2019-05-31 99 瀏覽
嘩嘩嘩 終於唔使過海喇😂 尖沙咀加拿芬道都開咗間新分店,夏天鍾意飲凍野又想健康啲嘅朋友可以多個選擇🥰 其實我都係咁啱經過先發現😂 如果唔係我淨係識銅鑼灣嗰間🙈#樂法 Le Phare 主打健康水果茶,講得出大路嘅水果都有,🍎🥭🍉🍓今日想飲解渴fresh啲嘅味道,職員就推介我飲玫瑰檸檬蘆薈$36 ~佢話一嚟檸檬汁開胃,二嚟甘蔗解渴,三嚟飲品會用蜜糖充開,健康又好味😂😂 再加埋蘆薈粒,一咬落去啲汁爆曬出嚟,睇得又飲得😬 至於玫瑰就用嚟做點綴,芳香得嚟對女性又好✌🏼職員講到繪形繪聲,我俾佢吸引住👀 不過佢講漏咗個好處,就係用嚟打卡一流,多種食材加埋會有三層啲漸變色,真正嘅色香味俱全😍 佢只有大杯裝,飲曬一杯就清涼曬🌀同行朋友飲排行第四位嘅飲品—草莓奶蓋歐蕾😋😋 $34中杯裝

玫瑰檸檬蘆薈

同行朋友飲排行第四位嘅飲品—草莓奶蓋歐蕾😋😋 $34中杯裝
草莓奶蘆歐蕾
玫瑰檸檬蘆薈
草莓奶蘆歐蕾
2019-05-31 80 瀏覽
尖沙咀行街覺得好熱諗住去買杯嘢飲🙆🏻見到開咗間新嘅茶飲鋪呢間樂法主打新鮮水果特飲🍎🍐🍊🍋🍉🍇🍓有時飲下呢啲水果飲品都幾好健康啲👍🏻感覺仲好消暑店鋪好文青仲有好多打卡位📸💟火龍果雲朵沙冰 M $34呢杯雲朵沙冰個樣真係好靚 打卡一流😍😍用咗紅肉火龍果 所以顏色好sharp白色乳yogurt好似白雲圖案 ☁☁火龍果味幾出 好natural唔會好甜👍🏻仲飲到唔少果肉 再加埋乳酪 酸酸甜甜咁 口感好豐富🤗🤗🍉西瓜奶蓋歐蕾 M $23 (新品優惠)奶蓋唔會好濃 清清地咁同清爽嘅西瓜好夾🤓好啱夏天飲 攪勻咗仲會變做好夢幻嘅粉紅色💕
尖沙咀行街覺得好熱諗住去買杯嘢飲🙆🏻

白色乳yogurt好似白雲圖案 ☁☁
火龍果味幾出 好natural唔會好甜👍🏻
仲飲到唔少果肉 再加埋乳酪 酸酸甜甜咁 口感好豐富🤗🤗
西瓜奶蓋歐蕾

🍉西瓜奶蓋歐蕾 M $23 (新品優惠)
奶蓋唔會好濃 清清地咁同清爽嘅西瓜好夾🤓
好啱夏天飲 攪勻咗仲會變做好夢幻嘅粉紅色💕
2019-05-30 61 瀏覽
我最鍾意係佢哋嘅招牌蘋果鮮綠, 我本身好鍾意飲台式飲品,但係一般嘅台式飲品都會好多醣,用料又唔健康,直到我揾到呢一間樂法, 我最欣賞佢哋精選最新鮮蘋果,仲用咗新嘅科技低轉慢榨,唔單止榨出最多嘅蘋果果汁, 仲可以鎖住營養,夠曬原汁原味,而且無糖無添加,啱曬我呢啲注重健康嘅人士。 平時有少食菜,飲返杯果汁就可以維他命同埋纖維,輕鬆一杯果汁就可以保障健康!
  • 蘋果鮮綠
2019-05-30 63 瀏覽
試過蘋果優利卡,十分不錯。蘋果的香味濃郁,入口的感覺很細緻。原因大概就是樂法所講:「採用世界各地的季節蘋果,配合自家改良的低轉慢榨技術,以每分鐘60轉的慢速擠壓,取汁量比傳統榨汁機高出一倍,不易氧化,更有效保留更多維他命及纖維。」飲過是有驚喜,也能感受到材料的新鮮,滿足到味蕾,價錢也不貴,在芸芸台式飲品店中,是值得再光顧的一間!

2019-05-30 71 瀏覽
「樂法」是我至鍾意的台式飲品品牌,早前得知其終於在香港銅鑼灣開設分店,身為九龍人一直未能抽身過海嚐鮮,今日經過尖沙咀便驚喜的發現原來加拿芬道亦設置了分店呢!對於「樂法」到喜愛當然源自於其完全使用新鮮生果如紅心火龍果、蘋果、鳳梨製成冰沙,拿鐵,歐蕾等台式飲品,更可配合珍珠、蘆薈增加口感。今日就選擇了簡單蘋果鮮綠,中杯已用上兩個蘋果的原萃果汁,再加上爽口的綠茶,小冰走甜是我個人最鍾意的组合,天然無負擔。期待之可以引入更多台灣原產地原材料如鳳梨、舞凍等。
期待之可以引入更多台灣原產地原材料如鳳梨、舞凍等。
2019-05-29
$30 (宵夜)