2025-05-27 110 瀏覽
為食花太郎 Fafafoodblog 段純貞牛肉麵x日出茶太 🍴蒜醬青菜 🌿🍴麻辣鴨血冬粉🌶️冬粉幼身爽口 鴨血口感好 個湯底辣得黎唔會死辣 帶d咸香 正🍴滷味豬大腸🐖豬大腸厚度適中 肥膏好彈牙唔肥膩 點d辣椒油就好正 🍴招牌紅燒腱心牛肉麵🐂牛肉麵係比較粗身同厚身既 好有口感 牛腱心好軟熟 牛肉味香濃 正 🍴台式肉燥飯🐖肉燥飯有彈牙豬肉同豬皮 飯用左珍珠米 盡吸醬汁 加埋酸菜同流心蛋 正🍴芋頭特調 大凍38 蚊加椰果7 蚊 椰果好彈牙 芋頭味香濃 點30% 甜就好夠 🍴西瓜荔枝冰沙 大36 蚊 加蒟蒻晶球 7 蚊 好香甜 又帶d酸開胃既西瓜沙冰 🍉 加d晶球好有口感#台灣菜 #沙冰 #西瓜 #芋頭 #肉燥飯 #紅燒牛肉 #鴨血 #冬粉 Score 平均分< 7.9/10>Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻~~~~~~~~~~~~~#段純貞X日出茶太旺角太子道西193 號moko新世紀廣場3 樓360
🍴蒜醬青菜 🌿
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
#段純貞X日出茶太
旺角太子道西193 號moko新世紀廣場3 樓360 鋪
~~~~~~~~~
2025-05-27
試食活動
呢間之前已經喺灣仔試過,今次喺旺角MOKO都見到佢,就去試左麻辣鴨血冬粉呢個推薦大家一定要試👍🏻佢雖然係小食,但份量真心好夠❤️加上佢湯底惹味又夠辣,冬粉鴨血又夠入味,真係會食唔停口鹽酥雞佢哋嘅鹽酥雞都唔錯,外脆內嫩,夠曬香口招牌紅燒腱心牛肉麵牛肉麵係必試嘅一款❤️牛肉燉得好夠軟腍,所以食落入味又滿足,加上佢嘅湯底有少少藥材嘅香味又唔會太鹹,配埋超闊嘅手工面,夠晒飽足感青花椒香手撕雞乾拌麵呢個食落又香夠麻,但又唔會辣👍🏻加上雞絲嘅份量好足,麵條軟硬度又適中,唔鍾意食牛嘅朋友揀佢都唔錯另外我哋仲叫咗佢哋嘅嘢飲:烤茶拿鐵同日出烤奶,兩杯都唔錯㗎,叫嚟配嘢食都幾夾,大家都可以叫黎試試

麻辣鴨血冬粉

鹽酥雞
佢哋嘅鹽酥雞都唔錯,外脆內嫩,夠曬香口

招牌紅燒腱心牛肉麵

2025-05-26 51 瀏覽
想食台灣地道小食,呢間坐得幾舒服款式都多!首先叫左蒜醬西生菜,平時見到生菜都好少配呢隻醬,食落都幾特別,好香蒜味又唔會太鹹另外試左蒜粒古早台灣腸,將蒜粒酸菜同埋香腸一次過擺落口最正,食落非常惹味小食仲試左麻油素麵筋尖椒皮蛋,麵筋食落好有咬口,帶少少辣主食揀左青花椒香手撕雞乾拌麵夏天食幾正,少少辣得黎唔會好油,手撕雞肉都好滑另一個主食試左紅燒牛腱芯手工麵,有兩種唔同嘅面俾你揀,一係手工麵,一係幼面!揀咗手工麵食落煙靭彈牙,牛腱芯食落就知佢炆咗好耐好入味同埋好腍。湯底濃郁,唔會太鹹飲品揀左草莓歐蕾,熱辣辣一定係叫一杯有冰嘅嘢飲!草莓味濃郁又清新仲叫咗珍珠奶茶,珍珠軟糯 ,飲落一啲都唔奶精味!今餐真係幾豐富!
想食台灣地道小食,呢間坐得幾舒服款式都多!

小食仲試左麻油素麵筋尖椒皮蛋,麵筋食落好有咬口,帶少少辣

仲叫咗珍珠奶茶,珍珠軟糯 ,飲落一啲都唔奶精味!

今餐真係幾豐富!
𓄳 𓄳 𓄳台式料理的溫柔,是那碗燉到乳白的雞湯;台式料理的叛逆,是硬要在牛肉麵裡加酸菜。位於旺角MOKO新世紀廣場的 段純貞 X 日出茶太,把兩種任性都湊齊了。𓄔蒜醬油麥菜口感爽脆的油麥菜,佐以濃郁蒜醬,蒜香撲鼻卻不嗆辣,完美襯托蔬菜的清甜,簡單中見真章。 𓄔藥膳雞翼一上桌,藥材的馥郁香氣便縈繞鼻尖。雞翼燉得恰到好處,外皮滑嫩,內裡飽含藥膳精華,每一口都是溫潤滋補的享受,彷彿為脾胃注入一股暖流。 𓄔三星蔥肉鍋餅外皮煎至金黃酥脆,內餡是飽滿的三星蔥與豬肉末,蔥香鮮明,肉汁豐盈。趁熱咬一口,蔥段的辛甜與肉香在口中爆發,堪稱「惹味」二字的最佳詮釋。 𓄔招牌紅燒腱心牛肉麵湯頭濃郁醇厚,帶著微微香辣,層次分明;牛腱心燉至軟腍,筋肉交織處入口即化,麵條吸飽湯汁卻不失勁道,是招牌推薦。 𓄔濃湯燉雞麵必點推薦!奶白色的雞湯如絲綢般滑順,湯底濃郁卻不膩口,散發著長時間熬煮的深邃鮮雞香。雞肉軟嫩得近乎離骨,搭配吸附湯汁的麵條,每一口都滋味無比!𓄔太極厚奶珍珠與蒟蒻晶球的黑白雙重奏,珍珠Q彈,蒟蒻爽脆。浸泡在提升1.5倍的香濃厚奶中,甜度平衡,口感豐富,堪稱手搖飲界的奢華體驗。 𓄔荔枝紅茶荔枝的馥

𓄳 𓄳 𓄳

𓄔蒜醬油麥菜

𓄔藥膳雞翼

𓄔三星蔥肉鍋餅

𓄔招牌紅燒腱心牛肉麵

𓄔濃湯燉雞麵

𓄔太極厚奶

𓄔荔枝紅茶
荔枝的馥郁果香與紅茶的醇厚底韻相得益彰,尾韻回甘,清爽解膩,為這頓饗宴畫下優雅句點。

「段純貞」與「日出茶太」的聯名,完美融合了台式美食與手搖茶飲。從滋補藥膳到濃郁麵食,再到創意飲品,每一道皆展現出對食材的講究與味覺的細膩雕琢,值得仔細品味。

𓄳 𓄳 𓄳

2025-05-19
10 分鐘 (堂食)
  • 燉濃湯雞麵
2025-05-25 50 瀏覽
平時間唔中都會去MOKO搵食🔍原來呢度都有「段純貞X日出茶太」😲.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.麻辣鴨血冬粉🦆單點$88💰鴨血滑嫩入味🩸辣度適中🌶️冬粉吸滿湯汁,十分惹味😛.胡椒湯酸菜豬腳手工麵🍜單點$88💰湯底胡椒味重🧂同時帶酸菜嘅酸香,好開胃😋豬腳膠質豐富🐖手工麵厚薄不一,好有咬口😆仲有油麥菜🥦.招牌紅燒腱心牛肉細麵🥢單點$86💰紅燒湯底濃郁微辣,帶淡淡藥膳味😌腱心肉煮得軟嫩,筋腱位帶黏性🤤同樣配搭酸菜同油麥菜🥬.台式滷菜🧆單點$58💰有豆乾、杏鮑菇🍄‍🟫娃娃菜、麵根、花生🥜沾上辣椒油,味道更豐富👍🏻.蒜醬油麥菜🧄單點$48💰.椰果+抹茶拿鐵(大杯)🍵單點$46💰.太極厚奶(大杯)🧋單點$38💰有水晶球同珍珠😗
⚠️此餐廳收取10%服務費💰
蒜醬油麥菜🧄單點$48💰
椰果+抹茶拿鐵(大杯)🍵單點$46💰
太極厚奶(大杯)🧋單點$38💰有水晶球同珍珠😗
2025-05-25 45 瀏覽
經典牛肉麵 段純貞的經典牛肉麵採用紅燒湯底,以牛油搭配花椒等多種辛香料炒製,再加入牛骨熬煮 8 小時,讓湯頭濃郁厚實,帶有微辣麻香的層次感。牛腱肉經過 2 小時的滷製,肉質軟嫩,入口即化,搭配手工製作的麵條,口感彈牙,吸附湯汁後更添風味。 三寶牛肉麵 三寶牛肉麵結合腱心牛肉、牛肚、牛筋三種不同部位的牛肉,讓食客一次品嚐多種口感。腱心牛肉軟嫩多汁,牛肚彈牙爽口,牛筋則帶有膠質,入口滑順。湯底同樣以牛骨熬煮,搭配秘製香料,讓每一口都充滿濃郁的牛肉香。 排骨湯麵 除了牛肉麵,段純貞也提供酥炸排骨湯麵。排骨經過獨特醃製,再以高溫炸至金黃酥脆,外皮香脆,內裡仍保有肉汁。搭配濃郁湯底與手工麵條,形成豐富的層次感。這道料理深受喜愛,特別適合喜歡酥脆口感的食客。 段純貞的牛肉麵不僅講究食材,更注重湯頭與麵條的搭配,讓每一碗麵都充滿層次與風味。如果你熱愛台灣牛肉麵,這家店絕對值得一試。
經典牛肉麵

三寶牛肉麵

排骨湯麵

2025-05-24
  • 新鮮豚肉鍋貼
  • 三寶麵
1K
2025-05-23 29 瀏覽
今晚去段純貞食飯,試咗幾款招牌菜,真係幾正! 三星蔥肉鍋餅外皮脆卜卜,咬落去蔥香同肉汁爆出嚟,好夠味!蒜醬青菜蒜香夠但唔會太濃,食落好清爽。蒜粒古早台灣腸就係嗰種鹹香紮實嘅口感,加埋蒜粒好惹味。燉濃湯雞麵個湯好濃郁,雞肉又嫩,配細麵啱啱好。招牌紅燒腱心牛肉麵就更加正,湯底香濃帶少少辣,牛肉煮到好淋,入口即化,麵又夠彈牙,食完成個人都暖笠笠! 飲品叫咗抹茶拿鐵同無糖烤茶拿鐵,兩杯都茶味好出,熱飲好舒服,尤其食完濃味嘢飲返啖茶,好解膩。 整體嚟講,段純貞嘅菜式夠地道,味道又好,係想食台灣菜時嘅好選擇!
今晚去段純貞食飯,試咗幾款招牌菜,真係幾正!

三星蔥肉鍋餅外皮脆卜卜,咬落去蔥香同肉汁爆出嚟,好夠味!

蒜醬青菜蒜香夠但唔會太濃,食落好清爽。

蒜粒古早台灣腸就係嗰種鹹香紮實嘅口感,加埋蒜粒好惹味。

燉濃湯雞麵個湯好濃郁,雞肉又嫩,配細麵啱啱好。

2025-05-23 52 瀏覽
🌟🍴 【旺角 •段純貞X日出茶太 】 🍴🌟 📍 段純貞X日出茶太 (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓360號舖🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹 台式美味大集合!😋🍴蒜醬青菜 🥬清爽脆口,蒜香濃郁而不嗆,簡單調味卻讓蔬菜的鮮甜完美綻放!👌 健康又開胃,超適合搭配其他重口味菜!西生菜 🥗新鮮度滿分!葉片水嫩,帶點清甜,沙拉醬汁不過膩,輕盈又爽口,簡直是夏天的救贖!🌿✨三星蔥肉鍋餅 🥟🔥外皮酥脆,內餡多汁!三星蔥的香氣爆棚,搭配軟嫩的肉餡,每一口都超滿足!😍 煎得金黃的鍋餅真的太犯規了!鹽酥雞 🍗雞肉外酥內嫩,鹽酥調味剛剛好,帶點胡椒香氣,咬下去喀滋喀滋超療癒!😋 夜市必點神器,停不下來!台式肉燥飯 🍚濃郁的肉燥醬汁,肥瘦相間,滷得入味又不死鹹,搭配粒粒分明的白飯,簡單卻充滿幸福感!🥰 經典台味,永遠吃不膩!青花椒香手撕雞乾拌麵(微辣)🍜🌶️青花椒的麻香太迷人!手撕雞軟嫩多汁,微辣口感提味不搶戲,麵條Q彈有嚼勁,拌勻後每一口都超香!🤤 辣度剛好,連不嗜辣的人都愛!招牌奶茶 🧋茶香濃厚,奶味絲滑,甜度拿捏得恰到好處!冰塊融化也不會淡,喝一口就超滿足!😎 經典不敗,奶茶控必
🌟🍴 【旺角 •段純貞X日出茶太 】 🍴🌟
📍 段純貞X日出茶太 (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓360號舖

鹽酥雞 🍗

台式肉燥飯 🍚

青花椒香手撕雞乾拌麵(微辣)🍜🌶️

招牌奶茶 🧋
茶香濃厚,奶味絲滑,甜度拿捏得恰到好處!冰塊融化也不會淡,喝一口就超滿足!😎 經典不敗,奶茶控必點!

草莓歐蕾 🍓🥤
草莓果香清新,搭配奶香濃郁的歐蕾,酸甜平衡超順口!🌸 顏值高又好喝,少女心大爆發!💖

🍙🥤 餐廳評分🥤🍙
💰 消費:HKD 460

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
#旺角美食 #web3旺角 #段純貞X日出茶太
試食活動
位於旺角Moko Mall的段純貞,專注於提供道地的牛肉麵,今日我特意來試試他們的招牌菜,果然冇令我失望!😋首先,我試咗招牌紅燒牛展腱心牛肉麵,一碗上菜就被香氣包圍,牛肉的鮮香與濃郁的紅燒醬汁相互交融,賣相令人垂涎。牛肉煮得剛好,軟嫩入味,搭配上彈牙的麵條,真係一口接一口,難以自拔!每一口都帶著滿滿的幸福感,讓我感受到家的味道。🍖🍜接下來,我又試咗清湯燉牛展麵,這道菜的賣相清新,湯底清澈見底。湯頭醇厚,牛肉的鮮味透過清湯散發出來,簡單卻不失美味。這道麵食輕盈而不油膩,十分適合夏日享用,讓人感受到清新舒爽的感覺!🥢再來,藥膳雞翼亦令我驚喜,雞翼外皮金黃酥脆,內裡肉質鮮嫩,醬汁的香氣與藥材的味道完美結合,吃完後讓人感到既滿足又暖心,真係一個好選擇!🍗最後,我試咗三星蔥肉鍋,香氣撲鼻而來,蔥香與肉的鮮味交織,讓人無法抗拒。鍋中的配料新鮮,湯底濃郁,十分適合與朋友一齊分享,邊煮邊聊,感受其樂融融的氛圍!🥘飲品方面,我選擇咗夏日水果茶,清新解渴,果香四溢,而芋頭特製熱飲則帶有濃厚的芋頭香氣,滑順可口,真係一個完美的搭配!☕️總括來說,段純貞的每一道菜都讓我感受到用心與美味,無論是味道、賣相還是服務

總括來說,段純貞的每一道菜都讓我感受到用心與美味,無論是味道、賣相還是服務,都令人感到滿意!期待下次再來探索更多美味!✨
信用卡優惠
  • 紅燒牛腱心麵
  • 燉濃湯雞麵
  • 新鮮豚肉鍋貼
2025-05-20 27 瀏覽
🌸蒜醬油麥菜口感鮮嫩清香,配埋蒜醬一齊食,幾好味🌸鹽酥雞外皮酥脆,仍然保留到肉汁,調味適中,唔會好似平時食開嘅鹽酥雞咁鹹🌸蒜粒古早台灣腸,輕輕一咬就已經爆汁,充滿肉香味,外皮香脆,都幾惹味🌸招牌紅燒腱心牛肉麵,厚厚嘅半筋半肉牛肉質嫩口,又軟腍又有口感,彈牙嘅手工麵配埋濃郁嘅紅燒湯底,滿滿牛肉香味,帶有少少微辣,嗆而不辣,唔錯🌸濃湯燉雞麵,一上枱就聞到好香濃嘅雞湯味,好足料熬製嘅雞濃湯!雞湯香濃味美,雞髀雞肉肉質都好嫩滑,肥瘦適中,配埋順滑嘅幼細麵,好掛汁🌸太極厚奶,我好鍾意佢奶味超濃郁,但又帶有微微嘅茶香味,配埋黑珍珠同埋蒟蒻晶球,口感十足!🌸芒果QQ+仙草,配料好豐富有椰果、黑珍珠,我老公仲另外加左仙草,飲落口充滿芒果嘅香味,甜甜酸酸,好清新🎀餐廳舒適寬敞,上菜速度快,餐廳店員服務態度好友善,抵讚
🌸蒜醬油麥菜口感鮮嫩清香,配埋蒜醬一齊食,幾好味

🎀餐廳舒適寬敞,上菜速度快,餐廳店員服務態度好友善,抵讚
旺角𝘔𝘰𝘬𝘰段純貞聯乘日出茶太,比起其他台式牛肉麵店,呢度有更多台式飲品選擇✦青花椒香手撕雞乾拌麵青花椒帶麻感,拌麵醬汁咸中帶微甜幾開胃,手撕雞幾吸醬汁唔會過乾,溏心蛋幾有驚喜,蛋香味濃✦招牌紅燒腱心牛肉麵牛肉麵嘅牛骨湯底帶少少藥膳味同帶甜,屬於比較濃稠嘅湯底,如果選擇細麵仲會比較掛湯,牛腱心肉屬於半筋半肉位置,入口會感覺到好重嘅膠原,口感軟彈✦麻辣鴨血冬粉鴨血厚身有口感,湯底麻度都幾高,但係陣麻勁好快過,食開小辣程度嘅話都可以接受到可以試吓,冬粉吸收曬麻辣精華,食得過癮✦鹽酥雞鹽酥雞外層炸得酥脆,咬入去幾𝘫𝘶𝘪𝘤𝘺,調味可以再重少少,配埋炸紫菜食多重口感✦蒜醬西生菜食得太多濃味主菜小食,食返個西生菜平衡返味蕾,感覺特別清新✦哈密瓜布丁西瓜奶茶西瓜奶茶味道好清新,幾易入口,哈密瓜布丁有驚喜,好似加强版哈密瓜荳奶嘅味,布丁口感綿密,成杯飲品好似甜品咁✦太極厚奶厚奶奶味香濃,味道似奶蓋,入面有珍珠同蒟蒻,口感好豐富

✦青花椒香手撕雞乾拌麵

✦招牌紅燒腱心牛肉麵

✦麻辣鴨血冬粉

✦鹽酥雞

✦蒜醬西生菜
食得太多濃味主菜小食,食返個西生菜平衡返味蕾,感覺特別清新

✦哈密瓜布丁西瓜奶茶

✦太極厚奶
厚奶奶味香濃,味道似奶蓋,入面有珍珠同蒟蒻,口感好豐富
2025-05-19 21 瀏覽
▫️招牌紅燒腱心牛肉麵湯底精心熬製夠晒濃郁,有淡淡藥材清香!牛肉燉煮軟腍,而且夠晒入味~可以選擇手工面麵/幼麵,個人比較鍾意手工面,貪佢質夠晒筋道有咬口▫️三星蔥肉鍋餅外皮黃金香脆,內層餡料份量十足,蔥味濃郁▫️滷水鴨舌已經處理好得返鴨舌芯,食落啖啖肉好爽!滷水甜甜的,食到停唔到口🤣飲品亦都好有誠意,試咗新嘢:哈密瓜布甸西瓜奶茶,我配搭生命有趣段純貞X日出茶太 (旺角)旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓360號舖
▫️招牌紅燒腱心牛肉麵
湯底精心熬製夠晒濃郁,有淡淡藥材清香!
牛肉燉煮軟腍,而且夠晒入味~

▫️三星蔥肉鍋餅
外皮黃金香脆,內層餡料份量十足,蔥味濃郁

▫️滷水鴨舌
已經處理好得返鴨舌芯,食落啖啖肉好爽!
滷水甜甜的,食到停唔到口🤣

段純貞X日出茶太 (旺角)
旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓360號舖
👧🏻😋👅🍽✨手工細麵x正宗小食x台式手搖-🇹🇼 餐廳位置寬敞, 座位舒適, 服務周到, 餐點選擇多仲款款都好好食!🇹🇼 同日出茶太聯乘有得食住飲手搖, 但有加配價更抵飲就好了🤭▪️小食🌶️ 麻辣鴨血冬粉 $88 呈長方形大大塊Q彈軟滑, 冬粉似粉絲吸晒麻辣汁🫓 三星蔥肉鍋餅 $48 鍋餅酥脆但唔油膩, 皮薄餡靚, 蔥肉juicy又香口🥬 蒜醬青菜 $48 揀左油麥菜好嫩好爽甜, 蒜醬鹹甜辣味平衡好開胃▫️主食🍗 青花椒香手撕雞乾拌麵 (微辣) $78 手撕雞肉質緊致而唔柴, 青花椒汁微辣浸晒入充滿氣孔既細麵; 乾蒜花生溏心蛋更添風味🍜 清燉牛肉麵 $82 牛𦟌肉滑帶軟筋, 細麵配熱湯更顯幼滑, 滑得黎又keep到咬口▪️飲品🍊 葡萄柚QQ 大 $36 柚子清新有果肉, 椰果以外仲有珍珠, 如果餐牌有寫明有咩配料就更好🍋 草莓檸檬綠茶 大 $36 茶底清香配酸甜水果都冇得輸~
👧🏻😋👅🍽✨
手工細麵x正宗小食x台式手搖

▪️小食
三星蔥肉鍋餅

▫️主食

▪️飲品
🍋 草莓檸檬綠茶 大 $36 茶底清香配酸甜水果都冇得輸~
三星蔥肉鍋餅
2025-05-18 21 瀏覽
呢間餐廳環境好懷舊,牆身仲有台灣中藥櫃既裝飾,好特別,商場入面環境好坐,我地叫左一碗牛𦟌清湯刀削麵,呢度既刀削麵好粗身,食落煙韌彈牙,比較清新。另一碗叫左紅燒牛腱刀削麵,食落少少辣又濃郁既湯底,肉味濃郁同厚實,仲有配清菜。小食叫左一份台灣香腸配蒜同酸菜食好夾。飲品呢度同日出茶太合作所以有台式飲品可以叫,叫左一杯招牌珍珠奶茶珍珠彈牙煙韌,烏龍茶latte茶味濃郁又好飲,仲可以自選冰度同甜度,飲得健康又放心。

小食叫左一份台灣香腸配蒜同酸菜食好夾。

今次去咗間主打台灣麵食嘅餐廳,食物水準相當唔錯,簡單得嚟夠地道。 必點嘅有招牌紅燒腱心牛肉手工麵🥩🍜,我揀咗粗闊麵,口感煙韌有咬口。牛肉腱心炆得軟淋入味,湯底濃郁得嚟唔會太鹹。朋友叫嘅燉濃湯雞麵🐔🍜揀咗幼麵。湯頭奶白濃郁,雞肉嫩滑,係雞髀肉。小食方面,鹽酥雞炸得外脆內嫩。三星蔥肉鍋餅皮薄餡多,蔥香好正!蒜醬青菜就清爽得嚟夠蒜香。 飲品有日出茶太品牌嘅茶飲。揀咗熱烤茶拿鐵加紅豆🧋🫘茶香濃郁,紅豆煮得綿密,甜度剛好;朋友嘅芒果紅茶加蘆薈就清新解膩,蘆薈粒粒爽口。 呢度嘅台灣菜做得夠地道,價錢合理,尤其係手工麵同湯底真係落足心機。如果想食啲簡單又夠水準嘅台灣菜,呢度係個唔錯嘅選擇。

小食方面,鹽酥雞炸得外脆內嫩。
三星蔥肉鍋餅皮薄餡多,蔥香好正!蒜醬青菜就清爽得嚟夠蒜香。