2017-11-13 326 瀏覽
美食沙漠馬鞍山終於有新食肆了。經過新港城,見到新開了「泰巷」,時間尚早,眼看早餐都有泰式湯粉,一於試試。叫了泰式手撕雞河($29)加$6可以另配燕麥多士及炒滑蛋。首先多士先來,味道中規中矩,蛋可以再滑身點便更好。等了一會,湯河來到。$29這價錢都算不錯,湯粉份量不少,湯頭夠味,不是淡淡的,湯河裡有雞絲,白蘿蔔,芽菜及豆卜。如果胃口不大,一碗湯粉早餐都已足夠飽了。加$3有冷熱飲品,共要$38埋單,整體味道ok, 會再幫襯。
美食沙漠馬鞍山終於有新食肆了。
叫了泰式手撕雞河($29)加$6可以另配燕麥多士及炒滑蛋。
首先多士先來,味道中規中矩,蛋可以再滑身點便更好。

2017-11-12 221 瀏覽
星期五晚,我19:00 鐘,間間餐廳都排哂大隊,就選呢間來排⋯排了一個鐘先入到座。座位都闊落,唔算太狹窄。點了無骨豬手河、黃咖哩牛腩飯、菠蘿炒飯、牛肉炒河、蒜容包。本來想叫海南雞飯,但點知20:00已經無油飯,超失望😞。首先咖喱同豬手河先上,呢間餐廳,河粉真係幾好味,炒飯、蒜容包隨後上埋,跟手21:00先告知無哂河粉⋯個炒河上唔到⋯落單整個鐘先通知?!算,再睇餐牌,點知一睇,河粉佔餐牌1/4😂😂😂😂 最後點了個青咖喱⋯好水⋯水到一個點係唔識形容。埋單計數三百幾元,四個人約$80位連加一,合理啦。

埋單計數三百幾元,四個人約$80位連加一,合理啦。
2017-11-10
60 分鐘 (堂食)
2017-10-31 430 瀏覽
果日同朋友唔知去食乜,知新港城新開一間泰式餐廳,見個下午茶餐中價位,又有大把位,唔洗等咪入去试吓,下午茶主打粉麵,我就唔係太肚餓就叫個泰式拼盤,有唔熱既“”沙爹鷄串“”,“冇味”春卷“两條”,再配小得可憐既一開唔知二定三既無骨酸辣鳳爪😲,仲要拼两件仔花生醬多士😑,好心你配炸蝦饼啦,乜鬼拼盤黎架,朋友是但叫個所謂“”船河“咪啫係湯河”D汤好似一般車仔麵腩汁湯,配料平平無其,果杯泰式奶茶更加唔知講咩,中伏😣大家唔怕輸可以大膽试吓