2020-01-22 267 瀏覽
呢間鋪頭都係朋友介紹飲嘅~朋友力推火龍果沙冰 而我第一次都係飲火龍果沙冰(有四五粒火龍果同硬身乳酪加冰好打成)真材實料!第二次是蘋果鮮綠今次呢 都係叫咗蘋果鮮綠🧃(走甜)甜度對於我來講岩岩好!見店員用兩至三個蘋果慢磨 (但唯一是茶味不太出)總比其他鋪頭的黑糖珍奶或其他台式飲品飲得健康又放心!所以喜好健康清新的朋友可以試一試👍🏼👍🏼
呢間鋪頭都係朋友介紹飲嘅~
第二次是蘋果鮮綠
今次呢 都係叫咗蘋果鮮綠🧃(走甜)

總比其他鋪頭的黑糖珍奶或其他台式飲品飲得健康又放心!
所以喜好健康清新的朋友可以試一試👍🏼👍🏼
  • 火龍果雲朵沙冰
  • 蘋果鮮綠
2019-11-06 266 瀏覽
聽講係來自台灣嘅主打健康水果茶既飲品店今日經過,終於試咗佢地其中一個推介飲品⚠️食物:草莓奶蓋歐蕾沙冰半糖因為職員介紹,本身水果味身已經好夠,所以叫咗半糖飲落去的確好涼爽,草莓份量亦唔會好稀⚠️環境:外帶 店舖嘅設計比較簡約,半開放式透明玻璃可以清楚見到店員炮製飲品亦都有個細細地嘅打卡位置以及3-5 個座位老闆娘(應該係)超細心,會同客人介紹唔同嘅茶膽,亦會講解佢地既流程👍⚠️價錢:$49 一杯台式飲品嘅價錢來講算偏貴,不過試吓都唔錯

聽講係來自台灣嘅主打健康水果茶既飲品店
今日經過,終於試咗佢地其中一個推介飲品

⚠️食物:
草莓奶蓋歐蕾沙冰
半糖
因為職員介紹,本身水果味身已經好夠,所以叫咗半糖
飲落去的確好涼爽,草莓份量亦唔會好稀

⚠️環境:
外帶
店舖嘅設計比較簡約,半開放式透明玻璃
可以清楚見到店員炮製飲品
亦都有個細細地嘅打卡位置
以及3-5 個座位

⚠️價錢:
一杯台式飲品嘅價錢來講算偏貴,不過試吓都唔錯
2019-10-24 126 瀏覽
Fatbrown 又一增肥時間次次陪女朋友出街,女朋友都會叫杯台式飲品,話就話share 飲,但次次都係我飲七成,佢飲三成,想唔肥都唔得呀今日又陪女朋友仔係尖沙咀行街,行到咁上下佢又話要飲台式飲品,行嚟行去都搵唔到一間新嘅台式飲品,終於比佢見到呢間樂法,謝天謝地啊充滿花花嘅裝飾女仔見到梗係心心眼啦<奶蓋四季春$25>千挑萬選終於比佢揀咗杯奶蓋四季春,其實女朋友仔次次都係奶蓋系列,但係唔知點解次次都要諗咁耐四季春未真係幾重,杯野真係用茶包沖出嚟,茶味幾真收銀姐姐推介3分甜,因為本身奶蓋都幾甜下本身都有少少猶豫,驚杯茶沖出嚟冇乜味,點知的確3分甜係最好飲,奶蓋有陣濃厚的蜜糖味,比平時嘅台式人品更加滋味

Fatbrown 又一增肥時間

充滿花花嘅裝飾女仔見到梗係心心眼啦

<奶蓋四季春$25>

四季春未真係幾重,杯野真係用茶包沖出嚟,茶味幾真

收銀姐姐推介3分甜,因為本身奶蓋都幾甜下

大熱天時,有時其實唔係好想飲珍珠奶茶之類嘅嘢,因為永遠都唔係好解渴🤪。呢間以水果為主嘅樂法,賣相好靚。店員建議火龍果奶蓋歐蕾無糖,單靠賴蓋嘅甜味就感覺淡淡的,冇咩火龍果汁味,不過解渴就一流嘅🤓芒果雲朵冰沙賣相好靚🥭☁️,芒果汁配埋用乳酪做嘅雲,感覺又要幾新鮮,冰沙唔會一粒粒,不過就冇咩芒果味🤔🤔🥭至於玫瑰檸檬蘆薈🍋🌹,本身就有兩層嘅,攪勻左之後成杯變咗紅色,兩者之間檸檬味會比較出、玫瑰味偏淡,好似玫瑰檸檬茶,未至要呢個價位🤣整體來講賣相都好靚,尖沙咀地區來講算係有新意但偏貴,一試無妨再試不了🤫-火龍果奶蓋歐蕾 | $36芒果雲朵沙冰 | $39玫瑰檸檬蘆薈 | $36-樂法 (尖沙咀)尖沙咀加拿分道6號地下D舖-
火龍果奶蓋歐蕾

火龍果奶蓋歐蕾 | $36
芒果雲朵沙冰 | $39
玫瑰檸檬蘆薈 | $36
樂法 (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道6號地下D舖
火龍果奶蓋歐蕾
2019-09-25 130 瀏覽
香港夏天天氣熱辣辣,行到身水身汗,最適合就係飲杯冰凍飲品解暑。見到樂法既飲品顏色鮮豔,打卡一流,就叫左兩杯signature 火龍果雲朵沙冰同芒果雲朵沙冰。店員有禮,主動介紹唔同既飲品,更了解顧客適合既甜度。飲品即叫即製,店員遞上,飲品非常冰凍,紅紅紫紫既火龍果配上乳酪雲朵相間,忍唔住即刻拎電話出黎影相打卡。打完卡已經急不及待試下,飲落果味濃郁,真材實料,火龍果雲朵比較清新,而芒果味甜,一試難忘。下次再來一定會再幫襯。

打完卡已經急不及待試下,飲落果味濃郁,真材實料,
火龍果雲朵比較清新,而芒果味甜
,一試難忘。下次再來一定會再幫襯。
  • 火龍果雲朵沙冰
2019-08-21 209 瀏覽
.最近在ig很火的飲料店飲料看起來都美美的就馬上去嚐嚐啦❤️-◾️#黑糖珍珠奶蓋歐蕾 HKD $30 M作為奶蓋愛好者一定要選奶蓋產品而黑糖珍珠也是我的最愛❤️點餐時店員一直提醒可以選擇半糖或7分糖對於連喝老虎堂也覺得甜度可以的我根本沒在怕🤣🤣但店員那麼誠懇,就點了七分糖😆拿到飲料時想說怎麼封膜了喝完才知道...他們的奶蓋應該不是讓大家直接喝的我一直期待奶蓋會是鹹鹹的但卻是超級甜的奶蓋而且也不是很濃很厚比較像很甜很甜的奶泡😖但不得不說,珍珠真的超級多有快半杯都是珍珠而且珍珠口感也很適中喔👍🏼-◾️#西瓜奶蓋歐蕾 HKD$28 L這杯是新上市產品喔西瓜是現榨的🍉也帶有綠茶味雖然點了微糖但配上奶蓋後其實有點像一般的甜度了建議真的可以點無糖喔!雖然喝下去味道很清爽但...歐蕾...真的有嗎?😞這杯應該叫奶蓋西瓜茶才對吧......-(各項滿分為5分)餐飲分數: 🌕🌕🌗🌑🌑環境分數: 🌕🌕🌕🌗🌑服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌗價錢分數: 🌕🌕🌕🌑🌑__ 總分數: 🌕🌕🌕🌑🌑-樂法 (尖沙咀)🍴尖沙咀加拿分道6號地下D舖📞97393331

最近在ig很火的飲料店

而黑糖珍珠也是我的最愛❤️
點餐時店員一直提醒可以選擇半糖或7分糖
對於連喝老虎堂也覺得甜度可以的我
根本沒在怕🤣🤣
但店員那麼誠懇,就點了七分糖😆
拿到飲料時想說怎麼封膜了
喝完才知道...他們的奶蓋應該不是讓大家直接喝的
我一直期待奶蓋會是鹹鹹的
但卻是超級甜的奶蓋
而且也不是很濃很厚
比較像很甜很甜的奶泡😖
但不得不說,珍珠真的超級多
有快半杯都是珍珠
而且珍珠口感也很適中喔👍🏼

◾️#西瓜奶蓋歐蕾 HKD$28 L
這杯是新上市產品喔
西瓜是現榨的🍉
也帶有綠茶味
雖然點了微糖
但配上奶蓋後其實有點像一般的甜度了
建議真的可以點無糖喔!
雖然喝下去味道很清爽
但...歐蕾...真的有嗎?😞
這杯應該叫奶蓋西瓜茶才對吧......
(各項滿分為5分)
餐飲分數: 🌕🌕🌗🌑🌑
環境分數: 🌕🌕🌕🌗🌑
服務分數: 🌕🌕🌕🌕🌗
價錢分數: 🌕🌕🌕🌑🌑
__ 總分數: 🌕🌕🌕🌑🌑

樂法 (尖沙咀)
🍴尖沙咀加拿分道6號地下D舖
📞97393331
2019-07-24 294 瀏覽
樂法 Le Phare係尖沙咀加拿芬道都開左間分店,可以方便地飲到又清新又解渴的水果茶﹗呢排天氣好熱,於是和朋友忍不住進來點了兩杯飲品解渴﹗火龍果雲朵沙冰$34:沙冰選用紅肉火龍果,賣相幾靚,好吸睛~白色原味乳酪真係好似雲朵咁﹗味道酸酸甜甜夠晒開胃,而且火龍果和乳酪仲可以通便,的確夠晒健康﹗玫瑰檸檬蘆薈$36:玫瑰係上層點綴,中間檸檬汁開胃,底層蘆薈粒有咬口,三層漸層色夢幻,賣相搶眼吸睛,用嚟打卡一流,味道解渴夠fresh~

呢排天氣好熱,於是和朋友忍不住進來點了兩杯飲品解渴﹗

火龍果雲朵沙冰$34:

玫瑰檸檬蘆薈$36:
2019-06-01
下午茶
2019-07-21 230 瀏覽
係k-11行完街出來,見到有人排隊就行埋去睇下有乜好野,見到呢杯紅紅地白白地既野飲,好靚啵,馬上買杯試下落單既時候,店員會問你要大定細杯,相差$5,然後會問你要咩甜度,當佢見你頭都大晒既時候就會問係咪第一次幫襯,會建議你半甜杯野攞上手既時候,第一感覺,靚呀第一啖飲落去,e~好彩叫左半甜,都幾甜啵,但之後溝埋乳酪一齊飲又岩岩好,好正,呢個味道好清新,乳酪係平時7-11藍色包裝用匙更食果隻,好好飲,如果我出尖沙咀,一定會專程過來再幫襯

杯野攞上手既時候,第一感覺,靚呀

,如果我出尖沙咀,一定會專程過來再幫襯
2019-07-06 289 瀏覽
✨台灣過江龍🍹夢幻水果飲品✨近排咁熱係要飲下小清新飲品😎呢間台灣過江龍主打健康鮮果飲品聽日去尖沙咀行到攰就黎解下渴啦☺️.🍹火龍果雲朵沙冰($34)即叫即整😍將火龍果打成smoothie再加上yogurt 火龍果好足料!成杯都係滿滿既果肉🤤yogurt係偏杰身 兩種味道幾夾 口感豐富但真心太甜 叫左70%甜 都仲係甜到死😂起碼叫半糖先係正常.🥭芒果雲朵沙冰($34)好似許留山個芒椰奶西😂😂芒果沙冰加yogurt飲落好light 甜度適中 .
✨台灣過江龍🍹夢幻水果飲品✨
近排咁熱係要飲下小清新飲品😎
呢間台灣過江龍主打健康鮮果飲品
聽日去尖沙咀行到攰就黎解下渴啦☺️
🍹火龍果雲朵沙冰($34)
即叫即整😍將火龍果打成smoothie再加上yogurt
火龍果好足料!成杯都係滿滿既果肉🤤
yogurt係偏杰身 兩種味道幾夾 口感豐富
但真心太甜 叫左70%甜 都仲係甜到死😂
起碼叫半糖先係正常
🥭芒果雲朵沙冰($34)
好似許留山個芒椰奶西😂😂
芒果沙冰加yogurt飲落好light 甜度適中 .
2019-06-19 359 瀏覽
夏天總會令人感到口渴的~所以買飲品也是不錯的選擇經過看到這家新開的飲品店 決定去看看這家環境挻簡單的風格 有一個打卡位我較到適閤的位置才把松鼠妹妹拍照這個角度影到全景 但顯得她很渺小🤭店員看見我想選擇飲品也提供意見挻貼心的意見 不會Hard Sell某飲品·甘蔗汁青茶 HKD$34點了3分糖去冰 味道不會太甜剛剛好甘蔗是一個挻消暑的飲品 間中一杯也不錯但女士們請注意哦 這個飲品有點涼性不好在某些日子飲用就行了🤔

夏天總會令人感到口渴的~
所以買飲品也是不錯的選擇

但女士們請注意哦 這個飲品有點涼性
不好在某些日子飲用就行了🤔

2019-06-16
2019-06-11 306 瀏覽
知道開左間新既飲品料 今日收工即刻去試試 上網見到又有西瓜🍉又有火龍果 最後都係決定左飲火龍果 ❤️員工幾好禮貌 叫我入黎坐慢慢等 等既期間見住佢整👀原來 乳酪火龍果會落一杯乳酪 重要係我平是好鐘意食既十字牌乳酪布甸😍😍 一個做特價都要$10架 家下落曬成杯重有紅肉火龍果沙冰 未飲已經加曬分💯結果都冇令我失望 最近飲過天xx茶新出既紅色火龍果 好差 冇水果味架 今杯正常好多 火龍果味濃 重有乳酪布甸好好食下次一定試埋西瓜🍉 同埋原來銅鑼灣都開左一段時間 不過太遠啦 下次繼續尖沙咀✋🏻
下次一定試埋西瓜🍉
2019-06-10 178 瀏覽
主打健康果汁嘅台式飲品店 飲品都唔會再加糖漿 甜度主要來自生果嘅糖份❤️見到材料都係新鮮水果/牛奶/乳酪 真係放心啲!!火龍果雲朵沙冰 $49成杯都係紅肉火龍果 非常揼本!!!見到店員落左一杯十字牌乳酪奶凍添☺️味道甜酸適中 口感豐富沙冰又冇溝淡火龍果嘅味👍🏻👍🏻火龍果加乳酪仲唔係通便神器😏😏😏草莓奶蓋歐蕾 $40茶底係以青茶 混入新鮮士多啤梨果汁加上低糖配方既奶蓋!!!!口感非常柔滑 飲落幾似奶茶!!味道酸甜又不失清爽~~玫瑰檸檬蘆薈 $40茶底係清茶 配上蘆薈 玫瑰花瓣同檸檬汁做成好靚既漸層效果👍🏻👍🏻入口後玫瑰香非常突出 味道香甜夾雜清新嘅檸檬味 食得出蘆薈粒係新鮮既花香同甜味都相當自然 無香精味
見到材料都係新鮮水果/牛奶/乳酪 真係放心啲!!

火龍果雲朵沙冰 $49
成杯都係紅肉火龍果 非常揼本!!!
見到店員落左一杯十字牌乳酪奶凍添☺️
味道甜酸適中 口感豐富
沙冰又冇溝淡火龍果嘅味👍🏻👍🏻
火龍果加乳酪仲唔係通便神器😏😏😏

草莓奶蓋歐蕾 $40
茶底係以青茶 混入新鮮士多啤梨果汁
加上低糖配方既奶蓋!!!!
口感非常柔滑 飲落幾似奶茶!!
味道酸甜又不失清爽~~

玫瑰檸檬蘆薈 $40
茶底係清茶 配上蘆薈 玫瑰花瓣同檸檬汁
做成好靚既漸層效果👍🏻👍🏻
入口後玫瑰香非常突出
味道香甜夾雜清新嘅檸檬味
食得出蘆薈粒係新鮮既
花香同甜味都相當自然 無香精味
今次係主打鮮打果汁的台式飲料 終於健康少少😂😂見到店員大大羹水果/乳酪咁放 安心好多😌😌.🍓草莓優酪$34🍓係十字牌乳酪奶凍 仲要佔半杯咁多 好dum本草莓亦係好天然 夠酸甜 唔似加咗水成杯都好濃郁又夠杰身😍😍.☁火龍果雲朵冰沙$34☁幾乎成杯都係紅火龍果 又一重本之作 仲有另一款芒果雲朵💛.🍉西瓜奶蓋歐蕾$29🍉西瓜清甜 同樣不像加了很多糖 夠消暑奶蓋口感不錯 但奶味可更濃郁😛.🌹玫瑰檸檬蘆薈$36🌹漸層做得好 檸檬夠酸 蘆薈夠多就是玫瑰有點澀 我飲唔慣😌.仲有多款水果飲品啊🍎🍋🍇🍉🍑
🍓草莓優酪$34🍓
漸層做得好 檸檬夠酸 蘆薈夠多
就是玫瑰有點澀 我飲唔慣😌
仲有多款水果飲品啊🍎🍋🍇🍉🍑
2019-05-31 194 瀏覽
如果飲厭咗黑糖珍珠奶茶想轉下口味,可以試下呢類鮮果飲品,比較健康😆💕🔥🔥火龍果雲朵沙冰選用紅肉火龍果,配上一盒原味乳酪,白色嘅乳酪真係好似啲雲咁,味道清甜得嚟帶啲酸酸甜甜!😋🍉🍉西瓜奶蓋歐蕾係新出嘅產品,其實即係西瓜綠茶+奶蓋,西瓜夠晒天然甜,而家西瓜當造,飲返杯西瓜特飲就啱晒喇😋消暑必飲🤙🏻📸📸而家為咗慶祝尖沙咀新店開張,只要買滿$60,即場影相打卡,就會送一個Sanrio Magnetic Board,每日款式都唔同架,勁靚呀!(細細聲講:如果錯過咗想要嘅卡通人物嘅日子,可以問下店員仲有冇貨🥺😏🤭)

西瓜奶蓋歐蕾

西瓜奶蓋歐蕾
2019-05-31 116 瀏覽
平時成日飲珍珠奶茶解渴,但最近睇報導話原來成日飲會好易致肥,同埋珍珠難消化🤐😵而家人大咗會轉向追求健康,食得健康、飲得健康、做運動健康......今日我就揀咗飲得健康🤗🤗我係草莓控,所以芸芸水果茶中我揀咗草莓奶蓋歐蕾 $34,我飲第一啖嗰陣發現奶蓋並唔係芝士奶蓋,佢係用cream整成,一啲都唔膩,唔好睇佢好似份量好少,我飲到個杯打橫都未飲到士多啤梨沙冰,好足料😋😋 職員建議我飲半糖,佢話好多飲品半糖都夠味,就信成佢一次啦😬😬 水果原本就有果糖,所以半糖飲落味道真係啱啱好,仲好健康添😝