嗰日喺尖沙咀同屋企人行街我哋人好多,所以諗住普通嘅餐廳都OK 我哋一行七人等枱,員工好好幫我哋合併埋啲枱。我哋嗌咗以下幾款嘢:生牛肉湯河x2湯河嚟到生牛肉仍然係粉紅色,啲湯夠熱就可以整熟少少啲牛,不過我媽咪同埋我老公都認為啲牛肉非常之韌,全部都係渣亦都冇肉味,所以佢哋都吐咗出嚟佢哋係有啲失望嘅。豬肉卷湯河我嗌咗豬肉卷湯河,其實我以為係豬肉片捲埋叫豬肉卷,點知嚟到係好似春卷嘅形狀咬開係好似肉腸咁嘅。係加工制過嘅豬肉。係有少少嘢味,但係又未叫得非常好食。豬扒湯河x4其餘四位屋企人都嗌咗豬扒湯河,豬扒係幾大塊嘅,雖然係薄少少,不過都係入味同惹味嘅。豬頸肉x1豬頸肉都幾大塊,味道正正常常唔會特別出色,亦冇特別想再因為個豬頸肉嚟食。呢間餐廳我講嘅以上幾款食物,除咗個湯係夠熱之外,佢嘅餸都係冇乜熱力,即係唔夠熱你會覺得好似放咗一段時間令到你有啲冇乜食慾,加上今晚超級凍,所以係覺得有啲失望越南春卷x2另外嗌咗兩碟越南春卷,越南春卷係熱辣辣,脹卜卜嘅,好新鮮,好脆口好好食,再捲埋啲汁更加好味好滿足。成餐飯只有越南春卷係熱辣辣😅總括嚟講間餐廳普普通通啦,因為係尖沙咀食一個飯晚餐係偏貴嘅呢個比較貼地少少唔
嗰日喺尖沙咀同屋企人行街
我哋人好多,所以諗住普通嘅餐廳都OK
生牛肉湯河x2
豬扒湯河x4
豬頸肉x1

越南春卷x2

成餐飯只有越南春卷係熱辣辣😅

總括嚟講間餐廳普普通通啦,因為係尖沙咀食一個飯晚餐係偏貴嘅呢個比較貼地少少唔係旅客價錢。

豬頸肉
生牛肉湯河
越式春卷
豬扒湯河
2023-12-30
5 分鐘 (堂食)
豬頸肉
越式春卷
2024-01-24 45 瀏覽
同朋友去尖沙咀血拚完肚餓不知道去那兒吃🙈可以去這間👇🏻1️⃣金不換豬扒炒檬粉一上枱就見到大大塊豬扒,炒檬粉讀份量十足。好適合與朋友分享😋2️⃣河內牛肉米紙捲小清新選擇🌟點上魚露食很開胃,可以解熱氣而且解油膩👍🏻3️⃣法式牛油雞翼外皮好香脆,牛油味香濃,肉汁滿滿。真係一隻接一隻食4️⃣炸蝦餅新鮮熱辣,肉質彈牙😋5️⃣牛油果沙冰🥑果味好濃郁,沙冰細滑👍🏻6️⃣椰青配搭越南料理,十分解渴
同朋友去尖沙咀血拚完肚餓不知道去那兒吃🙈可以去這間👇🏻

1️⃣金不換豬扒炒檬粉

2️⃣河內牛肉米紙捲
小清新選擇🌟點上魚露食很開胃,可以解熱氣而且解油膩👍🏻

3️⃣法式牛油雞翼
外皮好香脆,牛油味香濃,肉汁滿滿。真係一隻接一隻食

4️⃣炸蝦餅
新鮮熱辣,肉質彈牙😋

5️⃣牛油果沙冰
🥑果味好濃郁,沙冰細滑👍🏻

6️⃣椰青
配搭越南料理,十分解渴

2024-01-22 56 瀏覽
好耐冇食過越式嘢啦,今日行過尖沙咀見到呢間都幾多人食我又有啲時間,咁就排吓隊啦,排咗10分鐘到就入咗去啦😏餐牌都有成10頁,又有餐,又可以單叫,好多選擇,而且價錢都親民😊😊食越南嘢當然唔少得生熟牛肉湯河🐮仲可以追加小食咁我就加咗個豬頸肉🐽🐽朋友就叫咗香茅雞扒飯🐥小食就加咗炸蝦餅🦐咁當然係撈亂食啦😬😬生熟牛肉湯河🐮都好大碗,就係有生同熟嘅牛肉,而熟嘅牛肉就係牛腱,每樣有3片,牛味濃郁👍🏽湯底唔係好濃,唔太鹹,河粉好滑,都係好食嘅😋😋豬頸肉🐷小食黎講,佢都算大份,肉質彈牙,充滿油香😌香茅雞扒飯🐥好大碟!!香茅味唔太重但雞扒好嫩滑,咬落去仲有汁流出黎😋😋炸蝦餅🦐蝦肉爽口彈牙 👍🏽外脆內軟😌都係唔錯既選擇

生熟牛肉湯河🐮

豬頸肉🐷
小食黎講,佢都算大份,肉質彈牙,充滿油香
😌

香茅雞扒飯🐥
好大碟!!香茅味唔太重但雞扒好嫩滑,咬落去仲有汁流出黎😋😋

炸蝦餅🦐
蝦肉爽口彈牙 👍🏽外脆內軟😌都係唔錯既選擇
百香果梳打
2024-01-14 86 瀏覽
呢間河內越式越南菜,之前聽朋友講已經好抵食,今日經過尖沙咀見,就買嚟試下。買左碗越式豬頸肉蛋飯,同越式咖哩牛腩飯,另小食就點左份雞翼,一份都係六十幾蚊,晚餐時間真心好,抵食。豬頸肉蛋飯份量好多,喜歡佢有比埋好多醬料,特別好味呀,豬頸肉肥瘦適中,外皮香脆肉嫩,熱辣辣好食丫。另外咖哩牛腩飯都勁正,大大碗飯包食飽,牛腩香濃,又少少辣好惹味呀,送飯一流。雞翼都香口入味,好味,價錢整體都好合理,味道又好,可再光顧,推介。

外賣自取
2024-01-09 67 瀏覽
呢間餐廳喺尖沙咀堪富利士道10號地下,係一間越南菜餐廳。今日我點咗一個極品牛三寶河粉,我朋友叫咗個越式豬頸肉撈濛,仲叫咗一份越式炸蝦餅。最後我地仲叫咗一杯牛油果沙冰同一杯越式龍眼冰。先講吓呢個極品牛三寶河粉,真係好正呀!佢用傳統越南河粉加上新鮮嘅生牛肉、牛丸同埋牛展。河粉食落係好軟綿綿,同牛肉同嘅鮮嫩口感形成強烈對比。個湯味道好濃郁,加埋辣椒同埋青檸真係好開胃!越式豬頸肉撈濛都好唔錯。佢用嫩滑嘅越南米粉,加上烤得香脆嘅豬頸肉同新鮮嘅蔬菜。豬頸肉烤得金黃色,香氣四溢,口感鮮嫩多汁。加上越南特色調味料,味道真係好特至於越式炸蝦餅,就係一個經典嘅小食啦。蝦餅外脆內軟,裡面都有多汁鮮甜嘅蝦肉。食落有濃厚嘅海鮮味道,再配上醒胃嘅酸甜沾醬,真係好開胃,好好味!最後嚟講吓飲品,牛油果沙冰同越式龍眼冰都好值得一試。牛油果沙冰係一個清涼嘅甜品,有新鮮牛油果同綿密嘅冰沙,食落滑順,有濃郁嘅牛油果香氣。越式龍眼冰就係以龍眼同糖漿為基礎嘅飲品,有淡淡嘅花香同清新嘅口感,好適合解渴。總括嚟講,呢間位於尖沙咀嘅越南餐廳提供好多款越南美食,不論係極品牛三寶河粉、越式豬頸肉撈濛、越式炸蝦餅,定係牛油果沙冰同越式龍眼冰

總括嚟講,呢間位於尖沙咀嘅越南餐廳提供好多款越南美食,不論係極品牛三寶河粉、越式豬頸肉撈濛、越式炸蝦餅,定係牛油果沙冰同越式龍眼冰,呢間餐廳絕對值得一試!
2024-01-06 1446 瀏覽
今晚決定食飽個肚就去睇燈飾, 近近地就係尖沙咀地鐵附近揀咗這家越南餐廳餐廳都幾多人食,我哋都要等兩張枱先至入到去入到去真係有一種人山人海嘅感覺,係一些空位都冇, 真係唔知點解咁嘅樣都仲會話冇人出街食飯 餐牌睇落都好清晰, 湯檬湯河、撈檬、飯、小食由於我哋都係希望快快脆脆食完去睇燈飾, 所以就各自叫咗個主食然後揀多個小食就算我揀咗一個冰滴咖啡朋友揀咗個綠茶綠豆冰, 之前未見過有綠豆冰 下面個底嗰度真係有唔少綠豆蓉, 同埋重椰汁味蕃茄蟹肉扎肉湯檬 超重蕃茄味 ,唔會太甜蕃茄未唔會太假另外食得出湯底有一啲蟹膏所以都好濃味湯底份量都好多食完可以飲少少湯 同埋另外最正係成碗粉嚟到嘅時夠曬熱越式香茅豬扒撈檬 豬扒份量比想像中多另外檬粉條條都好整齊,唔會碎濕濕, 食得出檬粉嘅米味小食就簡簡單單叫咗一個春捲,夠脆口,裏面有粉絲, 重越南風味兩個人就食咗咁多嘢整體價錢公道, 近地鐵站,食物質素仍不錯係喺尖沙咀食越南粉嘅好選擇
餐廳都幾多人食,我哋都要等兩張枱先至入到去

餐牌睇落都好清晰, 湯檬湯河、撈檬、飯、小食

我揀咗一個冰滴咖啡

蕃茄蟹肉扎肉湯檬
超重蕃茄味 ,唔會太甜蕃茄未唔會太假
另外食得出湯底有一啲蟹膏所以都好濃味
湯底份量都好多食完可以飲少少湯
同埋另外最正係成碗粉嚟到嘅時夠曬熱

越式香茅豬扒撈檬

兩個人就食咗咁多嘢

整體價錢公道, 近地鐵站,食物質素仍不錯
係喺尖沙咀食越南粉嘅好選擇
2023-12-30
10 分鐘 (堂食)
  • 越式香茅豬扒撈檬
  • 順化蕃茄蟹肉札肉湯檬
2023-12-29 87 瀏覽
越式牛三寶河粉:牛三寶分別有生牛肉、牛腱肉、牛丸,個湯都非常夠熱,生牛肉上台既時候熟度岩岩好。生牛肉、牛腱肉既肉味有彈性,配埋軟滑既河粉十分夾。越式豬頸肉撈檬:檬粉質地爽口,配埋紅蘿蔔絲、生菜絲入口,酸酸甜甜成件事都好fresh好健康。最邪惡既豬頸肉肥瘦岩岩好,如果可以我唔介意再焦濃d,加埋蒜香魚露撈汁越式炸蝦餅:蝦餅出奇地令人驚嘆!因為蝦膠既部分蝦味好夠同有海鮮既甜味,炸衣部分脆得剛剛好,配埋彈牙既蝦膠最後仲叫咗兩杯野飲,埋單200樓下既晚餐,係尖沙咀鬧市叫幾抵食

• 極品牛三寶湯河粉
  • 炸蝦餅
極品牛三寶湯河粉(牛肉、牛腱、牛丸):極品牛三寶湯河粉適合啲選擇困難症嘅人。鮮嫩的牛肉、彈牙的牛腱和Q彈的牛丸作主料,搭配香氣撲鼻的湿河粉,湯汁鮮美濃郁。每口都能品味牛肉的鮮香和嚼勁,牛腱的細膩和彈性,牛丸的鮮嫩口感,回味無窮。越式河內三寶飯(扎肉、雞翼、豬扒):越式河內三寶飯是越南料理中的經典美食。鮮嫩多汁的扎肉、香脆可口的雞翼和烤至香氣四溢的豬扒搭配米飯。每口都能感受到扎肉的肉汁浸潤、雞翼的酥脆口感和豬扒的香烤味道,帶來豐富口感和美味享受。豉油同蔥油,簡直係錦上添花。越式豬頸肉(細):越式豬頸肉經特制調味料腌制後,炭火烤制而成。豬頸肉鮮嫩多汁鮮芒果西米露-少冰:這道鮮芒果西米露簡直可以當甜品!新鮮的芒果搭配獨特的西米,芒果甜度和西米嚼勁相得益彰,讓人品味多層次的美味。熱情果冰-少冰:熱情果冰-夠晒酸味度唔假。

極品牛三寶湯河粉(牛肉、牛腱、牛丸):

越式河內三寶飯(扎肉、雞翼、豬扒):

豉油同蔥油,簡直係錦上添花。

越式豬頸肉(細):

越式豬頸肉經特制調味料腌制後,炭火烤制而成。
豬頸肉鮮嫩多汁

鮮芒果西米露-少冰:

熱情果冰-少冰:
熱情果冰-夠晒酸味度唔假。
2023-12-14 86 瀏覽
金不換豬扒炒檬粉檬粉好大一碟,有蛋、九層塔、蘿蔔絲、芽菜,炒過既檬粉很香口惹味,豬扒肥瘦適中,唔會太乾越式豬頸肉撈檬,有酸甜蘿蔔絲、青瓜絲、花生,拌酸甜汁食,豬頸肉烤得很香酥香軟殼蟹,外層酥脆,內裡蟹肉鮮嫩多汁,推介!仲有越式炸香卷都好味,外皮炸得黃金酥脆,內裡包裹豐富既蔬菜、肉餡,口感豐富飲品點咗龍眼冰和熱情果梳打,龍眼冰偏甜少少;熱情果梳打,飲起嚟好清新
金不換豬扒炒檬粉

酥香軟殼蟹,外層酥脆,內裡蟹肉鮮嫩多汁,推介!

2023-12-04 98 瀏覽
河內越式料理,未到6pm已經坐滿客人,吸引左我同朋友入去食dinner。😍😍餐牌食物種類多,價錢亦平易近人👍🏻👍🏻1.會安雞絲撈檬份量十足,好開胃。雞絲搣得夠幼!🫶🏻2.越式香茅豬扒湯檬豬扒軟冧易咬,亦惹味,香茅味濃淡適中!😋😋3.越式炸蝦餅外脆內軟,有蝦既鮮甜味😋4.上湯生菜正常發揮。😀5.熱蜜糖柑桔6.熱檸檬蜜糖薑茶熱飲既味道夠濃,好適合冬天飲,夠滋潤暖胃!😋😋😋
餐牌食物種類多,價錢亦平易近人👍🏻👍🏻

1.會安雞絲撈檬
份量十足,好開胃。雞絲搣得夠幼!🫶🏻

2.越式香茅豬扒湯檬
豬扒軟冧易咬,亦惹味,香茅味濃淡適中!😋😋

3.越式炸蝦餅
外脆內軟,有蝦既鮮甜味😋

4.上湯生菜
正常發揮。😀

5.熱蜜糖柑桔
6.熱檸檬蜜糖薑茶
熱飲既味道夠濃,好適合冬天飲,夠滋潤暖胃!😋😋😋
2023-12-03
2023-11-30 56 瀏覽
天氣轉涼 突然想食湯麵暖下胃🥶見到呢間越南菜入面全場坐滿咁岩有最後一張細枱 即刻試試先😎原來除左尖沙咀, 大圍同旺角都有分店成間店的主色係綠色🟢加埋木色的裝潢🪵牆上面都幾多特色的越南裝飾同擺設平日夜晚時間 人流超多👥👥Keep住有人進店用餐基本火車頭/撈檬/米紙卷等等呢啲傳統嘢都有另外意外地都有幾多小食、沙津極品牛三寶湯河粉 $72🐮🍜免費轉咗做湯檬 越南菜點可以唔食牛!三寶係包括生牛肉、牛展、牛丸湯未入口 啲香氣已經好濃生牛肉超大塊🤟🏻浸多兩浸個湯就熟哂好薄 重牛味🫶🏻牛展相對偏細塊少少🤏🏻但完全唔韌 仲幾有𡁻口肉同筋都幾分明 入哂味🥰牛丸 食得出唔係雪藏野真係打出嚟 可以俾多一粒會更開心🥹檬粉份量正常 掛湯底一流唔係味精湯 飲咗半碗都無口渴椰汁冰 跟餐價+$12🥥🧊抵!大杯 奶味重、岩解膩好爽喉🤩越式豬頸肉(細) $32🐽雖然係細份 但份量都無馬虎有成六嚿!肉嫩 juicy 燒得岩好 唔會乾
天氣轉涼 突然想食湯麵暖下胃🥶
見到呢間越南菜入面全場坐滿
咁岩有最後一張細枱 即刻試試先😎

原來除左尖沙咀, 大圍同旺角都有分店

成間店的主色係綠色🟢加埋木色的裝潢🪵
牆上面都幾多特色的越南裝飾同擺設

平日夜晚時間 人流超多👥👥
Keep住有人進店用餐

基本火車頭/撈檬/米紙卷等等
呢啲傳統嘢都有
另外意外地都有幾多小食、沙津

極品牛三寶湯河粉 $72🐮🍜
免費轉咗做湯檬

越南菜點可以唔食牛!
三寶係包括生牛肉、牛展、牛丸
湯未入口 啲香氣已經好濃

真係打出嚟 可以俾多一粒會更開心🥹

檬粉份量正常 掛湯底一流
唔係味精湯 飲咗半碗都無口渴

椰汁冰 跟餐價+$12🥥🧊
抵!大杯 奶味重、岩解膩
好爽喉🤩

越式豬頸肉(細) $32🐽
雖然係細份 但份量都無馬虎
有成六嚿!肉嫩 juicy 燒得岩好 唔會乾
2023-11-23 92 瀏覽
今日到訪,相當幸運,不用排長龍已經可以入座。餐廳比較狹小,就是肩並肩而坐。極品牛三寶湯粉$72牛三寶即生牛肉、牛𦟌和牛丸,生牛肉幾嫩滑,沒有太柴太瘦;牛𦟌肉質軟滑,帶一點厚度;牛丸味道平平;湯汁清澈,有淡淡牛骨湯的鮮甜味,河粉份量十足,口感滑滑。越南咖啡+$18這咖啡味道濃郁甘香,沒有苦味,加上香甜的煉奶,口感香滑甜香。

極品牛三寶湯粉$72

越南咖啡+$18

午餐
2023-11-18 69 瀏覽
侍應 一入門口就比說話顧客聽 因為冷氣位太凍 所以想轉另一個位點知就比個呀姐 話轉來轉去 本來係好想試吓 見咁多好評 但幾好食都好 唔通仲要比錢搵氣黎受 幾想食都無哂心情 無禮貌🙄
侍應 一入門口就比說話顧客聽
因為冷氣位太凍 所以想轉另一個位
點知就比個呀姐 話轉來轉去
本來係好想試吓 見咁多好評
但幾好食都好 唔通仲要比錢搵氣黎受
幾想食都無哂心情
無禮貌🙄
2023-11-02 118 瀏覽
身為一個越南粉控,來到尖沙咀staycation 外賣也要挑越粉食,再掃街買些街頭小食回酒店房。點了極品牛三寶湯河粉,及越式河內三寶飯,小吃選了越式炸蝦餅;飲品有鮮芒果西米露及蜂蜜柚子梳打。湯底很鮮,外賣湯及粉分開袋,倒完湯水大大一碗,牛肉大片大片的,吃得出來是直接用沸水湯底直接澆灌燙熟的那種,就還蠻正宗的。牛展細細片;及牛丸也有二粒,一開為二。牛肉很嫩牛丸彈牙有嚼勁。河粉分量很多,酸酸辣辣,非常開胃。三寶飯有豬扒、扎肉及雞翼,也不錯~

三寶飯有豬扒、扎肉及雞翼,也不錯~
2023-10-31 55 瀏覽
夜晚收工同同事係尖沙咀路過河內口痕決定一齊入去快食碗pho餐牌好多選擇 不過我哋嘅目標係牛肉pho所以好快就揀好同事叫左碗生熟牛肉湯河粉 $68生熟牛肉湯河粉一次過滿足2個願望見到生牛肉色澤均勻幾新鮮熟牛肉煮熟都嫩軟有青檸同辣椒自己調味我自已係極品牛三寶湯河粉 $72牛三寶有生牛肉、牛𦟌、牛丸成碗份量十足湯底係濃郁的牛肉湯 搭配柔軟的河粉和嫩滑嘅生牛肉牛𦟌肉質口感比較結實 味道鮮美 不肥不膩牛丸彈牙同好有牛味牛三寶提供左唔同嘅牛肉口感同味道層次鮮芒果西米露 跟餐加$12好抵飲鮮芒果西米露清涼爽口充分結合左芒果同西米露嘅美味椰汁增添咗豐潤嘅味道朋友加5蚊叫咗杯熱蜂蜜柚子茶越式豬頸肉(細)$32豬頸肉口感嫩滑、多汁同有彈性肉質有嚼勁又多汁出餐好快同份量都好大碗食到好飽都係人均100蚊左右 尖沙咀嚟講幾抵食
夜晚收工同同事係尖沙咀路過河內口痕決定一齊入去快食碗pho

見到生牛肉色澤均勻幾新鮮
熟牛肉煮熟都嫩軟
有青檸同辣椒自己調味

我自已係極品牛三寶湯河粉 $72
牛三寶有生牛肉、牛𦟌、牛丸
成碗份量十足

充分結合左芒果同西米露嘅美味
椰汁增添咗豐潤嘅味道

朋友加5蚊叫咗杯熱蜂蜜柚子茶

越式豬頸肉(細)$32
豬頸肉口感嫩滑、多汁同有彈性
肉質有嚼勁又多汁

出餐好快同份量都好大碗