸魚餅🐟泰式魚餅好惹味😝🤭炸魚餅外層炸得好乾身,但咬落口又有肉汁🤩配上泰式辣醬簡直係絕配👍🏻👏🏻仲有脆蝦片💠原個泰國椰青🥥食泰國餐又點可以唔叫椰青🤭🤭原個椰青上就最爽🤤椰水同椰肉都好清甜💖💖夠哂解渴!🍴餐廳環境乾淨企理😀上菜速度好快👍🏻食物份量好足夠😊抵讚!@siam.noodles#泰濃麵 #銅鑼灣 #船河 #船麵 #SiamNoodles #ThaiNoodle #尖沙咀 #泰國菜 #香港美食#foodie #
#蒸魚腩爸媽好介紹

💖🇹🇭泰濃麵🍜😍 (尖沙咀)
@siam.noodles
📍尖沙咀樂道7號嘉樂大廈地下A舖

💠✴️ 頂級安格斯牛肉金邊粉(船湯 )🐮🥩🍜💖✴️

💠✴️黑豚肉金邊粉(冬陰功湯)🐷🍜💖✴️

💠 炸魚餅🐟

💠原個泰國椰青🥥

🍴餐廳環境乾淨企理😀上菜速度好快👍🏻食物份量好足夠😊抵讚!

@siam.noodles

#foodie #hkig #hkfoodie #hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香港美食 #香港
2023-09-11 25 瀏覽
呢日喺尖沙咀iSquare買完野,見對面有間泰國餐廳, 裝修簡約帶泰國風味,見有唔少人幫襯,入去食碗麵試吓先。麵食種類選擇好多,湯底有船湯、冬陰功湯同清湯選擇。可以選配河粉、金邊粉、黃面、薯粉同埋湯飯;亦有海南雞同多種泰式小食選擇。頂級安格斯牛肉船湯金邊粉($92)- 安格斯牛肉份量都唔少,入口嫩滑,充滿牛味。除咗安格斯牛肉之外,仲有秋葵、蘿蔔、魚蛋、炸豬皮、芽菜等等。黑豚肉船湯金邊粉($72)- 呢個同樣有相同配料,黑豚肉質素亦都唔錯,唔會鞋口。船湯味道十分濃郁,連埋金邊粉食,味道夠晒豐富惹味。泰式炸蝦餅($49)- 蝦餅炸得香脆,肉質彈牙。除咗蝦餅之外,仲有炸蝦片食,好香口嘅小食。

2023-09-07 22 瀏覽
屹立在尖沙咀一段時間的泰式餐廳,湯底相當出色。泰式雞髀肉船麵,黃麵煮得剛剛好,有彈牙口感。搭配著滑嫩雞髀肉。而配料中的有炸豬皮、墨丸、蔥,湯底濃濃香料味道,又熱辣辣,越食越滋味。安格斯牛肉冬蔭湯麵,以安格斯牛肉為主角,數量挺多。湯底有香濃的麻辣冬蔭味道,輕輕一聞已經覺得湯底地道。微辣的湯,彈牙的麵條,還有不不少配料如海蝦,青口等全都集中在一起,好豐富。泰式蝦餅外皮金黃酥脆,內部則是鮮嫩多汁的蝦肉。蝦餅搭配著泰國特有的酸辣醬,酥脆的外皮和蝦肉的鮮甜完美結合,實在是一道經典的泰國小吃。
屹立在尖沙咀一段時間的泰式餐廳,湯底相當出色。

2023-09-06 26 瀏覽
今日同同事想食船麵,就即刻諗起呢間專門店 泰濃麵 佢地既質素幾好 款式都好多 👍🏻👍🏻👍🏻有3種自選湯底選擇 船湯 清湯 冬蔭功湯又有5款麵底選擇我地分喇揀左呢兩款 好入味同好足料安格斯牛入口即溶頂級安格斯牛肉 👍🏻👍🏻👍🏻配船湯 黃麵 $92黑豚肉 👍🏻👍🏻👍🏻配冬陰功湯 薯粉 $72仲叫左兩杯特飲同埋小食炸蝦餅,超級滿足泰式龍眼冰特飲 +$18泰式青檸梳打特飲 +$18泰式炸蝦餅 $49👍🏻👍🏻👍🏻
有3種自選湯底選擇 船湯 清湯 冬蔭功湯
又有5款麵底選擇

我地分喇揀左呢兩款 好入味同好足料
安格斯牛入口即溶
頂級安格斯牛肉 👍🏻👍🏻👍🏻
配船湯 黃麵 $92

黑豚肉 👍🏻👍🏻👍🏻
配冬陰功湯 薯粉 $72

仲叫左兩杯特飲同埋小食炸蝦餅,超級滿足

泰式龍眼冰特飲 +$18
泰式青檸梳打特飲 +$18
泰式炸蝦餅 $49👍🏻👍🏻👍🏻
依間餐廳位處尖沙咀站對出,平日放工時間全場爆滿,見咁受歡迎所以試下。餐廳主打泰式船麵,有船湯、冬陰功湯同清湯三款湯底,麵底有五款。以前食過船湯內臟味好勁,自此怕怕,但依度嘅船湯令我克服左恐懼😳整體來講食物味道唔錯,不過價錢偏貴。服務方面員工比較cool,唔係點講野同冇咩表情,我覺得係需要改善嘅🤣🦪🍜 卜卜蜆冬陰公湯黃麵 $𝟡𝟚 (𝟡/𝟙𝟘)依個組合係餐牌推薦,冬陰公湯底少少辣好開胃,一碗麵有八隻卜卜蜆,肥美鮮甜同冇沙!其餘配料有蝦、青口、菇以及唔啱我嘅秋葵🙈🐮🍜 頂級安格斯牛肉船湯薯粉 $𝟡𝟚 (𝟡/𝟙𝟘)牛肉超嫩滑!船湯有少少甜咁幾好飲,配料有脆豬皮、魚蛋清甜蘿蔔、同秋葵,有泰國風味 。🐥🍕 泰式小食拼盤 $𝟟𝟠 (𝟠/𝟙𝟘)泰式炸蝦餅好飽滿同彈牙,係略嫌比較細件😕薄脆炸芝士雲吞唔油膩,芝士係某pizza牌子嘅芝心批芝士,有啲唔夠香。香茅雞翼肉質好嫰滑同好香,如果我下次再食會單點香芧雞翼!🍹 泰式蝶豆花特飲 $𝟚𝟠 (𝟞/𝟙𝟘)味道一般,上枱時唔夠凍,不建議。🌟 Follow @gfgm.hk on Instagram for more 🌟

🦪🍜 卜卜蜆冬陰公湯黃麵 $𝟡𝟚 (𝟡/𝟙𝟘)
卜卜蜆冬陰公湯黃麵
🐮🍜 頂級安格斯牛肉船湯薯粉 $𝟡𝟚 (𝟡/𝟙𝟘)
頂級安格斯牛肉船湯薯粉
🐥🍕 泰式小食拼盤 $𝟟𝟠 (𝟠/𝟙𝟘)
泰式小食拼盤
🍹 泰式蝶豆花特飲 $𝟚𝟠 (𝟞/𝟙𝟘)
味道一般,上枱時唔夠凍,不建議。
泰式蝶豆花特飲

2023-08-17
頂級安格斯牛肉船湯薯粉
泰式小食拼盤
2023-08-30 33 瀏覽
突發性約朋友尖沙咀快lunch朋友公司喺樂道附近印象中都好似唔錯,又有位就入泰濃麵話哂lunch hour我都為免等太耐好快就決定叫個雞髀肉冬蔭公金邊粉幾分鐘唔駛就出,本來見到有秋葵都好似無叫錯一入口,對於都經常飲冬蔭公嘅人嚟講依碗麵無香料味,無酸無辣,仲甜甜哋好唔冬蔭公嘅湯底會食到懷疑自己味覺係咪得甜味嘅湯底同我期待嘅味道有所出入期間我都知依個時間座位需求好大我哋差唔多食哂碗麵先開始滿座店員都好盡責咁喺度拎嘢收嘢放嘢提醒我哋要埋單或者下次有機會再嚟就避開繁忙時間
突發性約朋友尖沙咀快lunch
朋友公司喺樂道附近
印象中都好似唔錯,又有位就入泰濃麵
話哂lunch hour我都為免等太耐
好快就決定叫個雞髀肉冬蔭公金邊粉
幾分鐘唔駛就出,本來見到有秋葵都好似無叫錯
一入口,對於都經常飲冬蔭公嘅人嚟講
依碗麵無香料味,無酸無辣,仲甜甜哋
好唔冬蔭公嘅湯底
會食到懷疑自己味覺係咪得甜味嘅湯底
同我期待嘅味道有所出入

期間我都知依個時間座位需求好大
我哋差唔多食哂碗麵先開始滿座
店員都好盡責咁喺度拎嘢收嘢放嘢提醒我哋要埋單
或者下次有機會再嚟就避開繁忙時間
2023-08-30 27 瀏覽
呢間泰濃麵開喺尖沙咀旅遊區地帶,喺Isquare隔離。佢店鋪裏面都企理乾淨,牆身都放左好多幅泰國風既相同美食照,令人食指大動。佢呢度主打船麵,可配唔同特色食材,例如芫荽山,卜卜蜆,安格斯牛,日本廣島蠔,仲有名貴既原隻波士頓龍蝦。湯底可以叫船湯,冬陰公湯或者清湯。我地今日叫左: 🔸️ 頂級安格斯牛肉船湯金邊粉 ($92,8.8/10)佢主打船麵,船麵姐係湯頭用左豬血或牛血混合香料調整而成,比一般牛肉湯底更加濃郁。頂級安格斯好薄切好有肉味,入口有融化感覺,好味!都好欣賞佢嘅炸豬皮,好香。 🔸️ 卜卜蜆冬陰公湯金邊粉 ($92,8.4/10)另外一碗要左佢個冬陰公湯底,好夠味,有少少偏辣但好有泰國地道味道。卜卜蜆都鮮甜。 🔸️ 泰式小食拼盤 ($78,8.8/10)有2隻炸雞翼+2件越式炸蝦餅+2件炸芝士雲吞。全部都炸得好香脆好好味🤤🤤🤤 蝦餅呢度都做得好出色,有粒粒蝦口感喺嘴入面! 炸芝士雲吞夠特別,都好食。 🥤泰式龍眼冰特飲 (+$18,8.5/10)

🔸️ 頂級安格斯牛肉船湯金邊粉 ($92,8.8/10)

🔸️ 卜卜蜆冬陰公湯金邊粉 ($92,8.4/10)

🔸️ 泰式小食拼盤 ($78,8.8/10)

🥤泰式龍眼冰特飲 (+$18,8.5/10)
2023-08-27 22 瀏覽
今日約左朋友去TST採耳係附近搵到呢間,睇完食評就行左入去我叫左頂級安格斯牛肉船湯麵~蛋麵唔係間間有~個湯底真係不得了~甜甜地飲完唔口渴牛肉有牛味食得出唔係普通肥牛白蘿蔔鮮甜無渣炸豬皮同泰國食既一樣魚蛋彈牙碗湯差不多飲晒朋友未到叫定廣島蠔船湯金邊粉有5~6隻~好驚喜~隻隻都大朋友話好飽~無諗到份量咁足同埋咁大隻另外我叫左杯龍眼冰,好多龍眼,甜度適中好多龍眼肉下次會想試下小食同甜品~人手唔算多大家要比少少耐性
今日約左朋友去TST採耳係附近搵到呢間,睇完食評就行左入去

我叫左頂級安格斯牛肉船湯麵~
蛋麵唔係間間有~
個湯底真係不得了~
甜甜地飲完唔口渴

碗湯差不多飲晒

朋友未到叫定廣島蠔船湯金邊粉
有5~6隻~好驚喜~隻隻都大

朋友話好飽~無諗到份量咁足同埋咁大隻

另外我叫左杯龍眼冰,好多龍眼,甜度適中
好多龍眼肉

下次會想試下小食同甜品
人手唔算多大家要比少少耐性
2023-06-16
我公司樓下呢間♥︎泰濃麵♥︎成日都好多人食,有時lunch時段重要等位添,餐廳老闆專程到泰國偷師再經多番鑽研,出名船湯底用超過20種材料,仲有其他由泰北搜尋返來嘅香料,加上30斤豬骨熬製8小時而成,絕不加味精🙅🏻‍♀️真心推介真係好好食👍🏻😋♥︎頂級安格斯牛肉船湯金邊粉$92 🌟必食推介👍🏻內有炸豬皮,豬油渣,秋葵,白蘿蔔,魚蛋相當豐富😋蘿蔔鮮甜無渣超正,塊安格斯牛肉無得輸👍🏻非常嫩滑,好有牛味,一般泰式店真係好少食到噤高質嘅牛。♥︎黑豚肉清湯金邊粉♥︎$72清湯清甜鮮味,內有白蘿蔔同秋葵,魚蛋,黑豚肉入口軟腍無肉臊味,食完飲埋啖湯都唔會口乾,可見湯底真係真材實料。👍🏻♥︎烚唐生菜配秘制腐乳醬♥︎$32腐乳醬唔會過咸,有少少甜味。♥︎泰式龍眼冰特飲♥︎跟餐+$18店主毫不吝嗇,比超多龍眼😍甜度適中,解渴又滋補。♥︎熱薑蜜♥︎跟餐+$12勁多薑粒😍整到細細粒,甜甜辣辣,超好飲。

♥︎頂級安格斯牛肉船湯金邊粉$92 🌟必食推介👍🏻

♥︎黑豚肉清湯金邊粉♥︎$72

♥︎烚唐生菜配秘制腐乳醬♥︎$32
腐乳醬唔會過咸,有少少甜味。

♥︎泰式龍眼冰特飲♥︎跟餐+$18
店主毫不吝嗇,比超多龍眼😍甜度適中,解渴又滋補。

♥︎熱薑蜜♥︎跟餐+$12
勁多薑粒😍整到細細粒,甜甜辣辣,超好飲。
2023-08-24
  • 頂級美國肥牛船麵
  • 泰式龍眼冰特飲
2023-08-25 23 瀏覽
泰食小食拼盤有炸蝦餅、雞翼同炸芝士雲吞,每款各有2件,蝦餅炸得香脆,蝦餅超超彈牙好爽口,配上泰式辣醬好match,雲吞皮超脆,中間夾住嘅芝士口感煙韌,芝士味濃郁,係必吃推介。雞脾肉船湯金邊粉牛肉船湯河粉配料包括白魚蛋、秋葵、白蘿蔔、脆炸豬皮,麵底金邊粉比河粉更加吸湯,船河的湯底味道很濃,但不會很重香科味,味道的剛剛好,不會像其他餐廳那樣超鹹湯底,整碗船河份量都多。龍眼冰清甜冰爽好夾啦,入口個糖水底好潤,唔會過甜嘅,龍眼肉超多,的確好清甜。泰式香茅班蘭梳打叫杯泰式飲品,喘哂夏日消暑。
泰食小食拼盤

雞脾肉船湯金邊粉
牛肉船湯河粉

龍眼冰

泰式香茅班蘭梳打
叫杯泰式飲品,喘哂夏日消暑。
唔知你有冇去過泰國呢? 你喜唔喜歡泰國? 我想講其實我未有小朋友之前我係極之喜愛泰國,喜歡它既美食又化算又好吃喜歡它家既按摩又正宗又舒服之前去親泰國就一定會去食雞飯,但係近呢幾年大家都話去泰國就一定要食船麵,仲要鬥食得多碗,因為正宗既船麵都係好小份的,不過係香港的話,如果係正常既價錢真係難少少啦所以係香港食船麵,多數都係會正常Size d 前排我地要出去尖沙咀去博物館做功課,順道去左呢間餐廳度試下泰式船麵佢款式唔算好多,但係都有10款揀架,仲有d 估佢唔到既就好似有芫茜山啦,仲有卜卜蜆等等不過因為今次同小朋友去食,所以就叫左比較清淡少少既雞脾肉清湯河粉 $72呢碗船粉呢,就除左主角有雞肉之外,仲有兩粒魚蛋,芽菜,秋葵等等~清湯味道似豬骨湯,小朋友食就好岩啦份量都唔算少,起碼我地一齊食都幾足夠另外我地仲叫左呢一碗頂級美國肥牛配冬陰公湯及黃麵 $72佢地呢個冬陰公湯真係幾辣下,但係酸酸辣辣幾惹味而呢碗麵就唔同啦,除左一樣有秋葵外;仲有有秀珍菇同埋青口喜歡吃辣既朋友就真係要試下佢地既湯底啦另外我地都仲叫左個小食拼盤 $78有炸蝦餅(2件)炸雞翼(2件)同埋炸芝士雲吞(2件)真心要讚一下,它家
唔知你有冇去過泰國呢?
你喜唔喜歡泰國? 我想講其實我未有小朋友之前
我係極之喜愛泰國,喜歡它既美食又化算又好吃
喜歡它家既按摩又正宗又舒服

之前去親泰國就一定會去食雞飯,
但係近呢幾年大家都話去泰國就一定要食船麵,
仲要鬥食得多碗,因為正宗既船麵都係好小份的,
不過係香港的話,如果係正常既價錢真係難少少啦
所以係香港食船麵,多數都係會正常Size d
前排我地要出去尖沙咀去博物館做功課,
順道去左呢間餐廳度試下泰式船麵
佢款式唔算好多,但係都有10款揀架,
雞脾肉清湯河粉 $72

呢碗船粉呢,就除左主角有雞肉之外,
仲有兩粒魚蛋,芽菜,秋葵等等~
清湯味道似豬骨湯,小朋友食就好岩啦
份量都唔算少,起碼我地一齊食都幾足夠
另外我地仲叫左呢一碗
頂級美國肥牛配冬陰公湯及黃麵 $72
佢地呢個冬陰公湯真係幾辣下,但係酸酸辣辣幾惹味
而呢碗麵就唔同啦,除左一樣有秋葵外;
仲有有秀珍菇同埋青口
有炸蝦餅(2件)炸雞翼(2件)同埋炸芝士雲吞(2件)
真心要讚一下,它家的拼盤真的不錯

由其它家的炸芝士雲吞,我們把它放到最後才吃,
已經冷卻了,但仍有那脆卜卜的不會油淋淋
雞翼就小孩吃光了,應該不錯的
炸蝦餅沒有什麼大不了,就是平常的
最後因為天氣太熱既關係,我就點左一杯好靚既特飲
泰式蝶豆花特飲 (餐飲價+18)

如果它家可以整個泰式奶茶就好啦,呢個我會更加開心
是日分享:
泰濃麵 (樂道)
太子彌敦道750號始創中心地下G29號舖

就這樣完結啦,下次再見啦!(拜~)
雞脾肉清湯河粉
雞脾肉清湯河粉
2023-08-07
10 分鐘 (堂食)
  • 頂級美國肥牛配冬陰公湯及黃麵
  • 小食拼盤
2023-08-16 17 瀏覽
來到【泰濃麵】,呢度主打是吃泰式船麵,有不同配料、湯底和粉麵供自由配搭,適合各人口味。🥰✨頂級美國肥牛船麵鮮嫩多汁的美國肥牛片加上豐富的濃郁船湯底配薯粉,味道濃厚且令人垂涎欲滴。肥牛片在湯中煮熟後更加鮮嫩,與軟滑的薯粉完美結合令人回味無窮✨卜卜蜆清湯船麵船麵上擺滿了新鮮的蜆貝,每一口都帶來滿滿的海鮮風味。清湯清新而不油膩,讓我品嚐到蜆貝的天然甜味。薯粉煮得剛剛好,有著彈牙的口感✨泰國原個新鮮椰青原個椰青非常新鮮,椰子水清涼宜人,帶有微妙的甜味。喝下去讓人感到舒暢並且解渴,真是一個炎熱夏天的最佳選擇✨泰式青檸梳打特飲這特飲結合青檸的酸爽與梳打水的清新,令人非常開胃的飲品

✨頂級美國肥牛船麵

✨卜卜蜆清湯船麵

✨泰國原個新鮮椰青

✨泰式青檸梳打特飲
這特飲結合青檸的酸爽與梳打水的清新,令人非常開胃的飲品