2021-04-22
今日同朋友揸車嚟到大角咀附近發掘下有咩好食 經過見到依家唔起眼嘅餐廳 不過佢唔係食泰國菜嘅 入到到去裝修都幾新淨 而且睇佢餐牌上面嘅嘢食都唔貴 不過我就冇選擇套餐揀咗啲小菜食泰式海鮮炒貴习$78入邊嘅海鮮都幾足 有蝦魷魚同埋唔同嘅蔬菜蘑菇等等 貴习炒得幾有鑊氣 share食岩岩好又唔會膩泰式鐵板蠔仔炒蛋$88食落去係好足料既蠔仔 🦪差唔多每啖都有咁濟 而且蛋都好厚 咬落去口感好rich! 每啖都都dum足成本 所以呢個價都可以接受最推介既一定係我每次去泰國舖頭一定叫既咖喱軟殼蟹招牌焗黃咖喱包軟殼蟹$168賣相睇落去已經好吸引 咬落去軟殼蟹非常脆口 炸到啱啱好 而且簡簡單單麵包磚點咖喱🍛都好開胃 諗諗吓其實叫呢個已經夠飽肚 可以話三樣入面最愛嘅一定係呢個泰式奶茶$22 佢每間泰國餐廳一定要試吓佢哋嘅泰式奶茶 呢間嘅泰式奶茶好濃味 雖然個人覺得味道有啲甜 但係都可以接受如果有得小甜就更加好啦總括嚟講估唔到大角咀呢個地段都可以開到一間有質素嘅泰國餐廳 梗係要推介俾大家試吓等小店喺其他地區都有得生存 唔係成日都要去中環先有得食好嘢嘅🤣
泰式海鮮炒貴习$78
泰式鐵板蠔仔炒蛋$88