2023-05-19
因為工作需要長征去到九龍城,難得去到就梗係要把握機會搵食!!早幾日就已經搵定餐廳,感覺都唔錯💕 點知去到仲有驚喜🥰 環境氣氛都好接近日本~ 感覺好似回到日本嘅時光🇯🇵櫻花魷魚漬粉粉嫩嫩好靚💕 魷魚漬脆嫩有嚼勁,愈嚼愈香💕充滿海洋嘅咸香好涮嘴✨仲有啲魚籽係上面,口感更加豐富🥰蓮子鯛原條一漁兩食💕先食薄切刺身,可以配特製酸汁或豉油Wasabi😋 蓮子鯛肉質鮮美嫩滑,味道清甜🥰食完刺身,店員會拎魚頭烹調,進行二食😋加入去熬煮麵豉湯~清晰可見好多魚肉魚骨😆 麵豉湯特別濃郁,充滿魚香,真係好滿足🥰串燒🌟蘆筍豚肉卷:豚肉充滿油香,與爽甜嘅蘆筍完美平衡😋😋😋🌟盬燒雞腎:火喉控制得剛好,超爽脆又唔會乾✨🌟脆玉瓜:加咗木魚嘅脆玉瓜,鮮味十足又多汁😋🌟牛油粟米:未食已經聞到超香嘅牛油味‼️燒完啲粟米香脆爽甜🥰鵝肝玉子丼配有特製雞汁,店員教將雞汁倒入丼飯攪勻,趁熱食就最正🥰 入面都幾豐富,有鵝肝、半熟玉子、天婦羅脆脆及紫菜等等,每啖口感都好豐富💕鵝肝油脂豐富,入口即溶✨估唔到咁搭配都超好食😋😋😋
櫻花魷魚漬
🌟蘆筍豚肉卷:豚肉充滿油香,與爽甜嘅蘆筍完美平衡😋😋😋