.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍶 𝑱𝒂𝒑𝒂𝒏𝒆𝒔𝒆 𝑰𝒛𝒂𝒌𝒂𝒚𝒂 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑺𝒖𝒎𝒑𝒕𝒖𝒐𝒖𝒔 𝑫𝒆𝒍𝒊𝒈𝒉𝒕𝒔 𝒂𝒏𝒅 𝑺𝒄𝒆𝒏𝒊𝒄 𝑽𝒊𝒆𝒘𝒔 @ 🌟 泓居酒屋《👽食神大媽嘆居酒屋》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Okinawa Fried Bitter Melon with Pork HKD 88Fuchi Roll HKD 128Awa Odori Chicken HKD 58KAGOSHIMAGO Pork Belly w/ Saikyo Yaki Style HKD 48Beef Fillet HKD 58Grilled Squid HKD 138Fried Silken Tofu HKD 68Grilled Dried Pish Fillet HKD 48Kyoho Grape Shochu Soda HKD 68Peach Soda HKD 58.👽 大媽之前都同大家透露過平時最鍾意HEA嘅地方就係居酒屋,今次再同大家介紹一間又係位於鬧市黃金地段,喺正海港城對面嘅居酒屋。有別於其他居酒屋最特別嘅一點就係,佢擁有落地玻璃透光度極高,九龍公園同埋周圍環境
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Fuchi Roll HKD 128
Awa Odori Chicken HKD 58
Beef Fillet HKD 58
Grilled Squid HKD 138
Fried Silken Tofu HKD 68
Peach Soda HKD 58
👽 大媽之前都同大家透露過平時最鍾意HEA嘅地方就係居酒屋,今次再同大家介紹一間又係位於鬧市黃金地段,喺正海港城對面嘅居酒屋。有別於其他居酒屋最特別嘅一點就係,佢擁有落地玻璃透光度極高,九龍公園同埋周圍環境一覽無遺 🏞

📖 餐廳嘅推廣餐牌有多款時令推介美食,一定要試吓,不過喺主角嚟之前當然要鮮食啲頭盤開胃啦!先黎「鱈魚乾」同「日式炸絹豆腐」,外脆內軟,香口好味道,開餐前送燒酒一流呀!🥃

Grilled Dried Pish Fillet
Fried Silken Tofu

🍇 居酒屋開餐當然要飲返杯先啦!「巨峰提子燒酌梳打」同「白桃梳打」起咁熱嘅天氣簡直猶如及時雨,爽呀!吹水必叫!😆

Kyoho Grape Shochu Soda & Peach Soda

🍢 黎居酒屋就當然要叫串燒啦,但因為要留肚食其他菜式,淨係點幾串試下啦 😆 首先當然要點「阿波尾雞肉」,超鮮味,同埋好嫩呀 🐔

Awa Odori Chicken

再黎「豚肉西京燒」,西京汁好味,同埋豚肉半肥瘦剛剛好 🐷

同埋叫左「牛柳」不但厚切,好入味但唔韌 🐮 全部串燒都燒得火候恰到好處,好香口惹味!😋

Beef Fillet

🤩 主角黎啦,「沖繩䐁肉炒苦瓜」真係滿滿沖繩風味!大媽都係起沖繩學識食苦瓜 😆 呢個必點,夠特別之餘又好味。

🦑 仲有就係「魷魚一夜干」!好足料,魷魚好大隻,仲要咁厚身都燒得好嫩,點可能做到架 🙀 全部都爽口彈牙,新鮮就係最高價值呀!

Grilled Squid

🍣 最後當然要食D飯落肚,「泓卷」真係肥大到不得了,大大舊三文魚好鮮甜,仲要好肥美大隻,厚身絕無偷工減料 😆

Fuchi Roll

😌 呢間居酒屋絕對係好選擇呀!好企理,又有靚景,服務同禮貌又好好。大家可以好悠閒咁一路嘆美食一路傾下計,有需要嘅話,記得BOOK近窗位置啊 😝

📍 尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓
📲 +(852)3568-3266