2023-01-20
前晚同朋友行完sogo就去咗南洋中心食飯,呢間居酒屋位置比較隱世,原條刺身仲做緊優惠(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🐟縞池 $198我同朋友都好鍾意食深海池魚,深海池魚比普通白身魚更鮮甜爽口,配酸汁同蘿蔔蓉食可以提升鮮味。🤤🤍鮟鱇魚肝拼鱈魚白子 $180冬天一定要食鮟鱇魚肝同白子😆😆 而家做緊優惠,兩款雙拼仲有優惠。鮟鱇魚肝好香魚油味,白子好creamy,好食😋🥜花生豆腐 $58第一次試花生豆腐好特別(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 豆腐有豆香同花生味,值得一試。❤️🍤海鮮天婦羅拼盤 $298呢個海鮮天婦羅拼盤有海中蝦、鮮帆立貝夾海膽、沙錐魚、廣島蠔同蔬菜。鮮帆立貝夾海膽好好食,帆立貝唔會炸到過熟,入面嘅海膽好鮮甜,兩者好夾。🥰🥰🥬苦瓜炒豚肉 $108沖繩苦瓜好甜,冇苦味,連我唔太食苦瓜都食咗好多🤣 加埋豚肉同蛋一齊炒好有家常菜風味,有驚喜。🐣照燒雞扒 $108雞扒燒得好香,外皮好脆,入面嘅雞肉有肉汁,好嫩滑,點埋照燒醬好夾。😛🍜沃川黑醬油拉麵 $108黑醬油拉麵幾大碗,有兩塊厚切豬腩肉,湯底濃郁,麵質唔會太淋。😋
🐟縞池 $198
🤍鮟鱇魚肝拼鱈魚白子 $180