2022-08-23 226 瀏覽
殿大喜屋係為食貓以前每年生日必去食嘅放題但自從疫情之後,香港開多咗好多唔同嘅餐廳,為食貓就無再食過啦🥲🥲估唔到咁多年後再去食,食物質素依然好有水準,但價錢就竟然平咗為食貓認為佢係全港放題性價比最top嗰幾間🫶🏾資料殿大喜屋宜家做緊全日88折優惠,5:30去食2個鐘,每人都唔駛$300,真係好抵另外,餐廳環境超大,可以容納好多枱客‼️不過,為食貓當日星期一晚食早場,但都超full🥲所以建議大家一定要book位😋食物為食貓之所以認為佢係放題世一,除咗💰價錢之外,當然就係因為佢嘅食物種類同質素啦👅殿大喜屋除咗有一般放題會有嘅飲品、刺身、壽司🍣、炸物、熟食、甜品、雪糕之外,重有任飲嘅白酒、梅酒同真露等等推介🔸佢個梅酒真係日本嘅梅酒嚟👍🏾好夠梅同酒味🤤為食貓飲咗一杯就開始有醉意😂😂🔸餐廳重有任食拖羅、花雕醉鮑魚、鮑魚蟹膏壽司、海膽壽司,全部質素都好好,d刺身都勁肥美🥰真係好抵食🔸為食貓特別推介呢幾樣嘢食 — 椰子🥥雞湯(好清甜)、燒和牛片、海燕窩椰汁燉木瓜(超級超級之潤,應該燉咗好耐,好好好飲)♥️♥️當晚為食貓真係名符其實嘅飲飽食醉食到行都行唔郁👽唔知大家又有冇邊間放題好推介呢?😺
殿大喜屋係為食貓以前每年生日必去食嘅放題

為食貓認為佢係全港放題性價比最top嗰幾間🫶🏾

資料

食物

殿大喜屋除咗有一般放題會有嘅飲品、刺身壽司🍣、炸物、熟食、甜品、雪糕之外,重有任飲嘅白酒、梅酒同真露等等

推介

🔸為食貓特別推介呢幾樣嘢食 — 椰子🥥雞湯(好清甜

當晚為食貓真係名符其實嘅飲飽食醉
食到行都行唔郁👽唔知大家又有冇邊間放題好推介呢?😺

2022-08-23 5638 瀏覽
最中意食放題,畀完一個價錢就可以盡情叫盡情食,唔使擔心瘋狂落單後會埋單有幾貴😝今次揀左大喜屋當中高檔D嘅分店殿大喜屋,呢到嘅放題勁豪華,拖羅、和牛、鮑魚仔、花膠都可以任嗌任食,最開心係雪糕MOVENPICK都可以任拎,好難回唔到本😎平日5點入座食足2小時$298/每位,絕對物超所值🤩座位寬敞舒適👍🏻食物自助區:有沙律、冷盤、熱葷、炸物、生果、湯等等甜品雪糕區飲品區:冷熱飲品、清酒、自家製茶類都齊備仲有個COUNTER可以拎海膽手卷,當然唔可以執輸🤪拖羅:回本之選,大大塊,入口冇根​,肥美香口🤤和牛薄燒:必食之選🤩肥瘦比例好好,肉味香濃而肉質軟腍😋花雕醉鮑魚:賣相又擺放得幾精緻😍鮑魚彈牙爽口,帶點花雕酒香,更為滋味😎避風塘炒蟹:上碟時經已整碎左D殼,所以食用都唔會太麻煩,蟹肉鮮甜,連埋D炸蒜粒粒一齊食勁惹味🤤吉品鮑汁燴花膠盛宴:水準好接近中式酒樓煮出黎嘅素質,花膠幾有口感👍🏻刺身:拖羅、油甘魚、三文魚、北海道帶子、北寄貝、赤貝、馬刀貝、希靈魚、甜蝦、赤蝦我全都要🤤解凍處理得好,食落都好鮮甜,冇咩雪藏味😍壽司:除左平常食開嘅款式之外,呢到仲有好多特色創作壽司,多份新鮮感😄D壽司飯唔會一夾就
座位寬敞舒適👍🏻
食物自助區:有沙律、冷盤、熱葷、炸物、生果、湯等等
甜品雪糕區
飲品區:冷熱飲品、清酒、自家製茶類都齊備
海膽手卷
仲有個COUNTER可以拎海膽手卷,當然唔可以執輸🤪
拖羅
拖羅:回本之選,大大塊,入口冇根​,肥美香口🤤
和牛薄燒
和牛薄燒:必食之選🤩肥瘦比例好好,肉味香濃而肉質軟腍😋
避風塘炒蟹
吉品鮑汁燴花膠盛宴
刺身
刺身拖羅油甘魚三文魚北海道帶子北寄貝赤貝馬刀貝希靈魚甜蝦赤蝦我全都要🤤解凍處理得好,食落都好鮮甜,冇咩雪藏味😍
壽司:除左平常食開嘅款式之外,呢到仲有好多特色創作壽司,多份新鮮感😄D壽司飯唔會一夾就散,同埋佢唔會D飯比例太大件搞到太飽,所以可以叫多幾款壽司食下😉
大合照🤩
天婦羅
天婦羅:D炸漿唔會太厚,炸得香脆唔會太乾身,而且底下有吸油紙墊住,所以唔會話好油膩👍🏻
榴槤炸彈, 紫心香芋丸, 芝麻雞翼
炸物:芝麻雞翼整得幾香口,內裡肉質仍然嫩滑。榴槤炸彈紫心香芋丸甜品食😋
燒七味鱈魚乾
燒七味鱈魚乾:輕輕燒香,薄薄地易入口,一食就停唔到嘅小食😝
海燕窩椰汁燉木瓜
MILK TOP雪糕, MOVENPICK雪糕
海燕窩椰汁燉木瓜MILK TOP雪糕MOVENPICK雪糕作為最後嘅甜品,先係圓滿嘅一餐🥰

水準極高,而且太多食物選擇,2個鐘都食唔晒所有款式,下次一定要ENCORE再食😎同埋留意返就算我平日去食,個場都好FULL下,所以記得BOOK定枱黎食😉
2022-08-18
  • 榴槤炸彈
  • 紫心香芋丸
  • 芝麻雞翼
2022-08-18 3011 瀏覽
🤰久唔久口痕就想食放題放任一下!今次去左放題始祖「殿 大喜屋」,最平時段$298,就可以食足120分鐘。歎盡貴價既刺身、壽司、煮物、燒物、炸物等,不費吹灰之力就輕鬆回本。🌸打頭陣係最愛既 刺!身!呀。拖羅、油甘魚、池魚、三文魚、帶子都肥美到不得了,厚切柔軟既口感令人無法抗拒。還有海赤蝦都係超級鮮甜,非常推薦呀!🍣壽司創意款式多而且細細舊容易入口,最特別係有即整既海膽手卷,需要排隊每人限取兩份,味道係正常質素!🌟熟食方面都好有睇頭,連避風塘炒蟹都有,啖啖蟹肉惹味鮮甜。花雕醉鮑魚彈牙入味,仲有必食既和牛薄燒,入口嫩滑而且牛味濃郁!另外仲有蒜蓉蒸扇貝、醬汁廣島蠔、一口牛、燒羊架、燒菠蘿都值得一試!🍢如果仲有quota可以試埋炸物,芝士年糕、榴槤炸彈、芝麻雞翼,呢啲經典款式絕對唔會令你失望。🍧自助區既前菜、甜品、飲品都有超多選擇,不過一定要留肚食雪糕呀!因為呢度有Häagen-Dazs、Mövenpick、Milk top,試晒佢地包你滿心滿足!

🤰
久唔久口痕就想食放題放任一下!今次去左放題始祖「殿 大喜屋」,最平時段$298,就可以食足120分鐘。歎盡貴價既刺身壽司、煮物、燒物、炸物等,不費吹灰之力就輕鬆回本。

🌸

🍣

🌟

🍢

🍧

• 和牛薄燒
  • 刺身拼盤
  • 燒羊架
真的好多選擇😋😋😋👍🏻.芝麻雞翼 同 炸芋頭丸都好正😍😍.出面仲有蝦同桃膠糖水拎😁😋👍🏻👍🏻.避風塘蟹.我地話連佢d 軟糖都好味🤣 口感同平時出面夾的唔同😁😁.個布丁燒麻麻地。。其他椰汁糕,龜靈膏,都唔錯😋😋.每人一個鮮奶燉木瓜。。呢個味度麻麻地🙈🙈.4 人埋單價😁😁.泊車人士~
2022-08-12 346 瀏覽
呢間放題去過兩三次,真的好味,而且款式都好多選擇,食物味度都做得好,因為有時有d 會偏咸,呢間唔會,所以呢間都好推介去食😁👍🏻👍🏻..醉鮑魚。。擺設都好有心機😀👍🏻.各款燒物都好正😋.蒜蓉粉絲扇貝😋👍🏻👍🏻好味~.燒翠玉瓜都係好正,好鍾意食燒翠玉瓜,好juicy😍😋.烤魚干👍🏻👍🏻👍🏻😋.松露燉蛋😂😂😂.蟹粥。。無咩蟹咪,但個粥底唔錯😁.燒鰻魚~

醉鮑魚。。擺設都好有心機😀👍🏻

各款燒物都好正😋

蒜蓉粉絲扇貝😋👍🏻👍🏻好味~

燒翠玉瓜都係好正,好鍾意食燒翠玉瓜,好juicy😍😋

烤魚干👍🏻👍🏻👍🏻😋

松露燉蛋😂😂😂

蟹粥。。無咩蟹咪,但個粥底唔錯😁

燒鰻魚~
2022-08-11 374 瀏覽
又嚟到尖沙咀飯堂《殿大喜屋》食lunch🥢,好彩嚟得早,唔使一陣就爆哂場,下次都係book得位😉以前一食放題就會主攻刺身同壽司🍣而家反而注重食熟食、天婦羅🍤、炸物、鍋物……刺身壽司方面就唔使講啦,維持一貫水準,厚切新鮮魚生!反而真心想推介熟食,出面有酸菜魚、四季豆、咖喱魚蛋可以自取之外,仲可以用QR code order食物!💫花雕鮑魚酒香十足,口感爽彈香甜!💫一品花膠盛,大大塊花膠,骨膠原好養顏😊炆到軟淋入味!💫薄燒和牛,好香牛肉味,上面有幾塊炸蒜片更加惹味!💫蒜蓉粉絲蒸帶子,有誠意之作,帶子新鮮熱辣上枱,炸蒜香到不得了,但仍保留帶子鮮味!幾十款熟食不能盡錄,快啲book位自己去試啦!呢間真係要Encore ,不定時會更新menu ,每次都有驚喜🤩

以前一食放題就會主攻刺身壽司🍣而家反而注重食熟食、天婦羅🍤、炸物、鍋物……

刺身壽司方面就唔使講啦,維持一貫水準,厚切新鮮魚生!

💫花雕鮑魚酒香十足,口感爽彈香甜!
💫一品花膠盛,大大塊花膠,骨膠原好養顏😊炆到軟淋入味!
💫薄燒和牛,好香牛肉味,上面有幾塊炸蒜片更加惹味!

• 海膽手卷
  • 和牛薄燒
  • 刺身
  • 花雕醉鮑魚
2022-08-11 293 瀏覽
去到假日想食放題邊度都好多人,所以一早打定電話訂位,好彩地九點嗰個時段仲有位可以一齊同一大班朋友去食😍去到放題梗係乜嘢都叫啦,刺身壽司熱食炸物全部都叫曬刺身三文魚吞拿魚拖羅油甘魚帶子全部都十分之好食我都唔知點樣逐一形容俾你哋聽🤣三文魚夠晒肥美⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️吞拿魚吞拿魚拖羅簡直係高水準⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️每款蝦都好好食夠晒大隻😍😍😍油甘魚帶子都好好食⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️最緊要係佢嘅刺身唔會成口雪!之前食有幾次喺旺角嘅放題刺身嚟到係重未溶雪🤢🤢熟食仲叫咗好多但係由於掛住食關係冇影相🙈🙈佢仲有好多款雪條同雪糕仲有雪糕機😍😍價錢平均計埋+1大約$400.1個左右不過嘢食嘅質素同價錢簡直係唔成正比,正常價錢提供高質素嘢食😍😍
去到假日

去到放題梗係乜嘢都叫啦,刺身壽司熱食炸物全部都叫曬

刺身三文魚吞拿魚拖羅油甘魚帶子全部都十分之好食

但係由於掛住食關係冇影相🙈🙈

佢仲有好多款雪條同雪糕仲有雪糕機😍😍

價錢平均計埋+1大約$400.1個左右

2022-08-09 322 瀏覽
今日收早約埋好友係公司附近食早場放題,精明消費者當然貪佢早段平啲啦!平日5點幾去到已經差唔多滿座,拿拿臨坐底掃QR CODE睇下有咩食先!放題主要食刺身;刺身都幾鮮甜又高質、當中最好食係刺魚及劍魚腩厚切及入口即化既拖蘿,另外仲有赤蝦、帶子、甜蝦都非常新鮮!佢地既壽司幾有特色、大推鵝肝伴帶子壽司細細粒入口即化!其他壽司都好特別!醬油汁燒左口魚邊、鮑魚蟹膏雪見昆布山等等…熟食部分有串燒、燒物、炸物、鍋物、天婦羅、比較印象最深刻既係燒比目魚,魚皮外脆內嫩味道好鮮甜!仲有佢地個花鵰鮑魚好入味呀!另外穫氣好足既避風塘炒蟹必食!當然榴槤炸彈及燒菠蘿就係每次食放題必點的.自助區可以拎涼拌小菜沙律吧少量熟食、炸物、湯品及甜品及雪糕區等等…飲品櫃分成兩大個,由汽水到到啤酒、仲可以任飲梅酒同清酒!咖啡茶都係任飲!

放題主要食刺身刺身都幾鮮甜又高質、當中最好食係刺魚及劍魚腩厚切及入口即化既拖蘿,另外仲有赤蝦、帶子、甜蝦都非常新鮮!

仲有佢地個花鵰鮑魚好入味呀!
另外穫氣好足既避風塘炒蟹必食!
當然榴槤炸彈及
燒菠蘿就係每次食放題必點的.

自助區可以拎涼拌小菜
沙律吧
少量熟食、炸物、湯品及甜品及雪糕區等等…

• 花雕醉鮑魚
  • 刺身
2022-08-06 382 瀏覽
好少食放題,因感覺食物質素都係一般。朋友聚會說想食放題就揀咗呢間「殿大喜屋」之前都嚟過一次感覺都算ok, 都係同以前一樣好多好多嘢食,雪糕甜品類都好多選擇,而今次整體感覺食物質素有下降,味道中規中矩~晚市放題 $308+10%✨自助區拎咗冷盤凍蝦,肉質彈牙鮮甜~✨海膽手卷要排隊出去拎,每人每次兩份,海膽份量比想像中更加少,味道還可以,質素可以接受~✨|刺身|今期做緊拖羅推廣,質感較腍,尚算可以。刺身雖然全部都無雪味,但係每一款嘅魚鮮味都唔太突出所以叫了一round就收手~✨|壽司|壽司賣相吸引,細細件,不會浪費,可以試多幾款,好食但唔會有驚喜,另有和牛壽司點~✨|一品料理|花雕醉鮑魚彈牙,味道偏淡,花雕味唔出。避風塘炒蟹嘅蟹肉質地可以,但做唔到避風塘味道,只係炒蟹。✨|串燒/燒物類|推介燒鰻魚,外層咬落要有些微香脆,肉質仍然保持軟滑彈牙😋炸榴槤/芝士年糕也不錯👍🏻其他就不過不失~✨蒸扇貝加咗粉絲、蒜蓉同辣椒去蒸,呢個好食辣辣地,味道濃郁,有encore~✨黃金焗廣島蠔完全搵唔到隻蠔喺邊,可能太細隻關係,麻麻地~✨|甜品|海燕窩椰汁燉木瓜,係成個木瓜咁上,味道都好香好甜,有椰汁味,滋潤養

晚市放題 $308+10%
✨自助區拎咗冷盤凍蝦,肉質彈牙鮮甜~

✨|刺身

✨|壽司

✨|一品料理|

✨|串燒/燒物類|

✨蒸扇貝

✨黃金焗廣島蠔
完全搵唔到隻蠔喺邊,可能太細隻關係,麻麻地~

✨|甜品
海燕窩椰汁燉木瓜,係成個木瓜咁上,味道都好香好甜,有椰汁味,滋潤養顏~
雪糕雪條好多選擇,必食有Häagen-Dazs,Mövenpick 品牌啦!記得要留肚食😆

2022-08-05 379 瀏覽
-講起放題已經好耐冇食過,食咗咁多年都係覺得尖沙咀嘅殿大喜屋最正,刺身夠新鮮、熟食選擇又多又好味、自助區都有唔少選擇,殿堂級放題當之無愧。刺身嚟講真心每一款都超新鮮,最愛大隻嘅赤蝦,仲可以啜埋蝦頭嘅鮮甜蝦膏、仲有厚切嘅大片三文魚、男朋友至愛嘅吞拿魚腩都係任食!熟食選擇超多多到試唔晒,有炸物、燒物、小炒、連鍋物都有好幾款任君選擇,用手機掃描QR code落單又快又方便。好推薦食芝士焗蠔、西京燒、薄燒和牛、醉鮑魚、酸菜魚鍋⋯食到捧住個肚仔走~

講到食放題,必定諗起大喜屋!呢間尖沙咀殿大喜屋日本料理,一個價錢可以食齊壽司、刺身、炸物等,一於去實測下係咪咁正😝餐廳座位以卡位為主,私隱度高,坐底就可以用QR code叫嘢食當然叫盤刺身先啦~三文魚極級厚切,真落好爽,甜蝦肥美,算大隻😋最正係任叫拖羅~而呢到最出名係即叫即製嘅海膽手卷,口感奶滑而又濃郁,而且入口即溶外,配外層紫菜口感豐富!壽司款式好多,最鐘意係鰻魚壽司,呢度嘅鰻魚上面再有山椒,食落好有少少麻辣味,好特別😝仲叫咗唔同壽司、花之戀等,真係好正!我留意過最多人食應該係避風塘炒蟹、 花雕酒鮑魚,起碼兩隻大蟹鉗,勁大勁多蟹肉,仲好入味😋記得要order~仲有花雕酒鮑魚,少少酒香,擺盤好靚!鍋物,就叫咗個清酒煮蜆,一鍋已經夠兩個人食,入面啲蜆粒粒都好飽滿~而湯底都清清地有,少少芫茜味,非常好食!炸物當然唔少得炸蝦、炸蟹柳等,必食係炸榴槤😋入面爆醬,食落外脆內軟😋叫咗好多粒😝甜品有雪糕、雪條、芝士蛋糕等,我就鐘意食海燕窩椰汁燉木瓜,真係勁足料,個木瓜都好甜,見差唔多檯檯都有叫!飲品就好多,有埋清酒、啤酒等😝即飲杯咖啡醒醒先~整體性價比高,食物種類、款式多,而且座位好舒適,同家人、朋
講到食放題,必定諗起大喜屋!呢間尖沙咀殿大喜屋日本料理,一個價錢可以食齊壽司刺身、炸物等,一於去實測下係咪咁正😝

記得要order~仲有花雕酒鮑魚,少少酒香,擺盤好靚!

飲品就好多,有埋清酒、啤酒等😝即飲杯咖啡醒醒先~

整體性價比高,食物種類、款式多,而且座位好舒適,同家人、朋友坐係到邊食邊傾,好正😋

殿大喜屋🌟
尖沙咀金巴利道26號1樓
Japanese❤️ All You Can Eat🍣🍣🍣🥢..耐唔時都會心思思想放縱一下食下放題🥢,而殿大喜屋會係我心水之選,多選擇之餘又抵食,呢間環境夠大亦坐得舒服,黎同朋友hea 下坐下食下傾下計都係唔錯既選擇🤣。 成人放題由 $298 - $348 價錢依舊吸引💫!刺身當然要必食拖羅Toro,以任食放題黎講性價比高❤️,其他既北海道帶子、赤貝、象拔蚌、海赤蝦、甜蝦、北寄貝、泰式虎蝦,都要吃。特色壽司方面:鮑魚蟹膏雪昆布山壽司、三文魚腩壽司、海膽大蝦壽司、魚子醬伴紋甲魷魚壽司、柚子胡椒和牛燒壽司都比較特別,一般較粉有。仲有我最愛既醬油汁燒左口魚邊壽司、鹽燒三文魚腩壽司,炙燒壽司最深得我心。中式熟食方面:蒜蓉粉絲蒸扇貝🐚、避風塘炒蟹🦀、花雕醉鮑魚、一品花膠盛、黑椒蜜汁一口牛🐮、蒜蓉珊瑚蚌炒西蘭花、蒜香味噌煎虎蝦🦐、西京燒比目魚🐟、蒲燒鰻魚、黃金焗廣島蠔,仲有和牛薄燒(一件) 都係任食😍,超級豐富 和牛海鮮任你選擇喔!另外炸物方面:芝麻雞翼、芝士年糕🍘、黃金焗廣島蠔、芝麻雞翼、紫心香芋丸💜、榴槤炸彈、一口甜蕃薯🍠,香口小食唔少得👅。其中最愛吃榴槤炸彈💛,熟透既榴槤香外層有煙韌香脆既糯米

特色壽司方面:

中式熟食方面:

另外炸物方面:
芝麻雞翼、芝士年糕🍘、黃金焗廣島蠔、芝麻雞翼、紫心香芋丸💜、榴槤炸彈、一口甜蕃薯🍠,香口小食唔少得👅。其中最愛吃榴槤炸彈💛,熟透既榴槤香外層有煙韌香脆既糯米包住,好滋味!

當然唔少得甜品💕 清潤中左糖水 or 吱吱雪糕都有😋!
×××[殿 大喜屋 TONO DAIKIYA]×××
©尖沙咀金巴利道26號1樓
殿大喜屋係大喜屋系列最🔝高級嘅放題,除咗環境裝修特別靚😍之外,仲有🐟拖羅同埋🇯🇵和牛🐂任食。飲品🧃方面除咗一般放題有嘅各款🥤飲品、🍶清酒同埋🥃梅酒之外佢哋仲有🥂白酒同埋🇰🇷真露添,絕對係🥰高級放題之選!拖羅🐟任食真係好🤤吸引,而且質素👍都唔錯,肥美😍甘香。除咗拖羅之外另外佢哋仲有其他放題少有嘅🐟池魚王、劍魚🥰同埋針魚😋刺身添!另外吞拿魚🐟他他同埋花雕🍶醉鮑魚亦係高級🤩必食之選。呢度各款壽司🍣質素都比一般放題🤤好。佢哋仲有🇯🇵和牛🐂薄燒任你食,落單就有得食😋,唔使自己燒🔥,正呀。避風塘炒蟹🦀都幾惹味,黃金焗🇯🇵廣島蠔🦪鮮味香甜,我都幾鍾意🤤食。燒🔥七味鱈魚🐟干鬆化香脆,各款串燒🔥亦都唔錯。一品🐟花膠盛入邊除咗花膠仲有仿包片同埋魚翅,感覺幾有🥰誠意,🧄蒜香味噌煎虎蝦🍤大大隻,蒜香味噌味道😋濃郁。海燕窩🥥椰汁燉木瓜入邊有海燕窩又有🍄雪耳,椰汁🥥清香木瓜香甜🤤幾滋潤。甜品櫃有好多唔同款式嘅切餅🍰同埋布甸🍮,最特別嘅係有紅豆🫘龜苓膏,我都係第一次食😆。至於雪條就有好幾款可以🤩任食,不過平日午市放題 Mõvenpick/Häagen-Dazs/Milk Top 雪糕🍨就一人一杯,不過都已經好🥰滿足

拖羅🐟任食真係好🤤吸引,而且質素👍都唔錯,肥美😍甘香。

另外吞拿魚🐟他他同埋花雕🍶醉鮑魚亦係高級🤩必食之選。

呢度各款壽司🍣質素都比一般放題🤤好。

燒🔥七味鱈魚🐟干鬆化香脆,各款串燒🔥亦都唔錯。

至於雪條就有好幾款可以🤩任食,不過平日午市放題 Mõvenpick/Häagen-Dazs/Milk Top 雪糕🍨就一人一杯,不過都已經好🥰滿足啦!
午餐
2022-08-01 335 瀏覽
今日去左食逢星期一至五先有既午市定食。由12點開始,90分鐘,11點50分去,到已經人頭湧湧,好彩餐廳都好快安排入座。叫左J.精選壽司定食同S.鹽燒油甘魚餃定食。油魚餃啲肉比較鞋,麻麻地。​出面自助區種類都多,熱食有炸雞粒,酸菜魚,鷄翼,咖哩魚蛋,豆角炒魚餅。冷盤有螺肉,中華沙律,雞翼尖,車厘茄等等,仲有啲生菜可以自己整沙律。​湯類有椰子雞湯,味噌湯,仲有圓肉紅棗杞子雪耳糖水。​最後每人包一罐野飲同一款甜品,埋單兩個人190蚊有找。
​湯類有椰子雞湯,味噌湯,仲有圓肉紅棗杞子雪耳糖水
​最後每人包一罐野飲同一款甜品,埋單兩個人190蚊有找。
2022-08-01
2022-07-31 233 瀏覽
高質放題--殿大喜屋。上個月食咗普通版嘅大喜屋,都食咗唔少嘢,今日約朋友食佢嘅高級版,殿大喜屋,更加滿足☺️以下係必食推介😏拖羅,好少放題有得食,比想像中高質,好肥美。(當然仲有油甘魚、劍魚腩、三文魚、赤海蝦、帶子都好唔錯,有encore)和牛簿燒,燒得好好味,加上燒肉汁,正。(燒牛舌都好味,朋友食咗4串。仲有燒羊架,好香)海膽手卷,海膽鮮甜唔腥,不過飯如果少啲會更好。(因為食唔落壽司,冇叫到,但我哋見到壽司款式好多)避風塘炒蟹,蟹肉都比想像中多,而且炒得好香。鮑魚,鮮中帶啲酒味,幾好味。仲有好多好多嘢食,天婦羅、炸物都好唔錯,仲有幾款鍋物想試,下次叫多啲人一齊去食先得,兩個人食唔到咁多款。另外lunch buffet嘅h/m字頭雪糕有限一人一個,不過可以食三個鐘,晚餐都唔洗食。

以下係必食推介😏

避風塘炒蟹,蟹肉都比想像中多,而且炒得好香。
鮑魚,鮮中帶啲酒味,幾好味。