2023-06-05 40 瀏覽
尖沙咀中港中心有間隱世居酒屋,又有VIP房間,同朋友一大班黎食下飲下都幾舒爽。一黎當然飲佢promotion 買一送一日本生啤,天氣咁熱岩哂!•原味玉子燒•一食就知係日本雞蛋,特別調味,熱辣辣超鬆軟!而且甜味岩岩好。•鐵火卷•粒粒迷你小火卷,一口一啖,最岩食主食前食住等•日本魚勝味淋雞泡魚干•燒物之串我最愛係雞泡魚干,燒到軟綿,焦焦香香,同生啤簡直是絕配。•免治雞肉棒配溫泉蛋•水準之上,溫泉蛋,醬汁同雞肉棒好夾,醬汁蛋汁滲哂入雞肉棒內,每一啖都狂浸落醬汁中。必試之選!•阿波尾手羽先•無諗過手羽先竟然可以咁爆汁,証明師傅好俾心機燒,一咬落去,肉汁噴到成手都係。肉質好嫩,外皮無敵脆!•荔枝豚肉•我係俾佢個名所吸引既,果然口感有驚喜,日本豚肉包住荔枝肉燒,一食入口香噴噴,果香撲鼻,酸甜肉好醒胃下。•豚肉餃子•同我相像中傳統樣子唔同,佢係更扁身,以佢嘅餡料混入左一啲豚像軟骨,食起黎好有口感,如果真係帶一點日式辣味。•牛小排•味道濃郁,唔係入口即化既質感,非常重牛味,唔洗點醬都夠哂味,同樣都係啤酒既好朋友!環境好寬敞,同埋有一大塊玻璃窗,午市黎的話會睇到靚靚街景!

•原味玉子燒•

•鐵火卷•

粒粒迷你小火卷,一口一啖,最岩食主食前食住等

•日本魚勝味淋雞泡魚干•

•免治雞肉棒配溫泉蛋•

•阿波尾手羽先•

無諗過手羽先竟然可以咁爆汁,証明師傅好俾心機燒,
一咬落去,肉汁噴到成手都係。肉質好嫩,外皮無敵脆!

•荔枝豚肉•

•豚肉餃子•

•牛小排•

環境好寬敞,同埋有一大塊玻璃窗,午市黎的話會睇到靚靚街景!

2023-05-09
▫️燒明太子($88)作為一個重口味人士,對明太子係無抗拒力,燒既明太子口感會變硬左,但一樣係咸香味十足,下面夾埋塊青瓜好refreshing。▫️大蝦天婦羅卷($168)個卷物擺盤好靚,好似條龍咁!天婦羅大蝦仲好脆,卷物仲有個芝士醬,唔使點豉油可直接食都夠味。▫️魷魚糯米飯($88)呢個魷魚筒飯係香港既日本餐廳好少見,因為都好考工夫,魷魚燒得好香,而且仲配埋自家制魷魚肝醬醮黎食好特別,一定要試下!▫️脆皮原條白鰻魚($168)鰻魚燒到有焦香味,熱辣辣食仲好脆,啖啖肉無骨好好食。📍泓居酒屋尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓
▫️燒明太子($88)

▫️大蝦天婦羅卷($168)

▫️魷魚糯米飯($88)

▫️脆皮原條白鰻魚($168)
鰻魚燒到有焦香味,熱辣辣食仲好脆,啖啖肉無骨好好食。

📍泓居酒屋
尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓
2023-06-02 23 瀏覽
今日嚟到尖沙咀嘅樓上居酒屋chill下😘鱈場蟹玉子燒 玉子燒口感綿密甜甜蛋香配上鱈場蟹🦀️特別好食牛舌心 食落好爽一啲都唔韌西班牙伊比利亞豬豬助條 燒到外面微微焦香而且豬肉肥瘦均勻 幾好食 白鱔 完全估唔可以燒到外皮咁脆 推介👍🏻魷魚糯米飯 出邊好少食到 將糯米飯釀入魷魚🦑裏面口感幾得意,在點上魷魚製成嘅醬汁所以特別野味 農家煙肉串 煙肉勁厚😍🥓清酒煮大蜆 湯底幾好味而且蜆肉無沙食串燒梗係唔少得叫返兩杯酒啦,白桃燒酌梳打、㝝酒可樂,白桃燒酌梳打嘅燒酒幾好味👍🏻整得幾好飲 整體來講串燒質素屬於高質水平👍🏻
今日嚟到尖沙咀嘅樓上居酒屋chill下😘

鱈場蟹玉子燒 玉子燒口感綿密甜甜蛋香配上鱈場蟹🦀️特別好食

牛舌心 食落好爽一啲都唔韌

白鱔 完全估唔可以燒到外皮咁脆 推介👍🏻

農家煙肉串 煙肉勁厚😍🥓

清酒煮大蜆 湯底幾好味而且蜆肉無沙

整體來講串燒質素屬於高質水平👍🏻
2023-06-02 19 瀏覽
同朋友係九龍公園行過黎,其實好近,好方便。餐廳位於尖沙咀中海中心17樓,景觀開揚,可以望番九龍公園同埋附近景色。居酒屋最緊要可以坐得舒舒服服,同埋食物好食。- 餐前小食醃製過既小食,都幾開胃。- 魷魚糯米飯外層係魷魚,入面係滿滿既糯米,入口煙韌,有咬口,醬汁調味又啱啱好。- 西班牙伊比利亞黑毛豬鞍黑毛豬真係肥瘦適中,又燒得好香口,唔會有油膩既感覺。- 魚湯牛肉烏冬 &  魚湯豚肉烏冬主食叫咗兩個烏冬,個湯底好好味,好足料,烏冬又彈牙。份量啱啱一人份量,又可以食下其他串燒小食。- 青蘋果燒酌梳打 & 橙汁青蘋果燒酌梳打,易入口,可以配小食。總括而言,食物種類多,價錢合理,性價比高。
同朋友係九龍公園行過黎,其實好近,好方便。
居酒屋最緊要可以坐得舒舒服服,同埋食物好食。

- 餐前小食
醃製過既小食,都幾開胃。
- 魷魚糯米飯
- 西班牙伊比利亞黑毛豬鞍
黑毛豬真係肥瘦適中,又燒得好香口,唔會有油膩既感覺。

- 魚湯牛肉烏冬 &  魚湯豚肉烏冬
主食叫咗兩個烏冬,個湯底好好味,好足料,烏冬又彈牙。
份量啱啱一人份量,又可以食下其他串燒小食。

- 青蘋果燒酌梳打 & 橙汁
青蘋果燒酌梳打,易入口,可以配小食。

總括而言,食物種類多,價錢合理,性價比高。
2023-05-31 24 瀏覽
約朋友到尖沙咀樓上日式餐廳食飯, 食品多元化有沙律, 卷物, 魚生, 刺身, 壽司, 飯團, 串燒, 關東煮, 小食, 甜品包羅萬有, 可以樣樣叫黎試下,  飲品有酒精及酒飲品, 向尖沙咀想飲野想食都可以上黎試一試.點左以下食品, 每款都新鮮高質,串燒荔枝豚肉好Juicy保留到肉汁, 壽司加州卷新鮮, 燒飯團同關東煮不是其他居酒屋經常有, 梳打酸酸甜甜好夾食物金目鯛壽司 $88/2件深海池魚壽司 $88/2件🍣荔枝豚肉$48關東煮$78燒飯團$48🍙加州卷$68芝麻雪糕$38🍦日本乳酸梳打$58白桃梳打$58🍹環境舒適又有落地玻璃窗, 最岩同朋友飲野食飯.  📍泓居酒屋尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓

金目鯛壽司 $88/2件
加州卷$68
芝麻雪糕$38🍦
日本乳酸梳打$58
白桃梳打$58🍹

環境舒適又有落地玻璃窗, 最岩同朋友飲野食飯.

📍泓居酒屋
尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓
2023-05-29
2023-05-30 47 瀏覽
最近去咗尖沙咀中港中心近頂層嘅一間居酒屋,環境幾舒服同寧靜,如果日光時間黎,落地大玻璃窗口仲可以見到九龍公園同尖沙咀綠油油景色,夜晚黎都可以見到尖沙咀夜景! 🔸免治雞肉棒 $68外皮燒得很酥脆,雞肉棒好嫩,混入雞軟骨同埋洋蔥幾有咬口,加埋溫泉蛋食永遠係最夾嘅配搭!👍🏻🔹明太子雞翼 $48 明太子鹹辣香口幾開胃,雞翼肉質細嫩,味道都幾唔錯!🔸豚肉西京燒 $48五花腩燒到焦香,岩岩好,口感嫩滑,同西京燒醬汁幾夾~🔹魷魚糯米飯 $88 幾特別嘅菜式,魷魚有咬口,煙韌糯米填滿曬魷魚筒,點埋醬汁食,更帶出鮮甜味,怕濃味嘅朋友可能會覺得有點鹹,但唔點汁食都唔錯~🔸白桃燒酌梳打 $68黎得居酒屋,梗係要點下燒酌,濃郁白桃香,令到燒酌味道更出,加入梳打水口感更清爽易入口!

🔸免治雞肉棒 $68
免治雞肉棒

🔹明太子雞翼 $48
明太子鹹辣香口幾開胃,雞翼肉質細嫩,味道都幾唔錯!
明太子雞翼

🔸豚肉西京燒 $48
五花腩燒到焦香,岩岩好,口感嫩滑,同西京燒醬汁幾夾~

🔹魷魚糯米飯 $88

明太子雞翼
魷魚糯米飯
白桃燒酌梳打
2023-05-30 20 瀏覽
日式居酒屋!岩晒Happy Hour!平時食串燒都會覺得細細串唔抵食,但呢間居酒屋性價比超高,人均$300左右。鱈場蟹玉子燒玉子燒十分嫩滑,唔會過老,同鱈場蟹味道十分夾,配埋餐廳秘制調味汁,要再Encore!松島魚餅,岩岩新鮮煎起,上枱即刻食熱辣辣,魚餅新鮮彈牙,仲要份量足有一大塊!胡麻醬蟹玉冷豆腐,冷凍小菜開胃必點!大葱豚肉,豚肉包住一舊大葱去燒,豚肉味完全溶左入大䓤到,豚肉肉質軟腍!牛舌心必點,入口即溶,牛肉牛味重,餐廳調味調得足,不用沾任何醬料已經好濃味。明太子雞翼,食串燒一定要食雞翼,雞翼去骨入面釀了明太子再燒,明太子的味係燒的途中比雞肉吸收,令到燒出黎整隻雞翼都有味道!豚肉餃子,一碟五隻配埋特製少辣醬汁,好味!
日式居酒屋!岩晒Happy Hour!

鱈場蟹玉子燒

胡麻醬蟹玉冷豆腐,冷凍小菜開胃必點!

豚肉餃子,一碟五隻配埋特製少辣醬汁,好味!
2023-05-29 19 瀏覽
放工後去 居酒屋環境比較昏暗有情調,2 人都可以坐喺沙發枱,多人仲可以包坐榻榻米房。🍗阿波手羽先 意想唔到咁大隻,雞翼燒到外脆,帶孜然口味,肉質嫩滑,作為雞翼控好滿足。 🦑魷魚糯米飯 魷魚同糯米飯雙重煙韌口感,喺香港都幾少食到,幾得意可以一試。店員主動介紹醬汁,原來係用魷魚內臟熬煮而成, 偏濃厚,所以佢都有提醒第一啖先試原汁原味,唔好蘸太多。🦀鱈場蟹玉子燒另一招牌小食,玉子咬落比較厚實,帶有蛋香 ,表層仲放咗鮮甜蟹肉及蟹膏,比起原味玉子更滋味。🥩牛舌心牛舌幾厚切,有咬口,表面帶鹽味。🍙燒飯團朋友叫咗燒飯團,試咗一啖,外層超硬脆,傳統上會加啲梅子,底層加上紫菜。 🍢蘆筍豚肉豚肉香口薄身, 包住蘆筍,感覺蘆筍先係主角。🥩西班牙伊北利亞黑毛豬夾心肉常見餐廳會用豬頸肉,比較少會有夾心,咬落薄切,無豬扒咁嚡口,亦無豬頸肉咁爽口。🍑白桃燒酎梳打容易入口,攪拌完底部白桃醬,就會品嚐到白桃味。

🍗阿波手羽先

🦑魷魚糯米飯

🦀鱈場蟹玉子燒

🥩牛舌心
牛舌幾厚切,有咬口,表面帶鹽味。

🍙燒飯團

🍢蘆筍豚肉
豚肉香口薄身, 包住蘆筍,感覺蘆筍先係主角。

🥩西班牙伊北利亞黑毛豬夾心肉

🍑白桃燒酎梳打
容易入口,攪拌完底部白桃醬,就會品嚐到白桃味。
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍶 𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑰𝒛𝒂𝒌𝒂𝒚𝒂 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑺𝒖𝒎𝒑𝒕𝒖𝒐𝒖𝒔 𝑫𝒆𝒍𝒊𝒈𝒉𝒕𝒔 𝒂𝒏𝒅 𝑺𝒄𝒆𝒏𝒊𝒄 𝑽𝒊𝒆𝒘𝒔 @ 🌟 泓居酒屋《👽食神大媽嘆居酒屋》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Okinawa Fried Bitter Melon with Pork HKD 88Fuchi Roll HKD 128Awa Odori Chicken HKD 58KAGOSHIMAGO Pork Belly w/ Saikyo Yaki Style HKD 48Beef Fillet HKD 58Grilled Squid HKD 138Fried Silken Tofu HKD 68Grilled Dried Pish Fillet HKD 48Kyoho Grape Shochu Soda HKD 68Peach Soda HKD 58.👽 大媽之前都同大家透露過平時最鍾意HEA嘅地方就係居酒屋,今次再同大家介紹一間又係位於鬧市黃金地段,喺正海港城對面嘅居酒屋。有別於其他居酒屋最特別嘅一點就係,佢擁有落地玻璃透光度極高,九龍公園同埋周圍環境
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Fuchi Roll HKD 128
Awa Odori Chicken HKD 58
Beef Fillet HKD 58
Grilled Squid HKD 138
Fried Silken Tofu HKD 68
Peach Soda HKD 58
👽 大媽之前都同大家透露過平時最鍾意HEA嘅地方就係居酒屋,今次再同大家介紹一間又係位於鬧市黃金地段,喺正海港城對面嘅居酒屋。有別於其他居酒屋最特別嘅一點就係,佢擁有落地玻璃透光度極高,九龍公園同埋周圍環境一覽無遺 🏞

📖 餐廳嘅推廣餐牌有多款時令推介美食,一定要試吓,不過喺主角嚟之前當然要鮮食啲頭盤開胃啦!先黎「鱈魚乾」同「日式炸絹豆腐」,外脆內軟,香口好味道,開餐前送燒酒一流呀!🥃

Grilled Dried Pish Fillet
Fried Silken Tofu

🍇 居酒屋開餐當然要飲返杯先啦!「巨峰提子燒酌梳打」同「白桃梳打」起咁熱嘅天氣簡直猶如及時雨,爽呀!吹水必叫!😆

Kyoho Grape Shochu Soda & Peach Soda

🍢 黎居酒屋就當然要叫串燒啦,但因為要留肚食其他菜式,淨係點幾串試下啦 😆 首先當然要點「阿波尾雞肉」,超鮮味,同埋好嫩呀 🐔

Awa Odori Chicken

再黎「豚肉西京燒」,西京汁好味,同埋豚肉半肥瘦剛剛好 🐷

同埋叫左「牛柳」不但厚切,好入味但唔韌 🐮 全部串燒都燒得火候恰到好處,好香口惹味!😋

Beef Fillet

🤩 主角黎啦,「沖繩䐁肉炒苦瓜」真係滿滿沖繩風味!大媽都係起沖繩學識食苦瓜 😆 呢個必點,夠特別之餘又好味。

🦑 仲有就係「魷魚一夜干」!好足料,魷魚好大隻,仲要咁厚身都燒得好嫩,點可能做到架 🙀 全部都爽口彈牙,新鮮就係最高價值呀!

Grilled Squid

🍣 最後當然要食D飯落肚,「泓卷」真係肥大到不得了,大大舊三文魚好鮮甜,仲要好肥美大隻,厚身絕無偷工減料 😆

Fuchi Roll

😌 呢間居酒屋絕對係好選擇呀!好企理,又有靚景,服務同禮貌又好好。大家可以好悠閒咁一路嘆美食一路傾下計,有需要嘅話,記得BOOK近窗位置啊 😝

📍 尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓
Grilled Squid
Fuchi Roll
  • Kyoho Grape Shochu Soda
2023-05-27 37 瀏覽
佐酒小食:一入席就有既腌牛肉粒同蘿蔔粒,感受到滿滿既誠意豚肉西京燒:係比較普通嘅燒豬肉,有少少肥膏免治雞肉棒配溫泉蛋:我相當鍾意嘅串燒,雞肉棒點上蛋汁之後,味道提升去另外一個層次,蛋汁夠甜,雞肉棒入面亦都加咗雞軟骨,令到口感更加豐富鱈場蟹玉子燒:呢款玉子燒加咗蟹膏同埋蟹肉,鮮味十足,分冷食同熱食,我哋叫熱既牛肉串燒:分別叫左牛小排、牛肋肉,一款比較軟淋同埋油脂香啲,另一款嘅肉味就突出啲,我同朋友各有所愛廣島蠔:蠔身飽滿,燒香咗之後嘅味道特別吸引魷魚糯米飯:比較少見,一見到就叫,魷魚將糯米飯壓得相當紮實,另外配魷魚嘅內臟汁,要注意唔好點太多,如果唔係就過咸飲品:嚟到食串燒點可以唔飲酒,試左白桃燒酌梳打、荔枝燒酌梳打,酒味濃,同時帶有生果嘅甜味,非常推介
佐酒小食:一入席就有既腌牛肉粒同蘿蔔粒,感受到滿滿既誠意

豚肉西京燒:係比較普通嘅燒豬肉,有少少肥膏

廣島蠔:蠔身飽滿,燒香咗之後嘅味道特別吸引

2023-05-25 17 瀏覽
呢間泓居酒屋位於尖沙咀中海中心頂層, 坐位寬敞, 裝修感覺高級時尚, 加上落地大玻璃見到九龍景色, 所以坐得非常舒服。居酒屋菜式包萬有, 餐牌有佐酒小食, 串燒, 沙律, 刺身壽司, 燒物, 一品料理等, 選擇頗多, 啱哂同朋友係度傾下計, 食下野。餐廳仲設有三間廂房, 好適合一班朋友或家庭聚會。首先呈上小份開胃菜海帶絲, 甜甜酸酸, 又爽口, 夠哂開胃。🥢青檸梳打/ 日本乳酸梳打 - $58再叫咗2杯🍹🍹飲品, 青檸梳打, 日本乳酸梳打, 兩杯都好清新, 唔會太甜, 大大杯夏天食好爽!日本乳酸梳打, 飲到可爾必思味道, 真係好有種去左日本嘅感覺。免治雞肉棒配溫泉蛋 - $68雞肉鮮嫩多汁, 入邊仲有小小軟骨🍢, 口感好特別, 食得出唔係出面個啲現製成品。點埋日本溫泉蛋🥚食, 成個口感更加滑溜juicy。魷魚糯米飯 - $88用魷魚筒🦑包住糯米飯, 魷魚圈幾超鮮味, 口感煙韌; 糯米飯唔會太濕太乾, 口感軟糯, 食落口感唔錯, 配埋用魷魚內臟整成嘅醬汁一齊食, 店員有提過醬汁味教濃 ,可淺嚐先再慢慢加上去。我覺得個醬汁好正, 帶出哂魷魚香味呀!🥢香煎豚肉餃子 - $78煎到外皮金黃色,

青檸梳打/ 日本乳酸梳打 - $58

免治雞肉棒配溫泉蛋 - $68

魷魚糯米飯 - $88

香煎豚肉餃子 - $78
煎到外皮金黃色, 🥟🥟咬落脆口, 好似有啲軟骨咁, 餡肉又充滿肉汁, 口感豐富!

三文魚腩刺身 - $98/5切
三文魚腩夠肥美, 非常新鮮, 充滿三文魚油香, 橙白相間, 顏色好靚, 飽滿油花。

北海道帆立貝刺身 - $88/隻
呢個好新鮮又鮮甜, 一大粒帶子, 切片上, 完全食得出佢嘅鮮味。😋

#泓居酒屋#hkfood #hkfoodie #hongkong #hkrestaurant
#相機食先 #食好西 #美食 #香港美食 #尖沙咀美食 #日本料理 #居酒屋 #尖沙咀日本菜 #日本菜 #tstfood #尖沙咀美食
2023-05-24 19 瀏覽
老細帶嚟食team lunch平時睇外面,都唔知有呢間嘢😂😂一入到去,就望到落地大玻璃,望出去幾好lunch set由$78到$178都有跟餐有沙律,前菜,餐飲今次試左雜錦魚生飯定食魚生係角切嚟,份量都好多,飯食完都未食曬啲刺身😂😂另外仲叫左串燒同燒魷魚魷魚配泰式辣汁真係好正,之後仲用魚生點埋個汁嚟食🙈🙈非常好反而覺得串燒一般般試左翠玉瓜,豆角?,都覺得苦苦哋咁牛肉串燒就唔錯,牛味重😋😋
老細帶嚟食team lunch
平時睇外面,都唔知有呢間嘢😂😂

一入到去,就望到落地大玻璃,望出去幾好
lunch set由$78到$178都有
跟餐有沙律,前菜,餐飲

今次試左雜錦魚生飯定食
魚生係角切嚟,份量都好多,飯食完都未食曬啲刺身😂😂

另外仲叫左串燒同燒魷魚
魷魚配泰式辣汁真係好正,之後仲用魚生點埋個汁嚟食🙈🙈非常好

反而覺得串燒一般般
試左翠玉瓜,豆角?,都覺得苦苦哋咁
牛肉串燒就唔錯,牛味重😋😋
終於鬧市有一間樓上隱世居酒屋,位於尖沙咀港威對面既中港中心頂樓17樓!同朋友黎食飯吹水一流,餐廳內又有落地坡玻窗有夜景睇💙餐廳環境好精緻日式居酒屋格局,座位都算多,又有梳化位,吧枱位,還有3間廂房。餐廳有很多不同種類串燒🍢,飲品,還有甜品,不過我兩人都叫到太飽,下次黎要食埋甜品先得😋▪️泓佐酒小食2客 Free▪️鱈場蟹玉子燒 $58▪️碎吞拿魚腩卷 $128▪️冬菇 $28▪️阿波尾雞頸肉 $58▪️免冶雞肉棒配溫泉蛋 $68▪️牛小排 $68▪️西班牙伊比利亞黑毛豬豬肋條 $68▪️日本魚勝味淋雞泡魚干 $88▪️柚子燒酌梳打🍹 $68▪️提子燒酌梳打🍹 $68每款食物都很高質,串燒🍢每款都很出色,跟雞泡魚干一樣送🍻一流,而且有我最愛: 免冶雞肉棒配溫泉蛋,次次都必叫 因為撈勻蛋漿食真係口感一流,雞肉棒表面又脆脆地,推介⭐️⭐️⭐️下次再黎都要Book 定位,因為好enjoy 對住夜景用膳,一坐就跟朋友享用了2~3個鐘,好滿足♥️✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ▫️ 泓居酒屋 (尖沙咀)📍 尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿

▪️泓佐酒小食2客 Free
▪️西班牙伊比利亞黑毛豬豬肋條 $68
▪️日本魚勝味淋雞泡魚干 $88
▪️柚子燒酌梳打🍹 $68
▪️提子燒酌梳打🍹 $68

▫️ 泓居酒屋 (尖沙咀)
📍 尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓
  • 串燒
  • 免治雞肉棒配溫泉蛋
2023-05-23 385 瀏覽
最近多去了尖沙咀,朋友介紹食居酒屋,上到餐廳一看九龍公園和尖沙咀景色,可恨當天窗口位已有客人,所以無响窗旁影太多相,唔想影響他人😝午市套餐性價比十分高,唔洗一百元都可以有,重點送味噌湯,沙律,小食,仲有飲品,當然,特飲要加錢,但十分合理👍除午市set,亦都有串燒,唔好以為午市set,無得食串燒,我喜歡了他有個串燒午市set🍛雜錦魚生飯定食魚生配料十分多:三文魚,油甘魚,吞拿魚,玉子,每每肥美,啖啖鮮甜🍣刺身(2點)串燒(4串)配烏冬小食應是牛肚,但一點也不猩和十分開胃,沙律和味噌湯配料也十分多重點串燒四串:秋葵和尖椒,十分入味,再加上燒得可口,牛柳和雞肉也燒得十分香脆刺身:三文魚和油甘魚十分肥美,厚切增加口感最愛烏冬也十分有咬口彈牙,而且菜品也很足夠不停的十分,十分,對餐廳的午餐安排也絕對是滿分,而且餐廳的格局令人吃得很愉快,午餐絕對可以一試,和會再次約朋友到訪餐廳❤️

🍛雜錦魚生飯定食

🍣刺身(2點)串燒(4串)配烏冬

刺身:三文魚和油甘魚十分肥美,厚切增加口感

最愛烏冬也十分有咬口彈牙,而且菜品也很足夠

• 秋葵串燒
  • 牛柳串燒
  • 油甘魚
  • 三文魚
  • 前菜
2023-05-23 19 瀏覽
2023-05-22靚景高層居酒屋🏮同女朋友去尖沙咀食飯😊有間望到靚景居酒屋🍶叫做泓 居酒屋🏮餐廳玻璃窗可以睇到夜景🌃裝潢糅合灰色牆簡約◻️主打食日式串燒同煮物料理🍢仲有特色酒精飲品選擇🍹鱈場蟹玉子燒,58蚊份💰玉子燒質感外微硬,蛋芯偏淋,玉表面點上醬汁同蟹肉,甜味比較突出,配搭醬汁咸香味道較融洽🥚明太子雞翼,48蚊串💰明太子雞翼內裏,肉餡同明太子份量多,而雞翼炸到岩岩好,咬開有爆汁🐥阿波尾雞肉,58蚊串💰阿波尾雞肉,肉質富彈性,肉味濃郁,燒到雞肉表皮微微濃,口感極佳🐓免治雞肉棒,68蚊串💰雞肉棒食落好嫩滑,內裡少量嘅軟骨好有咬口,感覺幾特別夠惹味,配搭埋溫泉蛋食好滿足🐤牛舌心,58蚊串💰燒到啱啱好,食落好爽口,汁燒入哂牛舌,牛舌非常入味🐂關東煮,78蚊份💰關東煮上枱熱辣辣,中食材嘅變化可以好多,依磅就有白蘿蔔,流心蛋,獅子狗仲有埋蒟蒻清甜嘅湯底,白蘿蔔吸收哂湯嘅精華,好入味🍢魷魚糯米飯,88蚊份💰魷魚糯米飯好飽滿,糯米填滿曬魷魚筒,魷魚燒過後好香,有特製魷魚醬汁,點埋食好有鮮味🦑白桃燒酌梳打,68蚊杯💰白桃口味燒酌酒味較濃,梳打甜度適中,開胃又解膩🍑巨峰提子梳打,58蚊杯💰巨峰提子梳打
2023-05-22

明太子雞翼,48蚊串💰

阿波尾雞肉,58蚊串💰

免治雞肉棒,68蚊串💰

牛舌心,58蚊串💰
燒到啱啱好,食落好爽口,汁燒入哂牛舌,牛舌非常入味🐂

關東煮,78蚊份💰

魷魚糯米飯,88蚊份💰

白桃燒酌梳打,68蚊杯💰
白桃口味燒酌酒味較濃,梳打甜度適中,開胃又解膩🍑

巨峰提子梳打,58蚊杯💰
巨峰提子梳打酸酸地好清新口味🍇

整體環境有夜景睇幾有氣氛🌃
服務態度好有禮貌☺️
食物夠新鮮,味道唔錯,可以同朋友們一齊聚餐🥰🥰