2021-05-07
19741 瀏覽
N年冇吃日式放題, 有人被網上影片燒著,就拉我來試😆。適逢今期做緊午市二人同行一人半價錢, 食足三個鐘,據說午市食杯款式同晚市一樣,所以性價比十分之高👍。雖然午市是12點鐘開始, 但我地12:05分到達入座時已經差不多滿席, 估計大部份人都提前來排隊😅。入座後服務員有詳解點單流程及餐廳佈置格局, 都幾禮貌。點單好簡單,掃QR Code網上點單, 全部看圖識字。我地頭盤當然先點刺身及寿司啦。因為怕一次過堆埋會太迫, 所以我地想一round一round慢慢食。飲品都係自助任飲, 款式其多有二、三十款, 嗜酒的我就有清酒、梅酒,啤酒有Asahi等選擇, 雖然是光天化日之下, 我都忍唔住飲左幾合德利嘅清酒。餐廳上菜都幾快手, 下單等了十零分鐘就開始有野食, 而且上菜非常準確, 完全冇錯單。佢地嘅刺身大部份都好味,質素算唔錯, 不過章紅魚就嫌太薄太細件,食唔出味。寿司就必食和牛炙燒,好滑,牛脂味香濃。剛吃完刺身, 服務員走過來說可以去寿司部拿海膽手卷, 每人可取兩件。海膽雖然唔expect是什麼高檔貨, 但都算鮮甜,紫菜亦脆口,唔錯喎。建議不要一直encore刺身寿司, 事關佢地嘅熟食都好高質,
入座後服務員有詳解點單流程及餐廳佈置格局, 都幾禮貌。
建議不要一直encore刺身寿司, 事關佢地嘅熟食都好高質, 款食好多。必食芝士焗扇貝、蒜片薄燒和牛、避風塘炒蟹、羊扒、鮑魚,燒菠蘿。
仲有幾款麵食同鍋物, 但我地試完和牛鍋就已經飽左八成, 餘下的就留俾甜品部。
熱食甜品就必試木瓜燉燕窩、雪糕就有Movenpick 同Haagen dazs。最後配番杯double espresso (咖啡味道也不俗)就perfect!